Şimdi Ara

8800 GT ile CRYSIS'te MERAK EDİLEN SORU: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: caglar_kilic

sonunda crysis'i full oynatan ve 20 fps yi aşşa düşmeyen bir sistem gördüm ve kullandım...açıklamalarınız aynen dogru şu yazacağım sistem bile bu fps 'de oynatıyorsa bu oyun için birşey almaya gerek yok çünkü bu oyunun normallere düşmesi en az 2 sene alacak ....
    SİSTEM :
    INTEL QUAD CORE Q6700 2.66GHz 8MB CACHE 1066MHZ LGA775 İŞLEMCİ
    ASUS P5K-E WiFi/AP INTEL P35 / ICH9 SOKET 775 ANAKART
    ZOTAC NVIDIA GeFORCE 8800GT 512MB (AMP! EDITION) 256BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 EKRAN KARTI ( 2 adet )
    KINGSTON HYPERX 2GB 1200MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15)
    SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB NCQ SATA2 SABİT DİSK ( 2 adet )
    OCZ GAMEXSTREAM 850W SLI POWERSUPPLY
    İŞLETİM SİSTEMİ : MICROSOFT WINDOWS VISTA ULTIMATE 64 BIT
    KARAR SİZİN

Dostum triple 8800 bile olsa durum aynı olacak..

Şu yazdığın sistemde değil Crysis, Crysis 3 ün bile 70 fps yukarısı çalışması lazım yoksa..

• oyunun patch i falan çıkıp üstünede yeni driverlar güncellenmeye devam ederse,,,ki ilerde 8800sli ın çok rahat açacağını düşünüorum en yüksek ayarlarda.
  • vista 64bit te imzamdaki sistemim ile crysis sorunsuz oynarken, xp de oynarken takılarak oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 7 Ocak 2008; 15:36:44 >
  • Crysis'in şu an için SLI desteği yok. Bu ay içinde gelecek olan patch'i ile SLI desteğinin ekleneceği söyleniyor. Şu an 5 tane kart takılsa bile FPS aynı değerlerde geziniyor :)
  • Cevat yerlinin youtube deki videosunda 4.çekirdeği kullandını söylüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahafiec

@STRIPES
    peki bu ayarlarda senin sistemde hiç bir şekilde oyunun herhangi bir yerinde saniyelik bile olsa kasılma donma olmuyor mu???

benim sistemle ben senin ayarlarda 1440x900 oynuyorum ve aynı FPS'i alıyorum fakat ikide bir nedenini anlayamadığım kasılmalar oluyor...

tuhaf olan şu ki kasılmalar high ayarda en belirgin fakat medium'da da oluyor, biraz daha nadir olsada...

valla bende takılma maklma hiç bi şey olmuyor.. çok nadir olarak crysis.exe hatası alıyorum ama oda her zaman değil..arka planda çalışan bi şey varsa kapa virüs programı falan filan...

ayrıca geçen hafta sonu palit 880gt q6600 abit marka anakrt model bilmiyorum 4gb ram ocz nin onunda detayını bilmiyorum gigabyte kasa su soğutmalı sistem bimeks teknoport da yeşilköy havalimanın ordaki bimeks de crysisi bütün ayarlar açık şekilde her şey full ne var e yok oynayamadım arkadaşlar...acayip takılıyodu ama adamlara rica ettim ayarlardan no aa yaptım mükemmel akıcılık ile oynadım dx10 da...yani crysisi için paröa almaya değmez patch çıksın driverlar güncellensin bakalım ne olacak...

ayrıca sadece kasanını fiyatını vereyim size sistem şu:
    anakart:abit marka modeli bilmiyorum slı destekli(kesin x38 chipsetlidir).
    işlemci:Q6600
    ram:4gb ocz
    ekran kartı:palit 8800gt SLI olarak kurulmuş
    hdd:tam aklımda kalmadı ama seagate markaydı herhalde iyi bi şeydir...iki hdd raid de yapmış olabilirler...
    kasa:gigabyte marka kasa kocaman bi şey su soğutma var...
    güç kaynağı:markayı bilmiyorum ama 1000w lıktı sordum...
    monitör:monitör yoktu 82 yada daha büyük bi lcd tv full hd bağlantıda hdmı olabilir...

ve arkadaşlar bu sistem tv hariç sadece kasaya 6500lira istediler yuh dedim...3dmark06 skorunu sordum 16k dan yukarı bir skor almış...

