Şimdi Ara

80'LERIN SONUNDA COCUK OLMAK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
6.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okurken hepsi gözümde canlandı, güzel günlerdi Gremlinler'den çok korkardım, siyah kıl topları gibiydiler Bi de çaki vardı oyuncak bebek, ondanda çok korkardım
  • Eskiden herşey çok daha güzeldi:( Biz büyüdük ve kirlendi dünya
  • He Man,Voltron,Transformers aklıma gelen çizgi filmler,He Man o kadar popülerdi ki 1980 ortalarında sakızı satılırdı ve sakızın içinden maket felan çıkardı.
    Turbo sakızları vardı 25 mi 50 liramıydı ne?
    Hayat Ağacı,Yalan rüzgarı,köle İsahura klasik dizilerdi.
    Yerli olarak Perihan abla güzeldi.
    Amigalar,commodore 64'ler felan ,arcade salonlarındaki jetonlu makineler felan hakkaten büyülü bir zamandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 7 Ağustos 2008; 17:13:05 >
  • off off hepsi rüya gibiydi :(( hemen hemen hepsini biliyorum yaşadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: photographer86

Okurken hepsi gözümde canlandı, güzel günlerdi Gremlinler'den çok korkardım, siyah kıl topları gibiydiler Bi de çaki vardı oyuncak bebek, ondanda çok korkardım

aynen bende korkardım

• Freddy ve Şeker adam,13. Cuma'daki Jason'ı da unutmamak lazım
  • yukarı
  • Tsubasanın küçüklüğümde çok önemli biryeri vardır..
    çok iyi hatırlatırım yeni bölümleri sabah erken saatlerde başlar üşenmeden kalkar onu izlerdim sabahın köründe.. öyle bir zevkti bunu izlemek
    hyuga tsubasa ve diğerleri..
  • Bu altın jelatinli para şeklinde çikolatalar vardı.Çikolatasını yer içine gerçek para koyup bakkala verirdik tekrar çikolata alırdık yada leblebi tozu.Tombiler felan vardı.Neydi o; tombi canavarı gibi tombi yerdim.

Oyunun ortasında herkes bir anlık evlere dağılır salçalı ekmek yaptırıp gelirdik.Eski dostluklar, komşuluklar bambaşkaydı.Yazın geceleri sokakta oturmalar.Ne muhabbetler dönerdi.Yarı uykulu şekilde büyüklerin muhabbetlerini dinlemek ne keyifliydi.

Çocukken kendi semtinden ilk dışarı çıkışlarında arkaşlarınla başka yerleri, ara sokakları, caddeleri görmediğin yerleri gezip gelip, o gece yattığında o gittiğin yerlerin daha nasıl yeni yerlere bağlandığını hayal ederek uyumak.O zamanlar hayal dünyası vardı.Bilgisayar, televizyon durumu yoktu o zamanlar, herşey hayal gücüne kalmıştı ve kendi dünyanı yaratıyordun.Şimdi herşeyi biliyorsun önceden.Hiç zevkli değil.

Ne şanslıymışız.Şimdiki çocuklara bakıyorum off off..

Okuldan gelirdik akşam üstü geldiğimiz gibi hemen dışarı çıkardık.Anne derdi üstünü başını kirletme.1 saat sonra üst baş pislik içinde surat kap kara gelirdik terlikle kovalardı.

Birde her saniye macera arardık.Fare mi gördük tüm gün onun peşinden giderdik.Karınca yuvalarının başında karıncaları keşfetmeye çalışırdık.

Birde bizde her akşam üstü şöyle bir oyun vardı.Akşam üstleri yarasalar görünmeye başlar ufaktan.Hemen biri başlatırdı ebe sende diye.Sonra birbirimizi kovalayıp değmeye çalışırdık.Çünkü ebe olarak eve en son giden kişinin gece rüyasına şeytanlar girermiş herkes birbirine girerdi akşam üstleri.

Elma şekerleri.Seyyar küllahta dondurmacılar.

O zamanları düşününce insana, bu zamanlar çok boş geliyor.Bilmiyorum herkes benim gibi mi ama ben çok fazla duygusal biri olduğumdan ve yaşadığım her anı, özellikle geçmişimi beynimde en özel yerlere koyarak çerçeveletmiş bir halde çok fazla düşünüyorum hep o zamanları ve özlüyorum.Şu an bunları yazarken bile geçen her saniye boş geliyor.Dönebilsek keşke geriye.

Şimdi düşünüyorumda o zamanlarda bıraktığımız saf sevgiyi büyüdükte şimdi bir insanın, bir kızın kalbinde mi arıyoruz.Karşılıklı sevgi, sana sevgiyle bakan içi gülen gözler.O zamanki saflığa eş değer mi?Yada o günleri ancak bu şekilde mi kapatabiliyoruz.Kapatabildiğimizi sanıyoruz.Kapatabilme ihtimaline inanıyoruz.Yaşadığım çocukluk bende büyük bir tutku, fazlasıyla bir aşksa, gelecekte bir aşk mı geçmişin telafisi.

