Şimdi Ara

90.000 TL Sistem Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tahminim yaşınız küçük değil .Ati demenizden belli zaten.Ati diye bi şey kalmadı çünkü. 15-20 sene önce tarih oldu. 

Daha rahat anlaşırız.Şimdi olay şöyle. 90000 tl çok para. Bu para ile alacağınız en yüksek fiat/performans farkını almanız lazım .Hatta bu rakam bile fazla şu an için .

Size RTX 4080 li bi makina kuralım. zaten RTX 4090 ile olan fps farkı ,aradaki fiat farkı ile, uzaktan yakından bi alakası yok. Yani RTX 4090, 4080 e göre çok pahalı. Bi pc de en çabuk eskiyen parça e. kartıdır. Çok uzun yıllar bi zevk beklemeyin yani e.kartından. RTX 4080 ,şu an yakın zamanın efsane e.kartı RTX 3090Ti den bile güçlü.

Ve tabi ki daha hesaplı, ryzen işlemci ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 9 Aralık 2023; 0:9:32 >
  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt
    35 yaşındayım hocam. Çocuklu evli adamım. Ardiye odasına bir köşe kurayım. Akşam çocuk yattıkdan sonra bir gün eşime bir gün kendime vakit ayırayım tamamen niyetim o. ATI Radeon 9600 den beri hiç Amd ekran kartım olmadı niyeyse hep uzak durdum. Ne zaman bilgisayar topladıysam hep o günün en iyisi veya bir altını topladım. Q6600 en iyilerden iken onu koydum sisteme gittim 8800gt koydum. Ocz reaperx vardı rami bile fantezi seçmiştim. (sayi niye yok oldu o firma :/) Sonra zamanı için iyi bir laptop olan g75vw aldım hala evdedir, 840 pro ssd ile hala iş görür.
    Pandemi başında ge75 raider laptop aldım ısınma sorunundan muzdarip olup iade ettim. 2022 sonunda laptop için bir şans daha verdim ge77hx rtx 3080li laptop aldım. İşlemci öyle güçlüki o küçük alanda soğutmak için mükemmel ötesi bir fan gürültüsü(boşta bile) onu da tüketici hakem heyeti haklı buldu iade ettim.

Dedim bu iş laptop ile olmaz. Artık bu bütçe ile olabilecek en iyi sistem olsun istiyorum. Ama dediğim gibi bilgisayar ile salt oyun değil işim. O fiyata herşeyi o fiyatın hakkıyla yapsın maksatım.

Sizden ricam şimdi işlemci ve ekran kartında özgür olarak bir sistem önermeniz. Monitör konusunda bilginiz var isr özellikle parlaklık aşığı olan ben için bu noktayı atlamadan 2k önerinizi de beklerim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 17 Aralık 2023; 15:8:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Şimdi şöyle ,bakınız. Oyun için abartılı bi kişi olmadığınızı yazmışsınız .Zaten o zaman bu kadar ,parayı tabiri caizse,bi, pc ye gömmenin bi alemi yok. Çünkü bi pc de ,dediğim gibi en çabuk eskiyen parça ekran kartıdır.

Ryzen bi sistem kuralım. Anakart ve işlemci olarak çok uzun ömürlü olur.Şu an perf.olarak, İntelden farkı olmaz.Artı ,3-5 sene sonra, üzerine muazzam bi işlemci takma şansınızda olur. Yani, pc nin ömrü uzarda,uzar.

RTX 4080 ile gidelim.

Tamam derseniz ,güzel,hesaplı bi makina kuralım .Fazla uçmanın bence ,bi esprisi yok. 

• Monitör olayında ,maalesef,pc donanım konusunda olduğu gibi,aşırı tecrübem,yok. Yalnız monitör inceleme ve test /puan hususunda ,özellikle rtings.com sitesini tavsiye ederim.

RTINGS.com
    Monitor Reviews: Best of 2019
    https://www.rtings.com/monitor
    Sizi sonuna kadar anlıyorum hocam. O zaman monitör 15bin tl düşelim. 75 bin tl. Bu fiyat için uygunum ve bilgisayar için harcayabilirim. Bu sebeple bu tutar dahilinde kendimizi kısmaya gerek yok.

Ekran kartını rtx4080 dedik. Ssd konusunda gerçekteb samsungdan şaşmak istemiyorum. 2tb 980/990pro sabitliyelim ssd için. Siz anakart önerinizde en az bir m2 slotu gen5 olan bir ürün bulursanız samsung gen5 ssd çıkardığında bir tane 512lik alırım gen 5 i c, 980/990 proyu d olarak oyun diski yaparım.
    Birde hocam kendimi bildiğimden söylüyorum bir tık daha popüler markalar olsun gibi bir takıntım olabilir. Mümkünse bu bağlamda seçim yapabilirsek sevinirim.

Evet buyrun hocam sahne sizin :)

(Kızmayın bana ama sadece aklımda kalmasın diye rica ediyorum. Eğer vakit ayırırsanız aynısının intel işlemci versiyonunu da yapma imkanınız varsa sevinirim). O kadar dil döktük yapmam diyorsanız da eyvallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 9 Aralık 2023; 2:56:9 >

• gen 5 ,gen 4 ,gen 3 olarak kendinizi kasmayın Artık ssd ler o kadar hızlı ki ev kullanıcısının bunları farketme olayı bitti,gibi. Ancak ,pc den ekmek yiyen,profesyonel uygulama,program kullananlarda ,fark,hissedilir.

Hoş,bi adet,gen 5 slotu olan bi anakrtta bulabilirim,sanırm.Biraz bakınmam lazım.

