selam arkadaşlar bu akşam yolda birine denk geldim yardım ettim, arabanın yanından geçerken sanki su kaynatmış gibi duman çıkıyordu,ama su kaynatması değilde,gri dumandı ve kokuyordu,daha sonra motorun yağ konulan kapağının ordan dışarıya yağ akmış,motor yağ seviyesine baktık anlayamadık çünkü yağ çubuğu sağa sola deyiyordu ya az yağ eklenmiş yada fazla yağ eklenmiş motor yağ çubuğunu motora sokup çıkarınca yağdan duman çıkıyordu,hatta motor kapağını açtık ama içinden duman çıkıyordu hararet göstergesi normal,elektrik sistemi normal,antifiriz suyu normal araba çalıştırırken marş motoru dönüyor ama motor marş almıyordu yani çalışmıyordu ne dersiniz,telefonda birisi motor bitmiş demiş,acaba motor içindeki pistonlar yandımı eridimi motor yatakmı sardı yani motor tamamen değişcek sanırım ama arıza oluşu çok ilginç durduk yere dumanlar çıkarmış
ne dersiniz
bujilerde yeni değişmiş normal ve bakım yapılmış daha 1 aylık motor yağı değişmiş arıza çok ilginç,belirtileri yazdım ok,motorun içinden çok duman çıktı 10 dakik asonra azaldı ve kesildi ama araba çalışmadı motor kapağını açınca kokulu duman çıkıyordu,yağ çubuğunu soktuk çıkardık,çubuğun üzerindeki yağ damlasından da duman çıkıyordu,yani yanan şey sanırım yağ ama nasıl olur neden olur sorun arıza nedir
hararet düşükmüş,acaba termostat arızasından dolayı su devirdaim yapmayıp motor içindeki kanallardan su akmamış ve motoru soğutmamışsa o zaman motorun ısınmasına yağın kaynamasına neden olurmu çünkü sobadan çıkan çıtırdı gimi motordanda sesler geliyordu ve el deyemicek kadar sıcaktı motor kısmı
Bende merak ettim şimdi mesajım dursun
Devirdaim etmediyse su zaten motor içi hareret yükselir yağı kaynatmaya başlar çok incelir contalardan silindire sızar bence yağ sekmanlarıda haşlanmıştır. gerekli tamir yapıldıktan sonra bim km kullanılınca eğer yağ eksiliyorsa keçeler gitmiş demektir sekman atmak lazım olur....