Şimdi Ara

8 Bit - 10 Bit Panel Tartışmasına Sony Yanıtı Arkadaşlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
16.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hem maliyeti düşürmek amacıyla açık açık 10 bit koymadık ama SD'yi iyileştirecek özellik koyduk diyorsunuz hem de utanmadan 3000 tl civarlarında fiyat çekmeye devam diyorsunuz..
    Hem tüketici yararına diyorsunuz hem de fiyata yansıtmıyorsunuz bu nasıl aymazlık.. bu nasıl diyet, bu nasıl lahana turşusu..
  • İyi günler

-Daha öncede yazdım+birde Modül dünyasındaki,bazı önemli gelişmeleri ise çok önceden yazdım,ama Sitede aşırı "başlık kirliliğinden"
    ne nerede bilinmiyor

-8/10-bit>>tamamen "Maliyet" içindir,aynı şekilde TV üreticilerinin vbermiş oldukları çoğu Modül tipi verileride doğru değildir!!!
    -Sony/Tosh/Samy ağırlık olarak artık en "hesaplı" olan "VA" tabanlı üreten AUO(Taiwan)dan Modülleri tedarik ediyorlar+zaten
    bu işte en başarılı ve hata oranı en düşük Modüller de AUO tarafından üretilmektedir!!!CMOs ta aynı şekilde hatasız ve kesinlikle
    LGD/Samy ikilisinden daha başarılı ama en önemlisi "hata çıkma oranı" en düşük modülleri üretiyorlar!!

-AUO/CMOs fiyatları rekabet edelemiyecek kadar düşmüştür!!

-Bu arada aldığınız panellerin 26" dan küçük ve 32"/37"/hatta40" olanlarıda ağırlık olarak AUO dur(özellikle 26"/32"/37") veya Samy de CMOs ta
    çıkabilir(Panel Lottery!!)
    Yine Samy de AUO/CMOs/CPT Modüllerde kullanılmaktadır.

-8-bit Sony açıklaması ise teknik olarak doğru değildir ama kullanıcı için böyle cevap vermeleri gerekiyordu!!
    Hileli bilgiler vermek özellikle Samy/Phil/Sony işidir!!!(bu yüzen sürekli USA da Dava ediliyor bunlar!!)

--8/10-bit kaynak varmı-yokmu olayıda değildir ve teknik/mantık/kural olarakta 10-bit ve hatta daha üstü olabilecek
    bir panel daima daha iyidir;ancak Processor(+üzerindeki Modül tip ve cevap verme/üretme kabiliyeti dahil) den nedense
    üreticiler hiç bahsetmezler,NEDEN!!!

Çok basit bir misal>>Modül CR değeri çok yüksek+bit-10 Modül var üstünde ama "Makine" hikaye olursa ne olacak o zaman???

Sony açıklaması ise her zamanki gibi "Marketing-Tool" taktiklerinden bir tanesidir!

Adını vermiyeyim>>X marka bir panel yine adını vermeden>>Processor şu kadar bit-üretiyor diye hep geçiyor!!
    İyide bunu Test ediyorlar 12-bit çıkıyor(bir diğer testte max.14-bit çıkıyor ama hala tam emin değiller)
    X marka ise bizim Processor şu kadar basabiliyor diyor ısrarla!!!
    ---------------------

Sonuç

1-Maliyet(sizin aldığınız bir panel için verdiğiniz para= Modül+MARKA içindir)esas maliyet budur;ama üreticilere sorarsanız
    Chipset(+Processor/S/W+H/W) bir dünya para imiş,iyide ben bir panelin maliyetini yaklaşık biliyorum(Modül fiyatınıda
    biliyorum)o zaman diğer işlere para gitmiyorki!!

2-8/10-bit tartışmasını böyle yaparsanız hiç yere varamazsınız;hele salt 8/10-bitmi iyi demekle hiç olmaz!
    Teknik kısmı içinde;oldukça tartışılır kriterler vardır;öncelikle bunun başında "insan-gözü" faktörü gelir!!
    Yukarıda bir arkadaş yazmış ve KEDİ olayına getirmiş>>bunu tam ne için verdiğide önemli değil ama bu konunun
    gidişatına çok ciddi katkı sağlamıştır,ama sanırım kimisi ya gülmüştür yada eleştirmiştir!

