Şimdi Ara

80-90bin tl Volvo S-60 mı? Skoda Superb mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kafam çok karışık. 80-90bin tl civarında bütçem var.
    Bu paraya D segment 2. el dizel otomatik az km li araç bakıyorum ama bi türlü karar veremedim yardımlarınızı rica ediyorum öceliğim bu iki model ama başka önerisi olanları da memnuniyetle dinleyebilirim.

2013 model Volvo S60 (1.6) -advance paket
    2013-2014 model skoda superb- (1.6) -prestij paket

yukarıda yazdığım modeller arasında kaldım.
    geçen bi Superb test sürüşü yaptım. bu aracı almaya niyetlenmiştim ama performansı kafamı biraz karıştırdı. araç donanım olarak mükemmel, yok yok... ayrıca konforlu bi sürüşü ve içeriye neredeye hiç ses almaması beni çok şaşırttı beklediğimden daha iyi bu konuda. bana göre tek olumsuz yönü; bu kasa ve ağırlıktaki bir aracın 105 hp oluşu. ilk 2 viteste araba biraz hantal, gaza basınca ileri atmıyo kendini, birde yakıt ekonomisi sağlamak adına araba hep düşük devir yüksek viteste gitmeye çalışıyo.

Volvo S-60 ı da merak ediyorum.
    Kronik problemi var mı? konforu sürüşü nasıl? içeri ses alırmı?
    bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Hocam ben Superb derim. S60 D segmentinde en küçük araç. 105 BG düşündürüyorsa ChipTuninngle yazılım atılır 130-140 bglere çekilir performans sorunu yaşamazsınız. Ama superbde 7 iler kuru kavrama şanzıman var dikkat etmek lazım haberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Hocam ben Superb derim. S60 D segmentinde en küçük araç. 105 BG düşündürüyorsa ChipTuninngle yazılım atılır 130-140 bglere çekilir performans sorunu yaşamazsınız. Ama superbde 7 iler kuru kavrama şanzıman var dikkat etmek lazım haberiniz olsun
    farkındayım hocam. kuru kavrama ile yakıt ekonomisi amaçlanıyor ve bundada başarılı sayılır. ıslak kavramada ise performans baya farkediyor, özelliklede max. tork değerleri çok farklı.

ayrıca dsg olayı beni hep korkutuyor, bide 2. el araç. dsg patlarmı diye tereddüt etmiyo değilim. ama superb çok konforlu baya hoşuma gitti.
    ne yapsam bilmiyorum ki...
    S60 da powershift şanzuman kullanıyo, o nasıldır hiç bilmiyorum.
    volvo nun genişliği de işimi görür sıkıntı yok. şuan bende citroen C4 var :) onunla bile mutluyum bu iki seçenek C4 ün yanında çok konforludur diye düşünüyorum ..

• quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Hocam ben Superb derim. S60 D segmentinde en küçük araç. 105 BG düşündürüyorsa ChipTuninngle yazılım atılır 130-140 bglere çekilir performans sorunu yaşamazsınız. Ama superbde 7 iler kuru kavrama şanzıman var dikkat etmek lazım haberiniz olsun
    İki aracında otopark.com dan test videosunu izleyin.Konfor ve dinamizm olarak iki aracı kıyaslamak mantıklı değil.Bizde 2013 Powershift S60 var alalı dört beş ay oldu şu ana kadar bir sıkıntısını görmedim zaten, her aracın artı ve eksi yönleri vardır.S60 ın bagaj hacmi diğer rakiplerine göre baya düşük, diz mesafesi olarak Superb zaten bambaşka ve eğer performans beklentiniz varsa Suberb gibi 1.6 dizel psa motoru bu isteğinizide karşılamaz çünkü araç fazlasıyla ağır.Her iki aracıda uzun yol ve şehir içinde test etmelisiniz.Ama S60 ın çoğu yönüyle önde olduğunu düşünüyorum ki diğer premium araçlar arasında D4 S60 benim favorimdir.Superb i kullanmadığım için yorum yapamayacağım.

• Genişlik öncelikse Vito Superbden geniş. Atanamamış Passatla her detayı premium olan S60 rakip bile olamaz.
  • Ben de ikisi arasında kalıp, performanstan dolayı superb ı barajının olmamasından dolayı da s60 i eleyip insignia aldım.
  • Superb s60la ayni kalibrede bir arac degil.birincisi alt d segmentinde s60 premium D
    İkincisi garantisiz dsgli arabaya para baglanmaz,onu gectim sollama anında sanzimani ele alirsaniz kendinizi ayet el kursiye baglarsiniz.
    S60taki powershift dsgye gore daha,stabil calisan ve temiz kullanilmis bakimlari yapilmis bir arac bulursanız sizi yormayacak bir sanziman.motor 115ps,rallici degilseniz size rahat rahat yeter.
    S60in handikapi esnaf galerici takımındansanız size uymaz,binici arabasıdır,
    İc mekan ve bagaj yayla gibi olsun derseniz size uymaz,s80 bakin o durumda,
    Bakimlari yetkili serviste yaptırmak isterseniz skodadan 200 300tl fazla odersiniz.
  • Kesinlikle Volvo . Hem sağlam, hem şanzumanı daha iyi . Superb hantal bir araba ama bagaj olarak sınıfının en geniş .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzekena -- 11 Haziran 2016; 10:02:51 >
  • S60 dusunurseniz 1.6 d advance 2012 powershift var bizde servis bakimli 68 binde sahibindene girin elazigda siyah renk siyah acil satiyoruz nakit ihtiyacindan
  • S60 cok tatli arac
  • alik01 kullanıcısına yanıt
    bu sitede her ikisinin yorumlarını da bıkmadan izledim zira her birinin test sürüşü ortalama 45-50 dakika kadardı :)
    ama anlayamadığım noktalar var. superb için de s60 için de yerin dibine soktukları yorumlar da oldu çok övdükleri de.
    onun için kararsızlığım arttı :)
    s60 için kötü yorumları; çok hantal, hiç gitmiyor motor çok gürültülü çalışıyor izolasyonu kötü,gibi yorumlar yaptılar.
    superb için kötü yorumları: amortisör sistemi, içeri çok ses alması, virajlarda ki hakimiyet zayıflığı, çok uzun olduğundan aracın arkası ile önü ayrı gidiyo :) vs...

