Yakın zaman içerisinde yurtdışından, ses işlerimde kullandığım bazı aletler getirdim. Bunlardan biri'de Akai 4000ds mkII makaralı teybim. 3-4 sene kullandım, sonra bi o kadar da giriş katında olan bir depoda sakladım. İstanbul'a getirdikten sonra temizleyip çalıştırdım, ses ile alakalı bütün fonksiyonları yerinde. Vumetreler biraz dengesiz, bir de gıcırtı sesleri geliyor mekanik aksamdan. Bakımının yapılmasını istiyorum. Bunu Istanbul'da nerede yaptırabilirim bir fikriniz var mı?
Ayrıca nereden 1/4" sıfır bant bulabilirim? Yeni üretim (rmg, rtm) ya da eski (agfa, basf, maxell, tdk) olabilir, kullanılmamış olması gerekiyor sadece.
Saygılar,
sıfır bant bulmanız kolay da yeni üretim bant bulmanız çok çok zor . Gıcırtı sesi bantınızın sertleşmesi sonucu kafa üzerinde sürtünmeden dolayı çıkardığı sestir,mekanizmadan geldiğini sanmıyorum . Nispeten yeni chrome olmayan başka makara kullanın ,bakalım gıcırtı sesi olacakmı ?. kafaları saf alkole batırılmış kulak çubuğu ile silin , Vu meter deki dengesizlik devam ediyorsa demagnetizer ile mıknatıslanmış okuyucu kafayı manyetiğinden arındırmak gerekebilir .