Şimdi Ara

8 Bit - 10 Bit Panel Tartışmasına Sony Yanıtı Arkadaşlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
16.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Forumda ve İnternette araştırmalarımda yalnış bigilendirmeler ile karşılaştım ve bilgisayarcı olarak doğru bilgi taraftarıyım.
    Bu yüzden Sony 'e attığım mail in bana gelen cevabı.
    32w4000 alacağımda. Sony 32w5500 gözüme takılmıştı fakat 8-10 bit olayı kafamı karıştırmıştı.
    32W4000 Eski Modelde 10 Bit Panel kullanıyorken.
    32W5500 Yeni Modelde 8 Bit Panel kullanılması kafaları karıştırmıştı işte çözüm ve tahmin ettiğim gibi bir cevap Kalite bence Sony. Kararım kesin... :)

Not : Aşağıda Sony tarafından gönderilen mail'in kopyası umarım sizinde içinizi rahatlatır arkadaşlar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Degerli Sony dostu,

Mesajiniz ve Sony urunlerine gosterdiginiz ilgi icin tesekkur ederiz.

8-bit panelli ürünlerin 10-bit panelli olanlara göre daha düşük fiziksel renk yaratımı gerçekleştirecekleri doğrudur. Ancak yeni nesil BRAVIA’larda kullanılan destekleyici görüntü düzeltme yazılımları (BRAVIA Engine 3) ile bu handikapın giderildiğini, en azından hissedilir seviyedeki eksikliğin bertaraf edildiğini söyleyebiliriz. RSS beslemelere doğrudan ulaşabilen Applicast uygulamaları ve widget’lar gibi ek özellikler de yeni W5500 serisinin iştah kabartan artı özellikleridir. Sonuçta kaliteden ödün vermeyerek tüketici lehine bir gelişme yaratıldığını belirtmek isteriz.

Bilginize sunar,esenlikler dileriz.

Saygilarimizla,

Sony Eurasia Pazarlama AS

Musteri Bilgi Merkezi

• Doğru yerde doğru cvp +8 Bıt ile 10 bıt arasındaki orantı Bilimsel olarak doğrudur. Ama kağıt üstünde 8 Bıt ile 10 Bıt farkını anlamak zordur ki-10Bıt işleyişi kaynak olsun Heleki HD Materyalar olsun -Bu konuda biraz şansız ülke düzeneğindeyiz bunuda ayırt etmeyelim arkadaşlar
  • Güzel söylemişte,10 bitlik kaynak görüntümü var şuan?en son çıkan bluray filimlerde bile yok,oyunlarda yokkarasal yayında yok sadece el kameralarında var oda en son çıkan modellerde,benim bildiğim avrupada hd yayın yapan kanallarda bile yok bu 10bit senin panelin 10 bit olsun kaynak görüntü 8 bitpanelde 8 bit yayın yapacakama tabi geleceğe yatırım bir teknoloji orası ayrı...

• quote:

Orjinalden alıntı: Roronoa Zoro

Güzel söylemişte,10 bitlik kaynak görüntümü var şuan?en son çıkan bluray filimlerde bile yok,oyunlarda yokkarasal yayında yok sadece el kameralarında var oda en son çıkan modellerde,benim bildiğim avrupada hd yayın yapan kanallarda bile yok bu 10bit senin panelin 10 bit olsun kaynak görüntü 8 bitpanelde 8 bit yayın yapacakama tabi geleceğe yatırım bir teknoloji orası ayrı...

Kısa ve öz Kesinlikle

• ama dvd playerlerde var örn;

D/A görüntü: 12bit 10bit olanlarıda var ama dvd filmleri kaç bit onu bilmiyorum yada bit değerleri varmı?

