Şimdi Ara

828 lira gümrük vergisi çıktı (aliexpress) ACİL! YARDIM! (halloldu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
10.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugur.k

teslim alma geri iade edilsin. Paranı aliden alırsın

aliexpress in satış politikasıdır

teslim alınmayan ürün parası iade etmezler

siz yerli firma mı zannettiniz elin yamyamını

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    O nasil oluyor kardes ben gecen ay aldigim islemciler elime gecti 1080 lira odedim tanesine bidahada gumruk ucreti vs odemedim amazondan almistim co.uk dan ? Size nasil ucret cikariyorlar oyle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt

ortalama bi 1000 tl civarı gümrük ücreti çıkıyor Türk Gümrüğü problemli 2-3 kere ek vergi geldi. Benim anakart gibi gümrüksüzde geçebilir veya 1000-2000 tl gümrükde olabilir ama suanki durumda 1500 tl den biraz daha fazla gümrük masrafı çıkıyor.

Benim bildigim amazondan aldigin urunun icine gumruk ucreti dahil ki benim urunlerin kutularini biraz kanittirip yanlardan icinde baska bisi var mi diye kontrol etmisler sanirim r5 3600 almistim iki tane bu dediniz yasa 1 ay icinde mi cikti acaba ben haziranda vermistim cunki siparisimi

Son 2 aydır falan böyle amazon temsilcisi ile görüştüm Türk Gümrüğü problemli bizimle alakası yok dediler ki inanıyorum

Eskiden vergiler dahil 2.5 bin tl ye falan alabliyordum şimdi 4-5 bine kadar gümrük vergisi çıkıyor 1500-2000 tl arası vergi şöyle diyim oretalama 120 euro fazla hesaplanıyor

ben hesaplamadım. İskenderun gümrüğü hesapladı arkadaşım.

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt

Elin yamyamına kurban olayım. Fırsatçı değiller bazıları gibi.

Alla allah ya ilginc amazondan alirkende tedirgin olcaz demek artik ben daha amazondan aldigim hic biseye ekstra gumruk vergisi odemedim urunun ucretini oderken odedigim disinda

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt

Satıcı gümrüğü halledemezsen dispute açıp paranı al dedi.

Aliexpress farklı biraz.

Bahsettiğim şey ekstra gümrük vergisi değil Amazonun belirlediği bir vergi :)

Az çekilirse geri iade oluyor ama az çekilmeyedebilir tamamını Türk Gümrüğü de alabilir.

Anlayamadım malesef :)

Bu işte bir hata var. 1 ay önce r5 2600 aldım 30 lira felan ödedim gümrük ücreti.

• quote:

Orijinalden alıntı: gs09gs09

Benim bildigim amazondan aldigin urunun icine gumruk ucreti dahil ki benim urunlerin kutularini biraz kanittirip yanlardan icinde baska bisi var mi diye kontrol etmisler sanirim r5 3600 almistim iki tane bu dediniz yasa 1 ay icinde mi cikti acaba ben haziranda vermistim cunki siparisimi

ayrıca amazondan değil aliexpressten aldım.

• Alisso32 kullanıcısına yanıt
    Hayir 5 kurus odemedim hemde 2 tane aldim sansimami gecti acaba :)

olabilir hocam.

• İthal ekran kartı yerine yüzlerce yerli ve milli ekran kartlarımızdan birini alsaydınız böyle bir şeyler karşılaşmazdınız. Umarım size ders olmuştur bu durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. vergiyi ürünün Türkiye fiyatından hesaplasan, üstüne ötv de koysan bu kadar vergi çıkmaz. Hesaplanırken bir hata olmuştur. Netice bunu hesaplayan bir kişi vardır.

• İlerde atasözü olabilir bak bu patentini al derim.  

• Urunun tr fiyati 1500 kusur lira, boyle vergi olamaz. Ama burasi Turkiye, burada olur. Gecmis olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.