Şimdi Ara

8600 GT Pmod 930/2000/600 OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler Xpertvision 8600 GT süper 1gb ekran kartımla 930 Mhz çekirdek hızı + 2000 Mhz shader + 600 Mhz memory yaptım tabiki bunları Pencil Mod kullanarak yaptım. Evet şimdi detaylara geçelim...tabiki kart STABİL.....

Kart OC yaptığım Sistemim :

-İntel Core 2 Duo E4500 2.2 ( OC li 2.5 Ghz çalışmaktadır.) işlemci

-Gigabyte P31-DS3L anakart

-OCZ PLATIUM SLI 2 GB 1066 MHz CL5 DDR2 Kit (2x1GB) ram

-Ve başrol oyuncumuz Xpertvision 8600 GT Süper 1 GB 128 bit ekran kartımız...

-Ekran kartında soğutucu olarak TITAN TWIN TURBO VGA COOLER UNİVERSAL EKRAN KARTI SOĞUTUCUSU nu kullandım.

İlk önce Pmod yapmak için gpu voltaj regülatör direncini bulduk arkadaşlar foto da göründüğü gibi Vmem ve Vgpu dirençlerini kalemledim.

Vgpu direnci 653 Ohm dan 560 Ohm a düşürdüm.

Vmem direncini 302 Ohm dan 286 Ohm a düşürdüm ki daha fazlada düşmedi

Sonra kartı sistemime takıp bismillah deyip OC ye başladım ve sonuçlar mükemmel ilk denememde içinde bi şüphe vardı olmuycak diye fakat 50 Mhz 50 Mhz derken bi baktım 930 Mhz ye gelmişim inanamadım.

Bu arada kartın ısını merak ediyosunuzdur. Kartın masaüstü sıcaklığı49-50 Derece arası değişiyor.KART ISISI YÜK ALTINDA 60 Dereceyi GEÇMEDİ. Bu soğutucu yeni aldım ve gerçekten harika bi ürün çıktı hiç terettütsüz diğer pahalı markalara para vermeyin bu soğutucu canavar gibi hem sessiz hem sağlam soğutuyor.TAVSİYEMDİR.

İşte bi kaç test sonucu....

3Dmark03 SE test sonucu : 31765 puan...

Techpowerup GPU Z sonuçları....

Cinebench 9.5 sonuçları...

Ati Tool 0.26 dan bir görüntü...

Bu çalışmamda emeği geçen HAPOCOD adlı HARUN arkaşımın emeği büyüktür dirençleri bulmamda çok yardımı oldu....

Teşekkürler haruncum....

930 Mhz çekirdek hızı + 2000 Mhz shader + 600 Mhz memory yük altında max. 60 Derece de STABİLİM

Not : Arkadaşlar GPU 1 GHZ görüyo fakat kartı daha fazla zorlamak istemiyorum. Harunun büyük ısrarı oldu hızı artırmam konusunda ama yeter... Belki Voltaj Mod da olabilir haruncum.....

Sevgiler ve Saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_ağa -- 20 Ağustos 2009; 21:59:54 >

• gerçekten büyük uğraştan sonra bu hızları yaptık uğraşmamıza gerçekten değdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

gerçekten büyük uğraştan sonra bu hızları yaptık uğraşmamıza gerçekten değdi...
    hocam 3dmark 2006 denermisin güncel olarak onda testler yapılıyor daha anlaşılır olur ozaman performansı. Ama gpu için inanılmaz performans yahu gözlerime inanamadım. 3D 06 puanını merakla bekliyorum.yada crysiste olabilir. Tebrik ederim.
  • quote:

gerçekten büyük uğraştan sonra bu hızları yaptık uğraşmamıza gerçekten değdi...
    GPU gerçekten uçmuş.Tebrikler.
    Sonra Vmodta iken çok turlu pot kullanın.Yoksa bir hata sonucu kart gümler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

GPU gerçekten uçmuş.Tebrikler.
    Sonra Vmodta iken çok turlu pot kullanın.Yoksa bir hata sonucu kart gümler.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar çok yakında 3d mark 06 nın sonuçlarını koyucam da daha inmedi. bu gece inince testi yapıp koyucam... ilginiz için sağolun...

