Şimdi Ara

8800GT Önemli Teknik Detaylar ve 8800GTX Karşılaştırması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: Asefik

Okde burda 4xAA yazıyor Crysis demosunu oynadım ve bu oyunu hakkıyla oynadım diyebilmek için 16AF açmak lazım,

diye düşünüyorum.

Piyasada 16xAF açık testi yapan güvelinir site varmı acaba,ki VR-Zone da çok önemli bir sitedir.

16xAF de bir sorun yok.

VRzone ve Thg nin testlerini göre 8800GT sadece 1920x1200 4xAA ve 16xAF de sorun yaşamış. Oysa 1600x1200 4xAA 16xAF de ise görünüşe göre herşey normal..

Yani eğer 1680x1050 yada 1600x1200 gibi çözünürlüklerin üzerine çıkmayacaksanız hiçbir sorun yok bu durumda..

Edit : Mr.Rain in verdiği kaynağa göre de 1920x1200 4xAA 16xAF 650mb civarı video belleği istiyor.. (Vay be Crysis resmen video belleğini sömürüyor)

Evet Crysis forumunda verilmiş hesaplamalar o zaman bu oyunu yüksek çözünürlük ve xAA - xAF açık oynamak istiyorsak 8800GTX leri atmayalım,

lazım olacaklar

Yada 8800GT modelinin 1GB ram bellekli modelini bekleyeceğiz...

Cevaplar için teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: reason666

2. el 8800GTS kaynıyor 8800GT yüzünden

• http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=11614

evet güzel bir kaynak bazı sorulara cevap veriyor
  • Şu Nvidia'nın görüntü kalitesi iyi olsa bende almayı düşünüyorum ama şuana kadar kullandığım tüm nividia ve ati kartlarda gerek video'Da gereksede oyunlardaki ATi'nin görüntü kalitesi cok daha iyiydi herzaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=11614

evet güzel bir kaynak bazı sorulara cevap veriyor

Evet mükemmel bir kaynak.

Özellikle LOD tweaklere fln hasta oldum.

Oyunu alınca tamamen modifiye edip Dx9 da very high details den daha iyi bir görüntü elde edeceğim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Şu Nvidia'nın görüntü kalitesi iyi olsa bende almayı düşünüyorum ama şuana kadar kullandığım tüm nividia ve ati kartlarda gerek video'Da gereksede oyunlardaki ATi'nin görüntü kalitesi cok daha iyiydi herzaman

öyleymiş ben pek fark göremesemde gerçi bunun sebebi şimdiye kadar hep ati kullanmam olabilir bakalım şu nvidia nasılmış umarım pişman olmam 8800gt almaklan
  • quote:

Testten anladığımız üzere 8800GT darboğaza sadece 1920x1200 4xAA 16xAF çözünürlüğünde girmiş.

Bu durumda yapılacak en mantıklı yorum bana göre ram miktarı oluyor. Fakat 512mb HD2900XT ise aynı çözünürlükte herhangi bir sorunla karşılaşmamış.

Bu durumda Nvidia sürücü yada başka bir durumdan dolayı 1920x1200 4xAA 16xAF gibi çok yüksek bir ayarda sorun yaşamış yorumunu yapıyorum..

Bana da öyle göründü.

GTS 320 ile GT 512 arasında fark olmaması mantıklı gelmiyor (fazladan 192 MB ne işe yarıyor?).

GTS 640 bile rezalet sonuç almış.

Sanıyorum, 650 - 700 MB civarının biraz altına düşüldü diye oyunun hemen saçmalamaması lâzım?

---------

Ekleme: "GTS 320 - GT 512 arasında fark yok" yorumumu Vr-Zone testi için yaptığımı belirtmeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Ekim 2007; 18:57:22 >

• GeForce 8800 GT is the perfect card for gamers that want to play Crysis ..."
    -Cevat Yerli, CEO and President of Crytek

Cevat aga şimdi de 8800 gt ye dönmüş anlaşılan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Testten anladığımız üzere 8800GT darboğaza sadece 1920x1200 4xAA 16xAF çözünürlüğünde girmiş.

Bu durumda yapılacak en mantıklı yorum bana göre ram miktarı oluyor. Fakat 512mb HD2900XT ise aynı çözünürlükte herhangi bir sorunla karşılaşmamış.

Bu durumda Nvidia sürücü yada başka bir durumdan dolayı 1920x1200 4xAA 16xAF gibi çok yüksek bir ayarda sorun yaşamış yorumunu yapıyorum..

Bana da öyle göründü.

GTS 320 ile GT 512 arasında fark olmaması mantıklı gelmiyor (fazladan 192 MB ne işe yarıyor?).