Ben böyle onlarca örnek veririm ama bu sefer siz panelinizi kırabilirsiniz!!

3-8-bit sony örneklerinde ise zaten resim kalitesi olarak iyileşme var,kötüleşme yokki!!!
    Modül çünkü daha kaliteli oldu ve daha yüksek değerlere çıkıyor!!!

AUO ise özellikle bir çok konuda Samsung u çok fena solladı(uyanık Samy ise;en büyük benim diyor!! ama AUO/CMOs a dayanmış gidiyor!! nedense)

4-Bir diğer belkide bilmediğiniz husus şudur;Ana TV üreticilerinin en çok satış yaptıkları ebat 32" dir!!!(TV olarak tabiki)
    o zaman ne olacak,bir düşünün bakalım???

Üreticiler sizin "mantığınızla" üretim/satış yapmıyorki!!

5-Yeni nesil Modüller de kalite ciddi olarak arttı RT/CR değerleride çok iyi seviyelere geldi!!ama aynı şekilde "hata çıkma oranıda"
    en başta Samsung olmak üzere bir o kadar arttı,dolayısıyla TV üreticileri elli tane atraksiyon yapıyor,pazardaki varlığını
    dahada büyütüp,sürdürebilmek için!!!
    -----------------------------------------------------------

8/10-bit zaten bilinen ve kullanılan Modül tipidir,8-bit kafanıza yatmazsa gidip 10-bit panel bulup alırsınız o zaman!
    Ama zaten 32" de 8-bit yoktur(büyük çoğunlukla-Sadece bazı Sharp US serilerinde 32" de 10-bit kullanılıyor)

Konuyu bağlarsak yine tekrarlıyorum>>>salt 8/10-bit panel demekle bu iş olmaz(yukarıda bir benzetmede yapmıştım)
    bütün elemanlar birbirleriyle uyumlu/verimli/doğru basan(üreten) şekilde çalışması esastır!!!mühim olan budur,yoksa
    siz kalkıp üreticilere sorarsanız bir çok şeyi onlar hep başka havadan çalarlar!!

Evrimini tamamlamamış bir cihazdan bahsediyorsunuz,kaldıki PDP lerde bile hala sorun var v.s TFT-LCD ler ise çok daha
    aksak gidiyor ve açıkları bir şekilde Modül üzerinden gidermek istiyorlar!!

LED ve sonrası zaten ana üreticiler için tek çıkış yolu çünkü "KAR Marjları" artık klasik panel(LCD/PDP) işinde çok ciddi düşmüştür!!
    Uzatmaları oynuyorlar şuanda!!

Ancak LED .......LED(A/M/O/P/T v.s gibi devam eden panel tipleri)içinde süre ciddi olarak geçti,kayıpları fazla ve bütün
    üreticiler birbirlerini kolluyor!!

Burada konu 32" de 8-bit veya genel olarak 8-bit ise>>bu paneller rahatlıkla alınabilir,gözünüzün farkedeceği hiç bir şey yok ortada!!
    Kaldıki söz konusu Sony yeni W55xx Serisi ise,zaten bu panel bütün çok güzel iş yapıyor ve Test verilerinde hatta daha ileri uzman
    görüşlerinde 8-bit diye bir şey söz konusu değilki!!!

Bilginize++

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

Bu kadar *oktan yayınları olan, bu kadar *oktan yayınları bu kadar çok izleyen bir ülkede yaptığımız 8 - 10 bit tartışmasını komik buluyorum, hani amerika'da japonyada mail atsınlarda biz ne izliyoruzki ne istiyoruz

2 sene önce full hd içinde gereksiz deniyormuş, sanki şu anda çok gerekli. Bluray'in kirası 12 lira be

Ha sıkıştırılmış sesi soluğu kesilmiş 1080p çakması görüntülerle tatmin oluyok derseniz orasını bilmem

Ne kadar zamanımız var tv izlemek için, haber bülteni diziler futbol çıktığı zaman ekstra ne kadar zamanımız kalıyor? günde ortalama kaç dakika 1080p medya izliyoruz?

Amerika'da hd dvd 1080p filmler 4-5$ format öldüğü için, arkadaşa topla gel dedim izliyorum harbi değer be bizim ülkede bluray 8-10 lira olsa full + full hd lcd alın, 10 değil 35 bit isteyin vs...

