Merhabalar Ben Aziz, 9. sınıf oldum ve Lgs 2 türkçe kaydırması yaptığım için 385 puan yerine 373 aldım bu yüzden puansız bir okuldayım. Okul bok götürüyor 373 aldım diyorum Haşa beni göklere çıkarıyorlar seviyesi böyle yani. Ama ben bu sefer Yks'yi gerçekten parçalamak istiyorum sayısalım sözele göre daha iyi yani en azından sınavda öyleydi. Şuan tyt çalışmam lazım ama müfredat baya değişti tüm videolar eski 9'lar ve eski tyt videoları, çeken yok hala yenileri için. Tyt'ye nasıl çalışabilirim derslerime nasıl çalışmalıyım ? Hangi hocaları önerirsiniz ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jieo -- 7 Ekim 2024; 18:34:51 > |
9.sınıf rehberlik edebilir misin ?
-
-
Sosyal bilimler lisesine geç tmden gir bence sayısal zor tyt için yardımcı olmak isterdim ama izlediğim hocaları unuttum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sosyal bilimlere gitmek istememe nedenim sayısal istemem sözel değil sayısala yoğunlaşıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jieo -- 7 Ekim 2024; 0:13:11 > -
Kardeşim bu ülkede ea ve sözel bölümleri artık bir işe yaramıyor. Sayisalim iyi demişsin seninde için de bir intikam hınç duyguları sezdim :D bu sene gireceğin sınavlara iyi çalış ortalamanı yüksek tut iyi okullara nakil yaptır. Ben lise de ortalamam yüksek olduğu için 4 okul değiştirdim. Yks için bu sınıfta başlamana gerek yok matematik ve geometrini çok iyi tut. 11 de ufaktan başlarsın yoksa ilerleyen dönemlerde soğursun.
quote:
Orijinalden alıntı: Failatün Failün
Kardeşim bu ülkede ea ve sözel bölümleri artık bir işe yaramıyor. Sayisalim iyi demişsin seninde için de bir intikam hınç duyguları sezdim :D bu sene gireceğin sınavlara iyi çalış ortalamanı yüksek tut iyi okullara nakil yaptır. Ben lise de ortalamam yüksek olduğu için 4 okul değiştirdim. Yks için bu sınıfta başlamana gerek yok matematik ve geometrini çok iyi tut. 11 de ufaktan başlarsın yoksa ilerleyen dönemlerde soğursun.Ha ders çalışmak istiyorum dersen;
Biyoloji biosem
Kimya benim hocam
Matematik bu seviye için bıyıklı matematik
Fizik Gökhan Aydın -fizikfinito
Türkçe Deniz hoca
Tarih benim hocam
Bunları izle bu hocaları iyidir. Müfredat ne kadar değişirse değişsin konular yine aynı olacaktır
Ea bölümleri iyi okulda okursan gayet de işe yarar, şu an sayısaldan devam etmek aşırı kumar hem fen liselilerle kapışıyorsun hem de bölüme başladıktan sonra işletmeciler econcular gezerken köpek gibi ders çalışmak zorundasın
Bu arada muhakkak bursluluk sınavlarına gir liselerin
Boğaziçi, Bilkent kazanacaksa yolu açık olsun diyorum.
Sakın sosyal bilimler gibi bir hata yapma zaten sayısalın sözele göre iyiymiş sosyal bilimler tamamen saçmalık aynı senin durumundaydım bende fen lisesi beklerken (ailevi nedenlerden dolayı) gelmedi sosyal bilimler geliyordu bana ve asla yazmadım zaten annem de istemedi gittik obp ile alan bir okula yazdırdık ama sen sen ol yakınındaki bir okula gitmeye çalış (eğer uzaktaki okullarda iyi değilse) ben o konuda çok pişmanım kardeşim yakındaki bir okula gidiyor ve sabah 6.30 da kalkiyor ben ise 5.50 de kalkmak zorunda kalıyorum neyse 9 dan iyi tut derslerini günlük minimum 1.5 2 saat çalışsan yeter zaten bu sene
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özel okulların bursluluk sınavlarını kazanmaya bak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende aynı senin gibiydim, 396 puan almıştım. Çalışınca yapılıyor ama. Lgs yi düşünerek moralini bozma.
Sevgili aziz, öncelikle hatalarınla yüzleşmeyi öğren ve bahanelerin arkasına saklanma. Her gün ders çalış. Gerisi gelir.
9. sınıfta yks'ye çalışmak yerine ilgi duyduğun bir alandaki olimpiyatlara katılmak bana daha mantıklı geliyor. Olimpiyatlara çalışırken düşünme yeteneğini geliştirirsin (matematik, satranç, bilgisayar gibi olimpiyatlarda özellikle), bu da 11-12'de yks konularına çalışırken fazlasıyla işine gelir. Şu an senin yaşlarında olsaydım bilgisayar olimpiyatlarına başvururdum mesela, bilgisayar bilimleri benim daha çok ilgimi çekiyor. Şu anda sahip olduğum en büyük pişmanlıklardan birisi lise yıllarında herhangi bir olimpiyata başvurmaktan çekinmek. Düşünme yeteneğimi lise yıllarımda biraz daha geliştirmiş olsaydım keşke diyorum, ileride alacağım eğitimlerde işimi hem daha kolay hale getirirmiş hem de lise yıllarım daha zevkli geçermiş diyorum.
Uzun lafın kısası düşünme kabiliyetine yatırım yap bence, olimpiyat olmak zorunda değil. Hobi olarak da yapılır, o kısmı sana kalmış. Yks'ye hazırlanırken de ileride alacağın derslerde de işini kolaylaştırmış olursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 7 Ekim 2024; 11:30:16 >
-
hoca konusunda gerçekten sıkıntı çekiyordum bu önerilerin iyi oldu çok teşekkür ederim
-
Olursa direk giricem zaten önceki cevaba yanıt olarak zaten gözüm yükseklerde sözel neredeyse tarih oldu gitti dil bölümü yok anlayacağın sadece ea ve sayısal tıp kazanmak istiyorum daha yeni 1 saatlik araya girdim yani gözüm yükseklerde
-
her yıl teknofeste projeler yolluyorum proje kabul oluyo fakat canlı mülakatta eleniyorum. Rutin gibi oldu artık 3 defa yolladım 2 si canlı mülakat 1'inde proje kabul olmadı devam ediyoruz hadi bakalım (:
-
Bir soru iptal oldu. Belki puanın yükselmiştir. Yani istediğin liseye geçme ihtimalin doğmuş olabilir.
-
yok maalesef alınmadım yine
-
Denemeye devam, başka yarışmalar da olabilir
Pubg mobile oyna
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Pubg mobile oyna
|
Sevgili aziz, öncelikle hatalarınla yüzleşmeyi öğren ve bahanelerin arkasına saklanma. Her gün ders çalış. Gerisi gelir.
|
Benzer içerikler
- ayt edebiyat kaç günde biter
- baykar staj ücreti
- ayt fizik formülleri
- l"hospital yasak mı
- sabahlamak için ne yapmalıyız
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X