Şimdi Ara

80-90bin tl Volvo S-60 mı? Skoda Superb mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam aslında bütçeyle ilgili bir sorun yok. 110-120 arası da verebilirim. ama ben 1.6 motorda kalmak istiyorum.
    2.0 motorların hem bakım maliyetleri hem sigorta+kasko giderleri hemde yıllık MTV vergi bedelleri baya yüksek olduğundan o gruba çok yönelmek istemiyorum.
    ayırca bi kaza durumunda hasar kayıtları da inanılmaz yüksek oluyo, en ufak bi parça değişimi veya tamiratına çok uçuk paralar alıyolar.
    yani yatırımdan çok işletme maliyetleri yüzünden 2.0 motorlardan uzak durmaya çalışıyorum ama şimdilik :)
    yoksa kim istemez 2013 sonrası a4 2.0 veya 2013 sonrası f30 kasa bmw 3.20d....

80-90 bandında 1.6 motorlu düşük km li sorunsuz temiz d segment bi araba alayım diye düşünüyorum. bu skalada alınabilecek arabalar da belli zaten. superb passat veya volvo s-60. başkada yok.
  • CThirty kullanıcısına yanıt
    volvo-s60 özellikleri dolu olan kendine has bi karakterde güzel araba ama yalıtım konusunda ki tereddütlerimi destekler nitelikte yorumlarınız. izlediğim test videolarında bile bu bariz belli oluyo, hem motor sesi hemde rüzgar sesini baya bi içeri alıyo araba..
  • Yılda. 70 bin kilometre yapıyorsan bütçe de 100 ün üstüne çıkabiliyorsa yeni superb alınır. S 60 kasa değiştirir yakında .

Foruma sorarsan hiç bir şey alamazsın akıl karışıklığı dışında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • profession P kullanıcısına yanıt
    aLLyC isimli kulllanici bu konuya mesaj atmaktan pes etti. :)

5870km yazarken 8750km'e donusmus. Olur 8 ayda olur su gibi akip gidiyor arkadasim zaman

Ne kadar sure kullanacaksiniz arabayi ? Bu performans ile en fazla 2-3 Yilda bir satmaniz gerekir ikinciel'ini dusunuyorsaniz, arabasina gore 200.000-150.000km'den sonra olmus essek muamelesi yapiyorlar ikinciel piyasasinda.

2.0D motor hakkinda yedek parca fiyatlarinda bir degisme D segmentinde pek yok, Vergi ve Bakim kismen de Yakit masraflari artiyor Fiyat'i yukari cekebilirim ve gonul BMW 320D almak ister demissiniz. Bu kadar yol yapana 5.35d gider ama pahali mi oldu biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 18 Haziran 2016; 7:44:19 >
  • 2012 de 0 araç almak için C5 508 ve Superb arasında kalmış biri olarak;

Superb aldım halen kullanıyorum ve performansını beğeniyorum.1 yıl sonra ötv hakkım yine var satıp üzerine para koymadan birşey almak istiyorum ki d segmenti alamayacağım c segmenti olacak muhtemelen.

V40, A3, Golf muhtemel alacaklarım içinde.

O zamanlar passatın içini beğenmemiştim şimdiki passatın içini beğeniyorum. Passat sözkonusu olmamış hiç yazılanlardan anladım Neden?

Superb nin 2013 1.6 dizel otomatiğine bakmışsınız kolay devrediyor diyorsunuz ancak bildiğim dsg de performanslı kullanımda üst devirlerde bunu yapıyor.

4 yıllık aktif ama sınırlarını zorlayarak kullandığım superb nin o kadar çok hayat kurtarıcı reflekslerini gördükten sonra araca saygım bayağı arttı. Sanırdım ki diğer araçlar da benzer şeyler yapabilir. Ancak test sürüşlerim fiyasko çıkıyor.

Mesela listemde astra vardı denedim ve sildim artık yok . 136 lık dizel ama o performansı vermiyor. Astranın içi çok güzel ama frende göbde salnımı ve zikzak hareketlerde tutuşu felan beğenmedim. Ki 100.000 tl lik araç

Performans göreceli kavram ama superb yi sağlam ve gerçekten kaliteli .buluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

Bende araştırmadayım gidişatım bmw 3,20 ied şu an en mantıklı cihaz tabi biraz pahalı.

hocam selam, sizin araştırmada son durum nedir bilgi verebilirmisiniz?
  • arkadaşlar, nihayet s-60 ı da test ettim. forumlar ve izlediğim test videolarının aksine araç gayet de güzel gidiyo!! ben anlamadım performans olarak daha ne isteniyo ki. gayet yeterli bence.
    superb ve s60 ı defalarca test ettim ve kıyasladım kendimce.
    ne yalan sölim her ikisini de beğendim.
    performans ve kalite olarak s60 ı beğendim. donanım olarak superb daha iyi. ayrıca bagaj ve iç hacim de tabiki bariz üstün olan superb.
    sürücü için s60 çok keyifli insanın içinden inesi gelmiyor ama arkada ve yanda oturan için kesinlikle superb daha konforlu.
    amortisör sistemi superb in daha yumuşak, s60 çok sert geldi bana. tak tuk...
    s60 sanki daha çok ses alıyo içeriye, motor sesi içerde daha çok duyuluyo bu kesin zaten de rüzgar sesini de sanki daha fazla alıyo s60.

