Şimdi Ara

80 Gb Segate Harddiskte Sorun Allah Aşkına Yardım pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar iki ay önce pcgold'dan segate harddisk aldım bir hafta önceye kadar çok güzel kullanıyodum sonra akşam war of the worlds'un indirdiğim korsan iki bölümünü ulead video studios'ta birleştirmeye çalışırken makine birden yavaşlamaya başladı bir herşey kitlendi bi reset çekiyim ne olcak dedim makine maffoldu şimdi yaptığı hataları sıralayım
    1)herşeyi silip harddiske xp ile format çekerken normal olarak biçimlendirince takılıyo ancak hızlı biçimlendirince kura geçiyo,kurda bazen 9.dakkada falan duruyo bazen kur tamamlanıyo masa üstü tam açılacakken o windowsun mavi boncukları sürekli dönüyo ekran gelmiyo,bazen ekran çıkıyo fakat herşeyi kaplumbağa hızında yüklüyo hırhır edip bazende bilgisayarınızın hasar görmemesi için windows pcyi kapatıcak diyor
    2)fakat dün sabah xp'yi tekrar yüklediğimde bişey farkettim bu sorunların çoğu gitmişti kuru normal olarak biçimlendirince yine takılıyor pc bide windowsu ilk yüklemeden sonra bir kez chdsk komutu gibi bişeyle harddiskimi kontrol ediyo sonrada pc normal olarak çalışıyo yalnız bazen bir program yüklemeye çalışınca döngüsel veri hatası diyor programı yüklemiyor bu harddiske ne olmuş olabilir?Yani insan değilki bu kendi kendine iyileşsin tam olarak iyileşmiş de değil aldığım sıfır harddiski böyle sorunlu olarak kullanmak istemiyorum teknik servisde almaz bunu bozuk değilki der ne yapayım bi akıl verin lütfen yoksa çekerim kafaya yormatı !!! :)

bide şunu belirtim deep freeze kullanıyodum ondan şüpheleniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutpasha -- 13 Ağustos 2005, 21:31:42 >

• aynı sorun bizim arkadaşta vardı.low format attık düzelmişti.low formatı tavsiye ederim.seagatenin sitesinden diskwizardı indir ve kullan.
  • dostum biraz açarmısın tam anlıyamadım bu low format nasıl yapılır seagate'in sitesine gittim üç tane seçenek çıktı DiscWizard Starter Edition - DiscWizard for Windows - DiscWizard Online bunlardan hangisini indirip nasıl atılacak bu format ?
  • hocam hani format atarken en son seçenekler gelir ya Quick,low falan diye ordaki
    low seçeneğini dene diyoır
  • "DiscWizard for Windows" tur büyük bir ihtimalle.Bu arada seagate çok gözüme batmaya başladı.Seagate lerde çok hata var.Nerede bir hdd hatası orada Seagate.İnanmıyorsanız araştırın. Haklı olduğumu göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackosman -- 14 Ağustos 2005, 0:25:35 >
  • Emin misin???
    Benim bildiğim low level format bios üzerinden atılır. Normal dos altından atılan formatta low level diye bi şeçenek yok, quick var var:):) Ayrıca yeni anakartlarda low level coğunlukla bulunmaz eski bir anakart üzerinden yapılabilir..

quote:

Orijinalinden alıntı: arsenik44

hocam hani format atarken en son seçenekler gelir ya Quick,low falan diye ordaki
    low seçeneğini dene diyoır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.