Şimdi Ara

8600K 5GHZ Overclock Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sistemde sorun var çözemedim kitleniyor oyunda crash veriyor genelde. Yada mavi ekran.

Sistem 8600k- venom sıvı soğutma - z370 tuf plus asus - 2x8 3200 corsair ram - 750w 80+ power
    İşlemci ve ekran kartı 55 derecelerde çalışıyor oyunda. Kitlenme sorunum oyunda oluyor genelde sadece oyun oynuyorum ( PUBG )

W10 64 bit kullanıyorum, 3 kez kurdum farklı zamanlarda. Tüm driverler güncel, ekran kartı son driver ve eski driverlarda denedim.

Öncelikle power değiştirdim sorun düzelmedi.
    Ekran kartı değiştirdim sorun düzelmedi. ( Ekran kartım 980 Tİ hybrid evga, 4790k sistemde aylarca sorunsuz çalışan kart )
    Windows açlıştaki ram testini yaptım sorun yok. İlave olarak 3000hmz lik 2x8 başka kit denedim aynı şekilde kitlenme devam ediyor.
    3 Kez windows kurdum.

Anakartın standar 3 mod OC profilinde de yapıyor, youtube dan bulduğum detaylı OC profilindede kitleniyor değişen bir şey olmadı.

Manuel oc de youtube daki videoda cpu voltaj 1,29 da çalıştırıyor link (
    TheTanelChannelyoutube
    An Overclocking Tutorial to 5GHz on the Core i5 8600K Coffee Lake CPU!
    https://www.youtube.com/watch?v=EQ15NW1qaxs&t=1197s
    )

Ben 1,33 - 1,34 lerde anca yakalıyorum ama bi zaman sonra kitleniyor oyunda yine.

Prime95 programında 5ghz de test ettim 80 derecelere geldi işlemci bayada çalıştırdım kitlenmedi sistem.

Genel olarak
    RAM ok
    İŞlemci OK
    Sıcaklıklar OK

Oyunda kitlenmesi aklıma bu 3 parçaya aynı anda yüklendiğimde işi çeviren anakartta gibime geliyor.

Varmı yardımcı olabilecek konu ile ilgili arkadaşlar ? Yanlış yaptığım bir noktamı var anlamadım.

Not olarak oc yapmamdaki amaç işlemci standart 4,1 de çalışyıor ve şu an yetmiyor oyunda, hafiften kastığını hissediyorsun . 5hgz yada 4,5ghz e de alsam hissediyorum oyundaki akıcılığı. 4,5ghz e de ayarlasam yetecek aslında ama aynı şekilde kitleniyor.

• Bir noktadan sonra malesef sadece vcore ile yurunmuyor prime da sorunsuz yurumesi oyunda cakilmasida bunu isaret eder gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowdancer36 -- 18 Şubat 2020; 0:29:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shadowdancer36 kullanıcısına yanıt
    çözüm olarak ne yapmak gerekiyor ? pek anlamıyorum overclock işlerinden açıkçası.
  • Oncelikle stes testi olarak prime 95 kullanin ve mumkunse sicakliklar musade ederse 1.5-2saat gibi kalsin sadece vcore voltajimi veriyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowdancer36 -- 18 Şubat 2020; 8:13:18 >
    Vcore derken işlemci voltajı sanırım, sadece işlemciye veriyorum evet. Yani tekrar diyorum pek bilmiyorum,tesadüfen bulduğum youtubedaki o videoda eleman 1,29 ile stabil diyor. O videoda değiştirdiği noktaların resmini atıyorum. Anladığım kadarı ile sadece işlemciye voltaj veriyor. Vcore dediğiniz sanırım.

Resimdekileri yaptım, ilave olarak 1,29 yazan voltajı 1,34 e kadar denedim. Yani bazen direk kitleniyor, bazen 1 saat oynadıktan sonra. Sıcaklıklar sabit 55 derecelerde işlemci oyunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_cyberia -- 19 Şubat 2020; 10:59:7 >

• Her cpu her anakart ayni olmuyor malesef bu is deneme yanilma yontemidir ama sakin yakacak kadarda yanilmayin 1.28le deneyin sizde belki sizin cpu voltaj sevmiyor buda olabilir bunu anlamanin yegane yoluda default mod dan baslayip 1tik bir tik yukselmek ve once sadece cpu cpu istenilen seviyeye gelince ram diye gideceksiniz

Tamamdır, default yapıyorum ayarları. Sonrasında XMP açmayıp anakarttan attığım resimlerdeki diğer 3 sayfadaki cpu ayarlarını yapıp hatta 4,5 ghz yeterli ona ayarlayıp voltajı 1,25 den yukarı deneyeyim. Umarım doğru anlamışımdır. 1-2 gün sürer zaten akşam denerim, kitlenmezse dahada uzun belki. cevap yazarım netleşince teşekkürler ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Default da kac mhz e dusuyorsan atiyorum 3.6 3.8 e cikim 0.5 verin olmadimi 0.75 verin

• Ben soyle soyleyeyim ramlerim 1600mhz hyperx ramler 1600de ijen voltaj 1.550dram cpu yu 4.6 ya gekmek icin 1.260vcore 1.135vcahe veriyorum stabil oluyor ramler 1800mhz e cekildiginde 1.6v dram veriyoeum ama cpu ve cpu cache de istiyor vcore 1.265 vcache 1.150 oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.