Şimdi Ara

84. Akademi Ödülleri | Oscar 2012 (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
3
Favori
13.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 yıl 8 film 0 oscar Harry Potter'ın hazin sonu Görsel Efekt'te nasıl alamadı ciddi şaşkın içerisindeyim gözlerde sorun var sanırım.

Tuğrul Eryılmaz'ın Artist yorumu çok yerindeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

En iyi müzik bence " Drive " filmine verilmeliydi

Katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

The Artist, hak ettiği yerde, düşmanlarına rağmen hem Cannes pazarından hem de Oscar pazarından ödül alan ilk film oldu, ayakta alkışlamak gerekir. Bu devirde sessiz film yapabilmek, Transformers'ların, Hayalet Sürücü'lerin havada uçuştuğu çağda alay konusudur, Hazanavicius bu riski aldığı için bir kez daha alkışlamak gerekir. Filmin senaryosu hakkında yazılan çizilenler doğru olabilir, amma velakin sessiz sinema dönemini böylesine ele alan bir film, 21. yy da geldiği için tekrar alkışlamak gerekir.

Gönlümden geçen Hugo'ydu, birliklerin yıllardır kaderini belirlediği tören sonuçlandı. Meryl Streep'i çok az kişi bekliyordu, keşke ben de bekleseymişim, gecede Dujardin'den sonra tek sevindiğim ödül oldu.

Sözlüklerde, forumlarda, bilimum sinema sitelerinde bugün konuşulan yegane konulardan birisi, akademinin en iyi filme ödül vermediği olacaktır. Mayıs'dan bu yana aday olduğu tüm ödülleri silip süpüren The Artist'e de hakaret olacaktır. Bir Demet Akalın olabilirsiniz, buna kimse birşey diyemez. Ama sinemanın Hollywood dışı ellerden kurtarılmasına da seyirci kalamazsınız. Naiviteye saygı niteliğindeki bu eseri hunharca katletmenin, desteksizce deşmenin pek de alemi yok. Çok da abartmaya da gerek yok.

Not: Gece berbattı, Crystal ölmüş haberi yok.

Hazanavicius risk mi aldı? Filmi çekmeye başladıklarından itibaren belliydi be Oscar alacakları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: !3!ack

Bir kez daha gördükkü oscar hak eden değil, verilmek istenen kişiler aldı.Artık bu oscar ödüllerinin gözümde bir değeri kalmadı. En iyi erkek oyuncu ödülünü alması gereken son kişi aldı helal olsun.Nedir amerikalıların fransız ve Paris aşkı anlamadım gitti.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

The Artist, hak ettiği yerde, düşmanlarına rağmen hem Cannes pazarından hem de Oscar pazarından ödül alan ilk film oldu, ayakta alkışlamak gerekir. Bu devirde sessiz film yapabilmek, Transformers'ların, Hayalet Sürücü'lerin havada uçuştuğu çağda alay konusudur, Hazanavicius bu riski aldığı için bir kez daha alkışlamak gerekir. Filmin senaryosu hakkında yazılan çizilenler doğru olabilir, amma velakin sessiz sinema dönemini böylesine ele alan bir film, 21. yy da geldiği için tekrar alkışlamak gerekir.

Gönlümden geçen Hugo'ydu, birliklerin yıllardır kaderini belirlediği tören sonuçlandı. Meryl Streep'i çok az kişi bekliyordu, keşke ben de bekleseymişim, gecede Dujardin'den sonra tek sevindiğim ödül oldu.

Sözlüklerde, forumlarda, bilimum sinema sitelerinde bugün konuşulan yegane konulardan birisi, akademinin en iyi filme ödül vermediği olacaktır. Mayıs'dan bu yana aday olduğu tüm ödülleri silip süpüren The Artist'e de hakaret olacaktır. Bir Demet Akalın olabilirsiniz, buna kimse birşey diyemez. Ama sinemanın Hollywood dışı ellerden kurtarılmasına da seyirci kalamazsınız. Naiviteye saygı niteliğindeki bu eseri hunharca katletmenin, desteksizce deşmenin pek de alemi yok. Çok da abartmaya da gerek yok.

Hazanavicius risk mi aldı? Filmi çekmeye başladıklarından itibaren belliydi be Oscar alacakları.

Türkiye'de topu topu 30 bin kişi izledi, sessiz film yapmak risktir, arkasına Weinstein desteğini alamasaydı Oscar'ın kapısına bile gelemezdi.