• quote:

Orjinalden alıntı: selcan911

doğal dört çekirdek olmadığından tartışılmaya gerek yok bence...

tamamiyle alakasiz.
  • @STRIPES
    valla beni rahatsız eden tek şey bu kısa kasılmalar, bunun dışında herşey süper.
    oyuna girmeden Fraps hariç herşeyi kapatıyorum, gerçekten herşeyi.
    anlamadım gitti ya, ısı da normal yük altında - millet 85-90 dereceyi görüyo kasılma olmadan...

sen demedin mi Bimeks'tekilere ben bu parayla bu sistemin daha kat kat iyiyisini yaparım diye...
  • ya benim sistemim asus maximus formula 4gb ocz reaper 800mhz ram hihh power 560w plus power ve msı8800gts 512mb oc versiyonu ve crysisi çok yüksek ayarlarda ver AA2xde doğru düzgün oynayamıyorum.........9xxx serisini beklemek lazım cyrsis severler için:D
  • AA'yı kapat o zaman olur her halde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahafiec

@STRIPES
    valla beni rahatsız eden tek şey bu kısa kasılmalar, bunun dışında herşey süper.
    oyuna girmeden Fraps hariç herşeyi kapatıyorum, gerçekten herşeyi.
    anlamadım gitti ya, ısı da normal yük altında - millet 85-90 dereceyi görüyo kasılma olmadan...

sen demedin mi Bimeks'tekilere ben bu parayla bu sistemin daha kat kat iyiyisini yaparım diye...

sen en iyisi güzel bir yedekleme yap saha sonra formatı çak...yanlız şuda var sen vistamı kulanıyosun...eğer vista kulanıpbide 2gb ram varsa kasılmalar normal...rami 3 yada 4gb yap bak vistada kasılma oluyomu...

• quote:

sonunda crysis'i full oynatan ve 20 fps yi aşşa düşmeyen bir sistem gördüm ve kullandım...açıklamalarınız aynen dogru şu yazacağım sistem bile bu fps 'de oynatıyorsa bu oyun için birşey almaya gerek yok çünkü bu oyunun normallere düşmesi en az 2 sene alacak ....
    SİSTEM :
    ZOTAC NVIDIA GeFORCE 8800GT 512MB (AMP! EDITION) 256BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 EKRAN KARTI ( 2 adet )
    KARAR SİZİN

bir sorum olacak orda yazdığınız anakart sli desteklemiyor ki.tam olarak nasıl kullandığınızı açıklayabilir misiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: pwnz0r

quote:

Orjinalden alıntı: selcan911

doğal dört çekirdek olmadığından tartışılmaya gerek yok bence...

tamamiyle alakasiz.

+999

Kesinlikle bilmeden konuşmuş arkadaş içinde 4 tane çekirdek vardır halis mulis gerçek çekirdek olup 2*2 şeklinde çalışıyorlardır 2si bir çalışıyordur ve senin dogal çekirdek dediginle arasında yok denicek kadar bi fark vardır kullanıyorum diye söylemiyorum internet elinin altında gir araştırmanı yap yeterki bilerek konuş

• quote:

Orjinalden alıntı: STRIPES
    sen en iyisi güzel bir yedekleme yap saha sonra formatı çak...yanlız şuda var sen vistamı kulanıyosun...eğer vista kulanıpbide 2gb ram varsa kasılmalar normal...rami 3 yada 4gb yap bak vistada kasılma oluyomu...

