hocam amazon genelde fazla yapıan gümrük ücretlerinide iade ediyor, ödemelerde detay olmadığı için net bir şey söylemek zor ama dediğiniz gibi covid paniğinde aradan kaçmış olabilir |
828 lira gümrük vergisi çıktı (aliexpress) ACİL! YARDIM! (halloldu) (7. sayfa)
-
-
Tamam hocam kesinleşince inşallah paylaşımda bulunacağım.
-
Fazla ücreti değil tamamını iade etmişler.
%50 şans var.
-
Zulme bak. Sabır diliyorum sizlere.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah razı olsun hocam.
-
Haydi hayırlısı, zor durum bilirim, süreç uzun sürse de olumlu sonuçlanacaktır inşallah.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ProHanHaydi hayırlısı, zor durum bilirim, süreç uzun sürse de olumlu sonuçlanacaktır inşallah.
İnşallah hocam Allah razı olsun çok teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANFazla ücreti değil tamamını iade etmişler.
%50 şans var.
hocam dediğim gibi covid olayında araya kaynamış normalde şans felan yok,
amazon gümrük ücretini hesaplar bunu peşin tahsil eder daha sonra teslimattan sonra kur farkı veya fazla alınan tutarları iade eder olay budur
amazondan yıllardır ürün alırım szinki covid olayına denk gelmiştir.
-
İtirazı tam olarak nereye yapıyoruz? Pim e mi yoksa ilgili gümrüğe mi?
Benim de normalden 2 3 kat fazla vergi çıkan ürünlerim oluyordu. Vergi tutarı 30 40 tl oldugu için ses çıkarmıyordum. Artık her gelene itiraz ederim.
Aynı anda binlerce kişi itiraz etse bu fahiş vergi olaylarını burunlarından getirip düzene sokabiliriz bence.
ücreti kesen gümrük birimine. işim sağlam olsun diyorsan eğer cimerden ticaret bakanlığına yaz.
-
Değişmemiş durum hala 828 üzücü. Umarım güzel bir sonuç alırsınız.
-
Evet hocam inşallah bir kaç gün bekleyeceğiz.
-
Daha yeni bu gün 350 Liralık ürünüm geldi 29 Lira vergi ödedim . Bu ne biçim bir fiyat . Hemen itiraz ediyorsun . Aldığın fiyatı gösteren Aliexpress sayfası . Banka hesabından çekilen paranın dekontu tarihi net bir şekilde gözüksün . o fiyatı düşürücekler .
-
Hocam cok iyi vergi odemissin. Kac tl yazdirdin paketin ustune? Ben de 70 dolarlik kulaklik alacagim ama beklemedeyim.
Bir şey yazmadım adam 15 dolar yazmış gümrükte kalemle işaretlemiş ler fiyat 29 TL toplam . Devletin işine akıl erdirmek mümkün değil gerizekalılar ordusu dolu.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar devlet 2 şekilde vergi alabiliyor. Bordrolu çalışan ve ürün satışı.
Koca koca şirketler vergi ödemiyor. Koca Şok, A101, Bim, Migors vs vergi vermiyor arkadaşlar. Bunlar gibi yüzlerce şirket vergi falan vermiyor. Devlet halkın sırtına biniyor para bittikçe.
Demiyor ki "lan para yok biraz kısalım muslukları, az yiyelim, gereksiz şatafata para harcamayalım", diyorlar ki "efendimisss şuna buna ek vergi getirelim halktan daha çok vergi alalım, asgari ücretli bile yılın 2. yarısı gelir vergisi dilimine düşsün."
2001 yılı ülkenin muhtemelen en büyük krizine sahne oldu. Peki arefesinde ülke nasıl manyak bir refaha kavuştu?
Evet devletin elinde satacak tonla fabrika, köprü, baraj, kurum vardı.
Şu anda 2001 gibi bir krizle karşı karşıyayız. O zamanki gibi patlamama sebebimiz bankacılık sektörünün sağlam olması.
Ama bir yerde mecbur patlayacak, patlamak üzere zaten. Ve bu sefer satıp toparlanmaya imkan verecek bir şey yok. Kalmadı bir şey. En son Aselsan gibi askeri sanayiyi satacaklar, gemi tersanelerini satacaklar.
Satsınlar, ona da bir şey demiyoruz. Ama satılan mallar yandaş holdinglerin sofrasına meze olmaktan başka bir şeye yaramıyor.
Sıkı tutunun. Bunlar iyi günler. Bin beter olacağız. Doksanlar geri geliyor.
-
Geçmiş olsun hocam ,normal bir vergi değil eğer bir muhattap bulursan her türlü hakkını alırsın . Bu üründe ÖTV 'de yok bildiğim kadarıyla . Ben bu tür vergi karışıklığı durumlarında şöyle bir yöntem uyguluyorum, amazon örnek bir vergilendirmesine baktım % 25 civarı uyguluyor bu ürün için dolayısıyla yakın oranlar olmalı. örnek link : https://www.amazon.com/XFX-Radeon-1286MHz-Graphics-RX-570P8DFD6/dp/B077VX31FZ/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=graphic+card&qid=1594768290&sr=8-3
Yine aynı şekilde eğer kategorisinde var ise https://www.yurtdisifiyati.com// üzerinden bakıyorum .
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alisso32Ticaret bakanlığı tarafından benimle iletişime geçildi bu hatanın 2-3 güne düzeltileceğini söylediler. Ondan sonra istanbul pim benimle iletişime geçti. Demek ki arkadaşlar hakkımızı cimerde arayacağız bundan sonra. Bakalım bekliyoruz.
Ben de benzer bir durumla karşı karşıyayım. 200 liralık tv box'a 223 TL gümrük vergisi çıkarmışlar. Daha kargoyu almadım, vergiyi ödeyip sonra mı itiraz etmemiz gerekiyor ? Şaka gibi %100'den fazla vergi ödetmeye çalışıyorlar. Cimer üzerinden ticaret bakanlığına bir kaç ss ile şikayet ettim ama izlemem gereken yol nedir tam olarak ? Vergiyi ödeyip ödememek arasında kaldım.
-
Tamamdır arkadaşlar başardık (:
vergi düştü
-
Herkese teşekkürler.
156 tl civarı bir vergi var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X