Şimdi Ara

90.000 TL Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 90000 TL Monitör dahil Intel sistem önerisi rica ediyorum. Nasıl bir şey yapabiliriz. Duruma hakim olan sizlerin yardımını rica ediyorum.

Sistemde profesyonel olmamak kaydı ile her türlü program ve oyun oynanacak. Hazır sistem istemiyorum. İşin yarı zevki o kutuyu açıp o kurulumu montajı kendin yapmak zaten.

Alınacak parçalar ile ilgili kalem kalem taleplerimi yazıyıorum.

İşlemci: Kesinlikle Intel 14. nesil düşünüyorum. Soket değişimi vb. bu durumlar çok ilgilendirmiyor açıkçası. (illa Amd diyen arkadaşlar amd sistem de kurabilirler)

Anakart: Asus veya Msi markalarına sempatim var. Hız aşırtma aşırıya kaçmadan yapabilirim.

Ekran Kartı: Asus, Msi vb markalar tercihim.(Zamanında denediğim/deneyimlediğim top markalar harici Zotac, Pny, his gibi markalarda hep sorun yaşadım. Bu sebeple önyargılıyım.)

RAM: Bu sisteme ne gider ise 2x16gb

Soğutucu: 240 veya 360 radyatörlü hangisi gerekiyorsa sıvı soğutma.

Kasa/PSU: RGB Manyağı değilim ferah temperli camlı güzel hava alan bir kasa ve kurulacak sisteme uygun tam modüler bir psu.

SSD: İşyerimde çeşit çeşit bilgisayar çeşit çeşit SSD var. Her zaman sorunsuz tek model Samsung olarak gözlemledim. Yıllardır benimde kullandığım Samsung markasından şaşmak istemiyorum. 2TB 980/990 Pro

Monitör: Aydınlık bir odada kullanılacak. Kesinlikle 350 cd/m2 üstü bir parlaklığa sahip 27" 2k çözünürlük talep ediyorum. HDR olsa fena olmaz. Aynı zamanda PS4 Pro da oynanacak bu monitörde. Aklımda şu monitör var teknik özellikleri baya güzel görünüyor fakat bir incelemesini bulamadığım için bilgim yok. TUF Gaming VG27AQML1A (
    https://www.asus.com/tr/displays-desktops/monitors/tuf-gaming/tuf-gaming-vg27aqml1a/techspec/ )

Geri kalan çevre bileşenlerim (g603, g502lightspeed, artic pro wireless, ses sistemi, mouse pad) mevcut. İyiki zamanında PS4 için warzone oynamak için şunları 500 1000 küsür liralara almışım diyorum. Şimdi ne paralar olmuşlar. Onlarla ilgili bir talebim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 8 Aralık 2023; 23:37:55 >

• https://inventus.com.tr/arezu-plus

H7flow-14700kf+z790plus wifi-tuf 4080-kingston 32gb-thermaltake gf850psu -th360 sivi sogutma-1tb 980 pro. Toplam 80745 TL
    Kalanina monitor + alternatif parcalara bakilabilir(psu-anakart-sogutma vs)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler öneriniz için. Hazır sistemden çıksak tek tek daha seçenek özgürlüğü ile toplasaydınız da bu parçaları mı toplardınız?

Yazmayı unutmuşum(şimdi ekledim) hazır sistem alımı istemiyorum. Her parçamın kutusunu ilk ben açayım ve ben toplayayım istiyorum. Bu konuda şirketlere güvenim yok.

• SARIMSAKLI MAYONEZ kullanıcısına yanıt
    Bu hazir degil ki parcalari sen seciyorsun gene,istersen montaj istemiyorum de tek tek kutulu yollarlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size üzücü bir haber vereyim. Hiçbir nvidia kart 6-7 yıl gitmez. Sadece 4090 gidebilir onun içinde butceniz yetmiyor galiba.

4080 16 gb ile 2k da uzun gidebilir oda belki. 5 yıl hic zannetmiyorum. 4k da zaten 2 yıl sonra helvasını yeriz.

Temel sorun vram. Nvidia super serisi ile vram arttırıyor ama yine attiracaklar yeterli gelmeyecek ve bu kartları vram bitirecek.

