Şimdi Ara

93/4 Kasım 2013 YEMİN EDİLDİ || ANA KONU || (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.360
Cevap
16
Favori
123.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SerikFC

SerikFC 21 Antalya/Serik

Ekledim hocam linkli imzamızıda ilk sayfadan kopyalayıp ımzanıza yapıştıtıtsanız seviniriz
  • Zature olucagiz hocam desene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

Zature olucagiz hocam desene

Arkadaşım sarıkamışta yapmıştı burnumun dondugunu hissediyordum diyodu
  • tankçı olursanız nöbet tutmazsınız tabiki üst bölgeleri dış birliklerde filan ben askerlik hayatımda hiç nöbet tutmadım ama zırhlı birliklerde acemilik çok kötü bir yerdir 1960 ların disiplini ve uygulamaları mevcut hertürlü 60 lı yılları yaşayacaksınızdır bilecik 9. kjandarma eğtm alay kmtlığından gönderdiler ben jandarmaydım ama tank kursu gördüm doğudaki karakollarımızda tank mevcut :) piyadeler nöbet tutarken ben tankta uyuyordum çok kıskanılırsınız bide tankçı olursanız evet ben askerlik yapmadım :D yapanda yapmadı 2 hafta sonrada uzmanlığa adım atıyorum belkide bi yerde komutanınız olurum :) ve 1992/1 tertibim ben 1989 doğumlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 13 Eylül 2013; 12:37:50 >
  • HumanHunter H kullanıcısına yanıt
    Zorlukları da vardır heralde.Reelde 300 kişiyi yönetiyorum sanırım bunun etkisi de olur askerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levis35

Zorlukları da vardır heralde.Reelde 300 kişiyi yönetiyorum sanırım bunun etkisi de olur askerde

olmamı olmazmı kaç kişi var eğitim birliğinde 250 300 tane sapla aynı yerde yatacan pis ayak kokularıyla burnun bayram yapacak e bunun pisliği aptalı banyo yapmayanı mal olanı keş olanı dengesizi ne ararsan var ülkenin her ilinden her türlü her çeşit insanlarla beraber olacan heleki doğuya düşersen ktm rezillikleri koğuşlar dağ gibi çöp dolu yürümek için çöpleri ayakla itmeler ne deyim askerde iyi yer yoktur kötünün iyisi vardır bnu her zaman söylerim Allah kurtarsın

• Givenchy parfümümü götürsem mi çalarlarmı diye korkuyorum.
  • Öncelikle acemi birliğine neden koca bi bavulla gitmemeniz gerektiğiniz söyleyeyim.
    Ordada size koca bir bavul verecekler 2 bavulla usta birliğinize gitmek zorunda kalacaksınız. Zaten bu lsite gereksiz demiyorum ama usta birliğindeyken almanız daha mantıklı boşuna yük etmeyin.

Bende MYO mezunuyum gerçek hayatta samsung,hp,turkcell gibi firmalarda çalıştım. Bilgisayar Teknikeriyim. Ama bunu kendime teselli olarak görmüyorum. İyi bir pozisyonda askerlik yapmak,çavuş olmak şans işi kesin diye bir şey yok. Kesin çavuş olurum gözüyle bakmayın. Birde her çavuş aynı değil. Nizamiye çavuşu var bölük çavuşu var yazıcı olmak var vs. Yani çavuş olmakda bazen avantaj değil.

@Levis35

Askerde uzman olarak kalmayı düşünüyordum fakat 5 Ocak 2013'de yaş sınırı 26'dan 25'e düşürüldü ve bu senenin başvuruları bu ayın 16sında bitecek yani ben 1988 doğumlu olduğum için şansımı kaybettim. 1 ocak 1989 ve sonrası doğumlu arkadaşlar başvurabilecekler. Yaşın tutuyorsa başvurabilirsin kardeşim.

@SASEMAİKİDO

Ve son olarak dedelerimizin lafını da unutmayalım "1 tertip mis tertip, 2 tertip pis tertip, 3 tertip piç tertip, 4 tertip göt tertip" ve kendimizi çok avutmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Levis35

Givenchy parfümümü götürsem mi çalarlarmı diye korkuyorum.