Şampiyon bilo pot kullanmayı düşünmüyorum direk 500 ohm direnç atıcam o zaman daha kararlı çalışıcaktır. piyasadaki potlar sakat çünki okulda devre düzdüğümüzde çok şahit oldum. Pot lar arasıra ani dğer değişikliği yapabiliyo bunu ölçü aleti ile göremeyebilirsiniz fakat osilaskop a bağlayınca görürsünüz.... Vmod da pot işi sakat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_ağa -- 20 Ağustos 2009; 22:29:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alper_ağa

arkadaşlar çok yakında 3d mark 06 nın sonuçlarını koyucam da daha inmedi. bu gece inince testi yapıp koyucam... ilginiz için sağolun...

Şampiyon bilo pot kullanmayı düşünmüyorum direk 500 ohm direnç atıcam o zaman daha kararlı çalışıcaktır. piyasadaki potlar sakat çünki okulda devre düzdüğümüzde çok şahit oldum. Pot lar arasıra ani dğer değişikliği yapabiliyo bunu ölçü aleti ile göremeyebilirsiniz fakat osilaskop a bağlayınca görürsünüz.... Vmod da pot işi sakat...

Alıntıları Göster
    alper dostum 3dmark 2001 yerine 2003 yazmıssın düzeltirsen sevinirim

• quote:

alper dostum 3dmark 2001 yerine 2003 yazmıssın düzeltirsen sevinirim

Alıntıları Göster
    güzel overclock . kartın işlem gücü neredeyse 2 kat artmış , fakat bellekler fazla overclock olmamış . ddr3 bellekli bir kart olsaydı daha iyi sonuçlar alınabilirdi.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Gayet güzel çalışma olmuş eline sağlık bendede 8600GT Sonic Plus vardı Pmod veya Vmod olmadan 700/2000/1500 görmüştü forumda biri 900/2100/1700 yapmıştı hızları baya baya önce sene 2007 bu kart efsana sendeki gibi o.c 'yi yap daha 1 sene gider...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karayell

Gayet güzel çalışma olmuş eline sağlık bendede 8600GT Sonic Plus vardı Pmod veya Vmod olmadan 700/2000/1500 görmüştü forumda biri 900/2100/1700 yapmıştı hızları baya baya önce sene 2007 bu kart efsana sendeki gibi o.c 'yi yap daha 1 sene gider...

Alıntıları Göster
    Çok Güzel Değerler Gerçekten ..

Elinizde Güzel Bir İşlemci Olsa WR Ler Almaya Başlarsınız ..
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Bu sonuçları Pencil mod gibi basit bi işlemle aldık fakat aklımda daha güzel bi proje var. Üzerini karaladığım direnlerin yerine sabit değerli 530 ohm ve 250 ohm direnç atıcam. O zaman ya kart yanıcak ya süper ve stabil bir OC olucak.

Kartı çıkaracağım hedef hızlar 1100 Mhz / 2200 Mhz / 650 Mhz dir. Çok yakında yapıyorum....

Gelelim işlemci konusuna hapocod (harun) nunda dediği gibi işlemciye overclock yapmıyorum çünki stok soğutucu ile şuanda 2.5 de ve stabil fakat üzerine çıkınca sıcaklık değerleri baya bi yükseliyo 90 derece gibi o yüzden şimdilik işlemciye karışmıycam bu demek değildirki işlemci OC olmuyo E4500 bi araştırın beyler...ben işlemcime ve ekran kartıma güveniyorum .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_ağa -- 22 Ağustos 2009; 17:38:35 >

• Şahsen yaptığım denemelerde 750mhz gpu hızından sonra 8600gt'ler oc'tan pek etkilenmiyorlar. 940mhz gibi bir hıza ulaşmama rağmen, 3dmark06'da 8000 gibi bir puanı görememiştim.

