Şimdi Ara

8600 GS Lİ MÜTHİŞ ACER 5920G 1049 DOLAR ARTI KDV!!?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adıgüzel arkadaşm

hayatta başarılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: xqw1

quote:

Orjinalden alıntı: hastahalil

Ya işlemci işine neden bu kadar taktınız anlamıorum klasik türk pc müşterisi ilk sorduğu soru:"BU PC KAÇ GHZ??"

Burda derdimi ben anlatamadım diyemem.. anlattım ama anlayan anlamadı anlamayan da kaldı

derdiniz oyunsa 1.6 c2d ile 2.4 c2d arasında performans farkı diğer herşey aynıyken 1 yada 2 fps olur...fiyat farkı 300 dolar olur...işlemci değişir ayrıca garanti süresi biter bitmez taktırabilirsin en yakın notebook servisinden 2.4 bile.....

board aynı board çünkü...

derdinin programlamaysa yada başka bi işlemci canavarı aktivite ise o zaman yüksek işlemci mantıklı...

yoksa yalnızca teknoloji pazarlayan mantalitenin ticari planlarının parçası olmuş olacaksınız...

sevgiyle kalın

@hastahalil arkadaşımızın söylediklerinde hiç bir yanlış yok.quad core işlemcili, 2 gb ramli makinede x1300 olursa maximum ayarlarda oynayabileceğiniz en güncel oyun hl2 olur.ekran kartı kötü olduktan sonra 8 çekirdekli 16 gb ramli makineniz olsa bile oyun oynayamazsınız.

şöyle bir gerçek var.diyelim ki 2.4 ghz quad core işlemcili, 4 gb ramli bir bilgisayarınız var ve ekran kartınız da x1300 ya da başka herhangi bir düşük seviye ekran kartı.crysis i bu ekran kartıyla en fazla, düşük çözünürlükte ve tüm ayarlar düşük şekildeyken sorun yaşamadan oynayabilirsiniz.aksini idda eden varsa gelsin, bizzat, kendi bilgisayarımdan biliyorum.bu şeklildeyken bile en fazla 17- 19 fps arasına çıkabiliyor.herhangi bir ayarı medium yapınca 10fps ye düşüyor görüntü.sonuçta siz isteseniz de istemeseniz de çağdışı ekran kartı yüzünden düşük ayarlarda oynamak zorunda kalıyorsunuz.bu ayarlarla oynarken işlemci %60 seviyesinde çalıyor ve sistem ram inin en fazla 1.5 gb kadarı oyun için kullanılıyor.%60 seviyesinde çalışan işlemci bendeki amd tl 58, düşünün quad core işlemci %20 ile aynı işi görecek belki de.4gb ram in 2.5gb kadarı öylece boşta duruyor.
    halbuki 8600 gs ekran kartı olsaydı oyun orta ayarlarda rahat şekilde çalışacaktı.orta ayarlarda 1.6 ghz ve 2 gb ram de 30 fps alıyorsa quad core ve 4 gb ram de 40 fps alacaktı belki de.buna darboğaz deniyor ama yine de x1300 lü makineden çok daha iyi performansı olacaktı.

bu tamamen oyun için geçerli.genel kullanımı işin içine katarsanız ekran kartının etkisi bu kadar büyük değil.

İyi güzelde kardeşim adam işlemci değiştiriyo bilmem ne yapıyo bunlar masaüstü değil ya laptoplarda yenisiniz yada anlamak istemiyorsunuz bu makinayı bir kere alırsın üzerinde değişiklik yapma imkanın azdır yülsetlmek istemek pahalıya mal olur.

hem yeni makina alıcam eski işletim sistemi kurucam neymiş performans yetmiyormus yok makina uçuyormuş ben ilk kullandığım bilgisayarda msdos kullanıyorduk pw diye yazı programı vardı duke diye bir oyun vardı bu gün o oyunları cep telefonlarında oynamıyoz kurun onları uzaya bile çıkarsınız.

önemli olan bütçene göre en iyisini alabilmek ama siz kalkıpda ben ilerde işlemciyi değişirim bilmem ne yaparım dediğiniz zaman gülerim ben size. İnsanları yönlendirirken dikkatli olun ben masaüstü toplarken iki firmanın fiyatına bakıp alırım istediğim parçayı ama laptop için 2 ay araştırma yaptım çünkü ikinci merminiz yok tek atış şansınız var ama satıcılar için problem yok sizi etkilemek için bin türlü numaraları var. BU teknosa geçiyo en çok be kardeşim bir ürünü bu gün kampanya yapıp 700$'a verirken ertesi gün 1000 $ olacak diye lan bu gün sen 300 dolar zararınamı satıyorsun hayır tabiki. Ben buna dikkat edin diyorum ama havaya konuşuyoruz galiba

• quote:

adıgüzel arkadaşm

hayatta başarılar

Eğer bir yakınınız falan varsa herhangi bir ürün satan firmada ne olduğu önemli değil gidin bakın. büyük firmalar küçüklere ürünün fiyatını kırdıtmaz çünkü adam 400$ kar ediyor adam küçük firma ondan ucuza satsa kendi satamayacak küçük firmayı hemen sikayet eder işte o fiyat garantisi dedikleri kazıklama mevzusu ordan gelir büyük firma ürünü kaçtan satmak istiyorsa o fiyattan satar çünkü anlaşmaları öyledir küçük firmanın eline bir liste verirler kardeşim sana bu fiyata veririm ama şundan düşügüne satamazsın der ve günü geldiğinde büyük firma maça asını çıkartır bir kampanya yapar başka hiçbir yerde bu fiyata yok der ve bulursan gel ben sana bedava vericem der peki neden??? Çünkü eline liste verdikleri küçük satıcı daha ucuza sattıysa o esnafın elindeki mallar alınır ona bir daha verilmez fiyatı koruma düşürmeme politikası eğer siz bunları bilmiyorsanız bir araştırın ben kimseye şu harikada demedim ama siz inatla neyi neye karşı savunduğunuzu bilmiyorsunuz

BEn hayatımda yeterince başarılıyım olmasam hem okuyup hemde iş yerlerinde aranan adam olmazdım sen kendine bak ben imalatçıyım makina sektöründe ama pazarlamacılarda iyi tanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adgzl -- 29 Aralık 2007; 12:53:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: adgzl

İyi güzelde kardeşim adam işlemci değiştiriyo bilmem ne yapıyo bunlar masaüstü değil ya laptoplarda yenisiniz yada anlamak istemiyorsunuz bu makinayı bir kere alırsın üzerinde değişiklik yapma imkanın azdır yülsetlmek istemek pahalıya mal olur.

hem yeni makina alıcam eski işletim sistemi kurucam neymiş performans yetmiyormus yok makina uçuyormuş ben ilk kullandığım bilgisayarda msdos kullanıyorduk pw diye yazı programı vardı duke diye bir oyun vardı bu gün o oyunları cep telefonlarında oynamıyoz kurun onları uzaya bile çıkarsınız.