• Arkadaslar Yuzuklerin Efendisi, Titanic gibi odulleri silip supuren filmlerin Oscar torenlerini nereden bulabilirim ? Pm atabilir mi birisi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Arkadaslar Yuzuklerin Efendisi, Titanic gibi odulleri silip supuren filmlerin Oscar torenlerini nereden bulabilirim ? Pm atabilir mi birisi ?

rica etsem LOTR i bulursan banada atarmısın.
  • quote:

Arkadaslar Yuzuklerin Efendisi, Titanic gibi odulleri silip supuren filmlerin Oscar torenlerini nereden bulabilirim ? Pm atabilir mi birisi ?

Youtube'un Oscar kanalına bakabilirsin, birkaç gün sabahlamıştım hatta o derece ezberlemiştim tüm konuşmaları

http://www.youtube.com/user/oscars
  • 76. Akademi Ödülleri elimde var Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü'nün ödülleri topladığı yıl.
    İnternetten ararsanız bulabilirsiniz.

Ama Titanic'i bulmak biraz zor zira o yıllarda TV kartı ile kayıtlar çok nadir yapılıyordu.
    Belki VHS Video bulunur kısa video bulabilrisinz tabi orası ayrı tüm töreni bulmak zor.

Törene gelince sönük geçti.
    Seneye Blockbuster yılı olacak bakalım nasıl bir tören olacak teması ne olacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • son zamanların en kötü oscarı idi artisti 10dakika seyredip sildim.Oscarı kim filmleri izlemiyorlar sanırım oscarda eurovizyon gibi olmaya başladı kendi çalıp kendileri oynuyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Türkiye'de topu topu 30 bin kişi izledi, sessiz film yapmak risktir, arkasına Weinstein desteğini alamasaydı Oscar'ın kapısına bile gelemezdi.

Belli sayıda izlenerek fan filmleri arasından sıyrılması risktir belki. Ama onda da 15 milyon dolar bütçesi olduğu için çok rahat birileri tarafından izlenmiştir. Ve ondan sonrası çorap söküğü gibi geldi. Oscar'ı kazanacağı çok belliydi. Adamlar da bunun bilincindeydi ki böyle bir film yaptılar yani. Risk felan yok ortada. Kazanç olarak risk olabilir, ödül için konuşuyorum ben.

• quote:

76. tören dahil o yıldan 84. tören dahil bütün törenlerin HD kayıtları mevcut bende gel sana dvdsini kopyalayayım 75 den öncesine ait hd kayıt yok. Normal kayıt bile hemen hemen yok youtube'dan bahsetmiyorum tabi. 82. törenden öncesinide nette bulsanız bile linkler ölmüştür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shattered Glass

84. Akademi Ödülleri Kazanan Tahminlerim;

Best Picture
    Winner: The Artist
    Alternate: Hugo

Best Directing
    Winner: Michel Hazanavicius, The Artist
    Alternate: Martin Scorsese, Hugo

Best Actor in a Leading Role
    Winner: Jean Dujardin, The Artist
    Alternate: George Clooney, The Descendants

Best Actress in a Leading Role
    Winner: Viola Davis, The Help
    Alternate: Meryl Streep, The Iron Lady

Best Actor in a Supporting Role
    Winner: Christopher Plummer, Beginners
    Alternate: Max von Sydow, Extremely Loud and Incredibly Close

Best Actress in a Supporting Role

Winner: Octavia Spencer, The Help
    Alternate: Bérénice Bejo, The Artist

Best Writing (Original Screenplay)
    Winner: Woody Allen, Midnight in Paris
    Alternate: Michel Hazanavicius, The Artist

Best Writing (Adapted Screenplay)
    Winner: Alexander Payne, Nat Faxon & Jim Rash, The Descendants
    Alternate: Steven Zaillian & Aaron Sorkin, Moneyball

---

Best Animated Feature
    Winner: Rango
    Alternate: Chico & Rita

Best Foreign Language Film
    Winner: A Separation, Iran
    Alternate: In Darkness, Poland

Best Documentary Feature
    Winner: Paradise Lost 3: Purgatory
    Alternate: Undefeated

Best Documentary Short
    Winner: Saving Face
    Alternate: The Tsunami and the Cherry Blossom

Best Short Film (Animated)
    Winner: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
    Alternate: La Luna

Best Short Film (Live Action)
    Winner: The Shore
    Alternate: Tuba Atlantic

---

Best Music (Original Score)
    Winner: Ludovic Bource, The Artist
    Alternate: John Williams, War Horse

Best Music (Original Song)

Winner: Bret McKenzie, Man or muppet, The Muppets
    Alternate: Sergio Mendes, Carlinhos Brown, Siedah Garrett, Real in Rio, Rio

