Beyler herkese iyi akşamlar ben 8mb sınırsız tarife kullanıyorum yaklaşık 2 aydır sorunsuz gidiyordu cok nadir kopmalar olurdu. dun internetim 3-4 saat boyunca gelmedi ve modemdeki adsl ısıgı yanıp sondu durmadan ama hic uzun yanmadı bgn kullandıgımda ise cok fazla kopma oluyordu sonra pikatel combo max (mavi kablosuz modem ) i 1.10 versiyona gunceledim ve kopma sorunum gitti fakat internetim 710kbs de takılı kalıyor sanki sınırlandırılımıs gibi eskiden 870-950 arasında degisirdi problem ne olabilir ? modeme attıgım guncelleme ilgili olup olmadıgını bilmioyorum cunku onceki gunde ney yoktu 3-4 saat hız degerlerim bunlar gozukuyor ;İ statistikler - ADSL
Mod: G.DMT Tip: Fast Hat Kodlaması: Trellis On Durum: No Defect Hat Güç Durumu: L0
Alınan Gönderilen SNR Sınırı (dB): 10.3 11.0 Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 39.0 22.0 Çıkış Gücü (dBm): 11.9 19.7 Ulaşılabilir Hız (Kbps): 6528 940 Hız (Kbps): 6496 800
2 ay önce de değerler böyle mi idi? bu değerlere göre yine iyi alıyorsun arkadaşım. :) ama kayıp az değil tabi ki. 444 0 375 i arayıp durumu bildirin elbet birşeyler yapacaklardır. :)
bugunku degerlerim böyle ve max 770kb e cıktı ama orjinale donmedi yine
Mod: G.DMT Tip: Fast Hat Kodlaması: Trellis On Durum: No Defect Hat Güç Durumu: L0
Alınan Gönderilen SNR Sınırı (dB): 10.1 12.0 Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 39.0 22.0 Çıkış Gücü (dBm): 11.9 19.7 Ulaşılabilir Hız (Kbps): 7040 956 Hız (Kbps): 7008 800 K (number of bytes in DMT frame): 220 26
Cuma günü ttnet e arıza kaydı bıraktım. bıraktıktan 2 saat sonra internetim kesildi ve bugun(pazartesi) e kadar gelmedi bu süre içerisinde ttnet i aradıgımda hattımda iyileştirme yapıldıgını santrale uzaklıgımın 1750 m oldugunun ve hattımda topraklama işlemlerinin yapıldıgını söylediler Yeni degerlerim bunlar;
İstatistikler - ADSL
Mod: ADSL2+ Hat Kodlaması: Trellis On Durum: No Defect Hat Güç Durumu: L0
Alınan Gönderilen SNR Sınırı (dB): 11.0 12.9 Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 41.0 20.6 Çıkış Gücü (dBm): 12.3 19.3 Ulaşılabilir Hız (Kbps): 8544 861 Hız (Kbps): 8191 797
Benim gibi bir internet delisi için haftasonunu netsiz geçrmek zor oldu ama sanırım 2 gunde halledilmesi fena deil sorunun :D
quote:
Orijinalden alıntı: ROBOTY
Cuma günü ttnet e arıza kaydı bıraktım. bıraktıktan 2 saat sonra internetim kesildi ve bugun(pazartesi) e kadar gelmedi bu süre içerisinde ttnet i aradıgımda hattımda iyileştirme yapıldıgını santrale uzaklıgımın 1750 m oldugunun ve hattımda topraklama işlemlerinin yapıldıgını söylediler Yeni degerlerim bunlar;
İstatistikler - ADSL
Mod: ADSL2+ Hat Kodlaması: Trellis On Durum: No Defect Hat Güç Durumu: L0
Alınan Gönderilen SNR Sınırı (dB): 11.0 12.9 Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 41.0 20.6 Çıkış Gücü (dBm): 12.3 19.3 Ulaşılabilir Hız (Kbps): 8544 861 Hız (Kbps): 8191 797
Benim gibi bir internet delisi için haftasonunu netsiz geçrmek zor oldu ama sanırım 2 gunde halledilmesi fena deil sorunun :D
SNR değerin sınırlarda,en ufak sorunda netin gider.zaten 1400 metrenin üzerinde 8mbit pek sağlıklı olmuyor. sanırım saha dolabı evinin dibinde.
