Şimdi Ara

8800 GT ile CRYSIS'te MERAK EDİLEN SORU: (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: HastaFenerl1

quote:

Orjinalden alıntı: caglar_kilic

quote:

quote:

sonunda crysis'i full oynatan ve 20 fps yi aşşa düşmeyen bir sistem gördüm ve kullandım...açıklamalarınız aynen dogru şu yazacağım sistem bile bu fps 'de oynatıyorsa bu oyun için birşey almaya gerek yok çünkü bu oyunun normallere düşmesi en az 2 sene alacak ....
    SİSTEM :
    INTEL QUAD CORE Q6700 2.66GHz 8MB CACHE 1066MHZ LGA775 İŞLEMCİ
    ASUS P5K-E WiFi/AP INTEL P35 / ICH9 SOKET 775 ANAKART
    ZOTAC NVIDIA GeFORCE 8800GT 512MB (AMP! EDITION) 256BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 EKRAN KARTI ( 2 adet )
    KINGSTON HYPERX 2GB 1200MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15)
    SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB NCQ SATA2 SABİT DİSK ( 2 adet )
    OCZ GAMEXSTREAM 850W SLI POWERSUPPLY
    İŞLETİM SİSTEMİ : MICROSOFT WINDOWS VISTA ULTIMATE 64 BIT
    KARAR SİZİN

bir sorum olacak orda yazdığınız anakart sli desteklemiyor ki.tam olarak nasıl kullandığınızı açıklayabilir misiniz?

sordugun sorunun cevabı :
    http://forum.donanimhaber.com/m_19129022/mpage_1/key_/tm.htm

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=5251

varmı yokmu kendin gör

aynı anakartı bende kullanıyorum ama p35 chipseti crossfire destekliyor sli desteklemiyor diye biliyorum.kendi sitesinden de baktım crossfire yazıyor boşyere söylemedim yani.bişiler biliyoruz. ama sen kendin bu chipset için sli sürücüsü yazdıysan orasını bilemem

edit:bir de düzgün yazabilsem

tamamda arkadaşım okuduysan sistemi kullandım yazdım orda benim sistemimde değilki bu anakart ben sli sisteme donustureyim
    bu sistem arkadaşımda var bana soylediği ozelikler bunlar ... everst gibi bi programlada inceleme fırsatı bulamadım sistemi sadece bir 5 dk oynadım crysis'i ve aldıgım degerlerde en assa 23 fps idi asus'un bir baska modeli olabilir anakart az değil sonucta 4500 ytl para harcamış pc'ye heralde sli destekli vermişlerdir anakartı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sonunda crysis'i full oynatan ve 20 fps yi aşşa düşmeyen bir sistem gördüm ve kullandım...açıklamalarınız aynen dogru şu yazacağım sistem bile bu fps 'de oynatıyorsa bu oyun için birşey almaya gerek yok çünkü bu oyunun normallere düşmesi en az 2 sene alacak ....
    SİSTEM :
    ZOTAC NVIDIA GeFORCE 8800GT 512MB (AMP! EDITION) 256BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 EKRAN KARTI ( 2 adet )
    KARAR SİZİN

bir sorum olacak orda yazdığınız anakart sli desteklemiyor ki.tam olarak nasıl kullandığınızı açıklayabilir misiniz?

sordugun sorunun cevabı :
    http://forum.donanimhaber.com/m_19129022/mpage_1/key_/tm.htm

varmı yokmu kendin gör

aynı anakartı bende kullanıyorum ama p35 chipseti crossfire destekliyor sli desteklemiyor diye biliyorum.kendi sitesinden de baktım crossfire yazıyor boşyere söylemedim yani.bişiler biliyoruz. ama sen kendin bu chipset için sli sürücüsü yazdıysan orasını bilemem

edit:bir de düzgün yazabilsem

tamamda arkadaşım okuduysan sistemi kullandım yazdım orda benim sistemimde değilki bu anakart ben sli sisteme donustureyim
    bu sistem arkadaşımda var bana soylediği ozelikler bunlar ... everst gibi bi programlada inceleme fırsatı bulamadım sistemi sadece bir 5 dk oynadım crysis'i ve aldıgım degerlerde en assa 23 fps idi asus'un bir baska modeli olabilir anakart az değil sonucta 4500 ytl para harcamış pc'ye heralde sli destekli vermişlerdir anakartı

yok eğer öyle birşey olsaydı bende isteyecektim o yüzden sordum.aynı anakart bende de var.sli destekli anakartlar yalnızca nforce chipsetli olanlar olduğu için sıkıla sıkıla aldım biraz anakartı sli düşüncem vardı.çok da eminim hani o anakartta crossfire var diye.dedim bana bir ümit mi doğdu

