THH kararından sonra bende tebrik edeceğim :D. Kardeşim anlamıyorsun herhalde üründen 1 adet aldığım halde iptal ettiler. Sırf bahane üretmek için böyle uydurdular. Ağlayan falan yok yani merak etme ben sadece bilgilendirme olarak yazdım. Başkasının da başına gelirse THH ye başvursun her türlü alacağını böyle firmalara kafasına göre öyle ürün iptal edemezler. Ben o üründe 3-5 tane falan alırım iptal eder ona bişey demem. Vatan bilgisayardan indirim denk geldikçe ürün alıyorum. Bir kısmını kendim kullanıyorum bir kısmını da sattığım oluyor inkar etmiyorum. Ama sonuçta parasını ödeyip alıyorum bedavaya almıyorum yani. Sende denk getirirsen sende alırsın imkanın varsa bunda illegal yada etik olmayan bir şey yok. Ben böyle kafasına göre saçma sapan iptal eden firmalardan çok malzeme aldım THH yoluyla merak etme yani kafanı da yorma. Sadece bilişim firmasında çalışıyorum diye bana böyle saçma sapan bahane ürettiler. Kimseye de bir şey ispatlamak zorunda değilim. |
8900₺ MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X (3. sayfa)
-
-
Umarım uygun fiyatlı başka bir kampanyadan yararlanabilirsiniz. Benim de ihtiyacım vardı denk geldi şansa Teşekkürler Vatan Computer😎
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İllegal veya etik olmayan bir şey yok demişsiniz ama, son kullanıcı piyasasından, son kullanıcıya satmak üzere ürün satın almak, yasal da değil, ahlaki de değil. Takibi zor olduğu için yaptırım uygulanmaması nedeniyle insanlar bu işin normal olduğunu zannediyorlar. Ancak tarihte de yasaktı, şimdi de yasak, devletler bu konuyla ilgili sürekli kanun çıkartıp duruyorlar, İslam'da ise tüccarın bırak pazara çıkmış malı satın almasını, pazara doğru yola çıkmış malı alması bile açıkça haram.
-
Vatan bilgisayarı genelde sevmem ama al sat yapanın siparişini onaylamaması on numara hareket olmuş, tebrikler VATAN
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 11 Şubat 2025; 16:57:31 > -
Bana göre yasak ve etik olmayan bir şey yok. Senin görüşün odur saygı duyarım hocam. Ama başkasına saldırmak ya da küfür etmek gibi hareketde bulunan kişiler emin ol yazdığınız günahlardan daha fazlasını işliyor haberi yok. Neyse çok uzatmak istemiyorum konuyuda. Senin görüşün dediğim gibi bu şekildedir. O şekilde davranabilirsin sıkıntı yok.
-
Her vatandaşın 1 adet ürün alma hakkı varsa ben alıyorsam ve bunu engelliyorsa THH kararından sonra bende tebrik edeceğim Vatanı merak etme hocam :)
Siz hala şunu anlamıyorsunuz bir üründen 1 den fazla alırsam farklı şekillerde o zaman insanların hakkına girmiş olurum ama bir ürünü kendime kullanmak için ya da satmak için bile olsa 1 adet alıyorsam kimse bununla alakalı hesap soramaz ve hakaret edip kötü konuşma hakkını bulamaz bu kadar basit ve net. He ben bir üründen 1 den fazla alıp bir şekilde insanların hakkına giriyorsam o zaman zaten yaptığımın etik olmadığını söyleyebilirim. Çok uzatmanın da anlamı yok ister tebrik et dediğim gibi ama bende THH kararından sonra gidip özel olarak Vatan'ı tebrik edeceğim.
-
Son kullanıcı piyasasından son kullanıcıya ürün alıp satmak yasaldır. Fatura kesme şartı ile istediğiniz şirketten satın alıp satma hakkına sahipsiniz. Kimse bu hakkı elinizden alamaz. *Kurumsal fatura kesmenin diğer bir anlamı da budur.
E-Ticaret yapan firmaların bir kısmı kelepir avında zaten. Alıp geri satarak ekmeğini döndüren binlerce insan var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 11 Şubat 2025; 23:59:55 > -
Kurumsal fatura kestirirseniz, son kullanıcı piyasasından çıkmış olursunuz, son kullanıcı için tanımlanmış indirim ve promosyonlardan faydalanamaz, son kullanıcıya karşı müteselsilen sorumluluk zincirinde yer alırsınız, daha da önemlisi, satmasanız bile ödeyeceğiniz vergiler dışında, sattığınızda, aradaki farkın katma değer vergisini ödersiniz. Perakendeciden alıp satarsanız, ticari işletme olsanız bile, bu fahiş fiyat ve stokçuluk suçunu oluşturur ve bizde çeşitli cezaları var, satış fiyatı şikayet edilen ürünün satın alma faturası, perakendeciden kesildiyse, cezayı iptal ettirme başvurunuz doğrudan reddedilir, o faturayı itiraz başvurusunun ekinde ibraz ettiğiniz anda fahiş fiyatı bizzat delillendirmiş olursunuz. Ticari işletme değilseniz, zaten daha büyük sorununuz var demektir.
