Şimdi Ara

Mevcut Ekonomik Durumda 140.000 TL'ye 0 km Citroen C3 Aircross alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese Merhabalar, şu anda 9 yıldır kullanmakta olduğumuz 1999 model Honda Civic aracımızı artık eskimesi ve bazı masrafları olması sebebiyle satıp yeni bir araç almak istiyoruz. Piyasada ikinci el araçlara saçma fiyatlar istedikleri malum. Bu sebeple 0 km bir araç bakıyoruz, ancak bildiğiniz üzere çoğu markada araç yok. Sadece Citroen, Peugeot, Opel gibi markalarda araçlar var. Dünkü bayi gezimizde Citroen'de bir adet C3 Aircross gelecek dediler. Araç 1.2 Puretech 110 hp manuel vites.

Eğer bu aracı alırsak peşinat ve kendi aracımızı saydığımızda 80-90 bin tl civarı kredi kullanmamız gerekiyor. 60 ay vade ile de aylık 2.000 tl civarı taksitleri oluyor. Normalde pek düşünmezdik, çünkü babamın aylık 7.500-8.000 TL civarı maaşı var, ben şehir dışında üniversitede okuyorum, okulumdan burs alıyorum ve okul zamanlarında aileme aylık 500-600 TL den fazla masraf olmuyorum, küçük kardeşim ise ailemin bulunduğu şehirde üniversite okuyor, yani onun da pek bir masrafı olmuyor, kendi evimiz var ama soğuk bir memlekette yaşadığımız için kış aylarında 1.000 TL'ye yakın doğalgaz faturası ödüyoruz. Bizi korkutan en büyük şey ise ekonominin gidişatı, dolar her gün artıyor, markette fiyatları her ay uçuyor. Bunlara rağmen babamın maaşına aldığı zam enflasyon kadar. Yani alım gücü her ay düşüyor. Acaba böyle bir dönemde bu borca girilir mi? Yoksa mevcut aracımızın masrafını yapıp binmeye devam mı etmeliyiz?

Bir diğer sorum ise bayide aracı incelediğimizde araç bize çok sert geldi, acaba bu yeni araçların hepsinde mi böyle? Malzeme olarak sertlikten bahsetmiyorum, onlar zaten taş gibi, aracın hiçbir yerinde yumuşak plastik yok. Benim bahsettiğim pedallar ve vitesler ile alakalı. Acaba uzun süredir kullanmakta olduğumuz araca alıştığımız için mi bize sert geldi bilemiyorum.

• Uyarsa alınır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok dostum araç kalitesiz olduğu için sert. Malzeme kalitesi anlamında. Fiyatı bence çok iyi 140 a sıfır suv alıyorsun bu piyasada. O paraya başka araç yok clio egea vs harici.

Edit: pedalların yumuşak olduğu söyleniyor özellikle fren pedalı ve ayrıca direksiyonda baya yumuşakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi road35 -- 7 Mayıs 2020; 2:51:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Biz de öyle düşünüyoruz hocam, bu fiyata Clio ve Egea hariç başka araba yok maalesef. O yüzden bize de cazip geliyor. Dediğiniz gibi pedalları ve direksiyonu o kadar sert değil, bizim eski araçta hem direksiyonda hem de pedallarda çok fazla boşluk olduğu için ona alışmış olabiliriz.
  • Malzeme konusunda zaten segment düşüyorsun normal kalitenin azalması çok para ödediğin için daha kaliteli birşey beklentisi oluşabilir. Giriş seviyesi yükseltilmiş hb (suv demiyorum özellikle ota moka suv yazmaya başladılar anca şehiriçi suvlarıda denebilir)

Kalite tabi düşecek segment düşüldüğü için fiyata göre aircross sonuçta normal c3 bile kampanyalı 109 dan başlıyordu sanırsam neden alınmasın derim.

• tosunben kullanıcısına yanıt
    Birçok bayide bulabilirsin.

• Alınmaz kia sportage al 175 bin tl aslanlar gibi aynı zamanda sportage cip kategorisindedir daha dün araştırma yapıyordum param olsa hiç düşünmem bende pejo var kardeş ustadan çıkmıyor yeniside aynı hep sıkıntı kaldi ki ben sportage kullandım eski modellerindendi tank tank başka bişey demiyorum kia benim babamın oğlu değil bu arada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla 140 bin ona verilmez dostum , git temiz qasqahi al o paraya daha iyi ikinci el

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam sıfır km duster veya sandero alırdım daha uygun fiyata.
  • Ben test sürüşü yaptığımda beğenmemiştim. Crossland ayarında bir araba, gerçi crossland bir tık daha kötü. Kredi çekip C5a aldım.

edit: hocam 160 civarına 308 bulabilirsneiz onu değerlendirin bence. Ben çok beğenmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 7 Mayıs 2020; 9:37:52 >
  • Şimdi almazsan seneye 200 bine almak zorunda kalırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Şimdi almazsan seneye 200 bine almak zorunda kalırsın.
    Böyle de bir gerçek var.

