Şimdi Ara

90lardan sonra doğanlar için zengin olmanın yolları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
27
Favori
30.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin dinin sana benim dinim bana. "Lekum dinikum veliyedin" ama her konuda baskalarina karışıp haram helal fetvası verip kafirlikle itham edebilirim (!)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teramycin T kullanıcısına yanıt
    Demek ki bu yaşların genel olayı bu. Ben de sıkıldım eskisi gibi tat vermiyor. Ama world of tanks'de gerçek hayattaki arkadaşlarımla takım olup oynamamız çok zevkliydi onları unutamam :)) Konsol bana lüks geliyor. Zaten bilgisayarda ilgilendiğim oyunları oynuyorum niye bir de onu alayım diyorum. Aklıma yatmıyor. Switch'in İngilizcesini biliyorum da oyun vs kısmını ilk kez duydum

• krstarica kullanıcısına yanıt
    Hele şükür şunu yazan biri olmuş. Faiz ekside diye herkes bağırıyor, paşam kazanç olarak bunu yazıyor. Okumayan kazanıyor, biriktiriyor csbsine de şunu söyleyeyim. Bu ülkede uzunca bir süredir zaten okumayan kazanıyor. Nasıl kısmı asıl csb. O yüzden devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 4 Şubat 2020; 0:18:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt
    Switch dedigim nintendo switch yani konsol. Ps4tede oyunlari takas ederim ben genelde en son spidermani aldim red dead redemption 2 verip 20 tl üstüne ödedim mesela

Bilgisayarda kolay bu işler eğer çevrimiçi oyunlara çok meraklı değilsen :D Zevk hepsi canın ne isterse o.

• slowfood kullanıcısına yanıt
    Dostum su an param altında zaten , altindan bozdurdugumda faizde tutuyorum

• sinanakgl kullanıcısına yanıt
    Pcde zamunda var yıllardır kullanıyorum beles hersey

Kullanacağınız hitapları karşınızdakinin yaşını, kim olduğunu bildikten sonra kullanın. Ben senin dostun değilim.

• slowfood kullanıcısına yanıt
    Anladim dostum

• Ziya, Ziyaaa
  • Asıl olan para kazanmak değil yeğen. Asıl olan o parayı ne için kazandığındır. Ve paranın sana ne kazandıracağıdır. Ya csb yada hayattaki tek gayesi para olan birisin. Bol şans

• Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Tek gayem para ve mutlu bir evlilik.

Para ve yaşam arasındaki sınırı çok iyi korumak lazım.
    Geçenlerde bir yazı gördüm çok hoşuma gitti.
    Dünyanın en zengin kişilerinden birini örnek vermiş. Ardından, Şu kadar milyon dolar serveti var diyor. Yaşı 90 küsür. Hastalıklarını sayıyor. Yandada genç bir delikanlı var. 90 lik adama, bu delikanlınin yerinde olmak istermisin diye sorsan, hiç dusunmez hemen ister.
    Yandaki delikanlıya bu 90 lik adamın yerinde olmak istermisin diye sorsan büyük ihtimalle istemez.
    Para önemli. Ama gençlik sağlık ve huzur paradan daha önemli.
    Gençken kiyilip yenmeyen para, yaşlanınca zaten yenmiyor.
    Bir söz daha var. İnsanlar gençken sağlığını harcayıp para kazanır. Yaşlanınca kaybettikleri sağlıklarını kazanmak için tekrar para harcarlar.
    Kazanılan para helal yollardan kazanilmiyorsa, insanların hakkına girerek para kazanılıyorsa, kazandığın paranın bir kısmı ile ihtiyacı olanlara yardım edilmiyosa. Zaten hayrı görülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 4 Şubat 2020; 1:32:27 >

• Hikayenin başlarına göre geldiğin nokta çok güzel hocam, helal olsun sana. Ben de aynı şeyi düşünüyorum, 24 yaşımdayım, yeni mezun bilgisayar mühendisiyim. 5-10 sene çalışıp biriktirdikten sonra birikimimle ailem de yardım ederse emlak işine girmek kafama yatıyor. Müteahhitlik tarzı yani. Allah izin verirse 34 35 yaşımda parayı vuruyorum yani

• csb

• csb yazarın yaşı max 16

• Konuyu yarın birkac fotografla daha sslicem kıskanç yıkık baskalarinin basarisini hazmedemeyen parali üni mezunları biraz daha üzmem gerektiğini düşünüyorum. Herkese iyi geceler arkadaslar simdilik uyuyorum