örn benim kullandığım player sony dvp ns708 bu

D/A görüntü 12bit

D/A ses 24bit

bir player

mutlaka bit oranı yükseldikçe görüntü ses ona göre daha ii olcaktır ancak burda bit değerinden tam verim alınabilinmesi için sistem tam olarak nsl olmalıdır? yani tüm ekipmanlar player,tv,dısc,avr bunların bit değerleri eşitmi olması gerekir?
  • "sistem tam olarak nsl olmalıdır? yani tüm ekipmanlar player,tv,dısc,avr bunların bit değerleri eşitmi olması gerekir? "
    Aynen dediğin gibi arkadaşım hepsi eşit olacakki 10 bit görüntü meydana gelsin,ama burada kaynak,dısc diye tabir eddiğin görüntü saklama aygıtıdır
  • Schrödinger in LCD si testini yapalım arkadaşlar....

2 tane birebir aynı kasada ürünü yanyana koyun bir 8bit olsun, biri 10bit olsun aynı kaynaktan 1080p film açın, numara veriyoruz bunlara 1-2 diye. Birebir herşey aynı olacak. Kapalı bir odada bu tabiki, 100kişi bulucaz birde, bu 100kişiyi teker teker ayrı olarak 5dk lığına o odaya kapatıyoruz. Çıkışta hangisi 10bit soruyoruz, hangisi 8bit. Yanlız bir ayrıntı var 100ncü kişi kedisiyle girecek içeri, 100. adam çıktığında en sonra kedisine soruyoruz kedi 1 kere miyavlarsa 1.lcd 10bit, 2 kere miyavlarsa 2nci lcd 10bit. Kedi miyavlamazsa demek ki kedi bit li...

Tahmin edin makalım ne sonuç çıkar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Çözünürlük Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mixenon denen Yarbay rütbeli arkadaş a bilgilendirmek için yazı yazın lütfen. Komiklik için açılmadı bu benim ve diğer insanların kafasına takıldığı için açıldı bu bölüm.
    Söyleyin o zaman 10 bit almamızı iddaa ediyorsanız.

32" 100 Hz. li Tv ne alacağım o zaman.
    100 Hz olmaz ise bir sürü var ama 100 Hz. de ileriye dönük yatırım dikkatinizi çekerim. Lütfen... bilgilendirici olun....
  • Mixenon un bakış açısıda güzel
    daha nasıl bilgilendirici mesaj yazalımki By_Sert her şey ortada zaten bu konular forumda çok tartışıldı,parası olan gelecek teknolojiye yatırım yapsın tabikide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 7 Mayıs 2009; 19:33:07 >
  • mixenon kopardın beni ya,kedi bitli ha...
  • sn arkadaşım,

sanıyorum bu soruya cevap veren kişi de konuyu çok iyi bilmiyor. Çünkü 4000 modeli W serisinde 32'' olanlar zaten 10 bit değildi.

Dolayısıyla aşağıdaki soruyu 32'' için sormanıza gerek yoktur. aşağıda da sony uk sitesinden 32w4000 panelin 8 bit olduğunu teyid ederek yanıt veriyorum.

8 Bit Panel YES

quote:

Orjinalden alıntı: By_Sert

Arkadaşlar Forumda ve İnternette araştırmalarımda yalnış bigilendirmeler ile karşılaştım ve bilgisayarcı olarak doğru bilgi taraftarıyım.
    Bu yüzden Sony 'e attığım mail in bana gelen cevabı.
    32w4000 alacağımda. Sony 32w5500 gözüme takılmıştı fakat 8-10 bit olayı kafamı karıştırmıştı.
    32W4000 Eski Modelde 10 Bit Panel kullanıyorken.
    32W5500 Yeni Modelde 8 Bit Panel kullanılması kafaları karıştırmıştı işte çözüm ve tahmin ettiğim gibi bir cevap Kalite bence Sony. Kararım kesin... :)

Not : Aşağıda Sony tarafından gönderilen mail'in kopyası umarım sizinde içinizi rahatlatır arkadaşlar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Degerli Sony dostu,

Mesajiniz ve Sony urunlerine gosterdiginiz ilgi icin tesekkur ederiz.

