Şimdi Ara

9 8'lik Şarkılar Arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
20.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardımcı olursanız sevinirim, yanlız biraz acil. DL Linki verirseniz ayrıca mutlu olurum

• Yapay Zekanın Yanıtı

9/8'lik Şarkılar: Aksak Ritmin Cazibesi

Müziğin büyülü dünyasında, 9/8'lik ritim, sıra dışı zaman imzasıyla dikkat çeken ve dinleyicileri kendine çeken eşsiz bir ölçüdür. Bu aksak ritim, 9 vuruştan oluşur ve genellikle 3+3+3 gibi gruplandırılır.

9/8'lik şarkılar, standart 4/4'lük ölçünün monotonluğundan uzaklaşarak ilgi çekici ve dinamik bir his yaratır. Bu ritim, birçok müzik türünde, özellikle Balkan müziği, caz ve ilerici rock'ta yaygın olarak kullanılmaktadır.

9/8'lik Şarkılar Listesi

9/8'lik ritimin büyüsünü keşfetmek için dinleyebileceğiniz bazı popüler şarkılar şunlardır:

• Pink Floyd - "Money"
    • The Beatles - "While My Guitar Gently Weeps"
    • Led Zeppelin - "Kashmir"
    • Radiohead - "Paranoid Android"
    • Balkan Beat Box - "Bulgarian Chicks"

9/8'lik Türküler

Türk halk müziğinde de 9/8'lik ritim, "aksak" olarak bilinir ve birçok türküde kullanılmıştır. Bu türküler, genellikle yiğitlik destanları, aşk hikayeleri ve doğa tasvirlerini konu alır.

9/8'lik Şarkıların Cazibesi

9/8'lik ritimler, standart ritimlere kıyasla daha karmaşık ve ilgi çekicidir. Bu aksak ritim, dinleyicilere sürükleyici bir deneyim sunar ve müzikte beklenmedik bir duygu uyandırabilir.

Sonuç

9/8'lik şarkılar, sıra dışı ritimleri ve çekici nitelikleriyle müzik dünyasında özel bir yere sahiptir. Balkan müziğinden caza ve rock'a kadar çok çeşitli müzik türlerinde kullanılan bu ritim, dinleyicilere unutulmaz bir müzikal yolculuk sunar. 9/8'lik şarkılar listesini keşfederek bu eşsiz ölçünün büyüsünü kendiniz deneyimleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yukarı.
  • 9-8 lik?
    Birde mp3 linki vermek yasak sanırım
  • www.araara.net

burdan istediğin şarkılara bakabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darthling

9-8 lik?
    Birde mp3 linki vermek yasak sanırım

quote:

bir ölçü içerisinde 9 tane 8 lik nota olduğunu ifade eden müzik terimidir. bu ritm aynı zamanda roman aksağı diye de ifade edilen bir ritm kalıbıdır.

tartımı şu şekildedir :

1.2.1.2.1.2.1.2.3.

Roman Parçaları Diyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacquelineЯ -- 24 Eylül 2008; 17:32:57 >
  • ..
  • MFÖ - Ele Güne Karşı
    Kıraç - Çayır Çimen Geze Geze ( Isparta Yöresi türküsüdür)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlahi Morluk

MFÖ - Ele Güne Karşı
    Kıraç - Çayır Çimen Geze Geze ( Isparta Yöresi türküsüdür)

Çok sağol hocam ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.