Şimdi Ara

^^900 TL'YE KADAR ÖNERİLER^^

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba Arkadaşlar 3 yıldır kullandığım 6233'ten sonra yeni bir cihaz almanın vakti geldi diye düşünüyorum. Alacağım cihazı da bu kadar kullanma niyetindeyim. Bunun için gözden çıkarabileceğim miktar maksimum 650 TL.

Malumunuz o kadar çok marka ve model var ki bunlar içerisinden en uygun cihazı arayıp bulmak hayli zaman alacaktır. Kağıt üzerindeki özelliklerden uygun cihaz bulunsa bile donanım, yazılım ve diğer farklılıklar sebebiyle özelliklerden alınan verim değişebiliyor. Özellikleri tamamen uygun olsa bile donanım ve yazılımdaki giderilemeyen sorunlar ya da eksiler bir cihazı almamak için yeterli sebepler olabiliyor. Bunun için birçok telefonu elinden geçirmiş, cep telefonu piyasası içinde olan ya da bu işi bir hobi haline getirmiş, bu forumlarda dolaşarak belli bir birikime sahip olmuş kişiler olarak sizlerden yardım almayı düşündüm. Aradığım minimum özellikleri şu şekilde sıralayabilirim:

En az 2.2'' boyutunda en az 240x320 çözünürlüklü ekran

Cihazı zaman zaman modem olarak da kullanacağım için 3.5 G denilen HSDPA(7.2 ve üstü öncelikli olmak üzere en az 3.6)

En az 3.2 mp kamera, VGA boyutunda video

Wireless LAN

GPS

FM Radyo

Kaliteli kulaklık sesi

Kaliteli ve yüksek ses veren hoparlör(ler)

Sağlam kasa ve kullanışlı tuş takımı

Hızlı ve stabil sistem

Online video izleyebileceğim flash ve java destekli browser(Sonradan yükleyebileceğim bir uygulama yolu ile de olur.)

En az 4gb'a kadar hafıza kartı desteği

Bu yazdığım özelliklerden fazlasına 'hayır' demem. Özetle fiyat/performans oranı yüksek bir cihaz arıyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

250 TL Bonus ile gelen edit:

Evet arkadaşlar...

900 TL olan bütçe ile biraz daha bi şeyler isteme hakkı buluyorum kendimde. Yukarıda yazdığım özelliklere ilave olarak:

En az 7.2 HSDPA

Kapasitif dokunmatik ekran, en az 2.8''

En az 5mp kamera, Kaliteli video kaydı

Symbian Windows Mobile ya da Android işletim sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rsnyldz -- 1 Şubat 2010; 0:27:44 >

• n79 tavsiye edebilirim bide skyfire yüklersin net browser olarak güzel olur.flash desteği felan var skyfire da.ama donanımını vs. bilemicem elime alıp kullanmışlığım yok.bunu beğenmesen bile umarım aradığın telefonu bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: recko

n79 tavsiye edebilirim bide skyfire yüklersin net browser olarak güzel olur.flash desteği felan var skyfire da.ama donanımını vs. bilemicem elime alıp kullanmışlığım yok.bunu beğenmesen bile umarım aradığın telefonu bulursun

Teşekkür ederim.

Aradığım özelliklerde ilk gözüme çarpan modeldi N79
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsnyldz

quote:

Orijinalden alıntı: recko

n79 tavsiye edebilirim bide skyfire yüklersin net browser olarak güzel olur.flash desteği felan var skyfire da.ama donanımını vs. bilemicem elime alıp kullanmışlığım yok.bunu beğenmesen bile umarım aradığın telefonu bulursun

Teşekkür ederim.

Aradığım özelliklerde ilk gözüme çarpan modeldi N79

Alıntıları Göster
    Özellikle HSDPA 7.2 içeren model önerileri bekliyorum.

upplansın konu.

• quote:

Özellikle HSDPA 7.2 içeren model önerileri bekliyorum.

upplansın konu.

Alıntıları Göster
    e73 e bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR.YILMAZ

e73 e bakabilirsin.

Alıntıları Göster
    Stabil bir işletim sistemi istediğin için symbianlı N79 tavsiye etmiyorum.6700 alabilirsin gerçi wifi varmı emin değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

Stabil bir işletim sistemi istediğin için symbianlı N79 tavsiye etmiyorum.6700 alabilirsin gerçi wifi varmı emin değilim

Cevaplar için teşekkürler.

Symbian işletim sistemi stabil çalışmıyor mu/çalışamaz mı?

Stabilden kastım menü geçişleri çok ağır olmasın birden fazla uygulama açıkken kasmasın kendiliğinden reset atıp durmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rsnyldz -- 22 Ocak 2010; 21:40:59 >
  • quote:

quote:

Stabilden kastım menü geçişleri çok ağır olmasın birden fazla uygulama açıkken kasmasın kendiliğinden reset atıp durmasın.