8-bit panelli ürünlerin 10-bit panelli olanlara göre daha düşük fiziksel renk yaratımı gerçekleştirecekleri doğrudur. Ancak yeni nesil BRAVIA’larda kullanılan destekleyici görüntü düzeltme yazılımları (BRAVIA Engine 3) ile bu handikapın giderildiğini, en azından hissedilir seviyedeki eksikliğin bertaraf edildiğini söyleyebiliriz. RSS beslemelere doğrudan ulaşabilen Applicast uygulamaları ve widget’lar gibi ek özellikler de yeni W5500 serisinin iştah kabartan artı özellikleridir. Sonuçta kaliteden ödün vermeyerek tüketici lehine bir gelişme yaratıldığını belirtmek isteriz.

Bilginize sunar,esenlikler dileriz.

Saygilarimizla,

Sony Eurasia Pazarlama AS

Musteri Bilgi Merkezi

• sn arkadaşım,
    10 bit panel teknolojisinde çok önemli bir gelişmedir. 10 bit paneli bu forumda ayrıntısıyla ilk yazan kişi olduğumu sanıyorum, ayrıca en çok savunan kişiyim de.

kaynak konusunda günümüz koşullarını eleştirmekte haklı olmakla birlikte bir süre sonra çıkacak olan 10 bit teknolojisine uygun film vs gibi görüntüleri 10 bit panelleri olanlar daha keyifli izleyeceklerdir. Şunu unutmayalım ki daha 2 sene kadar öncesinde Full HD de çok gereksiz görülüyordu. Ben yine savunuyordum. Eğer görüntü kalitesine pozitif etki eden bir teknoloji ortaya konulmuşsa buna önem vermekte her zaman fayda vardır.

quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

Schrödinger in LCD si testini yapalım arkadaşlar....

2 tane birebir aynı kasada ürünü yanyana koyun bir 8bit olsun, biri 10bit olsun aynı kaynaktan 1080p film açın, numara veriyoruz bunlara 1-2 diye. Birebir herşey aynı olacak. Kapalı bir odada bu tabiki, 100kişi bulucaz birde, bu 100kişiyi teker teker ayrı olarak 5dk lığına o odaya kapatıyoruz. Çıkışta hangisi 10bit soruyoruz, hangisi 8bit. Yanlız bir ayrıntı var 100ncü kişi kedisiyle girecek içeri, 100. adam çıktığında en sonra kedisine soruyoruz kedi 1 kere miyavlarsa 1.lcd 10bit, 2 kere miyavlarsa 2nci lcd 10bit. Kedi miyavlamazsa demek ki kedi bit li...

• quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

sn arkadaşım,
    10 bit panel teknolojisinde çok önemli bir gelişmedir. 10 bit paneli bu forumda ayrıntısıyla ilk yazan kişi olduğumu sanıyorum, ayrıca en çok savunan kişiyim de.

kaynak konusunda günümüz koşullarını eleştirmekte haklı olmakla birlikte bir süre sonra çıkacak olan 10 bit teknolojisine uygun film vs gibi görüntüleri 10 bit panelleri olanlar daha keyifli izleyeceklerdir. Şunu unutmayalım ki daha 2 sene kadar öncesinde Full HD de çok gereksiz görülüyordu. Ben yine savunuyordum. Eğer görüntü kalitesine pozitif etki eden bir teknoloji ortaya konulmuşsa buna önem vermekte her zaman fayda vardır.

quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

Schrödinger in LCD si testini yapalım arkadaşlar....

