Şimdi Ara

80-85 bin bütçe ile XV tercihi doğru mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tesekkur ederim tavsiyeniz için temiz 3 20 d ya da x1almayakarar verdim 2010 veya 2011

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumları ile yardımcï olmaya çalışan herkese teşekkürler. Otomatik vitesi mutlaka istemem sonucu, dizel otomatiklerinde aşırı fiyatları nedeniyle mecburen benzinli otomatikler kalıyor. Bu segmentte ( c suv ) görece çok satılan ix35, sportage ikilisinin performansa göre tüketiminin yüksek olması, kuganın iyi performans sonucu yüksek tüketimi ve yüksek fiyatı nedeniyle eliyorum. Geriye qq 1.2 kalıyorki o da içime sinmiyor. Sonuçta xv fikrimi değiştirecek bir durum oluşmadı. Xv kullanıcılarının araçtan memnuniyetleri ve mayıs ayında gelen makyajla içeride çok ciddi iyileştirme yapılmasıda kararımda etkili oluyor. Nasipse temmuz başında almayı planlıyorum. Aldığım takdirde buradan da bilgilendirme yaparım....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikirlerini paylaşan herkese yeniden teşekkür ederim. 12 temmuz itibariyle aracımı teslim aldım ve 4 haftalık süreçte 1500km yol yaptım. Genel endişelerim olan tüketim ve bagaj hacmi konularında araç yeterli. Şöyleki 1500km lik ortalama tüketim 7.2 litre. Bu değer 1.5tonluk, 4x4 ve otomatik araç için bence çok çok iyi. Bagajada biraz uğraşarak 1 orta boy 1 küçük boy valiz, 1 sırt çantası, 4-5 adet poşet torba ve bir çocuk arabası sığdı.
    Bazı mesajlarda bahsedilenin aksine araçta motor çok sessiz, o kadarki otomatik start STOP sistemi motoru durdurduğunda fark etmiyorsunuz, yeniden çalışırken hafif bir sarsıntı hissediliyor. Ayrıca mayıs öncesi modelleri inceleyenlerin genel olarak beğenmediği iç mekan bence yeni dokunmatik ekran, vites kolu ve kapı kolçakları ile gayet başarılı olmuş. CVT vites ise ekonomi odaklı olarak çok iyi çalışıyor, sizin gaz pedalına basışınıza göre sürekli devri ayarlayarak hem konforlu hemde ekonomik oluyor. İlk bir aylık dönemde ben seçimimden gayet memnunum, araçla ilgili merak ettiğiniz konulara elimden geldiğince yardımcı olurum.

• Yaklaşık 2 yıl sonra güncelleme yapayım. Aracım yaklaşık 12bin km oldu. Ömür boyu tüketim 7.7lt. Yıllık bakım dışında servisle işim olmadı. Yerden yüksek yapısı ile bozuk yollar, çukurlar, tümsekler, kaldırımlar dert olmuyor. Kış mevsimini üzerinde standart gelen yokohama dört mevsim m+s lastikler ile çok rahat geçirdim. Araçta şimdiye kadar herhangibir ses, tıkırtı, sorun olmadı.

Koltuk ısıtmanın ne kadar gerekli olduğunu anladım, mümkün olursa bundan sonra direksiyon ısıtma da isterim.

Sonuç olarak ben seçimimden memnunum.

• 7.7 litre gayet iyi bir değer. İmpreza 1.5 ile son 8bin km ortalamam 9.0.

Süspansiyon konforu nasıl? Bu konuda biraz sert ve tümseklerde zıpladığını söylüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

7.7 litre gayet iyi bir değer. İmpreza 1.5 ile son 8bin km ortalamam 9.0.

Süspansiyon konforu nasıl? Bu konuda biraz sert ve tümseklerde zıpladığını söylüyorlar.

Aracın süspansiyon sisteminin teknik altyapısını bilemiyorum ama biraz farklı çalışıyor ve beni şaşırtıyor. Özellikle iki tekerin aynı anda çıkıp indiği hız tümseklerinde yavaş geçerken dahi arka süspansiyon çok gergin davranıyor ve rahatsız ediyor. İşin ilginc olanı bilmediğim yollarda bazen fark etmediğim için benzer tümseği çok daha yüksek hızlarda çok daha rahat geçiyorum...

Ayrıca 4 tekerin farklı zamanda geçtiği bozuk yollar, asfalt yaması vb yerleri neredeyse ütüler gibi geçiyor.

Sonuc olarak rahatsızlık veren bir arac değil, ailece gayet sessiz ve konforlu yolculuk yapıyoruz, ve uzun yol yaptıktan sonra dahi yorgunluk oluşturmuyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.