• quote:

SİSTEM :
    KARAR SİZİN

Arkadaşım sen bundan eminmisin acaba böle gördüne çünkü yazdığın anakartın SLI desteği yokta o yüzden ona 2 adet 8800 GT takamazsın.Yazdığın ana kartın CROSSFIRE desteği var kısaca buna ATi ekran kartları destek veriyor.Verdiğim iki adrese bakarsan bu kartın hangisini desteklediğini görürsün

http://www.bogazici.com.tr/Details.aspx?sm=BA-616-2

Kısaca yazdığın anakart hatalı yada ekran kartları hatalı

Ayrıca ismi uzun olan SLI destekli anakartların hepsinin ismi içersinde SLI kelimesi geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 8 Ocak 2008; 0:10:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: STRIPES

quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

Orjinalden alıntı: STRIPES
    sen en iyisi güzel bir yedekleme yap saha sonra formatı çak...yanlız şuda var sen vistamı kulanıyosun...eğer vista kulanıpbide 2gb ram varsa kasılmalar normal...rami 3 yada 4gb yap bak vistada kasılma oluyomu...

Nasıl ya? Vistanın 32 bit versiyonu 4 GB RAM'i desteklemiyorken 2 GB yetmez mi diyorsun? Makinama Vista yüklemeyi hiç denemedim ama söylediğin de garip geldi.

yaa ister 32bit olsun ister 64bit ne olursa olsun vista 1gb rami kendisi için ayırıyor zaten kafadan...e bide crysis açınca rame yük biniyor crysisde en az 1.5gb filan ram istiyodu ve ne oluyo haliyle takılmalar...onun için dedim 4gb yada 3 gb...ama bende xp var 2gb ile takılmadan oynuyorum...+ 32bit versiyonuda 4gb destekliyor öyle biliyorum ve öyle olması lazım...

Vista'nın bu kadar ram canavarı olduğunu bilmiyordum yaw... Ama benim bildiğim kadarıyla 4GB desteği için 64 bit Vista veya XP lazım. Aklımda öyle birşey kalmış...

• e4300 bile yetiyor

cunki aptal oyun islemciye nerdeyse hic yuklenmiyor

tum yuk ekran kartinda

ben e4300 3.2 de oynadim

isterse q6600 3.6 da oynamis olsaydim

1 gram fark olmazdi

oyunun yapisi boyle

zaten 4 cekirdek destegi yok oyunda
  • imzamdaki sistemimle, crysis :
    bütün ayarlar yüksek, 1024x768, aa kapalı. ancak akıcı oynanabiliyor. bu normal mi ?
  • Tanıtım videosunda 4 çekirdek reklamı yapıldığına göre oyundan maksimum o şekilde yararlanılıyor demekki tabiki tek ve 2 çekirdekli işlemcilerde çalıştıracaktır ancak işlemci ekran kartı ile göreceli olarak performans verir
  • Full sistem için 4 çekirdek gerektiği yazmıyor ama oyunu test eden sitelerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 8 Ocak 2008; 21:03:07 >
  • Asıl soruma dönersek:
    Aslında bunu test etmek için herşey var elimizde değil mi?
    1.Oyun tüm sürüm çıktı
    2.E 6850
    3.Q6600

Birisi çıkıp aynı konfigurasyonda CPU'yu yerinden çıkarıp diğerini takıp denese spekülasyon yapmayacağız..Ama yok..kimsenin aklına gelmedi mi bu? diye düşünüyor insan...

Neyse E6850+Gigabyte p35Combo+OCZ ddr2 800 2x1+MSI 8800 GT OC aldım dün Novadan..Herkese cevapları için teşekkürler...
  • bende his 3870 crossfire var..

Maalesef bu oyun crossfire ı desteklemiyor....

Bu nedenle tek veya çift kart farketmiyor..

Crosfire desteği için hotfix çıktı diyorlar ama nasıl olduğunu anlamadım. Yapan arkadaş var vede yardımcı olursa sevinirim.

Ben 32 bit 6 vistada x38 dq6, 4gb ram ve q6600 ile very high modda ort (tek kartı enable ettiğimde, çift kart crossfire modda oyunda grafik problemleri çıkıyor ve daha yavaş çalışıyor) 20 fps alıyorum...?

