Şimdi Ara

8 KANAL REALTEK ALC1200 SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus P5Q PRO anakart üzerinde onboard olan 8 kanal Realtek ALC1200 ses kartı creative 7.1 ses sistemini neden düzgün çalıştırmıyor?
    sorun tam olarak şu: kolonlardan ayrı ayrı ses alıyorum.hepsi tek başına çalışıyor.yalnız filmlerde ve mp3 lerde önlerden ve subwooferdan sadece ses geliyor.yanlar ve arkalar neden çalışmıyor?
    yardımcı olursanız sevinirim.

• bunun nedeni izlediğin film ve mp3'lerin stereo yani 2 kanallı olmasından kaynaklanıyor. k-lite codec pack in audio ayarlarında mixer kısmında 8 kanalı seç, aynı zamanda programların ayarlarını kurcala en olmadı ses kartının programından yapıcaksın illaki bi yolu vardır. ben onboard kullanmadgm icin tam bilemiorm ama 7 hoperlorden ses gelmemesinin nedeni tam olarak bu
  • kolonlardan ayrı ayrı ses geliyorda film mp3lerde sadece öndeki 3 kolon ve subwoofer çalışıyor.arkalar ve yanlar çalışmıyor.
    daha önce XP kullanırken stereo mp3 film vs. arkalardan yanlardan da ses geliyordu.ayrı ayrı değilde hepsi aynı anda çalışıyordu.anlatmak istediğim bu.windows 7 64 bit edition kullanıyorum.
    stereo yu bırak dvd filmde bile yanlar ve arkalar çalışmıyor dostum.
    yeni oyunlarda arkalar ve yanlar çalışıyor.garip değil mi??
  • buyuk ihtimal codec ayarlarından kaynaklanıyor. dediğim gibi yüklemediysen k-lite codec pack in son versiyonunu kur. codecin ses ayarlarndan mixer kısmında 8 kanalı sec ve altındaki expand to surround secenegini aktifleştir
  • arkadaşın dediği gibi sorun codeclerde olabilir yada kullandığın programın ayarlarni karıştır arkadaşim
  • beyler k-lite son sürümü mevcut.
    sorun yine dewam ediyor.mixer ayarlarını bulamadım.
    k-lite yüklerken 7.1 seçeneğini işaretledim.yine olmadı
  • driverlarda falan sorun yok.anakart realtek ses kartından kontrol ediyorum sorun yok.7 hoparlör ve sub tek başına ses veriyor.
    bu ses sistemini kaç yıldır kullanıyorum.windows xp de sorun yoktu.mp3 ler ve vcd filmlerde kolon olarak olmasa bile bütün kolonlardan ses geliyordu.
    windows 7 64 bit editionda olmuyor bi türlü.
    dvd film deniyorum yine ses yanlardan ve arka kolonlardan gelmiyor.dvd filmde nasıl ses gelmez??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.