Geçenlerde servise götürdüm ve sanırım keçelerden yağ kaçırıyormuş. keçelerin değişmesi lazım dedi usta 600 tl fiyat çekti, ayrıyetten amorsitörlerim zayıfladı onları da değiştirmem gerekiyor ama maddi durumlardan dolayı değiştiremiyorum, 4 amorsitör değişimine 800 tl fiyat çekince aracımdan soğudum. bu parayı 91 corollaya yedireceğime satıp yenileyeyim dedim ustaya 6000 tl ye gider herhalde dediğimde- usta da arabayı iyi tanıyordu hep bakımlarını kendi yapmıştır.- "sakın ha bu araba 8000-9000 tl eder öyle ucuza verme sakın dedi" bende "9000 tlye alıcı varsa hemen satayım" dedim. tabi içimden 1500 tl lik masraf isteyen bir araca kim bu parayı verir ki dedim.
lafın kısası bu aracı satsam mı? yoksa bakımını yaptırıp kullansam mı? kafamı da şu kurcalıyor keçeyi değiştiriken motoru çıkarıp askıya alıcakmış usta. bu işlemden sonra sanki daha fazla sorun çıkarır gibi geliyor ne de olsa motor sökülecek.
Hocam eski arabanın derdi çok oluyor. Ekonomik olarak birikim olmayınca mecburen eski araba alıyoruz. Masraflarlar astarını yüzünü geçer gibi oluyor.
Elinde birikim yoksa eski arabanı tamir ettir gittiği yere kadar devam et. 7-8 bine satıp üzerine 3-4 bile koysan alacagın araba yine 10 yaşında büüyk olur ve masraf aynı olur. Bence 1500 masraf yapıp 1-2 sene daha bin derim
quote:
Orijinalden alıntı: sebenlim
Hocam eski arabanın derdi çok oluyor. Ekonomik olarak birikim olmayınca mecburen eski araba alıyoruz. Masraflarlar astarını yüzünü geçer gibi oluyor.
Elinde birikim yoksa eski arabanı tamir ettir gittiği yere kadar devam et. 7-8 bine satıp üzerine 3-4 bile koysan alacagın araba yine 10 yaşında büüyk olur ve masraf aynı olur. Bence 1500 masraf yapıp 1-2 sene daha bin derim
sattım arabayı kurtuldum ya 6850 tl ye verdim. Şu ekonomik durumda o fiyata satabildiğime dua ediyorum aslında.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme