Şimdi Ara

90lardan sonra doğanlar için zengin olmanın yolları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
27
Favori
30.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum eger kazandigimi harcarsam ömrüm boyunca çalışmak zorundayim ben 35 yasindan sonra rahat yasamak istiyorum ölene dek günü kurtarmak bana göre degil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teramycin

Dostum eger kazandigimi harcarsam ömrüm boyunca çalışmak zorundayim ben 35 yasindan sonra rahat yasamak istiyorum ölene dek günü kurtarmak bana göre degil
    Haklısın tabi dediğim gibi benim mesleğimle alakalı. Ben de eşim de iyi miktar para kazanıyoruz istersek direkt %75’ini biriktirebilir ve kalanla geçinebiliriz ama her ay yurtdışına çıkar kültür turları yaparız yazın antalyada izmirde oluruz. Evdir altındır yatırımdır hiç sevmedim hiç benlik değil. 18 yaşından beri sürekli geziyorum üniversitede küçük küçük bursları biriktirir Türkiyeyi gezerdim o dönemden beri aynıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Demacia kullanıcısına yanıt
    Cok güzel bir hayatın var mutluluklar dilerim benim öyle bir luksum su an icin yok ne yazik ki daha 15 sene calismak lazim :)

• teramycin T kullanıcısına yanıt
    Kafe olayında istediğin başarıyı sağlarsan artık paranı harcamaya başla derim. Bir kafe daha açayım kafeyi büyüteyim falan boşver ömür geçiyor yolu yarılayacağız birkaç sene sonra

Kafeden sonra pantolonu defacto degil jack jones giycem

• Hocam sen de yememiş içmemişsin. Tabi ki kazanılabilir bu para ama yiyemedikten sonra ne bileyim amacı kalmıyor kazandığının. Tabi keşke hiç hesap yapmadan yesem ben de ama olmuyor maalesef. Zamanında istediğini alamayan yokluk gören insanların bazılarının eli sıkı oluyor. Bazısı da amaaan yokken yiyemedik şimdi de yemezsem ne zaman yiyeceğim diyor. Kazanılmayacak para değil. Kira vs olmazsa. Dolardan altından köşeyi dönen çok var zaten. Annen de zaten çalışmış sana yük olmamış gibi senin kazandığın yanına kar kalmış. Bir de şu din konusu bu forumda niye bu kadar cok dönüyor anlamıyorum. Kimsenin dini umurumda değil de her şeye dinle alakalı yorum yazılmasa olmuyor galiba. Bırakın doğru mu yanlış mı konudan sapmayın lütfen.

Ev konusuna ben de katılıyorum. 300 bine ev alacağına faize koy. Bu da gerçi dini bir tercih oldu ama olsun.

• Tebrik ederim. Yalnız sanırım bekarsiniz. Evli ve çocuklu biri o kazançla para biriktiremez. Evliye 10 binin adı var sadece.

Sen de yine biraz yatırım yap o kadar da saçma. Bunun hastalığı var acil durumları var.

• 18 yaşından beri çalışmış bence normal olabilir

• sinanakgl kullanıcısına yanıt
    Haha haklisin dostum kardesim mezun olduktan sonra eve yardımı biraktim . Insanlar sunu anlamiyor onlar özelde 4 senede 60bine okuyup 4 senede babanin cebinden 40bin tlyi gezip tozmakla kafelere gidip harcamakla geciriyor ve kendilerini birseyleri haketmis olarak görüp bana hakaretvari konusuyorlar. Ben onlar bunlari yaparken para biriktiriyordum ve onlarda okumayip babalarindan bu parayi direk alip üstüne koyabilirlerdi bunu anlamıyorum :)
    En basiti 2017de 100binlik altin alan su an 300bin elde etmis durumda zaten anlatamiyorum bazılarına bunu :)

• ali222 A kullanıcısına yanıt
    Sözlüm var kısmet olursa 2 seneye evlilik olcak. Cocuguda 30dan önce düşünmüyorum kötü bir yasam standarti sunmak istemem cocuguma , yasadiklarimi yasasin istemem.

