Şimdi Ara

8520 yağın içine düştü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Arkadaşlar komşunun küçük çocuğu ,benim blackberry 8520 mi yağ dolu tencerenin içine atmış. Telefonun dışını temizledim fakat şimdi konuşurken karşı tarafın sesi geliyor , benim sesim karşı tarafa gitmiyor .Ekranın yarısındada yağdan kaynaklanan bi gölgelik var. Telefon resmen yağ banyosu yaptı :) Telefon mekanik bi alet olsa yediği yağdan sonra yüz yıl hiç bişey olmadan saat gibi çalışırdı :) Şimdi ne yapmamı tavsiye edersiniz .Telefoncuya götürsem acaba açıp temizleyebilirler mi yoksa kendim mi açıp temizleyeyim ya da telefonu ebedi istirahatgahına mı kaldırayım

• O cihazdan artık hayır gelmez.En iyisi telefonu ebedi istirahatgahına kaldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhan2008

Merhaba. Arkadaşlar komşunun küçük çocuğu ,benim blackberry 8520 mi yağ dolu tencerenin içine atmış. Telefonun dışını temizledim fakat şimdi konuşurken karşı tarafın sesi geliyor , benim sesim karşı tarafa gitmiyor .Ekranın yarısındada yağdan kaynaklanan bi gölgelik var. Telefon resmen yağ banyosu yaptı :) Telefon mekanik bi alet olsa yediği yağdan sonra yüz yıl hiç bişey olmadan saat gibi çalışırdı :) Şimdi ne yapmamı tavsiye edersiniz .Telefoncuya götürsem acaba açıp temizleyebilirler mi yoksa kendim mi açıp temizleyeyim ya da telefonu ebedi istirahatgahına mı kaldırayım

Öncelikle geçmiş olsun, cihazı bir telefoncuya götür. İlk başta açarlar, tiner ile temizlerler mikrofon ve ahize değişimi yapılır max 20 lira fiyat çıkar kardeşim. Ama yinede bir bak, her telefoncu blackberry'den anlamıyor

• Tamam,cevaplar için sağolun.Önce bi telefoncuya göstereyim .Yapamazlarsa ,T6 nolu tornavidam hazırda bekliyor ,telefonu kadavra niyetine kullanırım artık
  • Hayir gelmez o telefondan artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yağ yalıtkan bir malzemedir. elektronik olarak hiçbir zarar vermez fakat mekanik parçalarda zarar oluşturabilir. Ki zaten mikrofon bozulmuş. ufak bir tamir ve iyi bir temizlikle eskisi gibi kullanabilirsin.
  • bi temizlet hocam bakalim belki hallolur

geçmiş olsun bu arada :)
  • Teşekkürler.Kendim söktüm ,temizlemeye çalışıyorum .iç tarafta damla damla yağ süzülüyordu. Yağdanlığıma pardon telefonuma zarar vermeden bu yağı hangi maddeyle çıkarabilirim acaba.
  • Merak edenler olabilir.Telefonu açtım temizledim. Mikrofon yağla kaplandığı için sorunluydu, iyice temizledim şimdi ses gayet net. Tel in içini temizleyebilmek için epeyce uğraştım .sağından solundan şimdilik yağ çıkmıyor ,ufak tefek yağ olsada bi süre sonra biter diye düşünüyorum . Açarken bir tane vida yuvası mefta oldu ama olsun ben onu ayçiçek yağından arındırmışım o bana bir vidasını feda etmiş çokmu yani Sonuç olarak telefonla uğraşmak gerçekten sabır isteyen bir iş . Herkese yağsız günler diliyorum

• Sadece temizlenmek lazim

• Geçmiş olsun hocam temizleyemediğiniz yağlar için pirince koyun 1-2 hafta kalsın zaarı olmaz belki faydası olur geçmiş olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: konsolalmayacalisanadam

Geçmiş olsun hocam temizleyemediğiniz yağlar için pirince koyun 1-2 hafta kalsın zaarı olmaz belki faydası olur geçmiş olsun :)

Katılıyorum, büyük bir ihtimal pirinç emecektir yağı.
  • Sağolun arkadaşlar,pirinci deneyecem . Yemek tarifi gibi oldu : 1 adet yağlı blackberry alınır ,pirincin içine konur , pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra...

Merak ettim de benden başka başına böyle bi olay gelen olmuşmudur acaba ?(telefonun suya düşmesini çok duyuyoruz da)
  • Gecmis olsun hocam duzelmis masallah cihaziniz :)

• Gecmis olsun hocam benim cihazin uzerinede cay dokulmustu cihazi acip kuruttum calisti.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihcsr

Gecmis olsun hocam benim cihazin uzerinede cay dokulmustu cihazi acip kuruttum calisti.

çay şekerlimiydi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_31

quote:

Gecmis olsun hocam benim cihazin uzerinede cay dokulmustu cihazi acip kuruttum calisti.

çay şekerlimiydi ?

Sekersizdi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_31

quote:

çay şekerlimiydi ?

Sekersizdi

Tahmin etmistim sekerli olsaydi calismazdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.