önemli olan bütçene göre en iyisini alabilmek ama siz kalkıpda ben ilerde işlemciyi değişirim bilmem ne yaparım dediğiniz zaman gülerim ben size. İnsanları yönlendirirken dikkatli olun ben masaüstü toplarken iki firmanın fiyatına bakıp alırım istediğim parçayı ama laptop için 2 ay araştırma yaptım çünkü ikinci merminiz yok tek atış şansınız var ama satıcılar için problem yok sizi etkilemek için bin türlü numaraları var. BU teknosa geçiyo en çok be kardeşim bir ürünü bu gün kampanya yapıp 700$'a verirken ertesi gün 1000 $ olacak diye lan bu gün sen 300 dolar zararınamı satıyorsun hayır tabiki. Ben buna dikkat edin diyorum ama havaya konuşuyoruz galiba

arkadaşım ben eski işletim sistemi kullan ya da işlemci değiştir dedim mi?burada tartışılan konu sistemin genel performansı değil oyun performansı.ayrıca ben windows 95 den beri bilgisayar kullanıyorum pentium 133 işlemcili makine hala duruyor hatta...

şu kullandığım laptop un özellikleri: amd x2 turion 1. ghz , 2 gb ram , x1300 ekran kartı.
    eski masaüstü bilgisayarımda eski p4 2.4 ghz işlemci , 1 gb ram ve x1550 ekran kartı var.
    şimdi amd x2 laptop işlemcisi diye p4 den kötüdür dersen sana hiç bir şey demiyorum.bu sistemlerde crysis i test edince 1024x768 pikselde ve düşük ayarlarda laptop 17 fps veriyor masaüstü 35 fps veriyor.üşenmessem iki bilgisayarı yan yana getirir ss bile almadan gerçek fotoğrafla gösteririm.keşke imkanım geniş olsa da üst düzey ekran kartıyla test edebilsem.

hp, sony gibi markalar 2000 dolara sattıkları makinelere bile entegre x3100 intel ya da en fazla 8400 gs/gt koyarken acer gitmiş 1000 dolarlık makineye 8600 gs koymuş.
    2000 dolara bir hp alsak özelliklerinde c2duo 2.4 ghz 4 mb önbellekli işlemci , 2 gb ram ve 8400 gs olsa bu acerdan daha mı iyi oyun performansı olur sence?ram fiyatları 30 milyona kadar düşmüşken acer a 1 gb ram eklemek sorun olmasa gerek.

ayrıca @hastahalil yukarıdaki acer ı satın aldıysan eğer crysis den fraps ile fps alıp 3 d mark 06 testi yapabilir misin?bendeki işlemci ve ram bu pc den daha fazla @adgzl nickli üyenin savunduğu şey doğruysa benim bilgisayarımın oyun performansının daha üstün olması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 29 Aralık 2007; 17:58:35 >

• 3d mark 06 indiriorum ama adam gibi hızlı bi server bulamadım.. 500 küsür megabyte ı saniyede 2 kb la indiremem

bildiğiniz hızlı bi kaynak var mı 3d mark için?
  • quote:

3d mark 06 indiriorum ama adam gibi hızlı bi server bulamadım.. 500 küsür megabyte ı saniyede 2 kb la indiremem

bildiğiniz hızlı bi kaynak var mı 3d mark için?

buyur
    ftp://ftp.peliplaneetta.net/muut/hyotyohjelmat/3DMark06_v110_installer.exe

3d mark testinde işlemci ve ram de önemli olduğu için daha net değerlendirme yapabiliriz.

• quote:

quote:

arkadaşım ben eski işletim sistemi kullan ya da işlemci değiştir dedim mi?burada tartışılan konu sistemin genel performansı değil oyun performansı.ayrıca ben windows 95 den beri bilgisayar kullanıyorum pentium 133 işlemcili makine hala duruyor hatta...

şu kullandığım laptop un özellikleri: amd x2 turion 1. ghz , 2 gb ram , x1300 ekran kartı.
    eski masaüstü bilgisayarımda eski p4 2.4 ghz işlemci , 1 gb ram ve x1550 ekran kartı var.
    şimdi amd x2 laptop işlemcisi diye p4 den kötüdür dersen sana hiç bir şey demiyorum.bu sistemlerde crysis i test edince 1024x768 pikselde ve düşük ayarlarda laptop 17 fps veriyor masaüstü 35 fps veriyor.üşenmessem iki bilgisayarı yan yana getirir ss bile almadan gerçek fotoğrafla gösteririm.keşke imkanım geniş olsa da üst düzey ekran kartıyla test edebilsem.

hp, sony gibi markalar 2000 dolara sattıkları makinelere bile entegre x3100 intel ya da en fazla 8400 gs/gt koyarken acer gitmiş 1000 dolarlık makineye 8600 gs koymuş.
    2000 dolara bir hp alsak özelliklerinde c2duo 2.4 ghz 4 mb önbellekli işlemci , 2 gb ram ve 8400 gs olsa bu acerdan daha mı iyi oyun performansı olur sence?ram fiyatları 30 milyona kadar düşmüşken acer a 1 gb ram eklemek sorun olmasa gerek.

ayrıca @hastahalil yukarıdaki acer ı satın aldıysan eğer crysis den fraps ile fps alıp 3 d mark 06 testi yapabilir misin?bendeki işlemci ve ram bu pc den daha fazla @adgzl nickli üyenin savunduğu şey doğruysa benim bilgisayarımın oyun performansının daha üstün olması gerek.

iyide işlemcin bilmem ne olmalı yoksa bu oyunları oynayamazsın demedik bizim derdimiz az bir farkla bir üst modeli almak varken neden altdakini almakdı

Kaldıkı piyasayla pek bi alakan yok galiba markalara göre laptop içeriklerini ve fiyatlarını hiç bilmediğini anlıyorum o hazırlanan 2000 dolarlık sistemler zaten senin gibi fıyatına bakıp bu harikadir deyip alan kişiler için hazırlanmıştır.

Ayrıca aynı gpu kodlu masaüstü ile laptop ekran kartı bile olsa aynı performansı beklemek gibi bir hata yapıyorsun. öncelikle bu hatanı düzelt bence laptopla masaüstünü nasıl kıyaslamaya kalktın şasıyorum sana

• quote:

iyide işlemcin bilmem ne olmalı yoksa bu oyunları oynayamazsın demedik bizim derdimiz az bir farkla bir üst modeli almak varken neden altdakini almakdı

Kaldıkı piyasayla pek bi alakan yok galiba markalara göre laptop içeriklerini ve fiyatlarını hiç bilmediğini anlıyorum o hazırlanan 2000 dolarlık sistemler zaten senin gibi fıyatına bakıp bu harikadir deyip alan kişiler için hazırlanmıştır.