Gölge gibi bazı ayarları düşürdüğümde diğer ayarlar very high olsa bile 30-35 fps ile akıcı oynayabiliyorum.

İlginç bi oyun bu crysis...
  • quote:

Orjinalden alıntı: selcan911

doğal dört çekirdek olmadığından tartışılmaya gerek yok bence...

Dostum burda yanılıyosun sen bir kere dogal 4 cekirdek ne biliyrmusun. İntel core2 quadlar 2 adet core2 nin beraber calısmasıdır. Mesela q6600 iki tane e6600eder. Fakat amd phenomlar 4 cekirdek ama dogal olmasına ragmen cogu testte q6600nın gerisinde kalıyorlar. Al sana link http://forum.donanimhaber.com/m_19138818/tm.htm

8800 GT ile CRYSIS'te MERAK EDİLEN SORU:

8800 GT ile CRYSIS'te MERAK EDİLEN SORU:

• quote:

Orjinalden alıntı: mursel134

bende his 3870 crossfire var..

Maalesef bu oyun crossfire ı desteklemiyor....

Bu nedenle tek veya çift kart farketmiyor..

Crosfire desteği için hotfix çıktı diyorlar ama nasıl olduğunu anlamadım. Yapan arkadaş var vede yardımcı olursa sevinirim.

Ben 32 bit 6 vistada x38 dq6, 4gb ram ve q6600 ile very high modda ort (tek kartı enable ettiğimde, çift kart crossfire modda oyunda grafik problemleri çıkıyor ve daha yavaş çalışıyor) 20 fps alıyorum...?

Gölge gibi bazı ayarları düşürdüğümde diğer ayarlar very high olsa bile 30-35 fps ile akıcı oynayabiliyorum.

İlginç bi oyun bu crysis...

bir soru sordum ama yok mu yardımcı olacak arkadaş..

• Crysis icin islemcinin neredeyse hicbir onemi yok.

E6850, Q6600, E6600, E6400... hepsi ayni performansi verir. Q6600'u 2GHz'ye dusurdum, sonra 3.8GHz'ye cikardim, ve arada kac FPS farketti ? 2 FPS.

Crysis garip bir oyun, islemcinin calisma frekansindan etkilenmedigi gibi 2-4 cekirdekten de etkilenmiyor.

E4000+ her islemci Crysis icin "yeterli" olacaktir, ekran kartiniz iyiyse.

Crysis disindaki oyunlar icin ise E6850 - Q6600 tartismasina luzum yok. Q6600 overclock olunca E6850'nin overclocklu halini rahat rahat geciyor, ileriki oyunlarin 4 cekirdek veriminin de artacagini dusunursek ilerisi icin de iyi bir yatirim. Bence soru "Q6600 mu E6850 mi?" degil de "E6750 yeter mi yoksa ustune para koyup Q6600 alinmali mi?" olmali. E6850 almanin hicbir mantigini goremiyorum.
  • Bende 1.86 ve 3.08 ghz çok farkediyor overclocksuz açmışım sistemi bir baktım frame rate düşüklüğü gözle bile belli oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

Crysis icin islemcinin neredeyse hicbir onemi yok.

E6850, Q6600, E6600, E6400... hepsi ayni performansi verir. Q6600'u 2GHz'ye dusurdum, sonra 3.8GHz'ye cikardim, ve arada kac FPS farketti ? 2 FPS.

Crysis garip bir oyun, islemcinin calisma frekansindan etkilenmedigi gibi 2-4 cekirdekten de etkilenmiyor.

E4000+ her islemci Crysis icin "yeterli" olacaktir, ekran kartiniz iyiyse.

Crysis disindaki oyunlar icin ise E6850 - Q6600 tartismasina luzum yok. Q6600 overclock olunca E6850'nin overclocklu halini rahat rahat geciyor, ileriki oyunlarin 4 cekirdek veriminin de artacagini dusunursek ilerisi icin de iyi bir yatirim. Bence soru "Q6600 mu E6850 mi?" degil de "E6750 yeter mi yoksa ustune para koyup Q6600 alinmali mi?" olmali. E6850 almanin hicbir mantigini goremiyorum.

katılmıyorum.oc ile baya bi fark oluyor hele 4çekirdekte bariz fark olacaktır

• Kendim hicbir fark goremedim, donanim sitelerinde de bir fark goremedim.

Cift cekirdekte 1.8 ile 3.0 arasinda fark olabilir belki (2'nin altinda fark basliyor cunku) ama Quad'da 2 ile 3.8 arasinda hicbi fark yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.