Şimdi Ara

9000 TL Bilgisayar Kasıyor :D ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1 hafta önce vatan bilgisayardan bilgisayar topladım yaklasık 9 bin tuttu ilk önceclikle sistem özelliklerini yazazyım

İşlemci = intel core i7 8700K 3.7 hZ
    Ekran kartı = MSI GTX 1060 6GB 192 Bit
    Bellek = CORSAİR 16 GB (2X8) Dual kit ram 3200 Hz
    Ana kart = MSI Z370-A PRO intel Z370 4000 MHz + (O.C)
    Sıvı soğutma = XIGMATEK SCYLLA 120 EN8620 240MM SIVI SIPUTMA SİSTEMİ EN8620
    SSD = Samsung 500 GB 960 Evo M.2 NVMe 3200 MB /1800MB MZ-V6E500BW
    Kasa = Cooler master MASTERBOX LITE 5 600W 80PLUS MidT ATX PENCERELİ KASA
    Monitör = BenQ XL2411 144 HZ

Sistem özelliklerim bu arkadaşlar genel olarak gayet memnunum sistemimden sadece bir oyunda sıkıntı yaşıyorum obir oyunları bilmiyorum denemedim tek oyun var bilgisayarımda PUBG ultra ayarlarda çok rahat oynaya biliyorum ama ara ara drob giriyor kasıyor bazen birden fps düşüyor sonra 1 sn takılmalar oluyor sistemden kaynaklandığını düşünmüyorum çok düşüğe aldığım zaman da ara ara drob girmeler oluyor ama bilgisayarımı ilk açtığım zaman oyuna girdiğimde hiç bir sorun yok drob girme takılma donma kasma yok donmadan kastım 1 sn 1.5 saniye gibi takılmalar acaba driverleri filan yanlışmı yükledim ilk defa toplama bilgisayar aldım tam olarak bilgim yok yardımcı olur iseniz sevinirim.

9000 TL Bilgisayar Kasıyor :D ?
    9000 TL Bilgisayar Kasıyor :D ?https://store.donanimhaber.com/d6/13/a2/d613a298c11d29ddf1749c6f88986970.png

• Anakart, soğutucu ve psu'yu görünce kör oldum resmen. Parayı harcamışsınız ama yanlış yerlere.
  • Dostum bu pc yi kim toplattı sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9K NASIL ÇARÇUR EDİLİR ADLI ÇALIŞMASI ARKADAŞIN.
  • hocam tam ayrıntı verirmisiniz ? neresi kötü
  • yani anlamadım soğutucu ve psu kötü diyorsunuız 2 side çok rahat değişebilir de siz neden böyle büyük tepki verdiniz sistem bilgim var benim sadece bir yerde hatamı yaptım driver yada başka birşeymi ayarlamak gerekir bilmeyen arkadaşlar lütfen yorum atmasın
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    anakartın neresi kötü nerden anladın hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sisteminiz kötü değil aksine çok kaliteli ürünlerden oluşturulmuş. Genel olarak forum kullanıcıları salt performans odaklı düşündükleri için sizin sisteminizde bu bütçeye 1070-1080 sığdırılır ve yüzde 40 daha iyi performans alınırdı gibi yorumlar yapacaklardır.

Siz gönlünüzü ferah tutun. Sistem gayet dengeli. Tek bir eksiği var o da ekran kartınız sistemin genel bileşenlerine oranla bir tık alt segmentte. Bir süre bu şekilde idare ederek bir quarter sonra piyasaya gelmesi beklenen 2070-2080 gibi kartlardan birini tercih ettiğiniz takdirde sisteminiz tam olacaktır.

PUBG optimizasyon özürlü bir oyundur. Hem server kaynaklı hem de optimizasyon kaynaklı donmaları 1080Ti ile dahi yaşıyoruz. Optimizasyonu problemli oyunlarda bu sıkıntılara takılmayın keyif almaya bakın derim.