Ayrıca aynı gpu kodlu masaüstü ile laptop ekran kartı bile olsa aynı performansı beklemek gibi bir hata yapıyorsun. öncelikle bu hatanı düzelt bence laptopla masaüstünü nasıl kıyaslamaya kalktın şasıyorum sana

1000 dolara oyunlarda daha iyi performans verecek başka bir model gösteririsen ona göre yorum yapalım.var diyorsun ama nerede var?300-400 dolar farka sen az mı diyorsun?ülkemizde kdv nin %18 olduğunu unutma 1400 dolar olunca 1000 dolarlık modelden daha fazla vergi gelecek fiyat 1350 ytl den 2000 ytl ye yaklaşacak ve sen aradaki farka az diyorsun...

ayrıca beni sadece 4 karakterden ibaret nickimle nasıl tanıdın da bilgisayar konusunda cahil ve gerizekalı olarak itham ediyorsun sürekli, anlamıyroum.eğer bir fikrin varsa söyle yoksa karşındakini salak yerine koyarak söylediklerinin haklılığını kabul ettiremezsin.

aynı gpu kodlu masaüstü ile laptop ekran kartından aynı performansı beklediğim bilgisine nasıl ulaştın ben onu anlamadım.laptopla masaüstü kısaylaması değil o, p4 işlemci ve amd x2 işlemci kıyaslaması.benim iddam oyunlarda ekran kartının diğer bileşenlere göre çok daha fazla önemi olduğu.x1550 de zaten x1300 pro revizyonu.

p4 işlemci, 1 gb ram ve x1550; amd x2, 2 gb ram ve x1300 konfigurasyonlarından ilki ikincisine göre daha düşük bir konfigurasyon olmasına rağmen oyunlarda 2. sistemden daha iyi performans veriyor çünkü ekran kartı daha iyi.dediğin gibi aynı kodlu gpu bile olsalar ilk sistem daha iyi olacaktı çünkü masaüstü için olan gpu laptoplara göre daha yüksek performans veriyor.demek ki senin söylediğin durum benim iddam için bir engel teşkil etmiyor aksine destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 29 Aralık 2007; 21:32:13 >

• quote:

quote:

1000 dolara oyunlarda daha iyi performans verecek başka bir model gösteririsen ona göre yorum yapalım.var diyorsun ama nerede var?300-400 dolar farka sen az mı diyorsun?ülkemizde kdv nin %18 olduğunu unutma 1400 dolar olunca 1000 dolarlık modelden daha fazla vergi gelecek fiyat 1350 ytl den 2000 ytl ye yaklaşacak ve sen aradaki farka az diyorsun...

ayrıca beni sadece 4 karakterden ibaret nickimle nasıl tanıdın da bilgisayar konusunda cahil ve gerizekalı olarak itham ediyorsun sürekli, anlamıyroum.eğer bir fikrin varsa söyle yoksa karşındakini salak yerine koyarak söylediklerinin haklılığını kabul ettiremezsin.

aynı gpu kodlu masaüstü ile laptop ekran kartından aynı performansı beklediğim bilgisine nasıl ulaştın ben onu anlamadım.laptopla masaüstü kısaylaması değil o, p4 işlemci ve amd x2 işlemci kıyaslaması.benim iddam oyunlarda ekran kartının diğer bileşenlere göre çok daha fazla önemi olduğu.x1550 de zaten x1300 pro revizyonu.

p4 işlemci, 1 gb ram ve x1550; amd x2, 2 gb ram ve x1300 konfigurasyonlarından ilki ikincisine göre daha düşük bir konfigurasyon olmasına rağmen oyunlarda 2. sistemden daha iyi performans veriyor çünkü ekran kartı daha iyi.dediğin gibi aynı kodlu gpu bile olsalar ilk sistem daha iyi olacaktı çünkü masaüstü için olan gpu laptoplara göre daha yüksek performans veriyor.demek ki senin söylediğin durum benim iddam için bir engel teşkil etmiyor aksine destekliyor.

Yav sana gerizekalı salak diyen kim onuda söylermisin yarası olan gocunur diyorum bu konuda başka birşey demiyorum.

Ayrıca sana gpu önemli değil diyen yokki niye bir tarafını yırtıyorsun benim dediim elma ile armutu kartıştırma sen demek istediğimi anlamamışsın zaten kendine verdiğin sıfatlarla kabul etmişsin.

Benim dediğim olay masaüstü ve dizüstü için geliştirilen ürünlerde farklılık vardır yani biri enerji tasarrufunuda düşünmek zorundadır ve sende bunu kabul etmişsin. ama üstüne savunmuşsun ben onları kıyaslamadım işlemcileri kıyasladım diye. bu nasıl iş yaa farklı ekran kartları farklı işlemci ile değişik performans sergiliyormuş vay beee işte buna bi tarafımla gülerim şimdi

önce ekran kartlarını aynı kılasmana sok sanki ati ile nvdia kıyaslaması yapıyorsun düşük işlemcide yüksek performans diyorsun. bu iyice batırdı seni

diğer ithamına gelince şu sayfaya bak biraz oku sonra konuş

http://forum.donanimhaber.com/m_19688715/mpage_2/key_/tm.htm

Eğer o fiyata yakın bir ürün istiyorsan al oda burda sen belki orda bulamazsın

http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=38777

eğer fiyatın kaça geldiğini hesaplıyamıyorsan önce sana saldıran biri olmadığı için özürünü yaz sonra iste açıklamasını yapalım

• quote:

Yav sana gerizekalı salak diyen kim onuda söylermisin yarası olan gocunur diyorum bu konuda başka birşey demiyorum.

Ayrıca sana gpu önemli değil diyen yokki niye bir tarafını yırtıyorsun benim dediim elma ile armutu kartıştırma sen demek istediğimi anlamamışsın zaten kendine verdiğin sıfatlarla kabul etmişsin.

Benim dediğim olay masaüstü ve dizüstü için geliştirilen ürünlerde farklılık vardır yani biri enerji tasarrufunuda düşünmek zorundadır ve sende bunu kabul etmişsin. ama üstüne savunmuşsun ben onları kıyaslamadım işlemcileri kıyasladım diye. bu nasıl iş yaa farklı ekran kartları farklı işlemci ile değişik performans sergiliyormuş vay beee işte buna bi tarafımla gülerim şimdi

önce ekran kartlarını aynı kılasmana sok sanki ati ile nvdia kıyaslaması yapıyorsun düşük işlemcide yüksek performans diyorsun. bu iyice batırdı seni

diğer ithamına gelince şu sayfaya bak biraz oku sonra konuş

http://forum.donanimhaber.com/m_19688715/mpage_2/key_/tm.htm

Eğer o fiyata yakın bir ürün istiyorsan al oda burda sen belki orda bulamazsın

http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=38777

eğer fiyatın kaça geldiğini hesaplıyamıyorsan önce sana saldıran biri olmadığı için özürünü yaz sonra iste açıklamasını yapalım

iyi de arkadaşım senin verdiğin linkteki bilgisayar 300,96 USD + KDV 1.826,81YTL KDV Dahil.
    1049+kdv = 1.238 $. doları 1.2 den alırsan 1.480 ytl eder.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71185
    linkteki ram sadece 34 ytl. 1.238 $ fiyatın üstüne 1 gb ram için 34 ytl daha ekle.
    arada 300 ytl lik bir fark var 600 mhz için, 200 ytl ye 4 çekirdekli işlemci satılıyor.oyunda etkisi kaç fps olacak 5 fps için 300 ytl yi herkes kolayca çöpe atamaz.verdiğin linkdeki bilgisayarın işlemcisi açık ara önde ama ona o kadar para verdikten sonra eğer amacım oyun oynamaksa bunu alırım
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71879 gt ekran kartıyla babalar gibi oynarım.yüzlerce test var o çok abartılan 4 mb önbelleğin performans farkı %5 i geçmiyor.

bu bilgisayar hala 1000 dolara en iyi oyun performansı veren makine.varsa aynı paraya daha iyi onu alsın millet.300 ytl verdikten sonra 500 ytl veririm daha iyisini alırım bunu sonu yok.

quote:

şu yazdığın cümleden hiç bir anlam çıkartamadım.ben sana ekran kartının oyunlarda işlemciye oranla daha fazla etkili olduğunu anlatmak için o örneği verdim.başından beri tam tersini idda edip sonra kabul edince laf anlatmak güç oluyor.

her şey bir kenera şu konu içinde tek bir haraket cümlemi yazarsan ben ayaklarını bile öperim.halbuki şu yazdığın son mesaj içerisinde bile bilgi vermek yerine dolaylı yoldan hakaret etmeyi seçmişsin yetmemiş bir de özür istiyorsun.eğer bu şekilde kişiliğe saldırmayı sürdürürsen şikayet edileceksin.burada ne ego tatmin etmek için bulunuyorum ne de acer ın malını pazarlamak için o nedenle bu ihtiyaçlarını lütfen başka yerde tatmin et.