10bit tabikii daha iyidir, ama şuan için bunu ayırabilecek bir kimsenin olduğunu düşünmüyorum. Dediğin gibi mutlaka olacaktır, mesela 1080p mediaların daha gelişmişleri çıkacaktır o zaman avantajı olacaktır, bu tv ye göre değişir tabii, bir panelde sadece 10bit 8bit yok, işlemcisi panelin türü CFFL-SPVA vs gibi önemlidir, 10bit panelden çok daha iyi olan 8bit te olabilir. Bu bir bileşimdir sonuçta, yani başbakan gibi futbolla anlatayım fener den guiza yı çıkar guiza 8bit olsun, oraya kaka yı koy 10bit. Ferner şampiyonlar ligi şampiyonu mu olur. Kaka nın yanına drogba, alaves i falan da alman lazım...

Şaka bir yana tabikii 10bit paneller bir avantajdır ama diğer şartlarda önemli. Ben herhangi bir şeyi eleştirmiyorum, söylemek istediğim kısaca şu, 3g mesela 3 ay sonra kavuşacağız inşallah. Mesela bundan 2-2.5 sene önce insanlar bir sürü para verip 3g destekli telefon aldılar bunlardan biride benim ama şu zamana geldik ogün aldığımız telefonlar çoktan eskidi, kimi onun üstüne bir kaç kez değiştirdi.
    Gelelim bilgisayar işlemcilerinde 64bit teknolojisi, bundan gene yaklaşık 3 sene önce gene insanlar 64bit işlemci bilgisayarlar ve notebooklar aldılar ama o insanlar o notebook ta hiç 64 bit kullanmadı ve onun üstüne 2 notebook daha değiştirdi o insanlardan biride benim...
    Ve yine bazı insanlar bunlardan hiç ders almadı, işte o insanlardan biride benim...

• teknoloji size ayak uyduramıyosa o sizin suçunuz değil

• Arkadaşlar kesin cevap verecek yokmu bilgilendirmelerde işimize yarıyor tabikii de...
    8 bit panel mi ? kesinlikle 10 bit panel olan LCD Tv modellerimi alınmalı sanırım 32" lerde yok 10 bit Sony nin sitesinde teyit ettim.
    Bana önerebileceğiniz LCD TV yi merak ediyorum açıkçası.

32" LCD Tv alacağım ama 15m2 olan odama sanırım yarısını kullanacağım odanında buda 7-8 m2 lik bir alan sanırım 32" ideal diyorum.
    Gönlüm Sony ürünlerini beğeniyorum. Bana Tv öneriniz nedir. Son Teknoloji ve özellik olarak 32W5500 modeli hoşuma gitmişti ama oda sanırım
    8 bit olayı kafamı bayağı karıştırdı alayım mı almayım mı ? :)

Bana kızmayıp değerli yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara Tekrar Teşekkürler....
  • Bu kadar *oktan yayınları olan, bu kadar *oktan yayınları bu kadar çok izleyen bir ülkede yaptığımız 8 - 10 bit tartışmasını komik buluyorum, hani amerika'da japonyada mail atsınlarda biz ne izliyoruzki ne istiyoruz

2 sene önce full hd içinde gereksiz deniyormuş, sanki şu anda çok gerekli. Bluray'in kirası 12 lira be

Ha sıkıştırılmış sesi soluğu kesilmiş 1080p çakması görüntülerle tatmin oluyok derseniz orasını bilmem

Ne kadar zamanımız var tv izlemek için, haber bülteni diziler futbol çıktığı zaman ekstra ne kadar zamanımız kalıyor? günde ortalama kaç dakika 1080p medya izliyoruz?

Amerika'da hd dvd 1080p filmler 4-5$ format öldüğü için, arkadaşa topla gel dedim izliyorum harbi değer be bizim ülkede bluray 8-10 lira olsa full + full hd lcd alın, 10 değil 35 bit isteyin vs...

Ama ilerde bluray destekleyecekmişte, 10 bit önemliymişte vs...

Bu kadar hızlı düşerken fiyatlar bırakın bitini mitini size en uygun cihazı alın...

