benim postladigim atx standardi asus düzenlemis olabilir mi sorusunu bilemeyecegim bu konuya dikkat etmedim lakin riske girmenizi istemem, ama arastirayim. Merak ettim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
8 Pin CPU bağlantısı 8 Pin PCI-E girişine takılırsa ne olur? (2. sayfa)
-
-
Ben Seasonic kullanıyorum, şimdi tekrar baktım bende de cpu ve pci-e aynı bölgede. Sanıyorum kablolarla çözülen bir olay yoksa cpunun hangi slota gireceğini gösteren özel bir işaret göremedim, buda herhangi biri seçilebilir anlamına geliyor gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tane hesabi iste her bir sari kablo 12V, kac tane varsa carpacaksin her birinin bir amper degeri var. siyahta toprak. Eger dogru yerlere dogru sayida takarsan sorun olmaz. Yani son ucu modifiye edersen veya uygun bir kablo extra satin alirsan -uygun model- sorun olmaz. ama eps kablosunu ne ekrankartina takin, ne de pcie kablosunu cpu soketine... iste anakart üreticileri bunu düzelttimi bilmiyorum. olabilir, olmayada bilir.
biraz daha acalim, pcie kablosunda 3 adet sari yani 12V olur 5 tane toprak... eps cpu da 4 tane sari 12V kablo, 4 adet toprak var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 13 Kasım 2020; 23:19:54 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFuonu diyorum zaten, görüldügü üzere toprak ve voltajlar ters konumlu... görsel olarak anlatmaya calismistim.
Alıntıları Gösterhocam onaylar nitelikte yazmaya çalıştım
-
Hocam şahsen detaylı bildiğim bir konu değil, anladım demek istediğinizi ama biliyorum diyerek karşılık vermiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece gördüğüm kadarıyla söylüyorum, psu üreticisi(ki en büyüğü sanırım) kendi önerisinde pci ve cpu kablo girişlerini aynı tutmuş. Yani pcie/cpu ayrı tutulmadığı için takmıyorum desem başka takacak yer yok zaten, bu durumda ya bütün seasonic(yada bu tipte ürettiği) psular çöp oluyor yada kullanım şeklini kabloyla falan çözmüşler.quote:
Orijinalden alıntı: kunGFutane hesabi iste her bir sari kablo 12V, kac tane varsa carpacaksin her birinin bir amper degeri var. siyahta toprak. Eger dogru yerlere dogru sayida takarsan sorun olmaz. Yani son ucu modifiye edersen veya uygun bir kablo extra satin alirsan -uygun model- sorun olmaz. ama eps kablosunu ne ekrankartina takin, ne de pcie kablosunu cpu soketine... iste anakart üreticileri bunu düzelttimi bilmiyorum. olabilir, olmayada bilir.
biraz daha acalim, pcie kablosunda 3 adet sari yani 12V olur 5 tane toprak... eps cpu da 4 tane sari 12V kablo, 4 adet toprak var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
EATX12V_1 e bakin, celtige yakin yani üst kisimda 12V yani benim dedigim gibi... bir degisiklik yapmamis asus, yapmadigi iyi olmus bu atx standardi yani adi üzerinde standard olmasi gerekir ki tüm üreticiler ayni dili konusup uyumlu parcalar üretebilsinler, yoksa sorun cikmasi muhtemel durumlar bunlar.
-
Genelde kasada tam o cpu8 pine girecek yerin arkasında bi boşluk olur kabloyu ordan sokarsınız ordan yetişmiyor mu gerçekten? Normalde böyle şeyler standart olur nasıl yetişmez ya...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yok estagfirullah yanlis anlasilma yok ben cok iyi anladim seni, bir an kendimden süphe ettim sadece :) acaba dedim! ama yok güc kaynaginda 1 adet 12V hatti var, 12V lar ordan geliyor zaten. O yüzden psu üreticileri onlari yanyana pek tabi koyacaklar, koymalilar zaten. ama son ucta celtigi farkli yere koymak yahut sarilar ile siyahlari farkli yerlere takarsaniz, sistem degisiyor. Bunu anlatmaya calisiyorum.