• quote:

iyi de arkadaşım senin verdiğin linkteki bilgisayar 300,96 USD + KDV 1.826,81YTL KDV Dahil.
    linkteki ram sadece 34 ytl. 1.238 $ fiyatın üstüne 1 gb ram için 34 ytl daha ekle.
    arada 300 ytl lik bir fark var 600 mhz için, 200 ytl ye 4 çekirdekli işlemci satılıyor.oyunda etkisi kaç fps olacak 5 fps için 300 ytl yi herkes kolayca çöpe atamaz.verdiğin linkdeki bilgisayarın işlemcisi açık ara önde ama ona o kadar para verdikten sonra eğer amacım oyun oynamaksa bunu alırım
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71879 gt ekran kartıyla babalar gibi oynarım.yüzlerce test var o çok abartılan 4 mb önbelleğin performans farkı %5 i geçmiyor.

bu bilgisayar hala 1000 dolara en iyi oyun performansı veren makine.varsa aynı paraya daha iyi onu alsın millet.300 ytl verdikten sonra 500 ytl veririm daha iyisini alırım bunu sonu yok.

quote:

şu yazdığın cümleden hiç bir anlam çıkartamadım.ben sana ekran kartının oyunlarda işlemciye oranla daha fazla etkili olduğunu anlatmak için o örneği verdim.başından beri tam tersini idda edip sonra kabul edince laf anlatmak güç oluyor.

her şey bir kenera şu konu içinde tek bir haraket cümlemi yazarsan ben ayaklarını bile öperim.halbuki şu yazdığın son mesaj içerisinde bile bilgi vermek yerine dolaylı yoldan hakaret etmeyi seçmişsin yetmemiş bir de özür istiyorsun.eğer bu şekilde kişiliğe saldırmayı sürdürürsen şikayet edileceksin.burada ne ego tatmin etmek için bulunuyorum ne de acer ın malını pazarlamak için o nedenle bu ihtiyaçlarını lütfen başka yerde tatmin et.

Sen hala burnunun dikine gidiyorsun sana işlemci iyi olmazsa oyun oynayamazsın diyen varmı sana diyorimki masaüstü ile laptop asla kıyaslanamaz ama inatla diyorsunki ekran kartını kıyasladım kardeşim o zaman git farklı işlemcisi olan aynı grafik kartına sahip iki laptop kıyasla veya iki masaüstü tabiki grafik kartı iyi olan başarılı olacak grafik konusunda buna itiraz eden yok. Ama hala ben şunun testini yaptım bilmem ne diyorsun nasıl yapabiliyorsun bunu bu hatayla. bunu bir düzelt önce.

o yazdığım cümleden anlam çıkartamazsın çünkü farklı gırafik kartlarını hangi sisteme takarsan tak kıyaslama yapamazsın doğru bir sonuç elde edemezsin. İşte buna itiraz ettiğin için anlamak istemiyorsun. ya sistem aynı, grafik kartı farklı olacak yada kart aynı, sistemin diğer bilesenleri farklı olacak. ama sen bunu kabul etmek istemeyip yanlış test sistemlerini kullanarak bilgi diye insanlara sunuyorsun.

Bu arada benim verdiğim linkde kdv ücreti yok işte açıklama kısmı orda kampanya varya sen git masaya otur kredi kartın yoksa nakit ver yine o paraya alırsın ama pazarlık yeteneğin yoksa senin sorunun

Ben satıcılara yenilmeyin küçük farklar var fiyatı ucuz deyip almayın diyorum sen ne diyorsun. Diğer sistemlerde üç aşağı beş yukarı aynı fiyat. Ama anlamak istememek gibi bir niyetin var.

Ayrıca derdin oyun oynamaksa koçum git 500 dolara bir sistem topla o 1000 dolarlık laptopdanda iyi olacaktır bir laptop alırken sadece ekran katı diyemezsin tüm kombinasyon önemlidir en ufak vidasına kadar. Biz laptop iyileştirmenin maliyeti ve zorlugunu konuşurken sen nereye çektin konuyu. Bu arada benim verdiğim bilgisayarda sadece işlemci farkı yok birçok artısı var.

quote:

işte bu paragrafın özür gerektiriyo sana kim böyle dediki kendin uydurdun. Ondan sonra diyorsunki niye özür istiyorsun söyliym sana söylemediğim şeyleri söylemiş gibi yazdığın için özür dilemeni istiyorum.

quote:

Ben sana hitaben ilk bu satırı yazmıştım ama sen yukarıdaki cevabı yazdın bana sonra şikayet edeceğim diyorsun. Önce verdiğin cevaba bak sonra konuş hakaretle üste çıkmaya çalışan kim ona bak bakalım. İlla ben haklıyım sen herşeyi yanlış söyledin bana hakaret ediyorsun diyorsan şikayet et durma. Bu tartşmalarda ben sana sadece bir cevap vermedin süre gelen bir tartışma var baştan sona bir oku baklım sadece anı değil ilerisini gerisini bil. kendi söylediklerini ve sana söylenenleri unutuyorsun.

Umarım bu sefer hatanı kabul edersin bizde hata yaptıysak söyle bizde bilelim hatalıysak kabul ederiz. Yanlış bilgi hiç bilmemekten kötüdür unutma, billiyorsan söyle bilmiyorsan yazma test yaptım bu oldu deme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adgzl -- 30 Aralık 2007; 22:36:43 >

• quote:

xqw1 arkadaşım bana 200 ytl'lik 4 çekirdekli işlemci nerde söylermisin ben talibimde.

Birde demişsinya 300 500 fark ver sonu yok çok haklısın belkide bu tartışmada ender doğrularından biri ama laptop alıyorsun üçü beşi ararsan kaybın büyük olacaktır geri satmak istediğin anda 400 500 aşagı ancak satarsın o makinayı oda alan bulabilirsen tabi. Bunu düşünerek yazdığını tahmin ediyorum yazdıklarını.

Verdiğin bilgileri güçlendirmek için yanlış bilgi vermek pek doğru değil etik olarak yanlış geldi bana yada ben yanlış biliyorum link atarsan bu fiyata 4 çekirdekli işlemci varsa alırım hemen. yurtiçi fiyatı olsun lütfen senin sağın solun belli olmuyo.

