Şimdi Ara

80'LERIN SONUNDA COCUK OLMAK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
6.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eskiden futbolcu cıkartmaları vardı 4 büyüklerin cıkartmaları albümde toplayım hediye alınıyor o cıkartmalarda tüm oyuncuları tamamlamış sadece trabzonspor dan 1 futbolcu hiç cıkmamıştı sanırım
    hami veya ünaldı tam hatırlamıyorum şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastson59 -- 27 Mayıs 2008; 3:57:00 >
  • 85 liyim ama cogu seyi aynen yasadım...
    turkiyenin kayıp yılları malesef. ve ben de dahil olmak uzere pek cok kisinin buyuk oranda kayıp cocuklugu...

ama yine de insanlık ve dostluk baglamında dusunursek o yıllar elbet daha iyiydi... dunya ve insanlar bu kadar kotu degildi.
  • E$siz günlerdi...Yazan iyi yazmı$...
  • Şimdi bu günlerde satılan ve almak için simit paralarımı harcayıp aç kaldığım ve içinden çıkan sakızı çiyneyip yuttuğum o kutularda satılan maketlerden satılsa varya kesin bir düzine kadar alırdım.

Filo maket
    Transformers maketleri (1989-1993 arası satılmıştı yanılmıyorsam),
    Konvoy,
    Logo (sakız ve plastik araba maketleri vardı zaman zaman içinden minicik savaş gemisi, pervaneli uçak, helikopter vs çıkardı)

Şimdi aldığım statik maketler bile o kadar güzel gelmiyor bana.

Bu maketlerden neden mahrum şimdiki çocuklar. Bakıyorum şimdi bizim çocukluğumuzdakilerden neredeyse hiç birisi yok.

• Tek düğmeli joystiklerle dobişko oynamak.

Para toplayarak plastik top alıp asfalt üzerinde çift kale maç yapmak, oyunun sonunda plastik topun patlaması

Minyatür kale yani içinde 4-5 tane kalenin bulunduğu futbol maçı

Paçaları dar, üst tarafı geniş kesimli kotlardan giymek,

Daha sonraları da alt tarafı geniş kotlardan giyip paçaları dışarıya doğru kat kat sıvamak.

Kızlardaki vatka saçmalığı.

Geniş vatkalı yazlık ceketlerden giyip kollarını sıvamak böylece renkli desenli astarın görünmesi.

Mobilet tipi saç, enseyi arkadan uzatıp, yanları inceltmek (bütün berberler default olarak buna girişirdi)

• Show Tv nin kırmızı noktalı filmler gecesinde anne-babanın uyumalarını beklemek ve emanuella izlemek..

bende 80 dogumluyum paylasımın ıçın tesekkurler guzeldı
  • 84lüyüm bende... sonları degil ama ortasından 1 yıl önce xD bunlarin %99 unu yaptim diyebilirim.... harika gunlerdi.... parliment sinema klubunun o şarkısını dinleyip filmi begenmediysem kapattıgımı hatırlardım o şarkıya bitiyordum...
  • Bizler bu ülkede çocukluğu doyasıya yaşayan son nesiliz belkide şimdiki çocuklart için böyle ufak ama insana büyük mutluluklar veren oyuncaklar diziler,sakızlar yok.içim acıdı o günleri hatırlayınca
  • quote:

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Nalet olsun içindeki bu geçmişe olan özleme....
  • biz TRT ile büyüdük, diğerleri gençlik yıllarımıza denk geldi