Ama ilerde bluray destekleyecekmişte, 10 bit önemliymişte vs...

Bu kadar hızlı düşerken fiyatlar bırakın bitini mitini size en uygun cihazı alın...

------

not: yabancı forumlarda sony'e yazılan bu tip maillere aynı cevabın verildiğini okudum. Özetle maliyet düşürmek için yaptık tüketici yararına, ama açığı BE3 ile kapattık diyorlar hep.

Tebrik ederim arkadaşım çok güzel bir açıklama olmuş,ancak bu kadar güzel anlatatılabilirdi gerçekten

• LCD lerde kaç bit panel olduğu özelliklerde yazıyor genelde ama kaç bitlik görüntü işlemcisi yada hangi işlemcinin kullanıldığı yazmıyor.
    Bunları öğrenebileceğimiz bir kaynak var mı?
  • Yoktur!!

Kaldıki verilenlerde(bir şekilde nette bulabileceklerin)ne kadar doğru yada bilimsel teknik v.s

İşlemci diye yazdığın durum>>bunlar PC değildir,yani öyle bir şey ile mukayese etmeye kalkma!!

Video-Processing dediğimiz görüntü işleme kapasitesi ise yine bazılarında sallamadır,ama ortalama günümüzde
    panellerde 10/16-bit arasıdır ve çoğunluklada 12/14-bit tir

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 16 Ekim 2009; 13:58:29 >
  • Slm arkadaşlar, şuanda Sony de en iyi model hangisi? Bir dünya model ve numara var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atila

Slm arkadaşlar, şuanda Sony de en iyi model hangisi? Bir dünya model ve numara var...

En iyi model diye bir şey yok!
    Ama en iyi Seriler/Modeller dersen daha uygun olur+

Sony High-End serileri X ve Z lerdir,işe buradan başlıyabilirsin

Bir dünya modeli geç bir kalem çoğu "Cosmetic" tir onların

Selamlar
  • Hocam geç bunları sen!!

Hele hele üreticiler veriyorsa külliyen geç+

yaw bu işin prof.adamları değil bunları bir dünya olayı ayırt edemiyorlar;TF den "gereksizler" bu işin adamıdır,merak eden gider bakar
    ++

Bana o dediğin olayın nerde olduğunu söylersen sana daha net bilgiler verebilirim

+

yada aklıma geldi örneğin bu Demoyu yapanlar Phil/LGE hatta Tosh olabilirmi;çünkü bu herifler S_IPS te 10-bit
    Modül kullandıkları için belki Sony/Samy ye "gönderme" yapıyorlardır,milleti dolaylı yoldan "kandırmak" için

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 16 Ekim 2009; 19:55:10 >

• arkadaşlar phillips in bazı 7000 ve diğer üst serileri 14 bitmiş bu doğru mu ??? SONY SAMSUNG 8 BİT KULLANIRKEN PHillips neden 14 bite çıkardı.32 inç ekran alacaktım samsung un 32b651 alırken kafam karıştı ..phillips in plf 7494 serisini 14 bit görünce bunumu alsam.yada bu gidişle hiçbirşey alamıyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearifat -- 17 Ekim 2009; 17:59:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearifat

arkadaşlar phillips in bazı 7000 ve diğer üst serileri 14 bitmiş bu doğru mu ??? SONY SAMSUNG 8 BİT KULLANIRKEN PHillips neden 14 bite çıkardı.32 inç ekran alacaktım samsung un 32b651 alırken kafam karıştı ..phillips in plf 7494 serisini 14 bit görünce bunumu alsam.yada bu gidişle hiçbirşey alamıyacağım.

Kardeş o senin bahsettiğin Processor ün>>>"Video-Processing" Bit değeridir ve genelde paneller 10/12/14-bit çalışırlar,bazıları 16 bite çıkabilir,
    ama sallamacı Phil de 17-bit bile vardır

Video-Processing çok önemlidir ama tek başına yine yeterli değildir,tamamlayıcı elemanlarda gereklidir,kısaca "ENGINE" dediğimiz sistem işini çok iyi yapmalıdır!