• quote:

Orjinalden alıntı: 46

quote:

Orjinalden alıntı: ozertekins

Rüya gibiydi "PARLEMENTİN SUNDUĞU PAZAR GECESİ SİNEMASI"

yanlız ben 18 yaşındayım ama bunu iyi hatırlıyorum hatta starda çıkıyordu

bende 16-17 olcam hatırlıyorum
  • 75 doğumlu bir abiniz olarak hepsini yaşadım.

Trt 1 tek başınayken daha güzeldi...
  • Metallica nın doğuşuna ilk 5 albümünün çıkışına tanıklık etmek azıp 93 yılında da konserine gitmek :P
  • 86 doğumluyum ve yazanların %90'ını yaşadım..ama çok az da olsa hatırlamadığım bir kaç şey oldu..en çok etkilendiğim kısımsa Barış Manço ile 7'den 77'ye programının sonundaki çocukların hediyelere koştuğu bölümdür..bende o yarışmaya katılıp hediye almayı çok istemiştim :S
  • listedekilerin çoğu 80 ler ile alakalı değil 90 lar da yaşanmış yapılmış olanlardır.
  • ben 87 dogumluyum ama ablamlar ve mahalledeki abilerle büyüdük hep . herkes hergun birinin evinde. sabah çizgi film izledikten sonra çaldıgım kapıdan girerdim. balıkesirdeki avukatlar sitesinde.

özellikle Freddy - çaki :) - susam sokağı ve Parliament sinema kulübü unutulmaz bir girişi vardı.

dr. alban
    madonna
    MC HAMMER u can't touch this
    i like to move it

Evde tek başına
    Bak şu konuşana
    Hayalet avcıları

sokakta elimde salçalı ekmekle gezdigim günleri.
    annemin dogum gunlerınde yaptıgı pastaları.
    hıdırelles gecelerinin sıcaklığı.
    arkadaşlarla çamurda ÇİVİ oyununu oynamak geldi aklıma

şimudi bakıyormda hayat ne kadar sıkıcı ve basit bi hal aldı. ben tam 80 cocugu sayılmam ama

TRANSFORMERS ı filmlerle değil çizgi-film iyle tanıdım :)

İŞTE BULDUM :D >> http://www.youtube.com/watch?v=-RnGfHvGeKE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invade -- 31 Aralık 2008; 11:24:23 >

• Ertürk Yöndem' in sunduğu Perde Arkası isimli terör programı vardı.

Perde Arkası jenerik müziği:http://www.dailymotion.com/video/x2j0wb_vangelis-to-the-unknown-man_family
  • gercekten duygulandım..elıme ayda yılda bayramlarda bıraz bozuk para gecerdı..o para eskı ıse eskılerde sokak sokak dolasıp bozuk para parlatan bırı vardı ona parlattırırdım paramı bırkacgun saklar sonra harcardım
    bızım sokak cok meshurdu asagı sokak vs yukarı sokak cocukları arasında sureklı kavga cıkar tas atardık bırbırımıze :) veya meyvelerımızı yer balkondan gecen arabalara atar saklanırdık :D veya saklambac
    heleki futbol :) he bırde mısket var tabı ben sokagımızın 2.mısket kralıydım..kemık dedıgımız mısketten en cok bende vardı :)
    bunlar cok guzeldı..
  • Yanlış hatırlamıyorsam Interstar' da Ozan ile Gülşah adında iki çocuk vardı. Gülşah' a o zamanlar aşıktım. Bunu da Facebok' a ekleyin.
  • tvden başka bişey yapmıyolarmış abilerimiz demekki
  • sabah tv nin açılmasını beklemek sonra susam sokağı saati sokaklarda bütün çocuk oyunlarını oynamak akşam eve gitmek için ezanı beklemek evde yanan soba bütün ailenin tek odada birlikte oturması ana haberin başlamasını beklemek defter kitap ciltlemek tv anteni bozulduğunda birinin çatıya çıkıp aşağıda tv başındaki kişiye oldumu oldumu diye bağırması her yağmur ve rüzgar sonrası anteni yeniden düzeltmek tv de uzaktan kumanda görevi yapmak uzaktan kumandalı tv leri görünce hayran hayran bakmak mahalledeki çocukların arkadaşlığı paylaşmayı bilmesi tv de yılbaşı proğramlarını sabırsızlıkla beklemek dizileri kaçırmadan seyretmek aynı reklamların tekrar tekrar gösterilmesi sonucu hepsinide ezberlemek ilkokula başladığın günü unutmamak o zamanlar gençliğine yeni yeni adım atanlar ilk müzik setlerini alanlar bir havalı olurlardı aynı yaşlardaki kişiler birbirlerinden kaset alışverşi yaparlardı kasetler çok kıymetliydi hele hele müzik seti sahibi olmak bir ayrıcalıktı kimse yanına yaklaştırılmaz kurcalattırılmazdı o zamanki kışlar bir başka olurdu kar yağardı günlerce dört mavsim gerçekten yaşanırdı şimdi bunların hiçbiri olmayınca o günlerin kıymeti gerçekten çok daha iyi anlaşılıyor bu günün teknolojisiyle o günün teknolojisi elbetteki aynı değil zaten o günlerin özlemini bizlere yaşatan bu teknoloji denen şey değilmi biz şanslıyız çocukluğumuzda güzel günler yaşadık şimdiki çocuklar büyüdüklerinde çocukluklarına dair ne hatırlayacaklar çok merak ediyorum...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.