Bu konuda hangi kabloyu kullancagini yazmis mi, okumamis miyim, atlamismiyim anlamadim. Düzeltme icin tesekkürler Fotoda pcie kablosu diye görmüstüm, onu takacak zannettim ben, cünkü pcie ler biraz daha uzun olabiliyor, yetismiyor diyince... Gecmis gecmiste kaldi diyip üzerine tekrar konusmamak daha iyi bence... cünkü tek tarafli degildi der konuyu uzatabilirim O yüzden birakalim ani olarak kalsin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 14 Kasım 2020; 19:23:41 > |
8 Pin CPU bağlantısı 8 Pin PCI-E girişine takılırsa ne olur? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ehhalilÇerçeve içinde belirtilen herhangi bir sokete takabilirsiniz
Burada bazı arkadaşlar anakarttaki CPU soketine PCI-E kablo bağlamak istediğinizi zannetmiş olmalı, bu nedenle yapmamanızı öneriyorlar.
gel korona morona var demeyip öpücem
kendımden şüpheye düşürdüler
-
Ortalarda bir yerde bende süphelenmistim aslinda fakat konu sahibi disindaki arkadaslarin yorumlari eklene eklene buraya geldik, neyse ki suan hersey anlasildi sanirim. Sen zaten kendine cpu kablosu yaptirdigini söyledigin icin senin söylediklerin komple dogruydu. Sana herhangi birsey söylemedik ki, niye süpheye düsüyorsun
-
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFuOrtalarda bir yerde bende süphelenmistim aslinda fakat konu sahibi disindaki arkadaslarin yorumlari eklene eklene buraya geldik, neyse ki suan hersey anlasildi sanirim. Sen zaten kendine cpu kablosu yaptirdigini söyledigin icin senin söylediklerin komple dogruydu. Sana herhangi birsey söylemedik ki, niye süpheye düsüyorsun
acaba çalışmıyormu dıye (tek olarak ta çalısıyordu ama şüpeye düştüm )
yanlışmı yönlendiriyorum acaba kuşkusu oluştu ne bileyim
-
Rica ederim. Oluyor böyle yanlış anlamalar. Her ne kadar dikkatli okumaya/dinlemeye çalışsam da benim de yazılanı/söyleneni doğru anlayamadığım oluyor bazen. Daha dün iş yerinde, gelen iki vatandaşı yanlış anladığım için yanlış bir işlem yaptım, sonra iptal etmekle uğraştım. Aslında onlar da ne istediklerini açık net şekilde ifade etmediler (kendilerince ettiklerini düşünüyorlar elbette ) diğer yandan bana söyledikleri bazı detaylara karşın ben "onlar benim işim değil, o işi daha sonraki aşamada şuradan yaptıracaksınız. Ben şu anda bunu yapacağım sadece. Sonraki aşamalar için şuraya gideceksiniz" falan diye açıklıyorum ama onlar da benim açıklamamı anlamıyorlar. Beni dikkatle dinleseler uyanacaklar, yanlış yere geldiklerini anlayacaklar Birbirimizi anlayamadığımız için zaman ve emek kaybı yaşadık ne yazık ki...
Alıntı
metni:Pci-e yazısı altındaki(Çerçeve içerisinde en sağdaki) 8 pin girişine CPU kablosunu takarsam yetişiyor. Bunu yaparsam sisteme bir zararı olur mu? diye yazmış arkadaş.
Kablonun yetiştiği tek soket PCI-E yazısının altına denk gelince şüphelenmiş
Sen de dahil olmak üzere bazı arkadaşlar bunu "PCI-E kablosu takarsam" şeklinde algılamış, konu çorba olmuş
Aslında senin detaylı açıklamalarından da konu sahibinin uyanması gerekir ama o da uyanmamış işte. Ayrı tellerden çalmışsınız.
-
Aşı olmadan bırak öpmeyi/öptürmeyi, 2 metre yanına bile gelmem
-
Yani şu sonuca vardık o zaman.Kırmızı ok ile gösteriğim girişlere CPU kablosunu, Mavi oklarla gösterdiğim yerlere PCI-E kablosunu gönül rahatlığıyla bağlayabilirim.yanlış anlaşılması bol bi konu oldu.İnşallah ben de yanlış anlamamışımdır
-
Takabilirsin hocam
psu nun o cizgi ile ada seklinde ayrilmis 8 soketindeki tum degerler ayni... Üzerinde de cpu/vga/pcie yazmislar. Istedigin yere takabilirsin. Ben farkli kablo kullanmak istedigini zannetmisim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tak yahu, istediğin yere tak...
O çerçevenin içindeki herhangi bir sokete EPS(CPU besleme) kablosunu da, PCI-E kablosunu da takabilirsin.
Dikkat edeceğin nokta şu:
EPS kablosunun diğer ucunu anakarta, PCI-E kablosunun diğer ucunu ekran kartına takacaksın
-
quote:
Orijinalden alıntı: ehhalilTak yahu, istediğin yere tak...
O çerçevenin içindeki herhangi bir sokete EPS(CPU besleme) kablosunu da, PCI-E kablosunu da takabilirsin.
Dikkat edeceğin nokta şu:
EPS kablosunun diğer ucunu anakarta, PCI-E kablosunun diğer ucunu ekran kartına takacaksın
Aslında PC konusunda bilgisiz birisi değilimdir ama tabi akıl akıldan üstün. Tıkandığım noktada danışmak en doğrusu ki iyi ki öyle yapmışım bişeler daha öğrenmiş oldum. Cevap yazan ilgilenen herkese teşekkürler. Daha danışacağım şeyler var forumda. Yeni konuda görüşmek üzere inşallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derXum -- 17 Kasım 2020; 16:22:11 >
-
msi z97a gaming 6 anakart yanlış soket yüzünden rahmetli oldu 10 gün önce. 6+2 ve 4+4 soket var powerda. girişler aynı kablo dizilişi farklı. tabii ki ben yanlış olanı taktım ve anakartın cenazesini kıldık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X