• alinti///adgzl
    Sen hala burnunun dikine gidiyorsun sana işlemci iyi olmazsa oyun oynayamazsın diyen varmı sana diyorimki masaüstü ile laptop asla kıyaslanamaz ama inatla diyorsunki ekran kartını kıyasladım kardeşim o zaman git farklı işlemcisi olan aynı grafik kartına sahip iki laptop kıyasla veya iki masaüstü tabiki grafik kartı iyi olan başarılı olacak grafik konusunda buna itiraz eden yok. Ama hala ben şunun testini yaptım bilmem ne diyorsun nasıl yapabiliyorsun bunu bu hatayla. bunu bir düzelt önce
    alinti///

ben ekran karti kiyaslamadim ki kac defa soylemeliyim.islemci iyi olmazsa oyun oynayamazsin demiyorsan neden ayni bilgisayarin islemcisi biraz daha iyi olanini tavsiye ediyorsun bunun soylemekten bir farki yok.core2duo 1.66 mhz 2mb cacheli islemci ile core2duo 2.2 ghz 4 mb cache islemcili bilgisayarin ekran karti ve diger bilesenleri ayniysa oyun acisindan fark cok az olur.sempron ya da celeron degil ki bu islemci niye kotu olsun.parasi olan digerini tabi ki alir buna bir itirazim yok ama 1049 dolarlik model de oyun icin kotu degil.burada basindan beri bahsettigimiz oyun performansi olaya genel performansi katarsan is degisir zaten.

alinti///adgzl
    Bu arada benim verdiğim linkde kdv ücreti yok işte açıklama kısmı orda kampanya varya sen git masaya otur kredi kartın yoksa nakit ver yine o paraya alırsın ama pazarlık yeteneğin yoksa senin sorunun
    Ben satıcılara yenilmeyin küçük farklar var fiyatı ucuz deyip almayın diyorum sen ne diyorsun. Diğer sistemlerde üç aşağı beş yukarı aynı fiyat. Ama anlamak istememek gibi bir niyetin var.
    alinti///

bu iki bilgisayar ayni sinifta yer almiyor.pazarlik kabileyti gibi muallak kavrami one surerek insanlari yonlendiremezsin.oyleyse ben de kalkip derim ki ailenware bilgisayarlar 8 milyar ama satici ile otelde bir gece gecirin onu alin daha iyi ne farki var.gold pc kurumsal bir sirket orada calisanlar sadece satis temsilcisi babasinin mali gibi bana istedigi fiyattan urun satamaz

alinti///adgzl
    Ayrıca derdin oyun oynamaksa koçum git 500 dolara bir sistem topla o 1000 dolarlık laptopdanda iyi olacaktır bir laptop alırken sadece ekran katı diyemezsin tüm kombinasyon önemlidir en ufak vidasına kadar. Biz laptop iyileştirmenin maliyeti ve zorlugunu konuşurken sen nereye çektin konuyu. Bu arada benim verdiğim bilgisayarda sadece işlemci farkı yok birçok artısı var.
    alinti///

basindan beri oyunla alakali konusuyoruz sen kocum git masaustu al diyorsun.buna simdi demagoji denmez de ne denir.

alinti///adgzl

işte bu paragrafın özür gerektiriyo sana kim böyle dediki kendin uydurdun. Ondan sonra diyorsunki niye özür istiyorsun söyliym sana söylemediğim şeyleri söylemiş gibi yazdığın için özür dilemeni iştiyorum.
    alinti///

bak, buraya beni rahatsiz eden ve konuyla alakasi olmayan cumlelerini yaziyorum

alinti///adgzl
    Ben buna dikkat edin diyorum ama havaya konuşuyoruz galiba
    \\\ alinti

bu hos bir cumle mi?

alinti///adgzl
    \\\ alinti

2000 dolar fiyati olup ozellikleri kisitli olan markasi para eden pclerden bahsettim sadece sen de diyorsun ki bu bilgisayarlari alanlar hic bir seyden anlamaz sen de onlardan birisin.bunu yapmandaki amac sadece karsindakini kucuk dusurerek kendini hakli gostermek degil de nedir?

bu konu hakkinda soylediklerini kismen hakli buluyorum ki bu hic onemli degil yanlis da bulabilirdim soylediklerine karsi itirazim yok ama karsindakine fikrini belirtmek yerine hic tanimadigin bir insan hakkinda olumsuz yorumlar yapip bu sekilde fikirlerini onaylatmak istersen buna karsi cikarim.her mesajinda `bir seyden anlamiyorsun` yazdin gormezden geldim ama boyle yaptikca isi hakarete vardirdin.bundan hoslanmiyorum burasi ahmetin mehmedin forumu degil kimse bizim kisisel tartismamizi okumak zorunda degil boyle dusundugum icin sana suan bu sekilde cevap veriyor olmaktan da hosnut degilim buna devam edersen sikayet etmeyi dusunuyorum bunu tehtit gibi algilayip delikanli tiriplerine girmene hic gerek yok.

alinti///adgzl

alinti///

benim sana soyledigin cumle suydu; `ayrıca beni sadece 4 karakterden ibaret nickimle nasıl tanıdın da bilgisayar konusunda cahil ve gerizekalı olarak itham ediyorsun sürekli olarak`

simdi 2 satir yukarida alinti yaptigim cumlelerini tekrar yazmama gerek yok.dogru veya yanlis bir seyler yaziyorum ve yazdigi hic bir mesajda kimseye karsi herhangi bir yargi soz konusu degilken kalkip da bana 2000 dolarlik bilgisayarlar senin gibi anlamayanlara satiliyor diyemezsin.

alinti\\\\adgzl
    önce ekran kartlarını aynı kılasmana sok sanki ati ile nvdia kıyaslaması yapıyorsun düşük işlemcide yüksek performans diyorsun. bu iyice batırdı seni alinti\\\

nereye batirdi beni amiral batti mi oynuyoruz? bu ne laubaliliktir?nasil tanimadigin insanlarla bu sekilde konusuyorsun?kaldi ki cumlenin dogrulugu\yanlisligi bir tarafa sanki gelin kaynana yarismasi edasiyla karsimdakini nasil alt ederim kaygisi gutmene gerek yok.burada yazdiklarini bana yazmiyorsun foruma girip bilgi almak isteyenlerin okumasi icin yaziyorsun bunu unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 30 Aralık 2007; 23:18:09 >

• yav sen ne anlamaz adamsın yaa bu sana son yazım uğraşmaya değer bile görmüyorum seni çünkü diyorum hatam varsa söyle ama yok sanki biz 2000 dolarlık sistem al dedik sana kıyaslama yapıyorsun alakasız şeyleri sokuyorsun sana cevap yazıyoruz niye böyle diyorsun diyosun.

diyorsunki benim gerizekalı olduğumu nerden biliyorsun. Sana geri zekalı diyen yazımı bul ekle tamammı sonra deki yazmadığın birşeyi yazmadım.

