s.a. arkadaşlar. Sivas/Suşehri ilçesi erence köyünde sınıf öğretmeniyim.
köy ilçeye 38 km uzaklıkta.(yolun 10 km si dağ yolu) her hafta sonu ilçeye gitmem gerekiyor bu yüzden kredi çektim ve geçtiğimiz hafta araba pazarından 3800 tl ye 92 model tüplü forman aldım. araç genel olarak temiz. aldıktan sonra tüpünü kontrol ettirdim. beyni bozuk dediler. yaptırdım diyafram altında küçük bir conta var o değişti bilgisayara soktular normal çıktı. 50 tl lik gaz doldurdum (fullendi depo, depo 30 lt lik) toplamda 200 km civarı yol yapmışım ve gaz bitti geçen gün. 200 km yolun yaklaşık 50 km si bozuk yol ve rampa. km de 25 kuruş yakmış gibi.
ne dersiniz çok mu yakıyor, çok yakıyorsa ne yapmam gerekir ?
Araç 1.6mı 1.3 mü bahsettiğin yolda 25 kuruş bence normal kullananlar daha iyi bilir
quote:
Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL
Araç 1.6mı 1.3 mü bahsettiğin yolda 25 kuruş bence normal kullananlar daha iyi bilir
1.3 motor
1. vites 2. vites 3. vtes çok kullandıysan o yollarda gayet normal , ancak lpg beynini hemen değiştirt fema taktır ucuzdur yakıtın 200 krş lere düşecektir kendi parasını fazlasıyla amorti edecek bir parça o yüzden korkmadan hemen değiştir
Aynı araçtan arkadaşımda vardı 1.3 motor olduğu için rampada yükte zorlanınca yakıta asılıyor dolayısıyla fazla yakıyor eğer arabanızın benzinde bi sorunu yoksa lpg kitine yönelin Regülatörü bi gösterin değiştirin ayar yaptırın en kötü şartlarda 12litre lpgden fazla tüketmemesi gerekir
En kötü yol şartlarında 20 krş yakması lazım. Ayarlarınızı bir konyrol ettirin
hocam, köy yolları için normal görünüyor. benim köy 17 km idi (13 km 3. vites 3-4 km 1-2. vites) 91 doğan L ile 17 lt / 100 km yakıyordum (=290 bin)
babamda 91 favorit lpg var şehir dışı 150 bin yakıyor =(9 lt/100 km)
şehir dışı yakıtını ölçmesi daha kolay ve de anlamlı bir rakam bulunabilir.