ama bu kadar çok araştırınca;

s60 alacaklar için; kesinlikle dolu paket alınmalı, premium paketteki ekran 5 inç küçücük hiç yakışmaış bu araca. ayrıca xenon yok hatta çoğunda deri koltuk bile yok. yani advance paketten şaşmamalı. hem 7. inç ekran var hem xenon hemde deri koltuk. (Not: kaldı ki 7 inç ekran bile bana küçük geldi :) )

superb alacaklar için de prestij paket tercih edilmeli; 4 koltuk ısıtmalı, sunroof lu, vs..

• sonuç olarak ;

superb :2015 model 19.000km de 94bin tl kazasız boyasız. elegance +prestij paket.
    volvo s60 :2014 model 18.000km de 100bin tl kazasız boyasız. advance paket.

bu ikisi arasında sanırım superb tercihim olacak gibi... ??? !!!
  • Superb al geç hacı. Işıklarda da vitesi N konumuna alırsanız dsg nin ömrünü arttırmış olursunuz.

• Volvo

• quote:

Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

Superb al geç hacı. Işıklarda da vitesi N konumuna alırsanız dsg nin ömrünü arttırmış olursunuz.

Dsgye bir omur yazanlar eksikti,oda hasil oldu forumunuzda

• profession P kullanıcısına yanıt
    Halen kararsızlık var 3,20 ied ağır basıyor ama ondada kafama takılan direksiyon titreme gibi kronik sorunları varmış.Açıkçası eldeki ufaklık i10 la bir sene daha idare edip seneye 5 serisi düşünüyorum birazda.Vılvoya baktım bagaj çok kullanışsız iç mekanda keza dar.Ama en çok beğenmediğim ön konsolları volvoların çokmruhsuz.Belki saçma gelecek ama bana dacia havası veriyor teyip falan kısmı.Superb zaten düşünmem hanımda kullanacak araba bira pratik olmalı açıkçası ve tabiki malum dsg fobisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Superb al geç hacı. Işıklarda da vitesi N konumuna alırsanız dsg nin ömrünü arttırmış olursunuz.

ıslanmış tarhanayı hatırlaman lazım bunları kaideye almaya gerek yok. ulvi filan bunların hepsi nick değiştiridi :D ben zaten elemana dedim sen bi zahmet skoda al diye. karşılaştırılması bile tuhaf olan iki araç.

• Arka koltukta oturanların konforu sizin için öncelikse Suberb. Onun dışında S60 derim. Aracı ben kullanacağım için S60 tercih ederdim.
  • quote:

quote:

Kardeş internette bir video izledim. Musait zamanımda linkini atayım. Sadece dsg için de geçerli değil. Yarı otomatik şanzımanlarda beklemelerde boşa almak ömrü arttırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

quote:

ıslanmış tarhanayı hatırlaman lazım bunları kaideye almaya gerek yok. ulvi filan bunların hepsi nick değiştiridi :D ben zaten elemana dedim sen bi zahmet skoda al diye. karşılaştırılması bile tuhaf olan iki araç.

Canın sağolsun. 1 defa hayırlı cumalar diye konu açtık. Millet bizi troll ilan etti.

• sarı arıza lambası kullanıcısına yanıt
    dediğinin doğruluk payı vardır, beklemede boşa almak doğru bir uygulama olabilir,
    ama
    hem s60 hemde superb de start-stop özelliği olduğunu hatırlatmak isterim :) beklemelerde zaten araç stop ediyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profession -- 25 Haziran 2016; 12:46:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: profession

dediğinin doğruluk payı vardır, beklemede boşa almak doğru bir uygulama olabilir,
    ama
    hem s60 hemde superb de start-stop özelliği olduğunu hatırlatmak isterim :) beklemelerde zaten araç stop ediyo

Araç stop ediyor fakat aşağıdaki robot hazır halde bekliyor kalkış için. Yani debriyaja basılı şekilde gibi düşünün. Biz de boşta zannediyoruz. Şanzıman bu şekilde bekleyince bu sefer sistem ısınmaya başlıyor. Kavramanın ömrü kısalıyor.

• s60 tabi ki arkaya ufak bi dev oturmadığı sürece arka koltukta sıkıntı çıkmaz. Superb'nin bagajı avantaj. bagajla işi olan transporter vito falan alsın doblo bile iş görür sırf bagaj için araba alınmaz.
  • Dsg deki unite sorunlu,yanu alin kendisi parcasi degil.,istedigin kadar bosa at o sanzimani ele alacaksin yani.olay baski balata kavrama olayi degil,artik su iskembei kubra olayini birakin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.