Birşey bilmemekle gerizekalı olmak bana göre farklı şeylerdir ama sence farklı anlama geliyo illa ben herşeyin doğrusunu biliyorum diyorsan yaz ne yapayım bilmeyenlere yazık başka birşey değil ayrıca ekran kartları ve işlemciler için bir test yapmışcasına birşeyler yazıyorsun şununla bu sonuç bununla bu sonuç diye ama test kriteri diye birşey yok nerden uydurdun o test şeklini işlemci farkı 5 fsb 1 fsb yazıyorsun. Sana diyoruzki laptop alıyorsun üç beş aranmaz sadece ekran kartına bakılmaz iyice incelenir ama yok illa masaüstü mantığıyla laptop yorumluyorsun.

peki güzel kardeşim her söylediğime bir kulp buldun yazdın tamam lan ben hepsini yanlış yazdım yorumladım tamammı iddanı doğrula bakalım ben pek bilgisi olmayan biri olarak çekirdek hastasıyım 200 ytllik 4 çekirdekli işlemci istiyorum. Bir idda attın doğrula öyle kuru sıkı sallamak yok niye bundan hiç bahsetmiyorsun

bu arada "Ben buna dikkat edin diyorum ama havaya konuşuyoruz galiba " cümlemin başındakinide ekle niye orayı alıyorsun sadece istersen harf harf al küfür çıksın ortaya bu nasıl alıntı yapmak.

ayrıca o 2000 dolarlık laptop meselesi kim söylediki git öyle birşey al o paradaki makina ile bizim tartışmaları bağladın zaten bizim derdimiz ne en üstünü al nede en altını ortadan fiyat olarak teknik özellikleri en iyi olanı almaktı. ama nerelere geldi vay halimize. bilmiyorum galiba yaşında genç tehtitkar konuşup sonrada delikanlılığa gerek yok dediğine göre kimse delikanlılık yapmıyo kaldiki sanal alemde yapsan ne olur yapmasan ne olur.

sana dedimki varsa hatam söyle olmadı öyle düşünüyorsan şikayet et mahkemeye bile başvurabilirsin bu hak arama konularına düşkünümdür bende ama sen delikanlılık bilmem ne yapma diyorsun haksızsam cezamı çekerim ama daha ne sana hakaret ettiğimi nede saldırdığımı düşünmüyorum sen yapana kadar.

sürekli üsteleyen sensin konunun başına git nerden geldik buraya senin için laptop sadece ekran kartı veya işlemciyse senin paran benim derdim değil alırsn oturup oynunu oynarsın ne oynayacaksan istediğini oyna. Ama laptop ya çalışan yada okuyan adamın işi oyuncuların değil daha çok zamanı var oyun için. Bu yüzden al bununla bu oyunu oynarsın şu oyunu oynarsın mantığıyla insanları yönlendirme benim tek derdim oydu. İnsanlara bilinçli olmaya çalışın ufak ayrıntılar değerlidir diyorum ama yok her seferinde sadece işlemciye kilitlendin nedir senin bu işlemciler ile derdin. Sana illa bilmemne işlemcin olmazsa şunları yapamazsın diyen adamı gösterirsen sevinirim.

bu arada benim ilk bilgisayarımda cyrix cx486 işlemci vardı gerisini sen düşün bu işlemci 66 mhz ile çalışıyordu şimdi anakartı ile birlikte antika niyetine saklıyorum onu ben işlemci konusunda senin başka konularda oldugun kadar takıntılı değilim onun için uzatmaya değmez görüyorum.

Ayrıca ben bir laptopun olabildiğince komplike ve ekonomik olanının seçilmesinin peşindeyim ama senin tek derdin ekran kartı derdin omu oda belli değilya amaç sadece yazmak galiba neyse eğer bana karşı birşey yazıp ileri gitmediğin sürece sana son cevabım

• yav sen ne anlamaz adamsın yaa bu sana son yazım uğraşmaya değer bile görmüyorum seni çünkü diyorum hatam varsa söyle ama yok sanki biz 2000 dolarlık sistem al dedik sana kıyaslama yapıyorsun alakasız şeyleri sokuyorsun sana cevap yazıyoruz niye böyle diyorsun diyosun.

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

söylediklerinin farkındayım ama sanırım sen ne söylediğinin farkında değilsin.ben sana 2000 dolarlık bilgisayarlardan bahsettim çünkü özellikle hp ve sony gibi markalar bu kadar paraya rağmen düşük konfigurasyonlu bilgisayarlar satıyor dedim acerın bu fiyattaki bir bilgisayarı bunlardan çok daha iyi fiyat performans açısından.ben sana bunu anlatmaya çalıştım sen de kalkıp öyle bilgisayarları senin gibi bilgisayardan anlamayanlara satıyorlar dedin.bir sayfa önceki yazın duruyor işte alla alla.şimdi de diyorsun ki biz sana 2000 dolarlık sistem mi al dedik şimdi buna ne demeli??? ben öyle bir şey söyledim mi?
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

diyorsunki benim gerizekalı olduğumu nerden biliyorsun. Sana geri zekalı diyen yazımıunyl ekle tamammı sonra deki yazmadığın birşeyi yazmadım.
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

dikkat edersen bilgisayar konusunda cahil ve gerizekalı dedim salt gerizekalılğa bir atıf yok bunu kendin uyduruyorsun.

her mesaja bilgisayardan anlamıyorsun yazıp durduğun için sıkıldım ve öyle yazdım
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Birşey bilmemekle gerizekalı olmak bana göre farklı şeylerdir ama sence farklı anlama geliyo illa ben herşeyin doğrusunu biliyorum diyorsan yaz ne yapayım bilmeyenlere yazık başka birşey değil ayrıca ekran kartları ve işlemciler için bir test yapmışcasına birşeyler yazıyorsun şununla bu sonuç bununla bu sonuç diye ama test kriteri diye birşey yok nerden uydurdun o test şeklini işlemci farkı 5 fsb 1 fsb yazıyorsun. Sana diyoruzki laptop alıyorsun üç beş aranmaz sadece ekran kartına bakılmaz iyice incelenir ama yok illa masaüstü mantığıyla laptop yorumluyorsun.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

masaüstü mantığı diye bir şey yok.çift çekirdekli 2 gb ramli düşük sınıfta olsa harici ekran kartı bir laptop genel kullanımda bundan 3-4 yıl önceki p4 sistemden kat be kat iyidir.işlemciyi geçtim ram farkı chipset farkı bile yeter.masaüstü olması veya laptopdaki parçaların elektirik tasarrufu yapması bunu niye değiştirsin.laptop işlemcisi 31 watt harcar p4 130 watt p4 işlemci 70 derecede sistemi kapatır laptop da 110 a kadar yolu var.laptop ve masaüstü farkı bundan ibaret.performans farkı nerden ileri geliyor?masaüstü işlemcisi diye ddr 400 ramli dandirik p4 yeni turion x2 den daha mı iyi?bunlar bal gibi de karşılaştırılır.ben sana ikisini örnek verdim çünkü masaüstü pc tarih öncesinden kalmış olmasına rağmen ekran kartı az bir şey daha iyi olduğu için oyunlarda daha başarılı.tek söylediğin şey masaüstü ve laptop karşılaştırılır mı.