Aşk Gemisi, Atlantis'ten Gelen Adam, Beyaz Gölge, Daktari, Kara Şimşek, Columbo, Battlestar Galactica, Webster, Charles İş Başında, Charlie'nin Melekleri, Flamingo Yolu, Flipper, Hayal Adası, Kaptan Onedin, Köle Isaura, Küçük Ev, Mavi Ay, Muhteşem İkili, San Francisco Sokakları, Shogun, Tatlı Sert, Tehlike Çemberi, Cosby Ailesi, Emret Bakanım, Walton Ailesi, Şahin Tepesi, Kung Fu, Dallas, Barnaby Jones, Görevimiz Tehlike, Kökler, Smith ve Jones, Cheers, 6 Milyon Dolarlık Adam, Şahika, Cecil Bodker'den Silas, Monroe'ler, Miami Vice, Baretta, McMillan ve Karısı, Bonanza, Kaçak - Richard Kimble, Kanun Kanundur, Kuzey ve Güney, Polis Dosyası, Kadın Polis, Petrocelli, Uzay 1999, Zengin ve Yoksul, Ben, Claudius, Blake'nin 7, Cennete Dönüş, Evimiz Hollywood'da, Gece Mahkemesi, Hayat Devam Ediyor, Serüven Peşinde, Aziz, Aziz'in Dönüşü, Vakıf, Aşağıdakiler, Yukardakiler, Banacek, Ziyaretçiler, Zaman Tüneli, 7 Kardeşe 7 Gelin, Zil Çalınca, Taksi, Süper Nine, Girdap, Amanda'nın Oteli, Yaşamak İçin, Tekerlekler, Siyah İnci'nin Maceraları, Quantum Leap, Santa Barbara, Adalet Savaşçısı, Bana Şans Dile!, Zorlu İkili, Bütün Çocuklarım, Sevgili Raymond, CSI: Las Vegas, Kalabalık ve Mutlu, Holmes ve Yo-Yo, Quincy, Kuzeyde Bir Yer, McCoy, Bir Yıldız Doğuyor, 8 Çocuklu Aile, Görünmez Adam, Küçük Hanım ve Kaygısızlar.

• hey gidi hey ne güzel zamanlardı o yıllar..
  • Pazar 88, pazar 89, pazar 90, pazar 91, pazar 92...Mustafa Yolaşan
    Pazar geceleri bizimkiler veya yazlıkçılar izlemek
    Top oynamakla geçen bir günün ardından, bizimkiler ile süren ve pazar 91-92-... ile biten bir televizyon gecesi. Cuma akşamları “bir başka gece”
    Ailece izlenen dallas’ taki öpüşme sahnelerinde gözlerini kapatıyormuş gibi yapıp da çaktırmadan bakmak.

Gölgelerin gücü adına diyebilmek.
    23 nisanların renkli ve neşeli olması

El işi kağıdıyla gereksiz ev aksesuarları yapmak
    Defter kenarlarina kirismasin diye ataç takmak
    Son dersin son 5 dakikasında parkeleri giyip zilin çalmasını beklemek, hurraa kapıya doluşmak, dışarıya pestil Olarak çıkmak demek

Okuldan gelir gelmez önlügü çikarip sokaga çikmak ve aksam yemegine kadar da top oynamak.
    Sinek ilacı arabalarının arkasında bıraktığı bulutta deli gibi dolaşmak demek.

Bakkaldan alınan çokokrem tüpünü 1 sıkışta ağzına dolduruvermek

Akşam ezanı okunduğunda eve girmek demek.
    Monaco – nöşhetel – mustafa denizli – prekazi – simoviç - Tanju isimlerinin çok şeyler ifade etmesi

bunlarda benden
    pazar sabahı voltranı izlemek demek
    cumartesi günleri samurayın intikamını izlemek demek

• starın ilk açıldığı zaman çok güzel diziler vardı :) saatlerce beklemiştim yayına girmesini :) futbol maçları süperdi golden sonra muhabir dalardı sahaya :))))
  • Allaha şükürler olsunki bu gunleri yaşamısız..cocuklugumu bu zamanda(2000 li yıllarda) yaşamak hiç istemezdim.. paylaşım için sagol
  • 89 doğumlu biriyim.Az da olsa yaşadım o günleri.Gerçekten o günkü dünya bir başkaydı.Star wars,voltran,geleceğe dönüş,parlement sinema kuşağı... saymakla bitmez.Dün gibi hatırlarım.Her gün o günleri tekrar yaşamak isterim.O zaman ki duyguların şimdi yaşanması imkansız.

Logolar,Alf,Susam sokağı...

Abi ağlatcaksınız illa
  • hey gidi günler hey 93 doğumluyum ama hemen hemen hepsini hatırladımAtari saolnları dışında hepsini hatırlıyorum ALF,Sisam sokağı,OZMO çokokrem leblebi tozu falan hey gidi güner hey
  • ben 87 dogumluyum cogunu ben de hatılıyorum valla bence bizim dönem çok şanslıymış şimdi çocuk 7 yaşında cafelerde evinde pc olanlar başından kalkmaz.biz 20li yaşlara geldik şimdi biz de pc başındayız ama şükür bu yazılanların çoğunu yaşadık çocukluğumuzu doya doya yaşadık.
  • 9 voltluk pile dilinle dokunup o ekşi anı yaşamak
  • quote:

Orjinalden alıntı: tniaskrad

9 voltluk pile dilinle dokunup o ekşi anı yaşamak

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.