Arkadaşlar paranız varsa ve herhangi bir sebepten araç almak zorundaysanız beklemeyin alın, USD durdurulamıyor ve duracak gibi de görünmüyor. Seneye %50 daha pahalı alırsınız şimdi burun kıvırdığınız araçları.
  • Prestor kullanıcısına yanıt
    Bayide araç olmadığı için test sürüşü yapamadık hocam. Acaba aracı niye beğenmediniz? C5 aircross bizim de çok hoşumuza gitti ancak bütçemiz elvermiyor maalesef, zaten bütçemizi 210 bin liraya çıkarabilsek Peugeot 3008 alırız 0 km, 1.2 Puretech otomatik vites. Şu anda fiyatı gerçekten uygun ama bütçemiz yetmiyor maalesef, zaten C3 aircross alsak bile büyük bir meblağda kredi çekeceğiz.
  • Turbo benzinli bir araç için iyi bir fiyat. Corsa'larda çok donanım var ama motor çok güçsüz. Bir de C3 için 119.000TL kampanya vardı onun motoru da atmosferik performanssız. Bence bu koşullarda alınabilir bir sıfır araç..
  • Ülkenin şu anki durumunda alınabilecek her şey alınmalı. Ben geçen yıl alacağımı araca baktım biraz bekleyelim dedim, 20 bin tl fark ödedim. 4 ay sonra yani şimdi alsaydım 25 bin tl daha fazla ödeyecektim ve daha az donanım alacaktım.

Araç içinize sindiyese özellikle (altını çiziyorum) ekonomik kriterlerinize uygunsa alınabilir. Piyasadakilerin gazına gelip yıllarınızı ipotek altına aldırmayın.

Duster önerenleri hiç kaale almayın. Bu aralar forumda bir Duster aşkı patladı. Rifter bölümüne bakarsanız Duster satıp Rifter alanlar var. Dolayısıyla Citroen'de Yeni Berlingo bile Duster'dan (Awd olan hariç) neredeyse her açıdan daha iyidir.

Alırsanız üçüne beşine bakmayın aracın bakımlarını falan mutlaka serviste yaptırın ülkemizde Psa ustası neredeyse yok.

İkinci ele yönlendirenlere kulak asmayın piyasada temiz araçları çok gördük. Millet sırf bu yüzden 140-150 bin liralara eski Mercedesler Bmw'ler yerine clio alıyor. Teneke lastik direksiyon denilen Egea'lar, Cliolar falan böyle bir ikinci el piyasasının neredeyse tamamından iyidir.

Test sürüşünde her tarafın sert pilastik olduğunu söylemişsiniz. Bir aracı almak için bence en son bakılacak şey plastiktir. Elin Amnerikalısı lüks araçlarda bile aramıyor ama bizde acaip bir yumuşak plastik fetişizmi var. Sert plastikli aracım 13 yıllık, ne gıcırtı var, ne çizik ne defırmasyon. Sert plastik uzun vadede daha mantıklıdır.

Artı 2018'de yılın aracı seçilmiş autobest tarafından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 7 Mayıs 2020; 14:30:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunben

Bayide araç olmadığı için test sürüşü yapamadık hocam. Acaba aracı niye beğenmediniz? C5 aircross bizim de çok hoşumuza gitti ancak bütçemiz elvermiyor maalesef, zaten bütçemizi 210 bin liraya çıkarabilsek Peugeot 3008 alırız 0 km, 1.2 Puretech otomatik vites. Şu anda fiyatı gerçekten uygun ama bütçemiz yetmiyor maalesef, zaten C3 aircross alsak bile büyük bir meblağda kredi çekeceğiz.
    Hocam eski aracım qashqai idi. test sürüşü yapınca araç hem dar gelmişti biraz da yol çevre sesini çok alıyordu. Sürüş poziyonu da çok hoşuma gitmemişti. Ssanırım B suvların hepsi öyle ama. crossland c3 e göre kötüydü çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunben

3008'i nasıl 210 bine alıyorsunuz?
  • Opel Mokka Crossland yok mu ?

• İsteğiniz varsa alın gitsin beklemeyin. Ben dün 150.000 liraya 2008 1.2 Active Dynamic için anlaştım bayiyle. Bugün sorsanız 155.000 lira minimum. Üstelik gelen hiçbir aracı da fiyat sabitleme ile opsiyonlamıyorlar.

• Peugeot'un internet sitesinde fırsat araçları bölümünde 3008 1.2 Allure Dynamic EAT8 modelinin 211.200 TL fiyatı var. Bayilerde ise 210.000 ile 230.000 TL arasında donanımına göre fiyatı değişiyor. Aslında araç fiyatına göre oldukça güzel, ancak bütçemiz elvermiyor maalesef.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.