• Hikaye gerçek ya da değil, sonuçta açıkca güzel konu. Banka faizleri çok çok fazla parametre ile
    hesaplanır değişken algoritmalar kullanılır, ama paranızı değerlendirebileceğiniz en kazançsız yollardan biridir banka faizi.Şöyle bir düşündüğünüzde bunu çıkarmak zor değil, elinize bir miktar para geçiyor bu parayı piyasalarda kendiniz çevirirseniz hareket katarsınız, istihdam sağlarsınız, kalkınma sağlarsınız devlet bunu ister ve bunu özellikle gerekli sektörlerde yaparsanız teşviklerden yararlanabilirsiniz, ama paranızı bankaya yatırır faize bağlarsanız banka bu parayı piyasada is yapan kişilere satarak size faizi öder yani çok basit düşünürsek sizin paranızı iş yapan adam bankadan cekti sonra o paradan iş sonucu bir miktar para kazandı, kazancın içinde hem kendi kârı hem bankaya ödeyeceği faizli borç var ve bu parayı bankaya ödedi, Sonra banka bu faizli borç ödemesinden önce kendisi kâr etti sonra size vaad ettiği parayı verdi.Bu döngüde en az kâr eden siz olursunuz.2 Milyon parası olan biri banka faiziyle rahatlıkla yaşar demişsin, doğrudur neye rahatlık dediğine bağlı ama cebinde 2milyonu olan ve kafası biraz çalışan (gidip bu paraya nargileci açmayan) kişiler bu parayı kısa sürede 2ye katlar.Ev almak yerine parayı bankaya yatırıp faiziyle evde oturur demişsiniz, ev çoğu yerde bankaya göre daha çok kâr ettirir çünkü banka faizi hesaplarken bu parametreyide hesaba katar.Dediğin şey bir yerde bankayı aptal yerine koymak oluyor yani "ben riske girmeyim girenden çok kazanırım banka faizi ile" bunu söylemek yanlış olur.Bankaları hafife almayın bu adamlar şubelerine tuvalet koymazlar çünkü tuvaletlere kamera takılmaz :).Bir söz daha var bankalar ile.ilgili çok sevdiğim "amatör soyguncular banka soyarlar,esas soyguncular banka kurarlar".Elimde bahsettiğin miktarlarda paralar yok hic olmadı da öğrenci adamım 1₺ ye çay 5 liraya yemek yiyorum kampuste, kimya mühendisliği okuyorum çok fazla ekonomi okurum bu bilgileri oralardan edindim, yanlışım varsa deneyimli arkadaşlar düzeltsin.Altın doğrudan karlıdır ama uzun sürede, döviz para kazandırmaz temelde ama döviz sayesinde mevcut alım gücünüz azalmamış olur bizim.gibi dışa bağımlı ülkelerde bu şekilde malesef. Demem o ki dolar artınca elinizdeki para artıyor ama ürünlerin fiyatı döviz oranında da artıyor çok fazla ithal ürünümüz olduğundan mütevellit.Altın fiyatları da devamlı yükselmez son zamanlarda nüks etti, ama altının bu denli yükselmesi büyük sıkıntıya işaret çünkü devlet elindeki altın kadar başıboş para üretebilir, yani tl'nin değer kazanması için 2 yol var; 1.üretip satıp kâr edip devlet elindeki döviz rezervinin artması, 2. devletin elindeki altın rezervlerinin artması buda madenle veya halkın satışı ile olur altınınız kadar değerli yerli para basabilirsiniz.Zamanında enflasyonla mucadele edilirken yastık altındaki altınları TC iyi fiyattan alıyordu mesela onun sebebi buydu.

• Csb veya degil, çalışan adam bir şekilde kazanıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Para kazanılıyor da işte çoğu kişi geç başlıyor hayata. Ben geleceğimi planlarken yetecek seviyesinden biraz daha fazla kazanayım, harcayacak kadar vaktim olsun dedim. Öyle de oldu ama bu sefer pek hesap etmediğim şeyler gerçekleşti. Hem de benim kafa biraz değişti harcama arttı. Neyse çok şükür iyiyiz sen de umarım hedefine daha kısa sürede ulaşırsın ve tadını çıkarmaya başlarsın. Ama bak hani pc ye oyun kurarken ya da bir eşyayı monte ederken yapma aşaması daha zevkli olur ya sonra oynaması falan o kadar zevk vermez. Umarım sen onu yaşamazsın :))

• registermy kullanıcısına yanıt
    diyanet onu güncelledi devlet bankasının faizi haram değil. bizim faizler de haram olmayacak versiyon 6.1 ile
    Oyunlardan yavaştan baymaya basladim zaten , ps4 exclusiveler sarıyor baya birde switchim olsa tadından yenmezdi :)

• Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    Haha benim gecmis haramlar siliniyor mu acaba öğrenmek lazim

O tarz acil durumlar için planımız var benim bahsettiğim daha büyük yatırımlar birikimler. cebimde bankamda hiç para yok her şeyi harcıyorum değil

desteğe yazın günahlar için zebaniler iletişime geçiyor
    Ahaha ne bileyim öyle anladım ben de

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.