vergi ne kadara düştü ? |
828 lira gümrük vergisi çıktı (aliexpress) ACİL! YARDIM! (halloldu) (8. sayfa)
-
-
152 tl çıktı toplam
-
Vergiyi ödedikten sonra itiraz edemezsiniz.
-
Amazon'dan gelen gönderilerde gümrük vergisi %44-50 falan hesaplanıyor çin'den gelen vergi %21.3 olarak hesaplanıyor
Gümrük personelleri iyice bokunu çıkarmış
-
Valla hakkımızı aramasak afedersin geçirecekler yani.
-
Sen yine muhattap bulmuşsun şansın varmış
-
evet ama bu duruma düşen herkesin hakkını aramasını istiyorum. Susmayalım.
-
Süreci anlatacam arkadaşlar başlık açacam ona dair.
-
İyi bari çabalarınız sonuç vermiş hocam sevindim. Konuyu favoriye aldım ileride başıma gelirse bu konuyu hatırlarım umarım.
-
Çok teşekkür ederim hocam allah razı olsun. Umarım kimse böyle bir hataya düşmez ilerde düşerse de yaptıklarımı yapsın hakkını arasın.
-
Vergiyle beraber 900 lira civarına gelmiş. Bence iyi fiyat. Milletin nasıl kullandığı belli olmayan ikinci el kartına o kadar para verene kadar gider garantisiz de olsa sıfır kart alırım. Hayırlı olsun
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle çok teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alisso32Vergiyi ödedikten sonra itiraz edemezsiniz.
Teorik olarak edebilirim. Ben gümrükle mi uğraşacağım. İtirazı yaparım dilekçeyle memur uğraşsın iade etsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ödemeden ederseniz daha iyi olacaktir
ne yaptınız hocam? sonuç var mı
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alisso32ne yaptınız hocam? sonuç var mı
İsmimin olduğu kredi kartı ekstresi ve fiyatı gösterir belgeyi ibraz etmemi istediler. Cimer'den yazmıştım tekrar istedikleri belgelerle birlikte başvuracağım.
Şu metinin sonuna ad soyad ekleyip belgeleri ekledim:
Sayın yetkili,
3 Temmuz 2020 tarihinde bir yurtdışı alışveriş sitesi olan Aliexpress'ten ekte görebileceğiniz "Android televizyon kutusu" niteliğindeki 30.90$ değerindeki ürünü indirim kuponu ile 28,90$ ücret ödeyerek satın aldım. Ekte de görebileceğiniz gibi olması gerekenden çok yüksek bir şekilde 223.8₺ vergi ile gümrükten çıkmıştır. Doların gümrüğe ürünün giriş tarihindeki kurundan hesaplandığında %100'e yakın bir vergi uygun görülmüş gözüküyor. Keyfi vergilendirmeden doğan mağduriyetimin giderilmesini arz ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 13 Ağustos 2020; 0:15:56 >
-
Umarım güzel sonuçlar alırsınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem
Bu mesaj silindi.Kumarla ne ilgisi var acaba?!
Kanunda verginin oranı belli, çeşiti belli. Bunları bilerek sipariş vermiştir alan kişi herhalde. Tabi Demokrasinin olduğu ülke ise kanunlara göre işlem yapılır, ama sen DAĞ kanunlarına göre yaşanmadığını düşünüyorsan KUMAR olması gayet normaldir sonuçta Dağ kuralları geçerli...
dövlet kerizdi ya kendi vatandaşının vergili sattığı cihazı sizin yurtdışından vergisiz almanıza göz yumacak
Bu durumda hangi beyinle devleti n savunuyorsunuz anlamak mümkün değil.
Kanunen verginin oranı %20 olarak belirlenmis zaten alanda bunu bilerek alır...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X