Merhaba Arkadaşlar. Sorunum ile ilgili ASUS Türkiye'yi de aradım ama tatmin edici bir cevap alamadım. Ben Bütün parçaları ASUS ROG serisi olan üst düzey bir sistem topladım. Ama CPU kablosu, kasanın kablolama kanalını kullandığım zaman anakarttaki girişe yetişmiyor. Bu arada PSU Girişlerin üzerinde CPU/VGA/PCİ-E yazısı ile beraber 8 adet 8 pin bağlantısı tek çerçeve içine alınmış. Bu 8 pin GPU ve CPU girişlerini o çerçeve içinde herhangi bir yere takabilceğimiz anlamına mı geliyor? Sormak istediğim şey ise PSU üzerindeki Pci-e yazısı altındaki(Çerçeve içerisinde en sağdaki) 8 pin girişine CPU kablosunu takarsam yetişiyor. Bunu yaparsam sisteme bir zararı olur mu? Lütfen bir cevap verirseniz ona göre sistemi çalıştırcam. Parçalar çok pahalı bilinçsiz hareket edip zarar vermek istemiyorum. PSU - Asus Rog Thor 1200w 80+ Platinium Anakart - Asus Rog Corosshair VIII Formula Kasa - Asus Rog Helios < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derXum -- 13 Kasım 2020; 16:57:58 > |
8 Pin CPU bağlantısı 8 Pin PCI-E girişine takılırsa ne olur?
-
-
cpu pci e vga hepsi aynı cıkış.
kendı CPU kablosunu kullanırsanız hıcbır sorun cıkmaz. (ılk takısımda sıstem acılmamıstı sebebını bılmedıgım bır bıcımde
ben şuanda pci e sltouna takılı cpu kablosu ıle kullanıyorum sistemi..
sistem imzamda...
-
Siyah dumanlar yükselebilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşın dediği gibi ve PSU daki 8 pin girişlerinin hepsi aynı(Erkek).CPU ve PCI-E kablolarının girişleri de aynı(Dişi).tek fark PCI-E kablosu 7 pin.iki kablo da bahsettiğim çerçeve içindeki 8 girişin hepsine takılabiliyor. Görsel ekledim.Kırmızı ok ile belirttiğim girişe CPU kablosunu takarsam yetişiyor anakart CPU girişine.Emin olmaya çalıştığım şey zarar verir vermez mi?
-
sorun olmaz.. hepsi 8 pin çıkışlı. hepsınden gelen akım aynı.
bir farklılık olsaydı tıpkı 6 pinlerın ayrıldıgı gıbı ayrı bır bolumde isimlendirilirdi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07sorun olmaz.. hepsi 8 pin çıkışlı. hepsınden gelen akım aynı.
bir farklılık olsaydı tıpkı 6 pinlerın ayrıldıgı gıbı ayrı bır bolumde isimlendirilirdi.
Hocam önce sizin mesajı okuyunca rahatladım.Sonra Jared22 nin mesajı görünce daraldım. Birinizi La dediğine diğeriniz Lo demiş O yüzden Emin olmam lazım.Sonra sistem elimde kalmasın
-
quote:
Orijinalden alıntı: derXumHocam önce sizin mesajı okuyunca rahatladım.Sonra Jared22 nin mesajı görünce daraldım. Birinizi La dediğine diğeriniz Lo demiş O yüzden Emin olmam lazım.Sonra sistem elimde kalmasın
Alıntıları Gösterben boyle kullanıyorum. hatta 2. kabloyu fason ürettirdim. 8+4 cpu olarak kullanıyorum.
-
Hocam siz belirtilen girişlere takmışsınız zaten
-
2x8 pin cpu dan birini vga girişe takmış dikkatli bakın (corsair rm psu seçenek sunmuş)
Soruna gelirsek bu bir risktir aynı akım geçmeyebilir her psu da farklılık gösterir denememeni tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 13 Kasım 2020; 19:31:1 > -
Şüpheleriniz varsa uzatıcı kablo alın öyle kullanın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevaplar için teşekkür ederim.Kabloyu anakartın arkasından geçirip kendi girişine takcam galiba.Risk almak istemiyorum.
-
psu cikisi ayni olabilir lakin sokete takilan yere yani celtige göre sari ve siyahlarin yerine bakicaksiniz. Sarilar voltaj, siyaglar toprak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 13 Kasım 2020; 22:34:38 > -
girişler mantık olarak aynı fakat 12v ve şase uçları farklı olabilir bu durum ciddi arıza demektir. ama aklıma ilk gelen soketler de küçük çentik farklılıkları olduğu için fişlerin yerine oturmayabileceği.
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFupsu cikisi ayni olabilir lakin sokete takilan yere yani celtige göre sari ve siyahlarin yerine bakicaksiniz. Sarilar voltaj, siyaglar toprak.
yanlışım yoksa pci-e çıkışı cpu powera oturuyor ve gittigidiyordan anakart sattığım şerronun biri i7 2600 ve z77 anakartı çöp etti ve utanmadan geri yolladı. denemeyin derim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: begamermcyanlışım yoksa pci-e çıkışı cpu powera oturuyor ve gittigidiyordan anakart sattığım şerronun biri i7 2600 ve z77 anakartı çöp etti ve utanmadan geri yolladı. denemeyin derim.
Alıntıları GösterEvet oturuyor ama risk almaya gerek yok dediğiniz gibi.Anakartın arkasından takcam cpu girişine.En temiz yol o görünüyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: begamermcyanlışım yoksa pci-e çıkışı cpu powera oturuyor ve gittigidiyordan anakart sattığım şerronun biri i7 2600 ve z77 anakartı çöp etti ve utanmadan geri yolladı. denemeyin derim.
Alıntıları Gösteronu diyorum zaten, görüldügü üzere toprak ve voltajlar ters konumlu... görsel olarak anlatmaya calismistim.
Ben mi anlamadım, cpu ve pci-e güç kanallarını psu üreticisi aynı klasmana almış zaten e dolayısıyla kullanabiliyor olman lazım. Ya yanlış anladım yada konudakiler farklı yorumladı.
hocam 12V güc kaynagindan ayni yerden geliyor bu sebeble üretici yan yana koyuyor cünkü degerler ayni... kacirdigimiz nokta centige göre voltaj kablolari ile topraklarin yeri farkli, anakartta toprak yerine volt, volt yerinede toprak takmis olursunuz. Bu tür bir kullanim olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 13 Kasım 2020; 22:21:48 >
quote:
Orijinalden alıntı: melihcskn
Ben mi anlamadım, cpu ve pci-e güç kanallarını psu üreticisi aynı klasmana almış zaten e dolayısıyla kullanabiliyor olman lazım. Ya yanlış anladım yada konudakiler farklı yorumladı.Hocam benim de kafamda aynı deli sorular Ama voltaj ve topraktan bahseden arkadaşın söyledikleri mantıklı geldi.
-
Peki Asus kablolarda bunu düzenlemiş olabilir mi? Sanıyorum Seasonic üretimi Asus psular, bu kadar basit bir hata yapmış olabilirler mi onu çözemedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- kasaya elektrik gelmiyor
- en iyi ups markası
- psu önerisi
- lenovo laptop ilk şarj süresi
- fps drop neden olur
- atx 3.0 nedir
- japon bilgisayar markaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X