++

yaw bu günlerde DH/TF de amma "Panel BIT efsaneleri" dolanmaya başladı

+++

Yoksa yine bu uyanık üreticiler;malı yemlemek için bu defada Modülün bit değerini;VP ilemi değiştirip insanlara "yutturmak" istiyorlar diyede
    düşünmeden edemiyorum zira bunlar her bir sallama atraksiyonları çok güzel yapıyorlarda!!

++
    Senin alacağın panele gelirsek;32" Samy alacaksan örneğin B65x serisi;bunlar 8-bit AUO-Taiwan[A_MVA tip]>>>>BR 500cd/m2;CR 8.000;1;RT 6.5ms lik Modül kullanılıyor+
    Ancak 32"B55x lerde ise hem AUO hemde Samsung Modül(S_PVA) kullanılıyor(artık şansına hangisi çıkarsa)

+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 17 Ekim 2009; 20:17:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

arkadaşlar phillips in bazı 7000 ve diğer üst serileri 14 bitmiş bu doğru mu ??? SONY SAMSUNG 8 BİT KULLANIRKEN PHillips neden 14 bite çıkardı.32 inç ekran alacaktım samsung un 32b651 alırken kafam karıştı ..phillips in plf 7494 serisini 14 bit görünce bunumu alsam.yada bu gidişle hiçbirşey alamıyacağım.

Kardeş o senin bahsettiğin Processor ün>>>"Video-Processing" Bit değeridir ve genelde paneller 10/12/14-bit çalışırlar,bazıları 16 bite çıkabilir,
    ama sallamacı Phil de 17-bit bile vardır

Video-Processing çok önemlidir ama tek başına yine yeterli değildir,tamamlayıcı elemanlarda gereklidir,kısaca "ENGINE" dediğimiz sistem işini çok iyi yapmalıdır!

++

yaw bu günlerde DH/TF de amma "Panel BIT efsaneleri" dolanmaya başladı

+++

Yoksa yine bu uyanık üreticiler;malı yemlemek için bu defada Modülün bit değerini;VP ilemi değiştirip insanlara "yutturmak" istiyorlar diyede
    düşünmeden edemiyorum zira bunlar her bir sallama atraksiyonları çok güzel yapıyorlarda!!

++
    Senin alacağın panele gelirsek;32" Samy alacaksan örneğin B65x serisi;bunlar 8-bit AUO-Taiwan[A_MVA tip]>>>>BR 500cd/m2;CR 8.000;1;RT 6.5ms lik Modül kullanılıyor+
    Ancak 32"B55x lerde ise hem AUO hemde Samsung Modül(S_PVA) kullanılıyor(artık şansına hangisi çıkarsa)

+++

teşekkür ederim bilgilerin için samsung 32b651 serisi 6,5 ms 8000:1 kontrast mı??? bu modelin 4 ms oyun modunda 3ms olduğu yüksek kontrast yaklaşık 50000:1 olduğu belitiriyor senin verdiğin değerler başka birşey mi???

• teşekkür ederim bilgilerin için samsung 32b651 serisi 6,5 ms 8000:1 kontrast mı??? bu modelin 4 ms oyun modunda 3ms olduğu yüksek kontrast yaklaşık 50000:1 olduğu belitiriyor senin verdiğin değerler başka birşey mi???
    ..........

diye yazmışsın;

Kardeş bunların hiç birisi doğru değil bir kere!!!nereden buluyorsunuz bu değerleri onuda anlamış değilim!!

50.000;1 CR nereden çıkıyor yaw
    yada 2/3ms filan!!!

Uyanık üreticiler "Dynamic" dedikleri ve ucu açık bir değer ile milyonlar üretiyor CR de

++
    Normal bir panelde CR değeri Native(ANSI ye) göre 700/800;1 veya 1200/1300;1 değerinde çalışır ve buda hem güzel hemde yeterli bir değerdir!

Senin panelin Engine sistemi iyi ise örneğin Oyundan bahsetmişsin sorunsuz izlenir;gerek fastmotion gereksede stabilitede ve gereksede özellikle
    Ghost/Blur v.s yapmadan çalışır!

