Şimdi Ara

8700K Msi gaming pro carbon anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar 2080ti ekran kartini az da olsa beslemesi icin islemciyi Corsair h100i v2 ile biraz oc yapmak istiyorum, 4.7 lere çıkartmak icin nasil bi voltage degeri girmem gerekiyor sadece voltage degeriyle halloluyormu bu oc isi birde yukteyken atiyorum 4.7 masaustundeyken otomatik dusuk frekansa geçmesi icin voltage ayari varmış bunu nerden bulabilirim simdiden tesekkurler yardımlarınız icin

• Manuel olarak girmen gerekiyor değeri. Bence 1.25 volt ile başlayıp 4.7ghz tüm çekirdek yaparsın. Sonra prime95 testi ile stabilitesini 1 saat boyunca ben olsam denerdim. Yetiyorsa daha az ısınsın diye 0.01v az verebilirsin. Yetmiyorsa 1.275v olarak dene. Sonra 1.3v denersin. Bir de eğer rtx 2080ti gibi bir kartın varsa ram overclock da fpsyi çok etkiler. Ramlerin 3200lükse ve bunları yine manuel olarak oc yapıp 3866mhz seviyesine çekmenin artılarını görürsün. Ancak ikisi için de youtube'a girip nasıl yapıldığına bir bak. Normal şartlarda i7 8700k gibi bir işlemci h100i v2 gibi bir soğutucuyla 4.7ghz seviyesini rahatlıkla görebilmeli.
  • ramlar 3200 dokunma boşa zorlama işlemcinin artırman yeterdir iyi forumlar
  • ramlar 3000mhz de ben istiyormki boşta kullanmıyorken masaüstünde geziyorken nette dolasıyorken frekans 4.7 de degilde atıyorum 3.7 de felan calıssın adaptive voltage diye bir muhabbet varmıs onu nasıl yaparım z370 pro carbon anakart ile bilen varmı yani öyle bir secenegim var heralde yük altındayken 1.25 voltage kullan ama yük altında degilken 0.960 voltage kuıllan bu arada 1050ti kullanırken turbo boost kapalı manuel 0.960 voltage ayarlarında kullanıyordum 3.7 ghz sabit 40 dereceyi gecmiyordu işlemci ama 2080ti için olmaz bu işlem heralde tam verim alamam ekran kartından o yüzden oyundayken 4.7 , video izlerken de minimum mhz de bir ayar yapmak istiyorum acıkcası @brokengineer @ST0RMHAWK
  • CaptanBlack28 C kullanıcısına yanıt
    o.c yapacaksan voltajın sabit olcak yoksa dengesiz olur dostum auto alarsın voltajı ayarlar o.c en makbulü sabit voltajdır zaten çok harcamaz iyi forumlar diliyorum
  • Surekli 4.7 de calismasi problem yaratmaz dimi hocam
    dostum zaten sürekli çalışmayacak turbo teknolojisi var o.c 4.7 çıkınca sabit kalması için bendekide öyle şimdi sana eger discord yada skype varsa yolla sana ayarları tek tek atayım dene en saglamı böyle olur iyi forumlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI X370 GAMING PRO CARBON AM4
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    dostum özelden ulaşmıssın ama çok yogun tel kayıtlı degil discord profilini at eklerim hallederiz iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ST0RMHAWK -- 25 Ocak 2019; 13:46:1 >
  • hocam yazdım özelden ama bakabildinizmi YunuS//25 1000+ (FnunS)#2772
  • Z390 gaming pro carbon ac ve i7 9700k 240mm sıvı soğutma ile 99 derece görüyorum oc bile yapmadan arkadaşkar sorun nerde. Vatan buna normal diyebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mmrfy01

Z390 gaming pro carbon ac ve i7 9700k 240mm sıvı soğutma ile 99 derece görüyorum oc bile yapmadan arkadaşkar sorun nerde. Vatan buna normal diyebiliyor
    Hocam öle bir normal anlayışı yok normal olamaz 99 derece. Soğutma bloğu tam oturdu mu işlemciye termal macun sürdünüz mü işlemciye ? Sıvı soğutma devir daim yapıyor mu ? Bir kontrol edin hocam. Daha önce kapalı devre sıvı soğutma kullanırken benimde başıma gelmişti. 99 derece oluyordu sorun radyatör de çıktı devir daim yapmıyordu.
  • Bana da öyle geliyor radyatör sorunlu gibi kurulumu vatan yaptı .sizde bunu nasıl anlarım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mmrfy01

Z390 gaming pro carbon ac ve i7 9700k 240mm sıvı soğutma ile 99 derece görüyorum oc bile yapmadan arkadaşkar sorun nerde. Vatan buna normal diyebiliyor
    hocam şu video yu izlemeni tavsiye ederim
    video nun sonuna doğru 9700k dan bahsediyor. özellikle fazla ısınmasından.
  • Su an 35-40 derece aşırı yükte 60-65 geçmiyor . Radyatör değişimi oldu
  • asus anakart kullansaydın hocam 5ghz için 1,290V için ayarları paylaşırdım seninle
  • delid yoksa oc ile ugrasmanızı pek tavsiye etmem.
  • Hyperchondriac kullanıcısına yanıt
    delid @5ghz 1.290V

8700K Msi gaming pro carbon anakart

delidsiz zor biraz
  • nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    degerleriniz cok iyi ben 4.9 da kullanıyorum primela test etmeye korkuyorum basit burn in programlarında bile 85-90 a dayanıyor ısılar sanırım sogutmamda bi problem var bu arada işlemci delidli
  • Hyperchondriac kullanıcısına yanıt
    delidli işlemci için V1,344V 5Ghz de H110i ile max 77 derece kullanıyordum
    ya ayarlarınız sıkıntılı yada sohutmada montajda bir numara olabilir hocam delidli işlemcide 90 dereceler görmeniz zor açıkcası
  • nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    acıkcası ben de sogutucudan supheleniyorum biraz ara sıra pompasından cok degisik ses geliyor titresim yapıyor falan ondan dolayı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.