Şimdi Ara

8 pin 12V anakart bağlantısına sadece 4 pin 12V taksak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MErhaba, bugün elime yeni bir anakart geçti. gigabyte ma785gm-us2h Beklemediğim bir şekilde anakart üzerinde 8 pin 12V girişi var. benim psu'da ise 2 tane 6 pin 2 tane 4 pin çıkış var ve elimde bir çevirici yok.

toplamda gereken 4 pin 12 V çıkışı 3 tane. bende ise iki tane var ikisi de anakarta takılı, birisi boşta ve şu an bu mesajı bahsettiğim anakarttan atıyorum. newegg'te okuduğum bir yorum bu şekilde anakartın kullanıldığı hatta ciddi seviyede overclock yapılıp işlemci çekirdeğinin açıldığı şeklinde

burada gurumarkb isimli kullanıcının yorumuna bakınız

acaba benim bu anakartı bozma ihtimalim var mı tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. çevirici alıncaya kadar 1-2 gün böyle kullanmam gerekecek

• Söylediğini yanısıra anakartta 4pin girişi daha olması lazım.
    Bildiğin gibi anakartların çoğunda 24 pin olarak değil de 20+4 pin olarak güç girişi olur.

Edit: resmine şimdi baktım da değişik tür bi anakart:S
    Yardımcı olamayacağım sırf mesaj sayım artsın diye de mesaj yazmayacağıma göre ...

Kolay gelsin diyorum ama PSU yu da belirtirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flytime -- 13 Ekim 2009; 19:39:54 >
  • overclock yapmazsan sorun olmaz fakat oc yaparsan stabilite bozulur voltajda dalgalanma olabilir. tamamen stabilite adınadır o ek kablolama
  • Teşekkür ederim cevap için

anakartta güç için 24 pin girişi ve bir tane de 8 pin girişi mevcut

benim psu'da da 20+4 pinlik güç çıkışı ve bir tane daha 4 pin güç çıkışı var

Anakart Gigabyte MA785Gm-us2h, Psu Cooler Master extreme power duo 600 Watt
  • eğer molex'ten 4 pin'e çevirici kullanırsam, bu 8 pin'in boşluğunu doldurmuş olurmuyum, molex gerekli voltajı ve stabiliteyi sağlayabilir mi?
  • sende 2 adet 4 pin cpu kablosu olduğunu söyledin. onları yanyana gelecek şekilde anakartın 8 pin lik soketine takabiliyosun.
    (ben o şekilde kullanmaktayım hali hazırda)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temren

eğer molex'ten 4 pin'e çevirici kullanırsam, bu 8 pin'in boşluğunu doldurmuş olurmuyum, molex gerekli voltajı ve stabiliteyi sağlayabilir mi?

anakarta giren 4+4pinlik yerdeki 4pinlerin uçlarındaki şekiller farklıdır. dikkatli bakarsan anlarsın zaten bazıları oval bazıları kare şeklinde. motexten çeviri buldukların genelde senin kullandığınla aynıdır. senin şöyle bişey alman lazım. ama tam olarak bu değil
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=105325&productid=bs4842#tablnk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caqlayan -- 14 Ekim 2009; 0:09:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakart üzerindeki 8 pinlik güç bağlantı yerine, 4 pinlik kablo takabilirsin...
    sağda ve solda 2 pin boş bırakıp...
    tam ortadaki 4 pine takacaksınız...
  • İlginç bir anakartmış, yok yok resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caqlayan

quote:

eğer molex'ten 4 pin'e çevirici kullanırsam, bu 8 pin'in boşluğunu doldurmuş olurmuyum, molex gerekli voltajı ve stabiliteyi sağlayabilir mi?

anakarta giren 4+4pinlik yerdeki 4pinlerin uçlarındaki şekiller farklıdır. dikkatli bakarsan anlarsın zaten bazıları oval bazıları kare şeklinde. motexten çeviri buldukların genelde senin kullandığınla aynıdır. senin şöyle bişey alman lazım. ama tam olarak bu değil
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=105325&productid=bs4842#tablnk

kablo şekli farklı olsada , gerilim değerleri aynıdır. dönüştürücü almana gerek yok. üstte de belirttiğim gibi 4+4 şeklinde takabilirsin...

• arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. girişin iki tarafının şekillerinin simetrik olmadığını farketmiştim. o yüzden bugün bi bilgisayarcılara uğradım. birisi 8 pin kullanmam gerektiğini söyledi, bir başkası da kesinlikle gerek yok stabilite, voltaj dağılımı öyle bir hadise yok boşuna uğraşma dedi. ne yapılması gerektiğini anlamadım. her kafadan farklı bir ses çıkıyor kısacası

ben bi gigabyte'a mail atacağım, bakalım onlar ne cevap verecekler
  • Şeklin simetrik olması değilde iki ayrı 4 lü pin olarak baktığında farklılık var mı ?
  • hayır iki dörtlü pin olarak fark yok, eğer alırsam sadece birini şu kilit mekanizmasının tersine gelecek şekilde takmam gerekecek. Ayrıca şu anki dörtlü pini ortaya değil sol tarafa taktım, anca böyle çalıştı

8 pin 12V anakart bağlantısına sadece 4 pin 12V taksak
  • quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

sende 2 adet 4 pin cpu kablosu olduğunu söyledin. onları yanyana gelecek şekilde anakartın 8 pin lik soketine takabiliyosun.

2 tane 4 pinlik çıkıştan kastederken 20+4'lüğe ait olanı da sayıyordum. zaten onu 20'lik çıkıştan ayıramıyorum, kabloların yapısı buna elvermiyor...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

sende 2 adet 4 pin cpu kablosu olduğunu söyledin. onları yanyana gelecek şekilde anakartın 8 pin lik soketine takabiliyosun.

2 tane 4 pinlik çıkıştan kastederken 20+4'lüğe ait olanı da sayıyordum. zaten onu 20'lik çıkıştan ayıramıyorum, kabloların yapısı buna elvermiyor...

Arkadaşın dediği aşağıdaki bağlantıda verdiğim tipte bir PSU sanırım.

http://old.cizgi.com.tr/pagestructure.aspx?intPageStructureNo=24&sintLanguageId=0&bytContentType=7&intRefPartNo=5&intCatId=81&intProId=513

• 8 pin aslında iki tane 4 pin'e uyumlu bu doğru ama benim PSU'da o 4+4'lük çıkış yok

şu ekran kartlarına takılan 6 pinliklerden deseniz, ondan 2 tane var ama işte... olmayınca olmuyor
  • quote:

8 pin aslında iki tane 4 pin'e uyumlu bu doğru ama benim PSU'da o 4+4'lük çıkış yok

şu ekran kartlarına takılan 6 pinliklerden deseniz, ondan 2 tane var ama işte... olmayınca olmuyor

Valla adımız Hıdır elimizden gelen budur

PSU yu az önce bir arkadaş gördermişti onu incelerken tesadüf sizin konunuzu okudum ve 4+4 pin bağlantı dikkatimi çekti.
  • Bu gün i7 li bir sistem topladım asus anakartın üzerinde sizdeki gibi 8 pin giriş vardı soltaraf istege baglı takılabilir sekilde kapatılmış tı sag tarafta ise girişlerin üzerini acık nırakmışlardı bendeki psu destekledigi için soldaki girişlerin de kapagını söktüm 8 pin taktım ama 4 pin olarakta cok rahat çalışıyor ..
  • quote:

8 pin aslında iki tane 4 pin'e uyumlu bu doğru ama benim PSU'da o 4+4'lük çıkış yok

ben 2 adet 4 pin cpu power çıkışı olduğunu sanmıştım. benim powerda var çünkü. ayrıca neden bu kadar taktın anlamış değilim? sadece 4 pinli olanı takman yeterli. 8 pin şart değil. ben cpu yu OC li kullanıyorum ve 4 yada 8 pin farketmiyor açıkçası.
  • daha önce bu şekilde bir anakart kullanmadım, alıncaya kadar haberim yoktu. ne olup olmayacağını bilmiyorum, o yüzden soruyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.