• Başarılarınız daim olur umarım. Aşağı yukarı yaşıtız ve aynı dönemlerde çalışmaya başlayıp ikimizde halen bir fiil çalışıyoruz. Bizim gibi çalışan, onlarca arkadaşım oldu. Size nazaran benim bir birikimim yok hatta şuanda ödemem gereken kredilerim var (: Hee bunun yanında bir dükkan sahibiyim. Ağabeyim ile birlikte işletiyoruz. Ne kazanırsakta borcumuz harcımızdan kalanı bölüşüyoruz. Ama size şunu söylemek istiyorum, dükkan işletmek ve kısa vadede (ciddi bir farkındalık yaratmadıkça) ciddi kâr elde etmek imkansız. Vergiler, dükkan kirası , işçi çalıştıracaksanız onların masrafları derken minimum 1 veya 1,5 seneyi yerinde sayarak geçiriyor insan. Ki arkadaşlarımdan da dükkan sahibi olanlar oldu ve sırf başta masrafım az olsun diye milleti yanında sigortasız çalıştıran da oldu. Bence bu davranışta ahlaka sığan bir durum değil ya neyse. İçlerinden bir arkadaşım Balıkesir de pastahane açtı. Kenarda fazla bir birikimi yoktu ve borçlanmaya başlayınca dükkanı devredip bıraktı işi. Kimse size ya bu ay iş yapmadın hadi kira verme yada şu kadar indirim yapayım demez (: Birde yeme içme sektörüne kiralar biraz daha üstten gidiyor. Bende çalıştığım yerde iken mal çekiyordum, faturalardan ödemelere kadar her şeyi görüp biliyordum. Ya ben bu işi yaparım dedim ağabeyimde bende işlerimizden ayrılıp eldeki avuçtaki ile açtık dükkanı. Ama işin iç yüzü dükkan sizin olunca öyle olmuyor. Benim dükkanımın oturması 1,5 sene sürdü. Ciddi ciddi 1,5 sene adam akıllı iş yapamadım. Borçlarımı anca ödedim desem yeridir. Şimdi çok şükür işler oturdu az-çok birikim yapmaya da başladım. Girişimcilik, kendi işinin olması güzel şey. Az çok ticaret yapabilecek adama durma yap kardeşim derim. Ama sağlam bir analiz yapmadan işe atılmak adamı zarara da götürür. Bir süre cepten yiyeceğinizi unutmamanız lazım. Yanınızda olabilecek insanlarda çok önemli. Ben kardeşim ve ağabeyim çalıştık. Kışın sezon yok ben garsonluk yapıyorum abim takside kardeşim dükkana bakıyor. Böyle böyle derken yürüdü işler. Eleman çalıştırıyor olsam sıkıntı işte. Birde yer kendinin olunca insan daha çok çalışıyor. Sabah 9-10 arası dükkanı açıp senenin 8 ayı gece 1 bazen 2 ye kadar dükkanda durduk ve duruyoruz da. Bayramları iple çekiyorum çünkü güzel iş yapıyoruz :D Cumartesi pazar ağabeyim dahi olsa işi çıktığında surat yapıyorum. Bu sene bi eleman alacağız oda artık ihtiyaç olduğundan. Belki 1-2 sene sonra işi biraz üzerimden atmak adına işçi sayısı çoğaltıla bilir ama insan dükkanından ayrılmak ta istemiyor :D İşçiyken bu kadar kazanmıyordum evet şuanki durumum itibari ile de kazanmam neredeyse imkansız oda doğru ama şu bir gerçek sosyal hayatım bitti artık. Eskiden en büyük hobim abimle izinleri denk getirip balığa gitmekti. Önceden ayarlanmış iznimi iptal ettikleri için işten ayrıldığımı bilirim. Şimdi 3 senedir balığa hiç gitmedim :D Güzel ama zor. Çünkü maddiyat açısından küçüksen o düşünülen, hayal edilen patronluğa erişmek bi hayli zaman alıyor.

• üye olmadan bekci de olmaz üye bekciler.

• o biriktirdiğin paralar var ya. evlenince puff olucak.

sonra 20 sene rahat evlilik geçireyim diye çalışacaksın, sonra bir 20 sene daha çocuk güzel okulda okusun diye çalışacaksın. yaş oldu 60. sonra öl zaten.

hiç Evli bir evin masraflarını araştırdın mı? olmuş bir evlilikten bahsediyorum. Evlenmekten değil :) hani elektrik su kiira market pazar gibi.

merak ettim aylık gideri ne hesapladınız.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.