Dünya'nın bazı yerlerinde, ağır suç olarak kabul ediliyor, mesela ABD'nin bazı eyaletlerinde hapse girersiniz, Çin'de de hapse girersiniz, alıp sattığınız mal, kamu için kritik listedeyse, idam bile edilebilirsiniz.
Ticaret, satıcı ile alıcı arasında, aracı olarak alışverişin tamamlanmasını, yani mal ve paranın karşılıklı olarak el değiştirmesini mümkün kılma şeklindeki hizmetin adıdır, aracı yokken de o alışveriş mümkünse, aracının faaliyeti ticaret olarak tanımlanamaz.
Bu arada @savas82 yazdıklarım benim görüşlerim değil, ben başkalarının görüşlerini aktardım, bunlardan biri, son cümlemde yazdığım gibi bizzat Allah.
-
Hocam daha öncede yazdığım gibi her vatandaş gibi 1 adet ürün alma hakkım var . Bunu alır ister kullanırım ister satarım istersem de turşusunu kurarım buda kimseyi ilgilendirmez bu kadar basit. Kaldıki bu alacağım ürünüde işyerimde ekran kartımı değiştirmek için almıştım satma yada para kazanma niyetiyle de almadım. Kimseye de bir şey ispatlayamaya çalışacak da değilim. Sen doğru bildiğini yap bende kendime göre doğru bildiğimi yapayım herkes işine baksın boş ver uzatmanın anlamı yok gereksiz yere.
-
Hocam bu dediklerinizi destekleyecek bir yer gösterir misiniz? :) Perakende Arbitraj yasal bir olaydır. Fahiş fiyat ve stokçuluk yapmayan biri kar marjı ile istediği ürünü alıp satabilir. Yasal olarak bir site kullanıcı sözleşmesinde engellemiyorsa, istediği gibi alıp, geri satmakta özgürdür. KDV girişi yapılır, çıkışta da KDV farkı devlete ödenir. Şirket olduğu için gelir vergisine de tabii dir doğal olarak.
Bu olayı yapıp Türkiye'de zengin olan arkadaşlarım var. Bende yeni bir şahıs şirketi kurdum. Özetle giriş ve çıkış önemli, geri kalanı önemsiz. Perakende/toplu alım derdi Türkiye'de yok.
www.dopigo.comAttention Required! | Cloudflarehttps://www.dopigo.com/e-ticarette-arbitraj-nedir-nasil-yapilirLütfen bilgi satmadan önce bilgi sahibi olun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 12 Şubat 2025; 13:55:40 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: RebornedHocam bu dediklerinizi destekleyecek bir yer gösterir misiniz? :) Perakende Arbitraj yasal bir olaydır. Fahiş fiyat ve stokçuluk yapmayan biri kar marjı ile istediği ürünü alıp satabilir. Yasal olarak bir site kullanıcı sözleşmesinde engellemiyorsa, istediği gibi alıp, geri satmakta özgürdür. KDV girişi yapılır, çıkışta da KDV farkı devlete ödenir. Şirket olduğu için gelir vergisine de tabii dir doğal olarak.
Bu olayı yapıp Türkiye'de zengin olan arkadaşlarım var. Bende yeni bir şahıs şirketi kurdum. Özetle giriş ve çıkış önemli, geri kalanı önemsiz. Perakende/toplu alım derdi Türkiye'de yok.
www.dopigo.comAttention Required! | Cloudflarehttps://www.dopigo.com/e-ticarette-arbitraj-nedir-nasil-yapilirLütfen bilgi satmadan önce bilgi sahibi olun.
Bilgi sahibi olmak için de okumayı bilmek ve okuduğunu anlayabilecek bir durumda olmak lazım. Verdiğiniz linkte arbitrajın düşük fiyatlı piyasadan alıp yüksek fiyatlı piyasaya satmak olduğu açık ve net bir şekilde yazılmış. Bir alım satımın ticaret olması için, zaten dediğim gibi, satıcının malının, o mala, zaman veya mekan sınırlaması yüzünden ulaşamayan alıcıya ulaştırılması hizmeti olması, yani bir piyasadan, diğerine taşınması gerek. Bir piyasadaki ucuz malı alıp, o ucuzluğun bitmesini müteakip aynı piyasada satmak, arbitraj veya adı ne olursa olsun, herhangi bir ticaret biçimi değil, stokçuluktur.
