takribi 1 yıldır 2.analog ekranım titriyordu. sonrasında 3080 gpu aldım ve reset yemeye başladım. Yükte iken gpu-z sensörleri izlerken gpu power soketlerinde voltaj 12.2 den 11.90 lara düştüğpünü farkettim. Ayrıca resetlerde windows olay günlüğünde uyarı veriyordu ; "uygulamaya özgü izin ayarları {2593F8B9-4EAF-457C-B68A-50F6B8EA6B54} CLSID'sine ve {15C20B67-12E7-4BB6-92BB-7AFF07997402} APPID'sine sahip COM Sunucu uygulaması için, Yok SID (Yok) uygulama kapsayıcısında çalışan LocalHost (LRPC Kullanan) adresindeki SID değeri (S-1-5-21-1188898592-2193025956-3758266300-1001) olan USG\Win10 kullanıcısına Yerel Etkinleştirme izni vermiyor. Bu güvenlik izni, Bileşen Hizmetleri yönetim aracı kullanılarak değiştirilebilir. " psu yu değiştirdim ve titreme/reset ve düşen voltaj düzeldi. bilginize < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 8 Haziran 2022; 21:5:54 > |
10 yıllık 80+ Gold 850 watt psum bozulmuş
-
-
12,20 den 11,90V a düsmesi bir sorun teskil etmez, kabul edilebilir sinirlar icerisinde sayiliyor. Ama yipranmislik tabi ki buna sebep olabilir. Yipranan parca kapasitörler de olabilir, baska bir bilesen de... Diger yandan rtx 3080 psu test edebilecek gücte bir ekrankarti (rtx 4000 ler gelene kadar) yeni bir psu yerinde bir karar olmus. Windows hata kodunu anlayamadim, farkli bir sorunda olabilir. Gecmis olsun diyelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun, ömrünü doldurmuş demek ki. Marka / Model neydi arızalanan PSU'nun.
-
-
az daha platinium diye p7 sparişl verecektim bende sharkoon a döndğüm sonra, teğet geçmiş yeni problem :)
Yük çeken sistemler daha ince sorun yaratıyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 10 Haziran 2022; 10:21:25 > -
eski 1080 ti ımla 3 ay kadar mning yapmıştım ondan sonra başlamıştı bu titremeler filan. minigle kalan ömrünü hızlı tükettim demek. Psu değiştim ısınmalar azaldı cpu/gpu ve fps arttı ve daha stabil kalıyor artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 9 Haziran 2022; 11:3:54 > -
Aynen hocam platinum diye aldik basimiza sikinti cikardi garanti tekrar gonderim saglayin detayli incleyecegiz dediler.sistemimi detayli yazdim gonderim saglayacagim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alali ne kadar olmustu? Aklima su problem geliyor, ocp nin büyük ihtimalle tepkime süresi kisadir, öyle programlanmistir, peak leri tehlike zannedip kapatiyor olabilir psu'yu.. tetiklemeyi hizlandiran olay da su olabilir. Pcie kablolari 18awg lik standart capli, bence olmasi gereken cap 16awg dir, 12V luk kablolar icin söylüyorum.
Transient problemi gibi geldi bana... Bu sorun bir cok highend psuda mevcuttu, arastirirsan sende göreceksin, seasoniclerden, corsairlere hatta asuslara kadar var. Aerocool p7 kötü bir psu tabi ki degil, zamaninda benimde begendigim bir modeldi, 2017 miydi neydi? Sonra piyasadan cekilmisti, o zamanlar 750-780 liradi. O zaman ki kosullar ile suan ki kosullar bir degil, ekran kartlari da bir degil, bazi modellerde bu tip beklenmedik sorunlar meydana gelebilir. Ekranlartini iki farkli pcie 8 pin kablosu ile beslemen gerektigini biliyorsundur zaten...
Akorktek garanti konusunda en kötü firmalardan biridir. Allah ellerine düsürmesin. Psu yu test ederken yahut sekilde bozup, bunun boardu'u kirik diyerek sana geri gönderebilirler, high power 600w bronze modelinde bu yasanmisti, forumda konusu vardi, epeyce tartismistik. Akorktek almistir senin psu'yu takmistir, orta seker bir ekrankarti, test ettim, calsiyor demistir. Dogru mu? Evet dogru, calisti... Test ettiler mi? Evet ettiler... Tabi sunuda yapmisliklari var, hic test etmeden calisiyor diyip geri gönderdikleri vardir forumda konusu ve thh karari vardi, eger silinmediyse, neler hatirliyorum neler, akortek bu
Alali cok olmadiysa 14gün falan iade et bence, transient problemi sebebiyle nasil iade edersin bilmiyorum, zor bir konu, bunu yapsa yapsa corsair yapar, aerocool un sana böyle bir imkan saglayacagini sanmiyorum. Sucu rtx 3080 e atabilirler. Ama sen yine sorunu video ile kayda alip, dökümanlastirip, calismadigini rtx 3080 ile problem yasadigini, gold zero ile sorunsuz calistigini yazarak, göstererek tüketici hakem heyetine basvurabilirsin, hatta kazanabilirsin
Tüketici magduriyeti söz konusu suan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kac yillik psu'yu, afedersin dedeyi, maratona kosturmussun, gece gündüz... Yavas kalbi var adamin :))
Ustadim 14 gunluk sureyi sistemi toplarken gecirdim 10 mayis bana ulasma tarihi idi suana kadar cok hizli donus yaptilar pazartesi ellerine ulasti carsamba tekrar urun bana geldi dediginiz gibi orta seker bir testde yapmis olabilirler. Bence firmanin turkiyeden cekilme sebeplerinden olabilir ben turkiyedeki elektrik standartlarina pek uygun olmadigini dusunuyorum cunku baska kisi iki defa degisim yapmislar yinede ayni problem olmus.
Ben acikca marka ve model vererek urunu aldigimi sistemimin gayet iyi calistigini belirttim yazismalar mevcut urunude iade almazlarsa kendim zaten hukukcuyum sonuna kadar parami almaya ugrasirim. Hepsi buradadan alamadigim urun icin 258tlik cek aldim . Ama bunlar beni ugrastiracaklar mi bilmiyorum normalde aldigim urunler kaliteli ama boyle problemler oluyorsa bu urunu satmamalari lazim sistemim kotu olsa muhtemelen sorun cikartmadan calisir yuk binmedigi icin bakalim sonucu paylasirim simdilik guveniyorum diyelim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İddialı olcak ama aerocool ların içeriği son nesil cpu/gpu lara iyi gelmiyor gibi. Masa üstündeykende reset atıyordu sadece yükte değil…
Hocam iste bu gucu yetmedigi ana denk geliyor bazi sistem 300w bazi sistem 750w guc ceker overclocl vs hepsi etki ediyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X