anlaşılan her iki araç için de geçerli olan bu kasa ağırlıkları için 1.6 motorun zayıf kaldığı gerçeği. (bilmem yanılıyormuyum)
    ayrıca kuru dsg şanzuman ile ilgili de çok şikayet okudum... volvo içinde motorun çok gürültülü çalışması problemini çok okudum.

D segment 1.6 motorlu arabalar sanırım performansta çok iyi değil??

acaba her ikisinden de vazgeçip 2.0 motorlu araçlara mı yönelsem?
    2012 bmw 3.20d (f90) kasa veya audi- a4 (2013) yeni kasa gibi.??

• savas1000 S kullanıcısına yanıt
    insignia 1.6 mı aldınız?
    memnun musunuz?
    zira 2.0 ı hem çok fazla yakıt tüketiyor, hemde kullanıcılar problemli olduğu ile ilgili bilgi veriyorlar genelde.
  • çağlar2323 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ama s-60 için yeni kasa tercihim.. sizin aracı sahibinden de gördüm eski kasaymış.
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    superb ve dsg ile ilgili yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum, ama test ettiğim superb çok temiz ve kusursuzdu ama performası beni düşündürdü, araç yakıt asarufu yapmak adına hep düşündevirde yüksek viteste gitmeye zorluyo, düşük hızlarda aracın titremesi gibi bi problemi yaşadım, gaza yüklenincede atak bi cevap alamadım. 1.6 motor 105 hp ve kuru şanzumanla birlikte performans bakımından kesinlikle zayıf kalmış.. ama araç gerçekten çok konforlu . dinlediğim yorumların aksine araba hiç ses almıyordu buda beni şaşırtan bir durum, genelde izolasyonu için çok iyi yorumlar duymadım ama bence iyiydi. birde kullanırken sanki minübüs sürüyormuşum gibi hissettim, arka tekerlekler kesinlikle önden bağımsız hareket ediyo :)

s60 sınıfının en ağır aracı. 1600kg civarında. performansı nasıldır merak ediyorum. 1.6 motor bu ağırlıktaki kasayı kaldırabiliyor mu??
  • Rallici degilseniz kalkarsiniz.zaten ps dsg gibi kronik arizali olmadığından motora modulle 20 30hp de kazandirilabilir. superb o sanzimanla alinmaz.ha ben sollarken sanzimani ele almam,kazada yapmam,efsunluyum,muskam var derseniz hayirli olsun.
  • 90bine 2. el dsg? Aman dikkat hocam.
  • Şayet aracın servis bakım maliyetlerini ve orjinal yedek parça masraflarını rahatça karşılayabiliyorsanız direk s60
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C0967079

Şayet aracın servis bakım maliyetlerini ve orjinal yedek parça masraflarını rahatça karşılayabiliyorsanız direk s60
    arkadaşlar görünen o ki hemen hemen hepimiz superb konusunda yakın fikirlerdeyiz, hep bi kuşku var dsg den dolayı.
    oysa konfor anlamında gerçekten beğenmiştim superb. yi fiyatına göre gayet donanımlı ve güzel görünüyo.

Volvo S-60 a doğru yöneliyorum galiba ama aklımın bi köşesinde bmw 3.20d var. 90-95bin tl ye temizini bulursam hala ciddi bi alternatif olacak sanırım.
    başka önerisi olan varmı
  • Bende araştırmadayım gidişatım bmw 3,20 ied şu an en mantıklı cihaz tabi biraz pahalı.
  • Tezatlıklar deryası gönlünüze yatanı alın derim; s60 d sınıfında dar bir araç superb d sınıfının en geniş aracı, s60 ağır fazla hantal hissettiriyor, superb şanzımanın hızlı vites atmasının ve fazla ağır olmamasının avantajı ile daha çevik hissettiriyor, s60'ın malzeme kalitesi bariz üstün superb d sınıfında alt sıralarda sayılır, s60'ın şanzımanı tasasız superb şanzımandan mimli. Bence hacim ve ataklık arayışı yoksa s60. He tabi eski s60 eski superb alana kadar pekala b7 passat da alabilirsiniz en ideal seçenek de o olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 12 Haziran 2016; 3:02:25 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.