Şimdi Ara

8gb ve 16gb ram (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
19.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 az da 8 yeter. Ben gecen ay rami 16GB yaptım ama yine de bunu soylemeliyim.
  • biz burda oyuncu bilgisayarından bahsediyoruz,adam bütün yorumları gördü,bi kerede ağzından yaw arkadaş ben bu kadar sayfa açarım,şu işi yaparım,arşiv yaparım,ağır programlar çalıştırırım dedi mi? demedi.siz tutturmuşsunuz pc de kendi yaptığınız işler için 8gb yada 16gb diye gidiyorsunuz.adama belkide hiç kullanmayacağı 8gb rami aldırın,yarın öbür gün ddr4 ramler de çıkar.10 numara pişti yapmış olursunuz.ben konudan çıktım kim ne yazarsa yazsın.konu sahibi kardeş sende 32 gb ram lazım olur.
  • 64bıt sıstem uzerınde 3dmax autocad yuksek mbıt vıdeo donusturme işi yapmayacaksanız helekı bu sızın ısınız degılse 4gb ram 32bıt sıstem yeterlı gerısı fantazı
  • Render, video edit, photoshop, cad-cam ile uğraşmıyorsanız veya 3-5 tane sanal pc açıp kod geliştirmiyorsanız 8 GB fazla fazla yeter günümüzde. 4 GB bile çoğu durumda yeter. Ayrıca 8 yetrine 16 GB takınca iki kat ram performansı da alınmaz. Saydığım konular veya benzerleri dışında performans hiç farketmez.

16 GB belleğin zaruri hale geleceği zamanlarda muhtemelen DDR4 bellekler gelecektir. Bu nedenle özel bir sebep yoksa 8 GB fazlasıyla yeterlidir. Kalan para daha iyi bir CPU,ekran kartı, HDD/SSD için kullanılabilir ve daha faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 21 Ocak 2013; 23:24:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T13K0L

quote:

Orijinalden alıntı: burakahmet19

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakahmet19

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Military Mind

arkadaşlar forumda dikkat ettim de 16gb ram taktırmak isteyenlere forumda birçok kişi onun yerine 8 gb ram al diyor, ram fiyatlarının fazla yüksek olmamasına rağmen neden böyle bir tavsiyede bulunuyorlar ki? fazla ram bilgisayarı negatif olarak etkiliyor mu? fazla bir fiyatı da yok, 16 gb ram daha iyi değil midir?

işletim sistemin 64 bit,oyun bilgisayarın varsa 4gb ram yeterde artar.forumdakilerin %90 ı sistem çıkartmak isteyen arkadaşlara sözde ideal diye 8gb ram al diyorlar,neymiş?bulunsun.oyun bilgisayarında adam 8gb rami napacak?yarın öbür gün lazım olur diyolar ya,kimse de demiyo yarın öbür gün ddr4 ram çıkar ddr3 ler ucuzlar diye.

8gbmış 16gbmış 32 gbmış,bunlar grafik tasarımla,video renderlama işleriyle,çift monitör kullanımlarıyla doğrudan alakalı işler olduğu için alınır.yoksa o oyun bilgisayarına 8gb ram koyan vatandaşlar göstersin bakayım hangi oyun 4gb ram kullanıyomuş.

uzun lafın kısası:4gb oyun pc si
    8gb profesyonel program kullanımları
    16ve32 gb daa profesyonel ve parası çok olanlar içindir.

olay bu...

8 ideal 4 değil

neden 8gb ideal aga? bana bi anlatsana,yarım aklımla senden bişeyler öğreneyim.

30 tane program aç anlarsın

anladım

yaaa sen bilmiyormuşsun işte , git birde 40 program birden aç hatta benim arasıra 50 program açtığım oluyor demekki banada 32 gb anca gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_69 -- 21 Ocak 2013; 23:33:24 >

• tasarım progmaları 3dmax v-ray tarzı seyler kullanıyorsan ve daha iyi perfomans almak istiyosan 16 iyidir ben hem oyun hemde tasarım ıslerı ıcın kullanıyorum cokda memnunum 8 den 16 ya gecdım ama benım sııtsna arakdasın dedıgı %10 luk dilime girer ama sunuda unutmayın oarcaları enakdar yüksek tutarsanız okadar uzun soluklu olur ve devir daimi daha rahat olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmetkirk -- 31 Ocak 2013; 13:05:09 >
  • Yav 8 gb ideal 2 3 yıl sonra bir tane daha 8 lik takarsın al sana 16 yani 16 gb oyun için 8 den farkı yok 4 bile yeter ama 8 öneriyorum
  • Yeni nesile çıkan oyunlar 8gb'ı öneriyor (Mesela Watch Dogs). Bu da gösteriyorki 1-2 yıla çıkacak oyunlar 16gb'ıda önerebilir. Yeni nesil konsollar çıktığı için, ram ihtiyaçları arttı. Artık bi sistemde en az 8 gb olmalı bence. 16 gb olursa daha iyi olur zira 1-2 yıl sonra çıkacak oyunlar daha fazla ram'e ihtiyaç duyacağı aşikar.
  • Konuyu hortlatmıs gıbı olacagım ama 8gb su anda zor yetıyor.. Bazı oyunlarda ram mıktarı %90 dayanıyor.. 16gb gecmek sart oldu.
  • konu hortlasın =) call of duty 6 gb ram istiyor. 16 gb geçelim mi?
  • 8gb ram standar 16 fuzuli.

Ben bf4 5 i gectigimi gormedim. Bu dediklerim oyun icin gecerli. İs icabi yeri gelir 32 gb ancs yettigi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel ve özellikle open world oyunlarda dikkat ederseniz 8 artık dolmaya başladı yavaştan 16ya geçeceğiz gibi 1-2 sene içinde
  • Military Mind M kullanıcısına yanıt
    Suanki oyunlarda 16 GB ile yuksek performans alamazsin. Suanki oyunlar maç 6-7 GB istiyo. Ama 16 GB alırsanız uzun sure rahat edersin.

• Sistemi nasıl kullanacigina bagli. Video render, kurgu , 3d ilüstrasyon,ayni anda birden fazla program, fsx tarzı simulator programları kullaniyosan alınabilir.

• 8 gb den sonrası fazla gelir ziyan olur kullanamazsın yani
  • Military Mind M kullanıcısına yanıt
    Extreme işlerle uğraşılmayacaksa günlük kullanımda 4gb oyunlarda 6gb yeterlidir.Fiyat farkı var 8gb 200 16gb 400tl Oyunlarda ve günlük kullanımda 8gb yeterliyken fazlasını vermeye ne gerek var o fiyat farkıyla diğer bileşenleri yükseltmek daha mantıklı özetle böyle.
  • T13K0L kullanıcısına yanıt
    Hocam misal ben call of duty ghost oynuyorum 5- 5,5 gb ram kullanıyor al sana bir örnek. Yani günümüz oyunlarında 8gb tam yeterlidir. Fazlası fuzuli olur çünkü en kral oyun 8gb ram kullanımını aşmıyor, başka kullanımlar var ise program v.s o zaman ram yukseltilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.ApoLLo -- 22 Mart 2015; 23:39:23 >
  • Kullanılmayacak rame fazladan para verilmemesi, o paranın diğer bileşenlere kullanılmasi için karşı çıkılıyor.

• Para çoksa depoyu fulle 32gb al. Para yoksa 4 te yeter.

• 32 cilogaytın 30küsürünü doldurduum vakit aldığım bi zıkrin şat vardı. bulsam da eklesem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.