891mhz'den 940'mhz'e ulaşmama rağmen 100 puan kadar bir artış bile sağlayamamıştım. 940mhz'den ss yok ne yazık ki.

Buarada çıktığınız değerler çok iyi. Tabi soğutmaya bağlı olarak. Birde ohm değerlerinden gördüğüm kadarı ile ters kutuplanrdan ölçüm yapmışsınız. 580ohm gibi bir değer 8600gt'lerin gpu'ya giden voltajını kontrol eden direncin değeri, yanlış hatılamıyorsam. Ben bu değeri 480-500 ohm gibi bir değere düşürerek bu hızlara çıkmıştım. İncelemesi de vardı...

Standart soğutucu ile 83C gördüm ve o noktada bıraktım. Daha sonradan bir fan ile destekleyerek daha serin çalıştırdımkartı ancak ilerletmedim. Çünkü getirisi yoktu.

Size başarılar dilerim. Mümkün olursa bellekleri de ilerletin. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 23 Ağustos 2009; 2:54:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Şahsen yaptığım denemelerde 750mhz gpu hızından sonra 8600gt'ler oc'tan pek etkilenmiyorlar. 940mhz gibi bir hıza ulaşmama rağmen, 3dmark06'da 8000 gibi bir puanı görememiştim.

891mhz'den 940'mhz'e ulaşmama rağmen 100 puan kadar bir artış bile sağlayamamıştım. 940mhz'den ss yok ne yazık ki.

Buarada çıktığınız değerler çok iyi. Tabi soğutmaya bağlı olarak. Birde ohm değerlerinden gördüğüm kadarı ile ters kutuplanrdan ölçüm yapmışsınız. 580ohm gibi bir değer 8600gt'lerin gpu'ya giden voltajını kontrol eden direncin değeri, yanlış hatılamıyorsam. Ben bu değeri 480-500 ohm gibi bir değere düşürerek bu hızlara çıkmıştım. İncelemesi de vardı...

Standart soğutucu ile 83C gördüm ve o noktada bıraktım. Daha sonradan bir fan ile destekleyerek daha serin çalıştırdımkartı ancak ilerletmedim. Çünkü getirisi yoktu.

3dmark lar sentetik testlerdir 891 den 940 a çıkmıssın farkı görememişşin ama oyunda bu farkı rahatlıkla görebilirdin en azında 3-5 fps artardı genel olarak

• quote:

quote:

Şahsen yaptığım denemelerde 750mhz gpu hızından sonra 8600gt'ler oc'tan pek etkilenmiyorlar. 940mhz gibi bir hıza ulaşmama rağmen, 3dmark06'da 8000 gibi bir puanı görememiştim.

3dmark lar sentetik testlerdir 891 den 940 a çıkmıssın farkı görememişşin ama oyunda bu farkı rahatlıkla görebilirdin en azında 3-5 fps artardı genel olarak

Alıntıları Göster
    Emin olun bu tip kartlarda belli bir noktadan sonra saat hızı işe yaramıyor. Neredeyse hiç fark olmuyor. Yani kartı ısıtmaktan başka bir şey değil. En ideali 800mhz gpu.

• quote:

Emin olun bu tip kartlarda belli bir noktadan sonra saat hızı işe yaramıyor. Neredeyse hiç fark olmuyor. Yani kartı ısıtmaktan başka bir şey değil. En ideali 800mhz gpu.

Alıntıları Göster
    @alper_ağa

kardeşim ah kartın ddr3 olsaymış süper olurmuş.. yabancı bir forumda suğutma ile 1000Mhz işlemci 2200Mhz memory 1900Mhz shader gördüm bulmaya çalışıyorum bu 8600GT'ler ucuyor valla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Karayell

@alper_ağa

kardeşim ah kartın ddr3 olsaymış süper olurmuş.. yabancı bir forumda suğutma ile 1000Mhz işlemci 2200Mhz memory 1900Mhz shader gördüm bulmaya çalışıyorum bu 8600GT'ler ucuyor valla...