Arkadaşlar ben 1 hafta filan önce geçtim bu lanet şeye. Önceleri süperdi. 850 kb ile indiriyordum ve söyleyenlerin aksine en ufak kopma olmadı. Ama 3. gün kopmalar başladı. Özellikle akşam saatleri hiç bağlanamıyordu modem reste atıp duruyordu. Sonra bende adsl ayarlarından adsl+2 özelliğini işaretini kaldırarak giriyordum. Sonra dedim belki buna bir çözüm bulurlar. Aradım adam dedi işleminizi gerçekleştiriyorum bir saat içinde aynı sorun olmazsa hiç sorun yaşamazsınız. Gerçektende olmadı ama 2 gün boyunca modeme baktım 5991 kbps a sabitli kalmış. Bugün geldim download hızım saniyede 30 kb yani 0.2 mbps a kadar düşmüş. Tekrar aradım dedim böyle işlem yapılmıştı ama hızım aşırı düşük. Adam dedi öyle olmaması lazım, ben ayarlamaları için haber gönderiyorum dedi. Baktım bu sefer 4090 kbps ye çekmişler sabit hızı. Sonra hız kontrolü yaptırttı bu sefer 0.19 mbps çıktı. Dedi imkansız bu uzaklıktan bu hızı kesinlikle almanız gerekirdi yani en aşağı 3.6-3.9 mbps civarı değer çıkması gerekirdi dedi. Arıza kaydı yapıp kapattı.
Şimdi tecrübelilere soruyorum. Ben bu hız sınırlandırmasını istemiyorum çünkü geceleri hız çok güzel oluyor. Adamın ayarladığından 200 kb daha hızlı indirme yapabiliyorum. Adama desem siz sınır koymayın ben yine eskisi gibi kesilmeye başladığında adsl ayarlarından modu değiştiririm diye olur mu? Yani adsl+2 veya adsl modu ile bağlanacağıma G.DMT---G.lite--- T1.413 bunlardan biriyle bağlanırım. O zaman zaten alacağım maksimum hız da düşeceği için kopma olmaz. Onlar aramadan bana birileri tavsiyede bulunursa ona göre hareket edeyim bir daha aramak zorunda kalmayayım.
Şimdiki değerlerim bunlar Mode: ADSL2+ Line coding: Trellis On Status: No Defect Link power state: L0
ben modemimi guncelleyerek kesinti olayını hallettim 0 kesinti artık ama soyle bi durum var saat biraz gec ama gec saatte oldu 1 saat once fark ettim ne demek bu deli olucam bunlar internetimi sınırlıolarmı ne yapıolar bi bakın modem raporuna
Mod: T1.413 Tip: Fast Hat Kodlaması: Trellis On Durum: No Defect Hat Güç Durumu: L0
Alınan Gönderilen SNR Sınırı (dB): 29.7 24.0 Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 38.0 20.0 Çıkış Gücü (dBm): 12.1 19.8 Ulaşılabilir Hız (Kbps): 8160 1164 Hız (Kbps): 2048 512 K (number of bytes in DMT frame): 65 17 R (number of check bytes in RS code word): 0 0 S (RS code word size in DMT frame): 1 1 D (interleaver depth): 1 1 Delay (msec): 0 0
bide arkadasım zayıflaman fazla fln demissin bunun onune nasıl gecilir ? mesafe uzak demeyin ama 2 ay boyunca 0 kesinti ile kullandım ben neti degerler hep aynıydı bu aralar basladı bu sorunlar