6,5ms ise B2B(ON-OFF) değeride değildir!!! kısaca ortalama 12/14/16/18ms gibi çalışacaktır ve sistem burada iyi ise bu RT değeri ile panel falso yapmaz++

Selamlar

• quote:

teşekkür ederim bilgilerin için samsung 32b651 serisi 6,5 ms 8000:1 kontrast mı??? bu modelin 4 ms oyun modunda 3ms olduğu yüksek kontrast yaklaşık 50000:1 olduğu belitiriyor senin verdiğin değerler başka birşey mi???
    ..........

diye yazmışsın;

Kardeş bunların hiç birisi doğru değil bir kere!!!nereden buluyorsunuz bu değerleri onuda anlamış değilim!!

50.000;1 CR nereden çıkıyor yaw
    yada 2/3ms filan!!!

Uyanık üreticiler "Dynamic" dedikleri ve ucu açık bir değer ile milyonlar üretiyor CR de

++
    Normal bir panelde CR değeri Native(ANSI ye) göre 700/800;1 veya 1200/1300;1 değerinde çalışır ve buda hem güzel hemde yeterli bir değerdir!

Senin panelin Engine sistemi iyi ise örneğin Oyundan bahsetmişsin sorunsuz izlenir;gerek fastmotion gereksede stabilitede ve gereksede özellikle
    Ghost/Blur v.s yapmadan çalışır!

6,5ms ise B2B(ON-OFF) değeride değildir!!! kısaca ortalama 12/14/16/18ms gibi çalışacaktır ve sistem burada iyi ise bu RT değeri ile panel falso yapmaz++

Selamlar

teşekkürler kardeş bilgilendirmen için ...ne yapalım firmaların yazdıklarına göre hareket ediyoruz.hangi firma hangi panel kullanıyor ve panel hakkında nerden bilgi alabilrim?

• quote:

teşekkürler kardeş bilgilendirmen için ...ne yapalım firmaların yazdıklarına göre hareket ediyoruz.hangi firma hangi panel kullanıyor ve panel hakkında nerden bilgi alabilrim?

albani hoca başka bir topikte yazmıştı. Umarım işine yarar...
    quote:

MODÜL üreticilerini önce ikiye ayıracaksınız>>

A-PDP
    B-TFT-LCD

A-PDP
    -NEC(bunlar özel üretimdir günümüzde ve ticari olarak çok kısıtlı üretim yapılır ama USA da 65" ve üstü Mitsu/Sanyo/NEC/Fujitsu v.s dahil
    PDP lerde bunlar kullanılıyor,Medical/Askeri-Uzay ve bir çok çok değişik vede spesifik alanlardaki Display üniteleri NEC tir+
    PDP tip Modüllerde zaten NEC ten çıkmıştır!
    Pio da NEC tipli Modül kullanarak panelleri üretmiş daha sonra NEC Corp.hisselerini alarak ortak olmuş ve Modül fabrikalarını kendi
    ihtiyaçları için revize etmiş ve bazılarını(Fason PDP üretenler dahil)kendisine bağlamıştır v.s

Ancak 2009 dan itibaren Pio PDP işini tasfiye etmiş ve bu bütün kendisine bağlı(Kagoshima dahil)tasfiye sürecine girmiştir!

-Panasonic ise Japonya da ticari olarak tek PDP Modül üreticisi kalmış diyebiliriz(NEC in özel durumu hariç)
    FHGroup(Fujitsu-Hitachi)ise PDP işini yine NEC tarzında yürütmektedir,ancak FHG nin Pany/Tosh/Canon ilede 2 ayrı ortaklığı daha vardır!!
    Burada hem PDP hemde IPS/Japan dolayısıyla TFT-LCD Modül de üretilmektedir!

"PDP" yi kısaca toparlarsak Japonya da sizin kullandığınız türden Display üniteleri için(end-user)Panasonic dışında üretici yoktur!

NEC/FHG nin durumu hariç,bunu yukarıda belirttim++

B-TFT-LCD

Japonya da sadece iki üretici kalmıştır

1-Sharp
    2-FHG nin Canon/Tosh/Pany ortaklı ama asıl üretici olan IPS/Japan fabrşkaları ise Hitac kontrolunda üretim yapmaktadır;
    ancak bu sene bu grubunda hisse yapıları değişmiş olup,IPS tipili Modül üretimi kontrolu Hitac tan Pany ye geçmiştir!!!

Not;Bahsettiğim "IPS" bu tip Modülün bulucusu olan IPS/Japan üretimidir;LGD nin IPS leri bunlardan çok farklıdır!!!
    Bu iki IPS i karıştırmayınız lütfen!!