yüzbelli bin kere dedim ki, bu konuya ilk mesajıma bak özellikle de oyun performansı hakkında yorum yapıyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuum sayı belirt o kadar sayıda yazayım.banane genel performansdan.1000 dolarlık laptop işlemcisi ancak bu kadar oluyor zaten bir kaç istisna dışında amd de tl58 ve tl60 intel de 1.4 ghz leri santa rosa platformu ayağına ya da 2 mb önbellekli eski core to duo 1.8 ghz leri satıyorlar.genelde ekran kartları da intel x3100 ya da ati 2300 en fazla nvidia 8400g gördüm.rami hiç koymasalar da olur twinmoslar 34 ytl iken dandik oemlere tercih ederim.o fiyat sana az gelebilir ama deli gibi asus F3SC almak isterken işler ters gitti birazda şansla ancak acer(baska model) alabildim yoksa celeronlu hp ler beni bekliyordu.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    bu arada "Ben buna dikkat edin diyorum ama havaya konuşuyoruz galiba " cümlemin başındakinide ekle niye orayı alıyorsun sadece istersen harf harf al küfür çıksın ortaya bu nasıl alıntı yapmak.
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    bir bütün olarak ele alınca da başka bir anlam çıkmıyor.ben şimdi başka başka şeyler yazım duvara konuşuyorum galiba beni anlamıyorsun desem bu neyi değiştirir.tek bir cümle için bütün mesajını buraya taşırsam karman çorman olur.şimdi bile öyle.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    ayrıca o 2000 dolarlık laptop meselesi kim söylediki git öyle birşey al o paradaki makina ile bizim tartışmaları bağladın zaten bizim derdimiz ne en üstünü al nede en altını ortadan fiyat olarak teknik özellikleri en iyi olanı almaktı. ama nerelere geldi vay halimize. bilmiyorum galiba yaşında genç tehtitkar konuşup sonrada delikanlılığa gerek yok dediğine göre kimse delikanlılık yapmıyo kaldiki sanal alemde yapsan ne olur yapmasan ne olur.
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

konuşma, tartışma ve forum adabından birhabersin.sen kalkıp beni yargılama söylediklerimi yargıla.ben şimdi burada desem ki "en hızlı işlemcileri via üretiyor".sen de baktın ki bu yanlış bir şey.yapman gereken bunu söylediğim için bana "bilgisizsin" "bilgisayardan anlamıyorsun" "böyle via işlemcili dandik bilgisayarları ancak sana satarlar" demek yerine via işlemcilerin genelde düşük enerji harcayan basit sistemlerde kullanıldığını ve en hızlı işlemcisnin; atıyorum 1.ghz ve tek çekirdekli olduğunu dünyadaki en hızlı işlemciler olamayacağını yazmak.böyle yazdığın vakit benim söylediğimi geçersiz kılarsın.ama gidip de bilgisizsin, anlamıyorsun vs. dersen özne via işlemciler değil ben ve bilgisizliğim olur o zaman da konudan sapmış oluruz ve bu hiç kimseye yarar sağlamaz.ben sana dedim ki böyle yapmaya devam edersen şikayet edilirsin.bunu tehit olarak algılayan sensiz.şikayet edilsen ve moderatörler görse en fazla rahatsızlık veren mesajlarımızı siler olay bu yani ne adliyesinden bahsediyorsun.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sürekli üsteleyen sensin konunun başına git nerden geldik buraya senin için laptop sadece ekran kartı veya işlemciyse senin paran benim derdim değil alırsn oturup oynunu oynarsın ne oynayacaksan istediğini oyna. Ama laptop ya çalışan yada okuyan adamın işi oyuncuların değil daha çok zamanı var oyun için. Bu yüzden al bununla bu oyunu oynarsın şu oyunu oynarsın mantığıyla insanları yönlendirme benim tek derdim oydu. İnsanlara bilinçli olmaya çalışın ufak ayrıntılar değerlidir diyorum ama yok her seferinde sadece işlemciye kilitlendin nedir senin bu işlemciler ile derdin. Sana illa bilmemne işlemcin olmazsa şunları yapamazsın diyen adamı gösterirsen sevinirim.

Ayrıca ben bir laptopun olabildiğince komplike ve ekonomik olanının seçilmesinin peşindeyim ama senin tek derdin ekran kartı derdin omu oda belli değilya amaç sadece yazmak galiba neyse eğer bana karşı birşey yazıp ileri gitmediğin sürece sana son cevabım
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

dediğim gibi ben sadece oyun performansına takıldım.1000 dolar parası olup da oyun oynayan biri olsam kaçırmam.zaten bu fiyata öyle çok üstün performanslı bir makine yok.herkesin aynı işi yapacağını varsaymıyorum.mesela ben bilgisayarımı hep 800 mhz de çalışırıyorum genelde internet amaçlı kullanıyorum.öyle almışken en iyisi olsun mantığıyla alsaydım sevgili dolarlarım boşa gitmiş olacaktı.mimar olan ati firegl ekran kartlı makine alsın coder olan gma ve celeronlu alsın.multimedia meraklısı core 2 duo alsın.herkes ne istediğini az çok bilir.ben oyun oynayıp nete bağlancaksam ne yapayım yüksek işlemciyi.forumun cpu bölümünde quad core kullanıp da oyunlardan istediği performansı alamadığına anlam veremeyen çok var.halbuki adamın ekran kartı 8500 gt.öyle az bir şey frekans farkının, önbellek farkının hayati olduğu dönemler p2 zamanlarında kaldı.mimaride uçurumlar yoksa çoğu işlemcinin bir üst modeliyle arasındaki fark ancak bir takım testlede puan olarak yansıyor.iş yaparken hiç bir fark yok.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

bu arada benim ilk bilgisayarımda cyrix cx486 işlemci vardı gerisini sen düşün bu işlemci 66 mhz ile çalışıyordu şimdi anakartı ile birlikte antika niyetine saklıyorum onu ben işlemci konusunda senin başka konularda oldugun kadar takıntılı değilim onun için uzatmaya değmez görüyorum.
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

aferin

• İyi güzel dostum yazmışsında nerdeyse aynı şeyleri farklı şekilde anlatıyoruz deyip ben tartışmaya son veriyorum zaten bir önceki mesajımda demiştim. Bazı koularda hala inat yapıp saldırgan tavrın sende olduğunu kabul etmiyorsun. Onun için bunları yazmak istiyorum.

ayrıca forum adabı diyorsun. Bende herşeyi bilmiyorum ve bildiklerimin birçoğunuda derğilerden, fuarladaki incelemelerimden, çeşitli yayın kurumlarından ve en etkili yol internet araştırmaları yaparak forumdaki son kullanıcı bilgilerinden alıyorum.

Madem bunun bir adabı var diyorsun. ki vardır doğrudur itirazı olan yok. Ama yanlış şekilde inceleme yapıp doğruymuş gibi bir test yapıp belli değerler veriyorsun. işlemci ne olursa olsun ekran kartı gırafik için can alıcı noktadır demiyorsun. kısaca laptopla masaüstünü yanyana getiriyorsun. Yarın bir gün biri çıkıp benim masaüstümde bu ekran kartı var laptopumdada aynı kart var tüm bileşenler aynı ama laptop daha başarısız. neden? bir problemmi var? derse senin test mantığını kullanıp. (aynı anda aynı seviyede iki laptopu olan yoktur ama masaüstü ve laptopu olan sayısı çoktur.) nasıl cevap verirdin merak ediyorum.

