Şimdi Ara

8GB Ram, Anakart ve OS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yüksek kapasitede ram e ihtiyacı olan akademik bir program(Gaussian03W) kullanıyoruz. Ancak elimzdeki XP Pro veya Home sürümlerine sahip işletim sistemleri, 3-4GB in üzerini görmüyor. Bizde 8GB ram ve bunu destekleyen bir anakart alsak, acaba, yine farklı Microsoft ürünü bir işletim sistemi ile 8GB i görebilir miyiz? Bunun için en uygun anakart ne olabilir? 8GB ram destekleyen herhangi bir anakart sorun çıkarır mı?
    Konuyu işletim sistemlerinde veya bu kısım arasında, açıp açmamak arasında kararsız kaldım . Ama öncelikle donanımı halletmek gerekli diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifdu -- 3 Mart 2009; 21:58:14 >

• 8 gb destekli her anakart yeter.İşletim sistemi olarak 64bitlik versiyonları tercih edebilirsiniz.Mesela ben vista 64bit ultimate ile kullanıyorum 8gb ram i
  • öncelikle sisteminizi 64 bit olarak kurmanız lazım bunu içinde elinizdeki anakartı ve işlemciyi belirtmemişsiniz ama ..64 bit desteği olan bi işlemci olması lazım anakart olarakda yeni modeller için konuşuyorum 8 gb rahat görecektir ...alacağınız anakartın özelliklerine baktığınızda ram ile alakalı bölümde mutlaka desteklediği maks. ram miktarı yazıyordur.. saygılar
  • 64 bitlik işletim sistemi yüklerseniz kullanabilirsiniz.zaten xp işetim sistemleri 3 GB ram den fazlasını görmez çünki 32 bitleri destekler...ama örn:64 bit vista işletim sistemi kullanırsanız destekliyecektir...
  • Sayın burak9006, cs875 ve Demiray10 ilginiz için çok teşekkür ederim. Elimde şu an işlemci ve anakart yok. Ama sizin önerileriniz doğrultusunda bir seçim yapacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Para sınırı yoksa bu anakartı al
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=196018

Teklif ettiğiniz anakarta uygun olarak işlemciyide i7 tavsiye ediceksiniz sanırım ve buda anakart + işlemci fiyatlarını tam bilmiyorum ama kuru düşündüğüm zaman sadece iki donanım 1500 tl demek oluyor

Tabiiki maddi gücün iyi ise bende bu yolu tavsiye ederim yanına bide ddr3 1800 - 2000 civarı ram ve 4870 gibi üst seviye ekran kartı alırsanız bu sizi uzun yıllar götürecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ilgileriniz için tekrar tesekkur ederim. Tabii maddi durum sınırlı, şimdilik aşağıdaki parçaları düşünüyorum, PSU gücü yeterli olur mu emin değilim, ekran kartı benim için önemli olmadığı için uygun birşey seçtim.Dolar her geçen gün artıyor bakalım ne yapacağız.

Q9550
    PSU Asus P-50GA 500W
    Asus P5Q SE P45 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+16X 775pin
    Sapphire X1650 256 MB 128Bit DDR3 AVIVO 16X
    2x Kingston HyperX 4 GB (2*2) 800 MHz DDR2 RAM CL5
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.