Sonuç olarak Japonya da iki üretici olarak Sharp ve IPS görmekteyiz++

Dünyada PDP Modül üretimi Japonya haricinde bir tek Kore de yapılmaktadır;bunlarda hepinizin bildiği LGD ile Samy dir

+++
    Asıl pazarda en büyük(üretim/kapasite v.s olarak) TFT-LCD olarak Modül bazında 7 ana üretici vardır(Class-I/II tip)

1-LGD
    2-Samsung

Bu ikisi dünyada üretim miktarında en büyük iki ana üreticidir!

3-AUO/Taiwan
    4-CMO/Taiwan
    5-Sharp(yukarıda ayrıca yazdım!)
    6-CPT/Taiwan
    7-QDI/Taiwan

Gördüğünüz tüm TV markalarının(ana üretici Japon/Kore malları panellerde) High-End ten başlayarak bu üreticilerin Modülleri kullanılıyor
    ama panel seviyesi düştükçe ve diğer TV üreticilerinide hesap edince devreye Çin Modülleride giriyor(en büyük pazarlarıda USA tabiki)
    örneğin "Efsane" VIZIO gibi!!

Not;Ana TFT-LCD TV üretimi için Class-I/II sadece bunlardan çıkıyor!!!

Bu arada Taiwan/Çin olarak Class-III/IV/V modüllerde çok fazla üretiliyor+hepinizin bildiği "TN" tip en ucuz Modüllerde
    Taiwan/Çin de üretiliyor ama bunların arasında çok iyileride var,çokta dandikleride vardır!!!

Taiwan da ayrıca
    -Hannstar
    -Quanta
    -Toppoly
    -Innolux
    -PUI
    gibi Modül üreticileride vardır

Çin den ise en büyük iki modül üreticisi vardır
    -BoeHydis
    -CMV

olmak üzere daha bir çok Modül üreticisi vardır

+++++++
    Not;LPL modüller(LGD-Philips) Phil ile LGD sadece ortaklık anlaşması yapmışlardı!!genelde kamoyunda Phil i çoğu insan Modül üreticisi diyede biliyor
    ama böyle değildir,Phil sadece "TV üreticisidir"!!!bu ortaklıta 2008 senesinde bozulmuştur ama Phil hala Modüllerin çoğunu LGD den alıyor,sadece
    yeni nesil High-End 9xx ların bazı LED-LCD lerinin Modülleri(9704>>>40"/46"/52" ler)Sharp tır,diğerleri yine LGD nin S_IPS leridir,ama Entry
    seviye Modüleri ise IPS olmayıp ucuz VA tipli Modüllerdir!!AUO/QDI v.s gibi

+++++++

Ancak sizin piyasalarda "MARKA" olarak gördüğünüz ki iki elin 10 parmağını geçmeyen panellerin Modülleri bu 7 ana üreticiden çıkıyor
    (TN Monitörler,dandik bazı marka TV ler v.s v.s. bunlar hariç tabiki!!)

Ancak en çok Samsung/LGD/AUO/CMO kullanılıyor ve bunları Samy/Tosh/Sony/Phil büyük ağırlıkla kullanıyor!!

Samsung en büyük üretici(üretim miktarı bakımında LGD ile birlikte) ama Samy yaklaşık %50 civarında kendi Modüllerini kullanıyor
    ve büyük ağırlık AUO kullanıyor ama piyasada gördüğünüz bütün 55" lerde(Samy/Tosh ve diğer bazılarında) direk CMO/Taiwan dır)

++

Önemli uyarı/not;genelde insanlar maalesef bazı uyanık çakal uzak-doğlulu üreticiler tarafından çok yalnış enforme ediliyor(bunları en başında
    gelende Samy dir!!!)
    örneğin "LED-TV"(Dava edildi geçenlerde UK de ve kaybetti ama bunlar tınlamazlar o da ayrı bir olay tabiki)

LED-TV diye bir panel tipi yoktur,bunun doğru adı LED-LCD TV dir veya TFT-LCD LED tipli TV,bu uzun olduğu için LED-LCD OK dir ama bu bir
    LED-TV filan değildir zaten böyle bir şey olamaz,hepiniz herhalde LED nedir biliyorsunuz
    Uyanık Samy ise dahada kısaltmış ve bir cihazmış hatta "teknoloji" imiş gibi gazlıyor mallarını!!bu bir tekniktir ayrıca Teknoloji filan değildir

Bunu şunun için yazdım,insanlar LCD başka bir panel LED te bir başka panel filan zannediyor!!!

