Şimdi Ara

800 mhz ram için bios ayarı. 667 gösteriyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1gb*2 kingston 800mhz ramlarim var, yalnız bios ta ram hızını 667 gösteriyor. ben direkt onu 800 e yükselteyim mi? voltaj ayarıyla oynamam gerekiyoru mu? çünkü hızı 800 e çıkardığımda kırmızı bir uyarı çıkıp, pc niz zarar görebilir falan diyor?

• ben öncelikle şunu söyleyeyim ram'in 800 hhz 'imiş hani olur da ram'i satan kişi 667 olarak satmış olmasın....
    ben çok karşılaştım yani bunu söylüyeyim dedim....
    ram'in voltaj ayarını değiştirmenni tavsiye etmem yani ram'e voltajı fazla verdiğinde ram'i yakabilirsiniz ve anakartada zarar verebilirsiniz....
  • Bende 800 Mhz diye aldığım Kingston Hyprex ramlar pc ye taktığımda 667 Mhz olarak gözküyordu.

Bios tan Ram Mhz sizi 333 den 400 e alınca 750 Mhz oldu ama 800 olması gerekiyodu Araştırmalar sonucu bu ramler overclock yapılarak 800 Mhz ye ulaştığını öğrendim.

Ve Cpu FSB sini az bi şey arttırdm mesela 200 den 214 e çektim voltaj vermedim. Bu sayede Hem Ramler 800 Mhz ye çıktı. Hemde İşlemci hızı 3 ghz den 3,2 ghz ye çıktı.

Günlük kullanım için ideal Denemekte fayda var...

Birde resim ekliyim belki yardmcı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .AnasoN. -- 13 Ocak 2009; 11:19:41 >

• ram bolenin yükseltmen lazım 800mhz için cok azda voltaj verebilirsin +0.1v veya voltajı autoda bırakabilirsin
  • hyperx 800'lerin default hizlari 667'dir 667 destekli anakartlarda sorunsuz calissin diye.anakar 800 destekliyorsa ki bir baslik daha acmistin p35 ds3l demistin.anakart 800 mhz destekliyor biostan 800 ayarlayacaksin.niye hata veriyor bilemiyorum vermemesi lazim.

quote:

Bios tan Ram Mhz sizi 333 den 400 e alınca 750 Mhz oldu ama 800 olması gerekiyodu Araştırmalar sonucu bu ramler overclock yapılarak 800 Mhz ye ulaştığını öğrendim.

yanlis arastirmissin ram markasiyla alakasi yok windsor 5600 haric butun x2 islemciler ramleri tam hizinda calistirmaz bir miktar yavas calistirir.genelde x2'lere oc yapildigi icin kimse bu durumu onemsemez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lull_82

1gb*2 kingston 800mhz ramlarim var, yalnız bios ta ram hızını 667 gösteriyor. ben direkt onu 800 e yükselteyim mi? voltaj ayarıyla oynamam gerekiyoru mu? çünkü hızı 800 e çıkardığımda kırmızı bir uyarı çıkıp, pc niz zarar görebilir falan diyor?

quote:

Orjinalden alıntı: Demiray10

ben öncelikle şunu söyleyeyim ram'in 800 hhz 'imiş hani olur da ram'i satan kişi 667 olarak satmış olmasın....
    ben çok karşılaştım yani bunu söylüyeyim dedim....
    ram'in voltaj ayarını değiştirmenni tavsiye etmem yani ram'e voltajı fazla verdiğinde ram'i yakabilirsiniz ve anakartada zarar verebilirsiniz....

Eğerki Ram hızını düşürmedi iseniz;
    Arkadaşında dediği gibi satan kişi 800 hhz yerine üzerinde 800 mhz etiketi olan 667 mhz yi satmış olmasın.

Aynı durum benimde başıma gelmişti...Bana satanda suç yoktu.Kutuyu beraber açtık çünkü...Ama asıl ana bayi veya etiketi basan yani üretici suçlu....

Ram ayarlarını sıfırladıktan sonra EVEREST vb. ile tekrardan Ram Kodu ve hızlarına bak ve gerekirse geri ver...

• adamin asabini bozmayin 667 etiketli filan degil o ramler o sekilde 667 geliyor sonra 800'e cikariyorsunuz daha once de gordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aldığım ramler 800 mhz fakat 400 mhz de çalışıyor şimdi bunu biostan 800 mhz ye çıkarmam gerekiyor anladığım kadarıyla doğrumu 400 mhz default değeri oluyor yani

cpu-z de 400 görünüyor ne iş

You're correct, it's 400x2, DDR=Double Data Rate

normalde default ayarı 400 mhz x2 olarak çalıştığı söyleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freekays -- 26 Ocak 2013; 2:51:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.