Ekran kartının kampanya fiyatından satın alınıp kampanya bitiminde normal piyasa fiyatından satılması, ticaret değil, stokçuluktur. Bunu takip edilebilir ve bu şekilde ispatlanabilir ürünlerde yaparsanız, mesela taşıt veya gayrımenkul, ceza alırsınız.
Bu arada üniversite ve yüksek lisansım, ekonomi üzerine. 25 yıllık iş hayatım da var, bilgi satmak için yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: qzwxecBilgi sahibi olmak için de okumayı bilmek ve okuduğunu anlayabilecek bir durumda olmak lazım. Verdiğiniz linkte arbitrajın düşük fiyatlı piyasadan alıp yüksek fiyatlı piyasaya satmak olduğu açık ve net bir şekilde yazılmış. Bir alım satımın ticaret olması için, zaten dediğim gibi, satıcının malının, o mala, zaman veya mekan sınırlaması yüzünden ulaşamayan alıcıya ulaştırılması hizmeti olması, yani bir piyasadan, diğerine taşınması gerek. Bir piyasadaki ucuz malı alıp, o ucuzluğun bitmesini müteakip aynı piyasada satmak, arbitraj veya adı ne olursa olsun, herhangi bir ticaret biçimi değil, stokçuluktur.
Ekran kartının kampanya fiyatından satın alınıp kampanya bitiminde normal piyasa fiyatından satılması, ticaret değil, stokçuluktur. Bunu takip edilebilir ve bu şekilde ispatlanabilir ürünlerde yaparsanız, mesela taşıt veya gayrımenkul, ceza alırsınız.
Bu arada üniversite ve yüksek lisansım, ekonomi üzerine. 25 yıllık iş hayatım da var, bilgi satmak için yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.
Alıntıları GösterHocam ekonomi üzerine 25 yıl çalışmışsınız arbitraja hala yasal değil diyorsanız lütfen meslek değiştirmeyi düşünün. Ben daha fazla açıklamak istemiyorum.
Stokçuluğu da sizin için açıklayayım: Bir ürünün alınıp geri satılmamak üzere uzun süre depolanıp sonrasında satışa çıkarılmasına denir. Bir ürün alınıp kar marjı ile geri satışa sunulursa bu stokçuluk kapsamına girmez. Ticaretin mantığına aykırı söyledikleriniz.
Son kullanıcı mağazası aksini iddia etmediği sürece alıp satış yapmakta özgürsünüz. Ticarette fırsatçılık her zaman var ki önüne geçmek için ek yükümlülükler çıkartılıyor. Özellikle otomotiv sektöründe.
Özetle bana resmi bir kanıtla gelemezsiniz çünkü öyle bir durum yok. Kendi kafanızdan bir şeyler uydurmak yerine bana yasalarla gelin.
Örnek vereyim: Migros bir indirim zamanında 10 üründen fazla almayı yasaklamıştı. Çünkü satın alanlar yine ticari işletmelerdi. Bu migrosa bağlı bir örnek. Satıcı satış esnasında yasak koymadığı sürece o ürün 50 farklı firmanın elinden eline dolaşabilir. Hepsi izin versin 51. firma ürünü son kullanıcıya satabilir.
Bu şirketleri bağlayan bir durum. Devleti değil. Devlet her türlü satıştan KDV almaya devam edeceği için işine bile geliyor. Fahiş fiyat durumu başka tabii. 3 kuruşluk ürüne 10 lira çekerseniz o fahiş fiyat olur. 3 kuruşluk ürünü 2 kuruşa alıp 4 kuruşa satmak fahiş fiyat örneği değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 12 Şubat 2025; 15:39:10 >
-
Bir tane al satçı çıkmış şöyle etik böyle etik diye laf salatası yapıyor. Ben bunu yapıyorum etik ahlak da umrumda değil de işine bak arkadaş ne laf salatası yaptın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sözün banaysa sana ne kardeşim görmek istemiyorsan mesajları girmezsin ya da engellersin boş yapma işine bak. Şimdi benim sana yapacağım gibi engelleyerek.
-
Ben arbitraja yasal değil demedim, stokçuluğa arbitraj diyen sizsiniz. Bir ürünün geri satılmamak üzere değil, fiyatı artana kadar satılmamak üzere satın alınmasına stokçuluk, alındığı yerde hala aynı fiyatla satılırken kar marjı ile satılması ise fahiş fiyattır.
Yasa diyorsun, TCK madde 240, perakende ticaret kanunu var, hatta onun ek-1 maddesi var.
Son kullanıcı mağazası, aksini iddia etmiyorsa, adı son kullanıcı mağazası olmaz, hem B2B, hem B2C olur.
Netice itibariyle, tüketici olmadığı halde B2C müşterisi olan insanların herhangi bir faydaları yoktur, aksine tüketicinin aynı mal için daha fazla para ödemesine neden oluyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X