Bugüne kadar 6260,7610,6630,N70,N73,N95 ve N95 8gb ta sahip oldum.En fazla 5 ay N70e katlanabildim.Diğerleri daha kısa sürdü Symbian son sistemleri N95 8gb N79 N82 gibi 128 mb rame sahip modelleri kullanılabilir düzeyde.Genede bir hantallık kasma mevcut.Mesela mesajları açıyorum ekran kendi kendine anlık gidiyo geliyo vs tabi bu gidip gelme 1 snden bile kısa ama genede benim sinirimi bozuyo adam gibi açıl işte can çekişmenin alemi ne ? Çağrı cevaplarken yada sonlandırırken telefon çok zorlanıyo kasılıyo ekranda arama ekranı kalıyo gidiyo geliyo vs çok gıcık hareketler.Onun dışında symbian bayağı gelişti eskisi kadar galeride kasma kitlenme yok en azında fotoğraflara rahat rahat fıtık olmadan bakılabiliyor.Reset atma olayı symbianın olmazsa olmazı zaten sık sık olmasada çok nadiren oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cedric...

quote:

quote:

Bugüne kadar 6260,7610,6630,N70,N73,N95 ve N95 8gb ta sahip oldum.En fazla 5 ay N70e katlanabildim.Diğerleri daha kısa sürdü Symbian son sistemleri N95 8gb N79 N82 gibi 128 mb rame sahip modelleri kullanılabilir düzeyde.Genede bir hantallık kasma mevcut.Mesela mesajları açıyorum ekran kendi kendine anlık gidiyo geliyo vs tabi bu gidip gelme 1 snden bile kısa ama genede benim sinirimi bozuyo adam gibi açıl işte can çekişmenin alemi ne ? Çağrı cevaplarken yada sonlandırırken telefon çok zorlanıyo kasılıyo ekranda arama ekranı kalıyo gidiyo geliyo vs çok gıcık hareketler.Onun dışında symbian bayağı gelişti eskisi kadar galeride kasma kitlenme yok en azında fotoğraflara rahat rahat fıtık olmadan bakılabiliyor.Reset atma olayı symbianın olmazsa olmazı zaten sık sık olmasada çok nadiren oluyor.

Alıntıları Göster
    istediğiniz özellikler ve fiyatı gözönüne alınca: N79, E66, 5800
    bu 3 model beliriyor. mp3, radyo ve hoparlör kalitesi daha önemliyse ve dokunmatik ekran sorun olmayacaksa nokia 5800 XM size göre.

sony ericsson g705e de bir bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4638581F3

bu 3 model beliriyor. mp3, radyo ve hoparlör kalitesi daha önemliyse ve dokunmatik ekran sorun olmayacaksa nokia 5800 XM size göre.

Alıntıları Göster
    n79da modem özelliği yok diye biliyorum ama...

• quote:

Alıntıları Göster
    @.:: NEJ@T ::.

Teşekkür ederim. Gayet açıklayıcıydı.

Bu zamana kadar symbiandaki sorunlar yüzünden hep java işletim sistemli telefonlar kullandım. Son zamanlarda çıkan modellerin symbian konusunda daha başarılı olduğunu duymaya başladığım ve artık symbianın tadına bakmak istediğim için Symbianlı bir model düşünüyorum. Ne gibi artıları olduğunu da pek bilmiyorum açıkçası. Örneğin; ücretsiz gps programı Garmin'i java tabanlı bir modelde kullanabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

Benim 6233'te bile varken nasıl olmaz? Vardır vardır. Özellik olarak belirtilmiyor bile bu özellik kağıt üzerinde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

Benim 6233'te bile varken nasıl olmaz? Vardır vardır. Özellik olarak belirtilmiyor bile bu özellik kağıt üzerinde.

Alıntıları Göster
    Size tavsiyem N85'tir.

• quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşım 300 tl ye bir çok özelliği olan pixma compeq tavsiye ederim 350 tl de cebinde kalır :)

www.yarinkapinda.com da bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mc.i

arkadaşım 300 tl ye bir çok özelliği olan pixma compeq tavsiye ederim 350 tl de cebinde kalır :)

www.yarinkapinda.com da bulabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    N79

• quote:

Orijinalden alıntı: AYYUZLUM

N79

Alıntıları Göster
    N79 'un dahili modemi var
    N79 stabildir o kasılmalar falan öyle birşey yok
    kullanıcılara sor kardeşim ya da git mağazada kendi gözlerinle gör
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

N79 kullanıcısı olarak arkada bir program çalışmadığı , Masaüstü resmim olmadığı ve son versiyon yüklü halde olduğu halde Stabil OlMAdığını ve arada bir de Kastığını söylemeden geçemeyeceğim. Kendi telefonunuzda olmayabilir fakat genelleme yapmazsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kissed by Fire

quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

N79 kullanıcısı olarak arkada bir program çalışmadığı , Masaüstü resmim olmadığı ve son versiyon yüklü halde olduğu halde Stabil OlMAdığını ve arada bir de Kastığını söylemeden geçemeyeceğim. Kendi telefonunuzda olmayabilir fakat genelleme yapmazsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    N79'da dahili gps var mı? İnternete bağlanmadan konum belirleme yapılabiliyor mu?

• quote:

N79'da dahili gps var mı? İnternete bağlanmadan konum belirleme yapılabiliyor mu?

Yapabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kissed by Fire

quote:

Yapabiliyor.

Alıntıları Göster
    Tuş takımı nasıl N79'un? Fazla mesaj yazan birisi olarak sıkıntı yaratır mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.