------

not: yabancı forumlarda sony'e yazılan bu tip maillere aynı cevabın verildiğini okudum. Özetle maliyet düşürmek için yaptık tüketici yararına, ama açığı BE3 ile kapattık diyorlar hep.

• quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

Bu kadar *oktan yayınları olan, bu kadar *oktan yayınları bu kadar çok izleyen bir ülkede yaptığımız 8 - 10 bit tartışmasını komik buluyorum, hani amerika'da japonyada mail atsınlarda biz ne izliyoruzki ne istiyoruz

2 sene önce full hd içinde gereksiz deniyormuş, sanki şu anda çok gerekli. Bluray'in kirası 12 lira be

Ha sıkıştırılmış sesi soluğu kesilmiş 1080p çakması görüntülerle tatmin oluyok derseniz orasını bilmem

Ne kadar zamanımız var tv izlemek için, haber bülteni diziler futbol çıktığı zaman ekstra ne kadar zamanımız kalıyor? günde ortalama kaç dakika 1080p medya izliyoruz?

Amerika'da hd dvd 1080p filmler 4-5$ format öldüğü için, arkadaşa topla gel dedim izliyorum harbi değer be bizim ülkede bluray 8-10 lira olsa full + full hd lcd alın, 10 değil 35 bit isteyin vs...

Ama ilerde bluray destekleyecekmişte, 10 bit önemliymişte vs...

Bu kadar hızlı düşerken fiyatlar bırakın bitini mitini size en uygun cihazı alın...

------

not: yabancı forumlarda sony'e yazılan bu tip maillere aynı cevabın verildiğini okudum. Özetle maliyet düşürmek için yaptık tüketici yararına, ama açığı BE3 ile kapattık diyorlar hep.

1080P/Orjianlerinide sayılı insan izliyo Ülkemizde-Genel değer olarak Tebrikler mükemmel bi açıklama

• 4 milyar para vereceksem , uzun vadeli alırım. Oda 8-bit panel olmaz. Sözde maliyet düşük olsun diye koymuştu Sony bu 8-bit i. B650 den 650 ytl fazla çakıyorsun, fiyata bakanda B650 serisinin buna göre vasat model oldugunu sanır. Oysa daha iyi bile.

Hani fiyatı düşük olur, o zaman önemsemem, olsun derim..Maliyet düşürmek için yapmış, tüketicisini düşünmüş, aferin , helal olsun der alırım.
    Bu kadar para veriyorsamda her türlü ileriye dönük özellik içeren tv yi alırım. Hani rakipsiz bir model desek eyvallah. Oda degil. O zaman kara kaşının güzelliği için 8-bit ekrana 4000 ytl cik parayı vermenin manası varmı ? Yanda daha az paraya 10-bit lisini alırken hemde.

Bluray filmlerin alışı 9 pound = 20ytl
  • benim anlamadığım da sony'nin yeni diye tabir ettiğiniz 1000,2000 TL'lik dandik el kameralarında 10 bit görüntü kaydetme özelliği oluyorda film setlerinde kullanılan 50, 60.000 TL'lik devasa aygıtların 10 bit işleme özelliğinin olmayışı ne kadar da enterasan. Bence bu tip yorumlar yapmadan önce kamera yada sinema endüstrisinin kullandığı aletleri bir incelemek lazım. Yüksek teknoloji kameralarda 10 bit yeni bir teknoloji olmadığı için, özellik olarak belirtilmiyor olabilir. Bence bunlardan bihaber yorum yapılıyor.. Yayınların elbetteki düşük formatta olması normal (malum kapasite sorunu), dünyanın neresinde 10 bit yayın yapılıyor ki, biz de olsun..? bluray ve hddvd'lerin üzerinde 8bit mi yazıyor..?

