Şimdi Ara

900 derece direksiyon seti yapımı.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 900 derece direksiyon seti nasıl yapılır

arkadaşalar öncelikle gidipte g29 alamayacak arkadaşlar için söylüyorum 120 130 tlye 900 derece direksiyon seti yapabilirsiniz youtube kanalımda paylaştım:

Malzemeler:

1.Encoder(Eski veya bozuk yazıcıdan sökebilirsiniz)

2.Arduino leonardo veya Pro micro kullanabilirsiniz(leonardoyu tavsiye ederim çünkü daha fazla pin var ekstra button bağlayabilirsiniz ama pro micro çok daha küçük)

3Gerekli jumper kablolar

4.kasa(ben psu kutusu kullandım siz ise ahşap yada vb. kullanabilirsiniz)

5.isterseniz button ve potansiyometre kullanabilirsiniz (gaz fren debrıyaj ve sinyaller)

5.gerekli kablolar

eğer g29

• Yapay Zekanın Yanıtı

900 Derece Direksiyon Seti Yapımı

Bir yarış simülasyonu için gerçekçi ve sürükleyici bir deneyim arıyorsanız, 900 derece direksiyon seti şarttır. İşte kendi 900 derece direksiyon setinizi yapmanız için bir kılavuz:

Malzemeler:

• Direksiyon simidi
    • Direksiyon mili
    • 900 derece dönüş sensörü
    • Pedallar
    • Montaj donanımı
    • Elektronik bileşenler (devre kartı, kablolar, bağlantı elemanları)

Adımlar:

1. Direksiyon Simidini Monte Et: Direksiyon simidini direksiyon miline sabitle.
    2. Dönüş Sensörünü Kur: 900 derece dönüş sensörünü direksiyon miline bağla.
    3. Pedalları Bağla: Pedalları direksiyon setine fiziksel olarak bağla ve elektronik olarak devre kartına bağla.
    4. Elektronik Bileşenleri Bağla: Devre kartını, dönüş sensörünü, pedalları ve tüm diğer elektronik bileşenleri birbirine bağla.
    5. Yazılımı Yükle: Direksiyon setinizin işlevselliğini sağlamak için gerekli yazılımı yükle.
    6. Kalibrasyon Yap: Direksiyon setini kalibrasyon yapmak için kullanarak dönüş hassasiyetini ve pedal tepkisini ayarla.

İpuçları:

• Yüksek kaliteli malzemeler kullan ve sağlam bir yapı oluşturduğundan emin ol.
    • Dönüş sensörünü ve pedalları dikkatlice kalibre et.
    • Direksiyon setini, rahat bir sürüş pozisyonu sağlayacak şekilde monte et.

900 derece direksiyon seti yapımı, biraz el becerisi ve teknik bilgi gerektiren bir projedir. Ancak talimatları dikkatlice takip ederek ve kaliteli bileşenler kullanarak, evinde gerçekçi bir yarış simülasyonu deneyimi yaşayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de yapmaya uğraşıyorum ama ne denediysem encoderi doğru dürüst çalıştıramadım. motor sol tarafa ffb yapıyor ama sağ tarafta yapmıyor sonsuz dönüyor çözemedim hatayı , tüm videoları izledim ama çözüme varamadım. yardıma ihityacım var.

1 - leonardo klon

2 - 65755/c7769-60063 encoderli motor

3 - bts7960 motor sürücü

4 - 3 adet 10 k potansiyometre

5 - 12v powersuply

• sorun yazılımla ilgili olabilir. hangi yazılımı kullanıyorsun kalibrasyonu doğru yaptığına eminmisin. Ayrıca encoderi yanlış bağlamışsın tx ve rx pinlerine encoder gelecek ilk olarak motor bağlantısı doğru gibi yanlız encoder bağlantısını koymamışsın videomu izlersen sende encoderden gelen kabloları ona göre bağla yani sorun encoder kablosunda olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahmetr -- 12 Aralık 2020; 1:18:46 >
  • 900 derece direksiyon seti yapımı.

bu şekilde yaptım encoder bağlantısınıda hatta 6. pin ile gnd arasına anahtar da attım genede olmadı potasnsiyometrede herşey tamam. motor arkası encoder olmuyor anlamadım çok video izledim onlarda oluyor bende sıkıntı. Yazılım olarakta XLoader attım içine leonardonun içine

• kırmızı doğru sondaki sinyali gnd ile değiştir

• Alıntı

metni:
    Ben de yapmaya uğraşıyorum ama ne denediysem encoderi doğru dürüst çalıştıramadım. motor sol tarafa ffb yapıyor ama sağ tarafta yapmıyor sonsuz dönüyor çözemedim hatayı , tüm videoları izledim ama çözüme varamadım. yardıma ihityacım var.

muhtemelen sorununu çözmüşsündür ancak diğer arkadaşlara örnek olması için yazıyorum.

eğer ffb motoru tek bir tarafa doğru dönüyor ve sonsuz turluyor ise motorun motor sürücüye giren + - pinlerinin yerlerini değiştirin sorun çözülür

encoderin çalışmama sebebi doğru dirençleri kullanmıyor oluşun olabilir

encoderin A ve B pinlerini arduino kartının sırasıyla RX ve TX pinlerine bağla ardından encodere giden 5v pininden bu a ve b pinlerine 4.7k lık dirençler bağla yani a pini 5v a 4.7k ile b pini 5v a 4.7k ile bağlanacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.