GTS 640 bile rezalet sonuç almış.

Sanıyorum, 650 - 700 MB civarının biraz altına düşüldü diye oyunun hemen saçmalamaması lâzım?

Tomamca sitesine girdim ilgili testte göremedim bu 2900XT modeli 512mb'dır diye gözümden kaçmış olabilir.

Varsa olduğu sayfayı verebilirmisiniz,yada bu kanıya nasıl vardınız 512MB modelidir diye.

• @Asefik THG'da Crysis testinin olduğu sayfada şöyle diyor:

quote:

It's not a surprise, Crysis doesn't bring major changes in the hierarchy, but confirms the 8800GT's performances, which are only really outgrown in 1600 x 1200 + filters, although 512 MB are still enough for the HD 2900 XT which doesn't collapse under this mode.
  • Cevat yerli nesrin topkapıdan beter oldu artık.8800gts yeterli diyordu gördük.Yakında 8800GTS nin yeni versiyonu daha iyi der nasıl olsa o daha pahalı nvidia boylece daha çok para kazanır.
    quote:

Orjinalden alıntı: drgladius

GeForce 8800 GT is the perfect card for gamers that want to play Crysis ..."
    -Cevat Yerli, CEO and President of Crytek

Cevat aga şimdi de 8800 gt ye dönmüş anlaşılan
  • ya iide beyler ultra ve gtx cıkalı bir sene oldu adam bir senedir canavar gibi ekran kartıyla zevkini sürüyo halada canavar o zmn kart alanlar dandik bişey alanlar şimdi gtye geçecek olanlar zaten aynı parayı verdiler ha biri 2 kart aldı biri tek kart yılbaşında dx10.1 destekli kartlar cıkacak sora diceksiniz aa gt ye verilen paralar boşa gitti bu muabbet bitmez ihtiyacı olanlar gitsin alsın güzel kart fazla irdelemeye gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

2. el 8800GTS kaynıyor 8800GT yüzünden

öle zaten
  • gt nin ne hiz ne de ses sorunu olmadigi ortaya cikti

gecmis olsun diyorum daha yeni ekran karti almis olanlara
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

gt nin ne hiz ne de ses sorunu olmadigi ortaya cikti

Kaynağın donanım haberdeki test ise o testtin videosunda karta hızaşırtma yapılmamış o anlamda hız diyorsan o hala bir muamma ses sorunu diyorsan sessiz olduğunu fakat oldukça fazla ısındığı söylenmiş

Kartın sıcaklığına gelirsek eğer aynı 8800GTS karakteristiğinde yani soğutucusu oldukça fazla ısınıyor ve oyunlar ardından masa üstünde bile 50-55 derece arasında geziniyor fakat bunun çalışmasına bir etkisi yok...
  • ceof kendini iyi kaptırmıs gt yee yav tmm gt en iyi kart gitt al... milletin kararından sanane yaa..

tmm biz yeni aldık geçmiş olsun bize.. aferin sana.. ben şimdi yeni kart alsam yine ultrayı ve gtx i tercih ederim... bunların altında performans veren ve yüksek çözünürlükte hüsrana uğratan gt yi deil tabiki.. oc luymusta defaut halde verdiği performans önemlidir benim için.. oc lu kart kulanmak ta bana göre diil.. yine gt yi tercih etmezdim..

millete geçmiş olsun deme hakkın yook senin haddini aşıosun..

isteyen istediği kartı alır gt ni al nabarsan yaap sen...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

quote:

gt nin ne hiz ne de ses sorunu olmadigi ortaya cikti

Kaynağın donanım haberdeki test ise o testtin videosunda karta hızaşırtma yapılmamış o anlamda hız diyorsan o hala bir muamma ses sorunu diyorsan sessiz olduğunu fakat oldukça fazla ısındığı söylenmiş

Kartın sıcaklığına gelirsek eğer aynı 8800GTS karakteristiğinde yani soğutucusu oldukça fazla ısınıyor ve oyunlar ardından masa üstünde bile 50-55 derece arasında geziniyor fakat bunun çalışmasına bir etkisi yok...

oncelikle oradaki versiyon 700 mhz de calisiyor zaten hiz asirtilmis durumda
    750 e ceksen de cok fark olusturmaz bu 1. si

2. olarak 8800gts de idle da 60 derece idi ama sonuna kadar oc rahatca cekebiliyordum yazin bile hic bir ekstra sogutma yapmadan 648/1620/1044 mhz lerde calisiyordu yani bu kart da voltajinin izin verdigi kadar gidecektir bence bu ortaya cikmistir

ayrica 60 derece benim kriterlerime gore sicak deildir

benim kriterlerimde sicak 90+ dir
     105 derecede bile performans dususu olmuyor farkinda olmadan kullanmisligim var

zaten ozelden sordum 700 mhz de full yuk altinda %100 fan hizinda 75+ gormez dediler

yani sen fazla yazma istersen

Tamam Herşey Güzelde Ne zorunuz var bu kartlarla bu kadar?
    Herkez sizin gibimi düşünmek zorunda?
    İnsanları kırmanın ne alemi var? Sizi 2.ci defa uyarıyorum Mesajlarınıza Lütfen dikkat edin.

