Şimdi Ara

8GB vs 16GB Vram karşılaştırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 4080 24Gb 4090 32GB 4070Ti de 20GB olmalıydı net , hepsi yarısı nerdeyse

• Hele şükür şu bellek miktarı konuşulmaya başlandı. Nvidia, Turing mimarili kartlardan (GTX 20 serisi) beri alenen kullanıcılarını öpüyor. Ortalama %40 performans artışı sunduğu seride bellek miktarını artırmadı. Üstüne bir de Ray Tracing desteği geldi ki; bu yeni özellik, bellek kullanım miktarını artırıyordu.

Ampere ile düzeltirler dedik, daha beterini yaptı. Kartları düdük gibi bıraktı. 2080ti'dan hızlı olan 3080'i 10 gb; 2080ti ayarında olan 3070ti'ı 8 gb ile sundu. 3060'a ise dalga geçer gibi 12 gb koydu. Sonra saçmaladığını anladı, 3080'in 12 gb modelini çıkardı. Yetmedi, 3050'e 8 gb koydu. Saçma sapan işlerle çorba etti.

Ada serisi ile biraz toparlar gibi oldu ama o da şimdilik oyunların ihtiyacı karşılanacak düzeyde bellekle geldikleri için çok kötü durmuyor. 2 yıl sonra 12 gb bellekli kartlar ne durumda olur bilinmez. Kaldı ki; bildiğin kırpılmış modeli, 4080'le aynı isim olarak sunacaktı. Yani tepe seviyeye de 12 gb bellek koyacaktı.

Amd taa geçen nesildeki kırpılmış modeline (6800) bile 16 gb bellek koymuştu. Daha önceden de bellek tarafında bonkör davranan hep Amd oldu. Zaten Amd/Ati'nin bellek konusunda sorun yaşadığını pek hatırlamam. Yalnızca HD4870'e 512 mb bellek koyması biraz kötü olmuştu, ama onun da hem 1 gb bellekli modeli mevcuttu, hem de fiyatı inanılmaz uygundu. Nvidia ezelden beri hem bellek tarafında sıkıntı çıkarıyor, miktarı düşük tutuyor, hem de fiyatı geçiriyor.

• Rtx 2060 6gb sırf bu yüzden satıp vram olayından bıktığım için rx 6900xt almıştım,.Rtx 2060 de 6 gb yerine 12 gb olsaydı bugün hala o kartı kullanıyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün oyunlarda minimum vram kullanımı 5-6gb'tır.Şimdi nvidia ray tracing için kartlarını tanıtıyor. Bugün oyunlarda minimum vram 5-6gb olduğunu düşünürsek ray tracing açtığımızda direk 3gb kadar daha ekliyor. Nvidia bunun önüne geçmek için dlss çıkardı ama buda yetersiz kalıyor. Çünkü dlss kalite ayarında 200-400mb vram düşürüyor. Dlss kalite ayarının altındaki seçeneklerde ise artık darboğaz başlıyor ve oyunun görüntü kalitesi bozulmaya başlıyor. Bu bozulma yoğun bulanık olması diyebilirim. Yani nvidia kısaca kartları yeni iken saf çözünürlükte tanıtıyor ve zamanla kart 720p kadar düşmeye başlıyor. Peki bunun en büyük sebebi nedir, çok net vramin az olmasıdır. Eğerki oyunları max ayarda oynamak isterseniz 8-10gb vrame kadar kullanımlar görünüyor. Bu durumda ray tracing açmak istediğinizde 12-14gb vram kullanımlarına çıkmaktadır. Bu durumda ne açarsanız açın asla kurtaramazsınız, kısaca ray tracing için şuanda max ayarlarda minimum 12gb vram ihtiyaç duyuluyor. Bu durumda 10gb vram yetersiz kalmaktadır. Yani dlss açarak bu durumu kurtaramazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 11 Nisan 2023; 2:13:36 >

• Duman çıkıyor duman!  Bu utanç nvidia'ya 10 sene yeter. 3060 gibi bir kartı 12gb çıkaran manyak zihniyet hala 4070ti ve 4070 12gb çıkarıyor bunlara ne desen az!

• sukrullex kullanıcısına yanıt
    Seneye shutter olunca 5xxx serisi 16 GB VRAM olarka satin almamizi istiyorlar.

Düz 6800 aldım 2k monitör işlemciyi de 5600 yaptım, ddr 5 e kadar 3 sene kafam rahat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans artışı yüksek 4000 serisi alınır diyordum. Demek ki bu da alınmazmış. 5000 serisine bakacağız artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu saatten sonra 8 gb vramli gpu alan net enayidir. son cıkan oyunlara bakın, optimizasyon özürlü oyunlar olsun olmasın 7-8 sınırında dolaşıyorlar, çözünürlüğü arttırınca 11-12 gb ları zorluyorlar. 12 gb bile bence sınır, 16 gb su dönem için en ideal vram kapasitesi, yüksek detayda sorunsuz oyun oynamak isteyenler için kesinlikle. suan en cok konusulan 4070 ti felan seneye çöp olacak yazıyorum buraya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sene önce benzer konuyu açmıştım. Edilen laflara bakın  

https://forum.donanimhaber.com/4gb-alti-vram-gunumuz-oyunlari-icin-artik-yetersiz--133888445

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.