"TFT-LCD TV" olarak yine tanımlıyoruz sadece ""Baclit""(CCFL/HCFL/LED v.s gibi) uygulaması farklı olup yine aynı "MODÜLLER" kullanılmaktadır!!!

Bilginize++

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

ama dvd playerlerde var örn;

D/A görüntü: 12bit 10bit olanlarıda var ama dvd filmleri kaç bit onu bilmiyorum yada bit değerleri varmı?

örn benim kullandığım player sony dvp ns708 bu

D/A görüntü 12bit

D/A ses 24bit

bir player

mutlaka bit oranı yükseldikçe görüntü ses ona göre daha ii olcaktır ancak burda bit değerinden tam verim alınabilinmesi için sistem tam olarak nsl olmalıdır? yani tüm ekipmanlar player,tv,dısc,avr bunların bit değerleri eşitmi olması gerekir?

Standart DVD filmlerde 8 bit 13,5 Mhz değer var. Bazı DVD playerler bunu 10 bit 27 Mhz. bazıları da 12 bit 108 Mhz. değerlerine çıkartıp daha iyi görüntü sunuyorlar. Tabi sanal olarak çıkıyor bu değerlere.

DVD ler 10 bit veya 12 bit yapılsa ne olur. O zaman film diske sığmaz. Olan bu olur.

• En büyük işlevi ekrandaki dalgalanmaları ve görüntü bozulmalarını en aza indirgemesidir.
    Tabi bunu firmaların kullandığı bravia, wega engine, pixell plus, pixellence, denie engine,viera,aquos gibi işlemcilerle karıştırmamak gerekiyor.Bunlar firmaların kullandığı ekstra görüntü iyileştirici işlemler olarak biliniyor.
    Ör. Panasonic viera işlemci v-real 4 pro en son çıkarmış olduğu görüntü iyileştiricilerden. Panel olarak G12 jenerasyon olan son çıkan paneli kullanıyor. 18 bitlik panel işlemcisi ile dünyanın son çıkan işlemcisine sahip, Şu ana kadar bunun üzerinde bir panel işlemci bit değeri çıkmadı fakat bunun dahada ileri boyutlara taşınacağı kesin... zamanı var + 8 bıt ve 10 bıt arasında muazzam fark yoktur
  • 8 bit ile 10 bit arasındaki farkı RAYBAN Chromax Driving gözlükle baktığınızda veya kaliteli lens (T*) CCD Full HD kamera ekranından baktığında görerek anlarsın bu da benim foruma katkım olsun renk geçişlerinin farkını görerek ...!

8 bit - 10bit :
    http://www.all3c.com/images/product/attached/200906171245231956828.jpg

Kırmızı ve Yeşil renklere duyarlı RAYBAN Chromax Driving gözlükle bakıldığı zaman panele kırmızı renk kendini ele verir 8 bit - 10bit : hemen anlaşılır. O zaman 10bit : 'e verilen paranın hakkını aldığınızı görürsünüz..!

Bu arda sizin gözünüz o kadar detay alamıyorsa zaten bu sitede ne diye araştırma ve inceleme yapıyorsunuz...!

• arkdaşlar ben yakında 46HX700 sony almayı düşünüyorum.bu telvizyonun kaç bit olduğunu öğrenemedim bir türlü.bilen varsa söyleyebilirmi acaba.ayrıca bu tv yi kullanan veya hakkında bilgisi olan varsa bilgi verebilirmi?şimdiden çok teşekkür ederim.
  • 8 bitte arkadaşım;