Genelde mağaza ortamından gözlemlenip lcd alınır, yada az bir kısım da bu tip forum sitelerinden takip ederek alır. Ama kimse aldığı lcd'ye kötü demediği için burdan da sağlam bilgiler edinilemiyor malesef.. yada hatalı bir ürüne denk geliyor, o marka yada modeli yerden yere vuruyor.. Bu durumda da yine sağlıklı gözlem ve yoruma ulaşılamadığı için doğru bilgiye ulaşamıyoruz. e diyoruz ki mağaza ortamında gözlemlemek sağlıklı olmaz, yok kablolama sorunuydu, yok satıcı istediği ürüne yönlendiriyordu. Yok lcd'yerini beğenmediği için kötü gösteriyordu.. vs. vs.. Aleti aldıktan sonra da evine koycan bir başına aleti, nasıl neyle kıyaslayacan o zaman.. Mecburen mağaza ortamında gözlemlediğimi aktarıyorum size.. 2 hafta önce büyük bir markette uzun süre gözlemleme yaptım. yaklaşık 1 saat lcd'lerin karşısında, bir onun başına, bir bunun başına, bir sağına bir soluna her tarafından hemen hemen tüm modelleri inceledim.. hatta fotoğraflarını çektim fotoda inceledim. Lakin fotoğraf üzerinden olmuyor. Bu incelediğim lcd'ler; Lg'nin yeni modelleri, samsungun yeni üst seri led'li B modelleri, Philips'in üst seri 2 modeli, toshiba'nın bir modeli sanırım eski bir sürüm v bilmem kaç.. ve sony'nin v,L 5500 W4*** bir tane de x3500 diğer serileri yoktu.

Bluray açıktı tüm cihazlarda.. sonuç bütün lcd'ler gayet güzel seviyede doymuş renkler siyahlar başarılı, kontras gayet iyi.. hepsi alınabilecek seviyede, ne marka alırsanız alın kimse pişman olmaz yani.. ama her markanın karakteristik farkları olduğu da bir gerçek. Bu konuya girmiden geçiyorum asıl sona, Zilkattrilyon renkmiş, led'miş, milyon mega kontrastmış hikaye.. kral tahtını, 18000/1 gibi mütevazi bir kontrastıyla x3500, 50.000/1 kontrastıyla w4500, 66.000/1 kontrastıyla Philips 9*** paylaşmakta.. aslında diğerleriyle aralarında bariz şudur diye bileceğim bir fark yok. Çünkü dediğim gibi bütün markalar gayet başarılı düzeyde.. ama bu modellerde bir derinlik hissi bir doku farkı algılıyorsunuz.. bunun sebebi 10 bit olabilirmi diye de düşünmeden edemiyorum siz ne kadarda 10 bit kaynak yoktur deseniz de.. gerci w4000 de 10 bit lakin derinlik algılaması onda yoktu.. Biraz tepeye asmışlardı yaklaşık 2,3 metre gibi resmen tavandaydı. Düzgün açıyla gözlemleyemedim onu.. x4500 ve z4500 yoktu mağazada bu nedenle yorum yapamıyorum..

size tavsiyeme gelirseniz... Sony açıkça donanımsal açığı yazılımla kapatmaya çalıştık demiş.. ne kadar sağlıklı bilemem. zaten 32" lerde 10 bit olmadığna göre bu konuda endişe etmenize de gerek yok.. Eğer 32w5500'de BE3 kullanılmışsa demekki 32" eski modellere kıyasla 10 bit'miş imajı vereceği kesin...

• Arkadaşım 4000 TL değil ki ? Alacağım modeller ve fiyatları :
    Benim gönlüm 32" den yana bence ev için ideal ölçü kendi evim için en azından....

SONY BRAVIA
    KDL-32W5500
    LCD TV

2.200 TL ( İB ) de

--------------------------------

SONY BRAVIA
    KDL-37W5500
    LCD TV

2.600 TL ( İB ) de

------------------------------

SONY BRAVIA
    KDL-40W5500
    LCD TV

3000 TL ( İB ) de
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.