İyi oyunlar dilerim.
  • Ozgn13 kullanıcısına yanıt
    ya kardeşim senin gibi aklı salim insan yok gerçekten bak direk anladın 20 serisini beklediğimi ekran kartı piyasası belli 1080 Tİ Düşünüyordum piyasada yok 1070 Alırdım ama ssd kısmak istemiyorum 1060 aldım yükselteceğim beklemediğim ama PUBG kafamada takıldı acaba bir yerde hatamı yapıyorum dedim :D Bu nvdi denetim masası ayarları filan hiç bilgim yok yeni sistem diziyorum hatta ilk dizişim aşırı bir bilgim yok %60 yada %50 biliyorum
  • asilzade0212 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Şuanda Mining ve çin yeniyıl tatili dolayısı ile tüm kartlar karaborsada yani 20 serisini beklemek çok mantıklı.

Nvidia denetim masası için aşağıdaki ayarları öneririm;

3D Ayarlarının Yönetilmesi Tabında sırasıyla;

Doku Süzme (Yüksek Performans)
    Düşey Senkronizasyon (Kapalı)
    Eşyönsüz Süzme (Kapalı)
    Güç Yönetimi Modu (Maksimum Performansı Tercih Et)

Çözünürlük Değiştirme Tabında;

1080p, 1920 X 1080 ve Yenileme Hızı 144Hz

Görüntü Ayarlarını Önayarla Yap Tabından;

Benim tercihlerimi Kullan seçilerek performans barı seçili olarak kaydedilirse performansınız artacaktır. Google' a ufo fps test yazıp girerek 144hz alıp alamadığınızı da test edebilirsiniz. Oyunların içerisinden de herzaman vsync (düşey senkronizasyon) kapalı olarak seçilmeli.

İyi oyunlar dilerim...

En son driver güncellemesini yükle

Nvdia geforce experience yi indir ordaki önerilen ayarı yapmayı dene

Sağ alt kutudan nvdia simgesini bulup çift tıkla açılan ekrandaki kullanım tercihini performans yapmayı dene

Virüs programı kullanıyor musun?

Eyw kardeşim deniyeceğim fps 144 verdi o sitede ekran kartı biraz düşük ama yine 144 görüyor ben bukadar tahmin etmiyordum
  • anka356 kullanıcısına yanıt
    nvidia diriverlar güncel suan
    O işlemciye anakart leş hocam.En azından insan prime z370A veya gaming 5 alır.

• sen ana kart alırken neyine bakıyorsun ? fiyatına mı
    mosfet ve vrm lere ve pasif sogutma kalitesi hocam.Keske dedigimiz kartlardan 1 tanesini alsaydiniz

• Adam drop yiyorum kasıyor diyor millet de anakart, soğutucu hatta power a bak diyor

Anakart ve drobun ne alakası var? power ile drobun ne alakası var? soğutucu vs. gerçekten bu forum kafayı yemiş insanlar sürüsünden oluşuyor.

8700K ya o anakart gider mi diyen cahil sürüsü bir yığın insan doluşmuş buraya. O anakart o işlemciye gitmiyorsa neden destek vermişler bre cahil! aklınızca 8400 için düşük seviye anakartlar yok 8600K ve 8700K için daha üst anakartlar vs vs.

Bu saçma mantığı kim oluşturdu bu foruma bilemiyorum ama şöyle komik ötesi yorumlarda bulunan leş tiplere gerçekten ayar oluyorum. Dünyanın en iyi anakartını alsan ne fark yaratacak? Z370-A PRO dan yaratacağı fark nedir? sıvı azotla OC denemesi mi yapıcan da anakartı beğenmiyon? yemin ediyorum akıl alır gibi değil bu forumun bilgi seviyesi.

• 9 bine 250 dolarlık gpu lol
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

9 bine 250 dolarlık gpu lol

O ekran kartı şuanda en uygun mağazada dahi 470 usd civarında hocam...
    Baslik sahibiyle hemen hemen ayni sistemim var ( Bende Ryzen 1700 var )

Yazdiginiz bilgiler de super kendime yaptim vallahi.

Yalniz benzer bir problem yasadim bende ve acikcasi soyle cozdum:

Denetim masasindan guc plani ayarlarina girin pc niz guc tasarrufunda falansa yukske performansa cekin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celof -- 7 Şubat 2018; 9:19:27 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.