Önceden de 6-7 yıl diye sistem alınmazdı. Su an da nvidia kart hic alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 8 Aralık 2023; 16:47:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Sistem önerinizi bu şekilde olarak takip ettim o zaman hocam

• sadafa1 kullanıcısına yanıt

Hiçbir ATI kart da o kadar gitmedi AMD kart da gitmez, dediğiniz gibi Nvidia da. Ben 6 7 yıl gitsin derken 6-7 yıl boyunca tüm AAA oyunları son detayda oynasın demiyorum zaten. Bu hiçbir kartta mümkün değil. Bugün AAA oyunları yüksek detaylarda oynatan bir kart 6 yıl sonra medium oynatsa o günün AAA oyunlarını yeterlidir. Bu görsel yetmediği zaman zaten yeni bilgisayar alınıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 Bin TL Sistem Önerisi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Bir ati kart daha uzun gider mi bilmiyorum. Ama 7900 gibi kartlar rt performansı hariç daha uzun giderler. Rt performansı düzgün olsa kesinlikle amd bakardim. Ve tabi fiyat biraz daha uygun olsa. Ne hikmetse bizde amd daha pahalı.

Ati nvidia capistirmiyoruz. 6 yıl gitsin diye kart almak saçma birşey. Ama siz medium oynarım derseniz denenebilir. Sonucu bende merak ediyorum.

Tabi şöyle ornek vereyim madem ati dediniz. Rx 5700 zamanında 2060 eş değer oldu sonra 2060 super çıkardılar rakip olarak. En son baktığımda ortalama fps de 2070 ile yarışıyordu.

İsin özü vram sen dolayı bu kartlar cop olacak. Bakin medium demiyorum cop diyorum.

Gtx 680 i gears 5 te denerken fps 40larda falan veriyordu ama görüntü yağlı boya gibiydi. O zaman artik gitmeyeceğini anladım. Daha önceden de alarm veriyordu o zaman cop oldu. Simdiki kartların şuanda anca yetiyor vramleri.

• Hocam bende senin gibi sistem arayışındaydım. Kasa da görsele ek H150 sıvı soğutucu aldım.

Ekstra 49 inç fantezi monitörü de ekledim sisteme. Ortalama 4-5 yıl ekran kartı götürür diye düşünüyorum.

Fiyat olarak kasa 40k

Monitör 18k + 2k ıvır zıvır 60k harcadım ben memnunum sistemden kimine pahalı kimine ucuz gelebilir. (Masa almaya para kalmadı bu arada :) )

90.000 TL Sistem Önerisi
    90.000 TL Sistem Önerisi

• Kereminyo kullanıcısına yanıt

Bu powerboost powergame,bazı kasa modellerini , sanırım lian li tarzına döndürmüşler.

Nasıl kasadan memnunmusunuz.

Ha bu arada sıvı soğutucu biraz lux olmuş. 90.000 TL Sistem Önerisi 

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Kasa çok geniş hocam akvaryum kasa diye geçiyor ama sistemden fazlası ile memnunum Mac den geçtiğim için net bilemiyorum sadece kendim topladım şuana kadar ultra da açmadığı oyun yok. Sıvı soğutma 2,5k ya sıfır gelince biraz kaşındım açıkcası. Üzerine monitör de fazlası ile fantezi ve lüx bana göre.

Sadece ufak bir çocukluk hayalini gerçekleştirme aşaması diyebiliriz.

• sadafa1 kullanıcısına yanıt
    Hocam işin özüne gelirsek sizin öneriniz nedir? Hadi ekran kartı benim nvidia şartımı geçin. Kafanıza göre yazın orayı. 6-7 yıl olayını da bir kenara bırakın hiç yazmadım sayın. Olay bağcıyı dövmek olmasın. Belirttiğim fiyata ve isteklere göre en iyi hangi bileşenleri seçersiniz. Soru bu, istek bu. Varsa yardımınız ve bunu paylaşmak istiyorsanız yazın size zahmet.

Oyun piskopatı değilim. Mesajımda da yazdım azar azar her şekilde kullanacağım bilgisayarı. Ve 90k param var ve bu parayla bilgisayar alacağım öneriniz nedir bilgileriniz ışığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 8 Aralık 2023; 22:40:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hakkatten yahu, 18000 tl monitör ,uçmuşsun,yani . O gözümden kaçmış.Ama neyse,heves edip almışsın,canın sağolsun.