• Selamlar,

@ Kobb

İyi bir açıklama yapmış. Bende daha önce kendi yaptığım hesaplamalarda, Tmu ünite miktarını 8800 Gt için 28 olarak belirlemiştim, fakat mimari değişikliği sebebiyle 56 Tmu'ya çıkmış ve bu durumda kart epey güce kavuşmuş.

Yani aslında Furkan'ın kesinlikle şanslı olduğunu düşünüyorum ben, sonuçta Geforce 8800 serisinden bir kart ve mimarinin Sp:4 değilde Sp:2 olarak değişeceğini gerçekten hiç ama hiç tahmin etmiyordum. 65 Nm çipin içerisinede, 750 milyonun üzerinde transistör sığdırmak, gerçektende iyi olmuş 90 Nm 681 Milyon'a göre. Nvidia işini çok iyi yapıyor.

Shader işlem gücünü ise, ( Shader işlemci hızı*sayısı ) *3 olarak hesaplayabiliyoruz. 8800 Ultra'yı 612 Mhz kabul edersek 560 Gflops shader işlem kapasitesi bulunuyor. Bu rakam 8800 Gt'de 500 dolaylarında, bu durumda 8800 Gt'yi 700 Mhz civarlarına getirdiğimizde Shader işlem gücünün Ultra ile birebir aynı olacağını görüyoruz. 65 Nm çip için zor olmasa gerek zira, 90 Nm Gts'lerin çoğunun hava soğutmayla günlük 650 Mhz hızlarda kullanıldığını gördüm, hatta Labrodorit'in bozulan kartı 700 Mhz'e kadar çıkıyorduki, eğer aynı oranda hız aşırtma olan bir kart denk gelirse 8800 Gt'nin 800-900 Mhz kullanılması beklenebilir. ( Tabi çok şanslı bir kişi olacak )

Fakat benim en büyük endişem, bu kartın bellek hızı. Yaptığım hesaplamalara göre Ultra ayarına gelmesi için 3.2 Ghz bellek hızına ulaşması lazım ama buna imkan olacağını sanmıyorum. Kartların bellek zamanlamalarıda bu noktada çok çok önemli tabi. 8800 Gt'nin bellekleri belkide daha az zamanlamalarla çalışıyordur, ekran kartlarındaki zamanlama ( Timing ) gerçekten çok önemli bir hadise. Bunu iyi araştırmak lazım, fakat malesef Nvidia'da, Ati'de olduğu kadar kolay olmuyor bu iş, dersinize iyi çalışmanız lazım.

Birde bu kartın Ddr 4 versiyonlarının çıkacağını duydum, ayrıca 0.7 Ns belleklerinde üretimde olduğunu biliyorum. Tabiki maliyet 500 ytl dolaylarına çıkacaktır ama, 1 Gb 0.7 Ns Gddr 4'lü bir 8800 Gt ( Calibre türü soğutmalı ), 500-600 ytl parayı hak edecek bir kart olurdu. Hakikaten böyle bir kart çıkacakmı?

Çünkü 9 versiyonu çıkacağını duydum, onun için yazıyorum. 256 Mb versiyonu ise, sessiz, sakin kendi halinde fakat 8600 Gts'den bunalmış kullanıcılar için iyi bir alternatif olacaktır

Neyse, inşallah 256 bit bellek arabirimi problem olmaz bu kart için, gerçi HD 3XXX serisindede aynı durum yaşanıyor ama, bilemiyorum , zamanlamalarda büyük bir değişiklik söz konusu oluyor olabilir.

Çünkü ekran kartlarının bellekleri, 64-128-256'diye devam ediyordu her zaman, ben bundan sonra 512 bit'den aşağı kart üretilmez zannediyorum fakat 256 bit'e tekrar geçiş yapıldı. Demekki belleklerin hızları, eskisinden çok daha fazla süratle gelişiyor, buradan bunu anlıyoruz. Bu bizim gibi orta sınıf kart kullanan insanlar için çok çok iyi bir haber.

Saygılar.

• Sanırım beklediğimize değmiş bu kart piyasayı sallayacak gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.