Ayrıca senin bu forum adabını ben bilmediğim için ikinci kez soruyorum 200 ytl'lik 4 çekirdek nerde (yurt içi fiyatı lütfen) Sen getir ben talibim sen 200 ytl'ye al ben senden 250 ytl'ye alırım. Haaa bu arada bunun sayısıda artabilir iyi para kırarsın.

Artık senin forum adabına güvenerekten en kısa sürede bu işlemciye sahip olacağımı düşünüyorum. Bu adapda yanlış bilgi vermek önemli değildir önemli olan doğru yanlış birşeyler yazmaktır diye bir madde yoksa tabi.

Hadi sana başarılar 4 çekirdekli 200 ytl'ye işlemci bulmak için sana güveniyorum bu bilgiye sahip insan bunu çok rahat yapacaktır.

Şunuda unutmadan cache ve ghz değeri ile ilgili olarak. Şu değerler olmazsa olmaz diyende yoktu tekrar tekrar yazıyorsun dalgınlığına geldiğini düşünüyorum saplantılarından kurtulki doğru bilgiler veresin.

• quote:

Madem bunun bir adabı var diyorsun. ki vardır doğrudur itirazı olan yok. Ama yanlış şekilde inceleme yapıp doğruymuş gibi bir test yapıp belli değerler veriyorsun. işlemci ne olursa olsun ekran kartı gırafik için can alıcı noktadır demiyorsun. kısaca laptopla masaüstünü yanyana getiriyorsun. Yarın bir gün biri çıkıp benim masaüstümde bu ekran kartı var laptopumdada aynı kart var tüm bileşenler aynı ama laptop daha başarısız. neden? bir problemmi var? derse senin test mantığını kullanıp. (aynı anda aynı seviyede iki laptopu olan yoktur ama masaüstü ve laptopu olan sayısı çoktur.) nasıl cevap verirdin merak ediyorum.

şu masaüstü ve dizüstü karşılaştırma cümlesini dövme falan mı yaptırdın merak ediyorum da...karşılaştırma derken nasıl bir karşılaştırmadan bahsediyorsun?dünya üzerindeki her şeyi birbiriyle karşılaştırabilirsin bunda ne yanlış var.mesela masaüstünü ve dizüstünü ağırlık açısından karşışaltırırsak diz üstü hafif olduğu için daha avantajlı olur değil mi?

bir oyun bilgisayarı toplayacak olsan ve belli bir sınırın üzerinde para harcayamayacak olsan amd +4000 ve 8800 gt mi işlemci mi yoksa intel q6600 ve 8600 gt mi alırsın?sırf oyun açısından düşün...

8600 gs denen kart c2duo 1.6 ghz ıslemcide darboğaz yaratacak kadar yüksek performanslı bir kart değil.o yüzden işlemcinin etkisi az.ikiside dengeli donanımlar.eğer işlemci çok uç bir şey olsaydı ekran kartı bir çok oyunda çakılacağı için işlemci kapasitesinin altında çalışacaktı.örneğin crysis de kaplamalar ve golgeler köklenirse o 8600 olduğu gibi çakılır.bunu bırak masaüstünde 8800 gt ler bile aa2x de 10 fps ye düşüyor.işlemci istediği kadar iyi olsa kaç yazar.

4 çekirdekli işlemciyie gigatek den bakmıştım ve tekrar baktım ki yanlış görmüşüm.o yüzden 300 ytl parayı paçavra gibi sağa sola saçabailiriz.
    artık beni alt ettin ya bu konu da dikkat et de duvarlara boşalma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 31 Aralık 2007; 4:04:26 >

• Sen at gözlüğünü takmış yoluna devam ediyorsun yanlış bilmek bilmemekten kötütür dedim sana ama kar etmedi. O gözlüğü çıkarmaya niyetin yok hipodroma yakın oturuyorsun galiba.

Bu aşağıda yazacağım alıntıyı Chip dergisinin aralık 2007 sayısından aldım 120. sayfada "oyunlar dize geldi" adlı yazıdan. Belki sen yine sadece işine gelen kısmı okursun yazdıklarımı görmezsin 121. sayfanın sol alt köşesindeki paragrafı dikkatlice oku. Senin dediğin gibi birşeyleri dövme yaptırmadık. Okuduk inceledik bilenlerden öğrendik. Senin gibi birinden bunları öğrenecek değilim.

quote:

CHİP DERGİSİNİN 2007/12 SAYISINDAN ALINTI

Mobil kartlarda kafa karıştıracak başka bir nokta ise isimlendirmede. Mobil bir 8800 GTX'in masaüstü sürümüyle aynı performansı vermeyeceğini unutmamalısınız. Üstelik bu sistem veriyolu veya işlemci gücünden kaynaklanan bir durum değil. Masaüstü modelinde 128 unifield shader'a sahip bir 8800 GTX, mobil halinde 96 shader'la geliyor.

Şimdi ben havaya konuşmuyorum bir yere dayandırıyorum senin gibi atıp tutup sonra yanlış bakmışım demiyorum. O işlemcinin 200 ytl gibi komik bir fiyat olmayacağını sıradan bir bilgisayar kullanıcısı bile anlar tahmin eder. Kaldiki günümüzde Orta seviye işlemciler o fiyatta. Hatanı kabul etmek yerine kıvıramamışsın çamur atmışsın yine.

Artık söylediklerinin dayanaklarını göstererek yazarsan sevinirim. HERŞEYİ BİLEN ARKADAŞIM.

• quote:

Sen at gözlüğünü takmış yoluna devam ediyorsun yanlış bilmek bilmemekten kötütür dedim sana ama kar etmedi. O gözlüğü çıkarmaya niyetin yok hipodroma yakın oturuyorsun galiba.

Bu aşağıda yazacağım alıntıyı Chip dergisinin aralık 2007 sayısından aldım 120. sayfada "oyunlar dize geldi" adlı yazıdan. Belki sen yine sadece işine gelen kısmı okursun yazdıklarımı görmezsin 121. sayfanın sol alt köşesindeki paragrafı dikkatlice oku. Senin dediğin gibi birşeyleri dövme yaptırmadık. Okuduk inceledik bilenlerden öğrendik. Senin gibi birinden bunları öğrenecek değilim.

quote:

CHİP DERGİSİNİN 2007/12 SAYISINDAN ALINTI

Mobil kartlarda kafa karıştıracak başka bir nokta ise isimlendirmede. Mobil bir 8800 GTX'in masaüstü sürümüyle aynı performansı vermeyeceğini unutmamalısınız. Üstelik bu sistem veriyolu veya işlemci gücünden kaynaklanan bir durum değil. Masaüstü modelinde 128 unifield shader'a sahip bir 8800 GTX, mobil halinde 96 shader'la geliyor.

ya anlatamıyor muyum acaba??????ben ikiside aynı donanıma sahip masaüstü ve dizüstü bilgisayarı karşılaştırmadım.eski bir masaüstü bilgisayar ile yeni bir dizüstününü oyun performansı açısından kıyasladım.mobil kartların masaüstü pc lerdekilerden daha az performans vermesi buna engel teşkil etmez.zaten masaüstündeki ekran kartı daha iyi olduğu için önde hey allahım ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 31 Aralık 2007; 16:12:34 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.