Makina şu an için tam olmuş, Ama ilerde işlemci upgrade edecek olursan olursan anakrt zayıf. Neyse ,yine de dediğim gibi şu an için ve epey uzun bi süre eder bu makina. Güle güle kullan. 90.000 TL Sistem Önerisi 

İşinize karışmak gibi olmasın ama ben bu bütçe ile ,aşırı ısınmayan, fazla watt harcamayan, ve dünyanın en iyi oyun işlemcisi denilebilecek Ryzen 7800X3D li bi makina kurardım.Veya RTX 4080 ile 3-5 fps daha düşük almayı göze alırım derseniz,ryzen 7700 lü bi makinayı çok daha ucuza toplardım.

Güzel yorumun için teşekkürler hocam anakartı 2-3 seneye atx ile değişip işlemciyi de o anki duruma göre upgrade edeceğim ömrümüz yeterse.

Aslında ne bagciyi ne de sizi dövmek istiyorum. Sadece 6 yıl beklentisi gerçekçi değil. O yüzden biraz yorum biraz tahmin kattim. 6 yila teknolojide kimse ne olacagini bilemeyeceği için boyle önermeler yanlış olur. Sizde 6 yila pert olursa kart 6 yil dayanmadı diye uzulursunuz diye söyledim. Yoksa siz şuan için ve biraz geleceğe yönelik en iyi sistemi dizersiniz sonra gittiği yere kadar gider.

Sen ne alirdin derseniz veya rt performansı bekleyen biri için bütçe varsa kesinlikle 4080 öneririm. Bu fiyatlarda rt performansı beklerim oda nvidia da zaten.

Biraz meraktan, insanlar 90000 tl lık sisteme ne oneriyorlar diye girdim konuya sonra sizin beklenti beni tartışmaya kattı.

Açıkçası gerisi için bakmak lazim bu fiyatlara ne sistemler var bilmiyorum.

Bir arkadaşın önerisi gibi gerekirse b650 alıp 7800x3d te gitmek isterdim kuşkusuz. Ram 4bine 6000 cl 32 falan vardı o iyidir.

Anakart msi b650 gaming edge Wi-Fi var güzel bence. Veya m2 pci 5.0 ssd takacagim derseniz asusun benzer fiyatlara b650 kartları var. Msi un bu kartı m2 pci 4.0 destekliyor. Asusta 5.0 destekleyenler var.

En az 2 tb ssd alirdim. Tercihen wd sn850x, kc3000, fury renegade'den hangisi uygunsa alirdim. 200 tl falan fark varsa sn850x e giderim. Çünkü bir tik daha iyi.

Toplamda ne kadar tutarlar bilmiyorum. Yarin bakabilirim.

Veya siz arkadaşlardan neye karar verdiginizi yazarsanız değerlendiririz hep birlikte.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmek güzeldir.

Bu monitör kullanışlı mi. Bir incelemede pek begenmiyorlardi.

Kasa da şık duruyor. Hayırlı olsun.

• ARKADAŞLAR KONU DÜZENLENDİ.

Amd/intel farketmeksizin, nvidia/amd farketmeksizin bir sistem diyelim. Bütçe 90bin geri kalan ilk mesajımdaki gibi.

• Saolasin hocam yaş geldi 30 a anca kurabildik sistemi ama ne oyun oynamaya zaman var nede bilgisayarı açmaya.

monitore gelirsek ben çok beklenti ile almadım çünkü en yakın modeli 50k lara ulaşıyor. Ama renk doygunluğu 120hz kimine göre yetersiz gelebilir ama fps oyuncusu değilim ama bana fazlası ile yetiyor 4 pencere Yanyana açıp işimi görebiliyorum. Oyunlarda ultraview olması oldukça iyi gibi gibi bence f/p monitör.

90.000 TL Sistem Önerisi

Onlar benim intel ve nvidia markalarının bana hoş gelmesi ve ekran kartında ati zamanından beri yaşanan driver problemleri nvidiaya itti beni.

Ama işe karışmak değil zaten bilmediğimden sizlere sordum. Kayde değer bir fark varsa tabikide işe gönül rahatlığıyla karışın hocam =)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.