Nasıl ya? Vistanın 32 bit versiyonu 4 GB RAM'i desteklemiyorken 2 GB yetmez mi diyorsun? Makinama Vista yüklemeyi hiç denemedim ama söylediğin de garip geldi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

sordugun soruyu bilmiyorum ne kadar fark eder ya da etmez...x1950pro ile Q6600 cozunurluk 1024x768 de no aa af hersey high de vista da ortalama 20 30 fps arasi aliyorum...genel olrak 20 fps yi dusmuyor...amd x2 3800@2.5 ile aynı ayarlarda 15 20 fps yi zor geciyor hatta gecmiyor :)....crysis te islemci cok farkediyor...

Bu farkın Core mimarîsi + 4 çekirdek mi, yoksa sadece Core mimarîsi sebebiyle mi olduğunu bilmek gerekiyor.

Bundan sonra işlemcinin çok fark ettirip ettirmediğini anlayabiliriz.

quote:

valla ister inanın ister inanmayın 1950 de oynadığım kadar 8800de oyun oynamıyorum.piskolojikmidir nedir ya

Normâldir. Ben de 9550'den 8800'e geçtiğimde oyunları oynamaktan çok oyunları test etmeye başladım.

hocam aynısı bana oluyo 6800ge den 8600gt aldım hep test yapıyorum

xp için E6850 vista için q6600 bence

• q6600 ün o/c potansiyelide çok iyi diyorlar. bence almışken 6600 almak lazım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HastaFenerl1

quote:

SİSTEM :
    KARAR SİZİN

bir sorum olacak orda yazdığınız anakart sli desteklemiyor ki.tam olarak nasıl kullandığınızı açıklayabilir misiniz?

sordugun sorunun cevabı :
    http://forum.donanimhaber.com/m_19129022/mpage_1/key_/tm.htm

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=5251

varmı yokmu kendin gör

• quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

Orjinalden alıntı: STRIPES

Nasıl ya? Vistanın 32 bit versiyonu 4 GB RAM'i desteklemiyorken 2 GB yetmez mi diyorsun? Makinama Vista yüklemeyi hiç denemedim ama söylediğin de garip geldi.

yaa ister 32bit olsun ister 64bit ne olursa olsun vista 1gb rami kendisi için ayırıyor zaten kafadan...e bide crysis açınca rame yük biniyor crysisde en az 1.5gb filan ram istiyodu ve ne oluyo haliyle takılmalar...onun için dedim 4gb yada 3 gb...ama bende xp var 2gb ile takılmadan oynuyorum...+ 32bit versiyonuda 4gb destekliyor öyle biliyorum ve öyle olması lazım...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: HastaFenerl1

quote:

SİSTEM :
    KARAR SİZİN

sordugun sorunun cevabı :
    http://forum.donanimhaber.com/m_19129022/mpage_1/key_/tm.htm

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=5251

varmı yokmu kendin gör

aynı anakartı bende kullanıyorum ama p35 chipseti crossfire destekliyor sli desteklemiyor diye biliyorum.kendi sitesinden de baktım crossfire yazıyor boşyere söylemedim yani.bişiler biliyoruz. ama sen kendin bu chipset için sli sürücüsü yazdıysan orasını bilemem

edit:bir de düzgün yazabilsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HastaFenerl1 -- 7 Ocak 2008; 21:35:27 >

• Q6600
    GİGABYTE 680İ DQ6
    4GB ADATA EXTREME 800+
    2*ZOTAC 8800GT SLI
    4*250GB 41AS SEAGATE HDD RAİD 0
    22' SAMSUNG 2232BW LCD MONİTÖR

BEN BU SİSTEMLE BİLE VİSTADA EN YÜKSEK AYARLARDA( VERY HİGH 1680*1050 )CRYSİS İ TAM PERFORMANS OYNAYAMIYORUM.

ACABA SİZ NASIL OLUYORDA OYUNU AKICI BİR ŞEKİLDE OYNAYABİLİYORSUNUZ?

OYNAYANLAR BANA BİR CEVAP VEREBİLİRLER Mİ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.