Alıntıları Göster
    Karayell dostum çeşke ddr3 olsaydı dediğin bu kart o zaman daha güzel uçardı... ama değil elimizdeki ile idare etcez...

mamad dostum dirençleri ters ölçme ihtimalini değerlendiricem haklı olabilirsin çünki ben ona hiç dikkat etmedim...eğer dediğin gibi bi durum varsa kart daha yüksek hızlara çıkabilir çünki o dirençleri pencil mod la düşürdüğüm değer seviyesinde sabit direnç bağlıycam çünki carbon bi süre sonra iletkenliğini kaybediyor uyarın için sağol...

• quote:

Karayell dostum çeşke ddr3 olsaydı dediğin bu kart o zaman daha güzel uçardı... ama değil elimizdeki ile idare etcez...

mamad dostum dirençleri ters ölçme ihtimalini değerlendiricem haklı olabilirsin çünki ben ona hiç dikkat etmedim...eğer dediğin gibi bi durum varsa kart daha yüksek hızlara çıkabilir çünki o dirençleri pencil mod la düşürdüğüm değer seviyesinde sabit direnç bağlıycam çünki carbon bi süre sonra iletkenliğini kaybediyor uyarın için sağol...

Alıntıları Göster
    Güzel değerlere çıkmış, fakat gpu'nun ömrüde bi o kadar kısalmış olabilir, bir araözellikle Nvidia'nın gpu'ları çok sağlam olmamakla hatta hatalı olmakla ( g84 ve G86) suçlanmıştı, umarım kötü bir deneyimle bitmez denemeleriniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Güzel değerlere çıkmış, fakat gpu'nun ömrüde bi o kadar kısalmış olabilir, bir araözellikle Nvidia'nın gpu'ları çok sağlam olmamakla hatta hatalı olmakla ( g84 ve G86) suçlanmıştı, umarım kötü bir deneyimle bitmez denemeleriniz.

Alıntıları Göster
    @ winteR
    burda önemli olan kartın ömrü deil önemli olan overclocktan zevk almak zaten pmod harmod gibi tehlikeli deil kartın ömrü kısalır ama bunu yapan adamın kart umrunda değildir zaten
    uyarın için saol

• quote:

@ winteR
    burda önemli olan kartın ömrü deil önemli olan overclocktan zevk almak zaten pmod harmod gibi tehlikeli deil kartın ömrü kısalır ama bunu yapan adamın kart umrunda değildir zaten
    uyarın için saol

Alıntıları Göster
    hocam zaten OC pahalı bi hobi bence başka bişey değil... Benim kartın garantisi bitmek üzere yanarsa da çok umrumda olmaz aksine yeni bi kart almama bahane olur Ama uyarın için sağol....

• quote:

hocam zaten OC pahalı bi hobi bence başka bişey değil... Benim kartın garantisi bitmek üzere yanarsa da çok umrumda olmaz aksine yeni bi kart almama bahane olur Ama uyarın için sağol....

Alıntıları Göster
    Tabi herkesin oc yapma isteği farklı olabilir ama benim bu işi yapmamdaki temel sebebim, kullandığım aletin yapısını .çok bozmadan hızlandırak daha uzun bir süre yenisini almadan kullanmaktır,neyse size başarılar, birde kartınızı gözden çıkardıysanız eyvah diyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Tabi herkesin oc yapma isteği farklı olabilir ama benim bu işi yapmamdaki temel sebebim, kullandığım aletin yapısını .çok bozmadan hızlandırak daha uzun bir süre yenisini almadan kullanmaktır,neyse size başarılar, birde kartınızı gözden çıkardıysanız eyvah diyorum :)

Alıntıları Göster
    yok dostum daha kartı gözden çıkarmadım ama bozulsada o kadar üzülmem onu belirmek istedim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.