Best Film Editing
    Winner: Anne-Sophie Bion, Michel Hazanavicius, The Artist
    Alternate: Thelma Schoonmaker, Hugo

Best Cinematography
    Winner: Guillaume Schiffman, The Artist
    Alternate: Emmanuel Lubezki, The Tree of Life

Best Art Direction
    Winner: Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo, Hugo
    Alternate: Laurence Bennett, Robert Gould, The Artist

Best Costume Design
    Winner: Mark Bridges, The Artist
    Alternate: Arianne Phillips, W.E

Best Makeup
    Winner: The Iron Lady
    Alternate: Harry Potter and the Deathly Hollows - Part II

Best Sound Mixing
    Winner: Hugo
    Alternate: War horse

Best Sound Editing
    Winner: Hugo
    Alternate: War horse

Best Visual Effects
    Winner: Rise of the Planet of the Apes
    Alternate: Hugo

Herşeye rağmen başarılı bir ödül tahmini sezonu geçirdim. Kazanan tahminlerimden;

Best Actress in a Leading Role
    Best Documentary Feature
    Best Film Editing
    Best Cinematography
    Best Visual Effects

Hariç 24 kategoride yaptığım tahminlerin 19 tanesi tuttu. Banko olarak gördüğüm visual effects, film editing kategorisinde ödüller farklı filmlere gitti. Özellikle görsel efekt kategorisinde hugo'nun ödüllendirilmesi çok komik oldu. Cinematography kategorisinde guild ödülünü the tree of life almıştı ama ben the artist'e siyah beyaz çekimlerden dolayı daha fazla şans tanıdım. Hugo'ya burda pek fazla bişey diyemiyorum güzel görüntüler yakalanmış hak etmiştir illaki. Film editing kategorisinde ejderha dövmeli kızın aldığı ödüle pek sevinemedim sebebi belli ve burda gerçekten bir sürpriz yaşandı ödül alanlar bile inanamadı aldıklarına. Documentary feature dalında ikinci favori belgeselim ödül aldı ama bence paradise lost muhteşem bir belgeseldi herkese tavsiye ederim. Best actress dalında da ikinci favorim meryl streep ödül aldı 30 yıldır alamıyordu ve bu kez şeytanın bacağını kırdı toplamda 3. ödülü 16 adaylığı var. Ölmeden bir ödül daha alacaktır inşallah.

• Yakındığım konu Teknik Dallardı gerçi neden konuşuyorum onuda bilmiyorum ne işe yarayacaksa neyse gene söyleyim John Williams'ın hüsrana uğramasına üzüldüm gerçi şaşırmak boş olur 45 aday 5 ödül.Vissual Efects kısmı hele ne kafayla Hugo verdiler ki Görüntü - Sanat Yönetmenliğinde de aynı şeyi söylemek mümkün.Bu 3 ödül'ün Hugo ile uzaktan yakından alakası yok kısacası bu kafayla nereye kadar gidecekler acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 28 Şubat 2012; 19:23:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

The Tree of Life ödül vermemelerine üzüldüm açıkcası ama verselerdi zaten şaşılacak bir durum olurdu.Oscar arifesinde The Artist için mükemmel yaftası yakıştıran jürinin aynı filmi festivallerde seyrettiklerinde ortalama bir film belirtmişlerdi.Böyle bir juriden fazlasını beklemekte olmaz.

Hocam zamanında The Thin Red Line'a ödül vermediler aynen şaşılacak bir durum değil vermemeleri.Zaten oscar Terrence Malick'in de umrunda değildir...O film çekmeye biz de izlemeye devam edelim ödül falan önemli değil...
  • En iyi kadin oyuncu olarak Rooney Mara'nin odul almasini istiyordum. Hayatinin performansini sergiledi kadin. Kismet degilmis
  • Rooney Mara,George Clooney ve En iyi müzik oscarında Drive'a Haksızlık yapılmış.

Artist hiçbir şekilde Oscar haketmiyordu.
  • törenin altyazılı versiyonunu kaydetti mi kimse bulabilir miyiz acaba ?
  • Nete düşer bu hafta heralde
  • Törenin HD kayıtları düşmüş. Link vermek yasak burdan aslında bu yasal bir video kaydı yani ticari amaçlı değil ama site kuralları gereği link koyamıyorum. İsteyenler pm atsın

Video

File size : 4.35 GB
    Duration : 2h 31mn
    Bit rate : 3 720 Kbps
    Width : 1 280 pixels
    Height : 720 pixels
    Frame rate : 59.940 fps

Audio

Format : AAC
    Bit rate : 384 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.