-
Şimdi bir kaç psu markasına daha baktım, Evga-Highpower baktığım modellerinde cpu ve vga girişlerini ayrı isimlendirmiş ama Corsair'de bu konudaki gibi toplu bir alan belirlemiş vga ve cpu için. Ekstra bir bilgi verilmediğinden(giriş rengi, soket ismi vs.) psu üreticisine göre bir sorun olmadığını varsayıyorum bir kullanıcı olarak.
Edit:Tabiki yazdıklarımdan her psuda vga ve cpu girişlerinin sorunsuz uyum sağladığı anlamına gelmesin, sadece bunu böyle kullanmayı seçen üreticiler için bu düşüncelerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcskn -- 13 Kasım 2020; 23:9:57 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kablo yanar daha önce denemiştim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ugurbulluk
Genelde kasada tam o cpu8 pine girecek yerin arkasında bi boşluk olur kabloyu ordan sokarsınız ordan yetişmiyor mu gerçekten? Normalde böyle şeyler standart olur nasıl yetişmez ya...CPU kablosunu, eklediğim resimde ok ile belirttiğim girişe takmazsam malesef yetişmiyor hocam. Arkadaşların konuştuklarından anladığım kadarıyla da takmamam lazım galiba :) Uzatma kablosu kullanmak istemiyorum. Bu durumda en mantıklısı anakartın arkasından bağlamak gibi duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derXum -- 14 Kasım 2020; 12:14:11 > -
quote:
Orijinalden alıntı: melihcskn
Şimdi bir kaç psu markasına daha baktım, Evga-Highpower baktığım modellerinde cpu ve vga girişlerini ayrı isimlendirmiş ama Corsair'de bu konudaki gibi toplu bir alan belirlemiş vga ve cpu için. Ekstra bir bilgi verilmediğinden(giriş rengi, soket ismi vs.) psu üreticisine göre bir sorun olmadığını varsayıyorum bir kullanıcı olarak.
Edit:Tabiki yazdıklarımdan her psuda vga ve cpu girişlerinin sorunsuz uyum sağladığı anlamına gelmesin, sadece bunu böyle kullanmayı seçen üreticiler için bu düşüncelerim.Ben de olaya aynı şekilde bakıyorum aslında ama öyle olmadığını bilimsel açıklayan arkadaşlar da var.Bu yüzden emin olamadım bir türlü.
-
Çerçeve içinde belirtilen herhangi bir sokete takabilirsiniz
Burada bazı arkadaşlar anakarttaki CPU soketine PCI-E kablo bağlamak istediğinizi zannetmiş olmalı, bu nedenle yapmamanızı öneriyorlar.
-
Ben denemiştim corsair vs550 ile PC açılmadı hiç ama bi problem olmadı eski haline döndürünce düzeldi
Kablo yetişmediği için denemiştim bende ama sonra yetiştirdik biraz gerdirince
quote:
Orijinalden alıntı: ehhalilÇerçeve içinde belirtilen herhangi bir sokete takabilirsiniz
Burada bazı arkadaşlar anakarttaki CPU soketine PCI-E kablo bağlamak istediğinizi zannetmiş olmalı, bu nedenle yapmamanızı öneriyorlar.
Hocam emin misiniz ona göre bağlantı yapcam. Pahalı parçalar çok para bağladım pc ye zarar görmesin :(
-
Eminim, sıkıntı yok. Dediğim gibi arkadaşlar yanlış anlamış, CPU için PCI-E kablosu kullanmak istediğini düşünmüşler.
-
-
@kunGFu hocam, teyit ediver de arkadaş rahatlasın, bir an önce PC'sine kavuşsun
-
kablo eger cpu kablosu ise tabiki calisir hani bunu sormak bile garip :)) pcie kablosunu cpu eps soketine takmayin diyorum iki gündür? kablo cpu kablosu kuymus?
Soru sadece güc kaynaginda nereye takmasi gerektigi konusunda ise onun cevabini verdik zaten. Kablo uygunsa da dedik, yanlis anlamis olsam bile konuyu okuyunca anlasilacak sekilde calisma prensiplerinden bahsettim. son olarak kablo cpu eps kablosu ise calisir sorun olmaz. ama kullanmak istedigi pcie kablosu ise olmaz.
Zamanında benim yazdıklarımı da yanlış anlayıp beni Seasonic fanatiği zannetmiştin uzun süre öyle olmadığımı anlatamamıştım sana
Neyse ki sonunda birbirimizi doğru anlamak güzel
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X