Ben bugün Beşiktaş fulya'da Real marketin olduğu yerdeki Media Markt'a gittim. DÜn bir tane kdl-40hx700 açmışlar.Hemen yanındaki standa da NX serisinden bir TV vardı ve ikisi de yeni menü sistemini kullanıyorlar.Elime kumadayı aldım.Resim menüsüne girdim. Kilitlendik. Allah Allah dedim. Hemen çalışan bir arkadaşı çağırdım ve kumandayı ona verdim. O'da denedi. HAYIR MENU KİLİTLENDİ.. Sonra TV'yi yan düğmesinden kapatıp tekrar açtık. BU sefer görevli arkdaş menü'ye girdi. Resim menüsünün üzerine geldi OK'e bastı. KÜT...gene kilitlendi. Utana sıkılan bana "Herhalde cihazda problem var" dedi ve yan taraftaki NX serisinden 40"'lik SONY'ye bir bakalıım dedi. (aynı menü sistemine sahip) KÜT gene kilitlendi...TV'yi açıp kapattık gene aynı şeyler..TV resim ayar menüsünü getiremedi. Tabii etrafımızda biraz kalabalık birikmeye başlayınca " herhalde bunun /Bınların) yazılımını güncellek lazım dedi..Bende TV almak için gitmiştim ama BUNU görünce..SONY almamaya karar verdim.

İsteyen, yakın olan gitsin Media-markt Fulya şubesine TV'leri görsün. Zaten çalışan çocuk bilr SONY ne zaman problemsiz bir cihaz yaptı ki diyip de dalga bile geçti. ŞİMDİ size soruyorum RİSKE girip HX700 veya o seri bir TV alırmısınız? SADECE SONY diye????

Ben artık yanına bile yaklaşmam. Geçen sene de bir arkadaşımın 1 sene evvel SIFIR garantili aldığı SONY TV'de görüntü donmaları yüzünden TV 2 kere değişti değişti de?? netice hep aynı oldu. Çocuk 6 ay sonra ancak parasını iade alabildi ve o süre boyuncada TV'siz kaldı.

Ben SONY'i kötülemek için bir şey yazmıyorum. SAMSUNG'u da. Sadece yaşadıklarımı size aktardım. Bende TV alacağım ama SONY'deki bu olayı, SAmsung'daki PANEL sorununu gördükten sonra ben şimdi gidip Philips bakacağım. Samsung'a da güven duymuyorum. Yaklaış 8-9 aydır SAMSUNG B700, B653 serilerini kullanan arkadaşlarımın hemen hepsinde ekranda kenarlarda, ortalarda siyah gölgelenmeler çıktı ve servis ile konuştular ve 4 aydan fazla bir süredir PANEL değişimi bekliyorlar. HALA bir cevap yok.Bir tanesi TV değişimini kabul etti Aynı model ile ama TV yokmuş ellerinde?? diye çocuğu oyalıyıp duruyıorlar. Bir tanesi de para iadesi talebinde bulundu.Allah bilir ne zaman alır.

SONY'i para iadesinde bulunan arkadaşım için bakmıştık ama???? ASLA almayacak. Bunları gördükten sonra..

Ben de sizler ile paylaşmak için yazayım dedim. SONY malum Türkiye'de bir EKOL'du?? Şimdi ise tükenme yolunda hızlı adımlar ile gitmekte. Allah yolunu açık etsin ne diyeyim???SAMSUNG_??? bu bence hatalı paneller ve BU servis KALİTESİ ile ASLA ALMAYACAĞIM bir marka..(Panellerde 8-10 ay içinde nerde ise yukarda verdiğim modellerin - benim 5 arkadaşımda var Samsung- hepsinde panellerinde sağ üst köşede, sağ kenarda, ortadfa çizgi çizgi, sol üst kenarda, hele bri arkadaşımda ekranın 4 köşesi ve kenar ortalarında siyalıklar çıktı.)

Yorum sizin. Ama ben SAMSUNG ve SONY almayacağım bir kesin. Geriye bence adam gibi servis veren düzgün TV olarak Philips markasından başka bir markada kalmıyor.(Toshiba ve LG BENCE servis konuları yüzünden alınmaz.)

• 10 ve 8 bit işlemci aynı panelde yayın ister 10 bit isterse 8 bir olsun farkını gösterir tıpkı yayınlar 50 hz olmasına rağmen 50 hz ile 100 hz panelde ki hareketli görüntü kalitesindeki fark gibi ancak 8-10 bit arasında refresh time farkı gibi bir fark yoktur 8 bit gayet doğal ve yeterli bir renk üretmeye yeterlidir sanal abartı renk severler olabilir o ayrıdır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.