75.000 tl lik bi ryzen topluyayım. Bi de intel. Ama dediğim gibi,intel çok fazla watt harcar ve ısınır.

ssd yi de 2 tane 1 tb yapalım Depolama için, birini kullanın ,Tek 2 gb alırsanız eninde sonunda bozulacak. Bütün arşiviniz kaybolur Ama 1 ssd yi arşiv olarak kullanırsanız,fazla işlem görmiyeceği içn ömrü uzun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 9 Aralık 2023; 3:10:22 >
    Tamam hocam dediğiniz gibi yapalım. Aynen takılmaya gerek yok. 5k 6k read süreleri zaten uçuk süreler. Olayıda erişim süresi zaten ssd lerin.

Arşiv konusunda arşivlik bir verim yok. Harici disklerimde var zaten. 2014 de falan aldığım 840 pro düşünün yılların tbw değeri 24tb falan. Tabi bu sefer yüksek kapasiteli oyunlar girecek çıkacak daha fazla veri yazılacak ama ömrü dolmaz heralde. Dediğiniz gibi dw yapabilirsiniz bir tane 2 tb de olabilir.

• Ah be hocam geçen ayki Kasım ilk hafta indirimi tam size göre imiş.

61k ödeyerek 13400f + 32gb ram + 1tb m2 SSD + Zotac Rtx 4090 lı komple kasayı VATAN sattı ve satın alan tayfadanım.

O indirimleri beklemiştim, beklediğimede değdi valla

• https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-b650-pro-rs-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,320966840.html

Bu anakart acaip bi şey. Ryzen 7950X gibi bi işlemcide bile netteki testlerde buzdolabı gibi çalışmış.

Hoş bütçemiz,yüksek,daha cafcaflı bi şeyde alabiliriz.Ama bence bu anakart üzerinden gidelim.

• https://www.epey.com/monitor/lg-ultragear-27gr83q-b.html

Monit9r olarak ben bu daha iyi bir tercih olacaktır. Hdmi 2.1 desteği olduğu icin konsol desteği tam. 4k 120hz sinyalini alabiliyor.

Tek dezavantajı backlight strobing yok. Sizin attığınız monitörde de o kadar iyi değilmiş. Satın alan bir kişi belirtmiş. Biraz fazla parlaklık kısıyormuş. Tabi bu size gerekli mi bilmiyorum. Genelde hardcore rekabetçi oynayan ister gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadafa1 kullanıcısına yanıt
    Fazla parlaklık tam aradığım şey. Attığınız Lg modelide 400 cd/m2 yani internetteki o kişi bu lg de de parlaklığı kısar kesin.

Ama gayet güzel Monitör. Benim bulduğuma göre artısı hdmi 2.1 olması. Şu anki ps4 pro için gereksiz lakin Lg bir panel üreticisi olması mantığıyla tuf yerine tercih edebilirim. Teşekkür ederim.

• OverClocKing kullanıcısına yanıt
    Muhakkak o dönemde toplasaydım daha iyi olurdu. Kaçırdık malesef yani o dönem öyle bir plan yoktu. Sağlık olsun :/

• SARIMSAKLI MAYONEZ kullanıcısına yanıt

Artık bu bütçe ile olabilecek en iyi sistem olsun istiyorum. Ama dediğim gibi bilgisayar ile salt oyun değil işim. O fiyata herşeyi o fiyatın hakkıyla yapsın maksatım.

İsim salt oyun değil demissiniz. Ne gibi programlarda kullanmak istiyorsunuz pc'nizi. 7800x3d en iyi oyun işlemcisi su anda. Ama programlar icin en iyisi değil.

• https://www.sinerji.gen.tr/corsair-icue-4000d-airflow-rgb-850w-80-tempered-glass-usb-31-atx-mid-tower-kasa-p-47867?utm_campaign=akakce&v=1.60.9
    6300
    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (Turbo 5.0GHz) 8 Core 16 Threads 96MB Cache AM5 İşlemci - Tray | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-7-7800x3d-4-2ghz-turbo-5-0ghz-8-core-16-threads-96mb-cache-am5-islemci.html

11850
    amazon
    MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 6000MHZ(OC) HDMI DP 2xM.2 USB3.2 2.5G LAN WIFI 6E ATX
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0C3R2TXHJ?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

6850
    inventus
    GSKILL F5-6000J3038F16GX2-FX5 G.SKILL Flare X5 DDR5-6000Mhz 32GB (2X16GB) DUAL C30(30-38-38-96) 1.35V AMD EXPO Bellek - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14912

4400
    amazon
    ASUS GeForce Rtx 4080 Tuf-Rtx4080-O16G-Gaming 16Gb Gddr6X 256Bit Oc 2Xhdmi 3Xdp Rgb Ekran Kartı
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BJQPQDSM?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

43740
    www.incehesap.com
    Kingston KC3000 SKC3000D/2048G 2TB 7000/7000MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/kingston-kc3000-skc3000d-2048g-2tb-pcie-nvme-m-2-ssd-disk-fiyati-54424/?ref=akakce&v=1.11.5

3830
    gencergaming.com
    Deepcool Deepcool LS720 SE RGB 360MM Siyah Sıvı Soğutma
    https://www.gencergaming.com/deep-cool-deepcool-ls720-se-rgb-360mm-siyah-sivi-sogutucu

3200
    Ssd de pek bir mantığı olmadığı icin Samsung koymadim. Ve Samsung daha pahalı. Kc3000 980 prodan daha iyidir
    Ekran kartı pny gibi markalar istemediğiniz icin asusu koydum.
    Kasa da bildigim urun oldugu icin bunu koydum. Baska urunde tercih edilebilir.
    Bütçe biraz aşıldı. Ama tek tek seçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 9 Aralık 2023; 18:15:40 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.