Bence götürmeyin hele ki acemi birliğinde çok hırsızlık olayı oluyomuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agentbb44

Öncelikle acemi birliğine neden koca bi bavulla gitmemeniz gerektiğiniz söyleyeyim.
    Ordada size koca bir bavul verecekler 2 bavulla usta birliğinize gitmek zorunda kalacaksınız. Zaten bu lsite gereksiz demiyorum ama usta birliğindeyken almanız daha mantıklı boşuna yük etmeyin.

Bende MYO mezunuyum gerçek hayatta samsung,hp,turkcell gibi firmalarda çalıştım. Bilgisayar Teknikeriyim. Ama bunu kendime teselli olarak görmüyorum. İyi bir pozisyonda askerlik yapmak,çavuş olmak şans işi kesin diye bir şey yok. Kesin çavuş olurum gözüyle bakmayın. Birde her çavuş aynı değil. Nizamiye çavuşu var bölük çavuşu var yazıcı olmak var vs. Yani çavuş olmakda bazen avantaj değil.

@Levis35

Askerde uzman olarak kalmayı düşünüyordum fakat 5 Ocak 2013'de yaş sınırı 26'dan 25'e düşürüldü ve bu senenin başvuruları bu ayın 16sında bitecek yani ben 1988 doğumlu olduğum için şansımı kaybettim. 1 ocak 1989 ve sonrası doğumlu arkadaşlar başvurabilecekler. Yaşın tutuyorsa başvurabilirsin kardeşim.

@SASEMAİKİDO

Ve son olarak dedelerimizin lafını da unutmayalım "1 tertip mis tertip, 2 tertip pis tertip, 3 tertip piç tertip, 4 tertip göt tertip" ve kendimizi çok avutmayalım

Çok güzel açıklamışsın.
    Emeğine sağlık.
    Ben Mart 1990 doğumluyum sanırım herşey için müsait :)
    Çavuş olmak önemli değil aklı başında adam olsun yanında yeterli.
    Ben sürekli eğitim falan istiyorum kilo problemi var düzene sokarım.

• Umarım hepimize rahat ve hayırlı bir askerlik nasip olur. Aynı acemi birliğine çıkma ihtimallerimiz var mutlaka haberleşip tanışalım arkadaşlar :)
  • quote:

Umarım hepimize rahat ve hayırlı bir askerlik nasip olur. Aynı acemi birliğine çıkma ihtimallerimiz var mutlaka haberleşip tanışalım arkadaşlar :)

Ben ağustosta başvurdum.
    Kasımda giderim inş.
  • HumanHunter H kullanıcısına yanıt
    Hehe sonra kim patlattı lan benim parfümü diye dolanırsın ortada ses çıkaranda olmaz

hadi size bir kaç tecrübe paylaşımı atıyımda okuyun bilgilenin gülmekten yarılın

https://eksisozluk.com/askerde-yapilan-ilk-banyo--3114539

https://eksisozluk.com/askerde-nobet-tutarken-yapilan-seyler--3484284

https://eksisozluk.com/sadece-askerde-karsilasilan-olaylar--159016

• quote:

kışlaya geleli henüz bir hafta yada on gün olmuş, eğitimlerde toza toprağa bulanmış acemiler banyo lafını duyunca pek sevinirler ama yukarıda yazdıklarımı bilmezler. dolayısıyla banyo sırası erken gelen askerlerin doğmamış çocuklarının cenneti olan o bir iki metrekarelik duş kabininde soğuk suyun sıcak suya dönüşmesini beklerken banyo süresi bitiverir.

Olay budur aga :)
  • quote:

Hehe sonra kim patlattı lan benim parfümü diye dolanırsın ortada ses çıkaranda olmaz

hadi size bir kaç tecrübe paylaşımı atıyımda okuyun bilgilenin gülmekten yarılın

https://eksisozluk.com/askerde-yapilan-ilk-banyo--3114539

https://eksisozluk.com/askerde-nobet-tutarken-yapilan-seyler--3484284

https://eksisozluk.com/sadece-askerde-karsilasilan-olaylar--159016

https://eksisozluk.com/askerde-nobette-uyurken-orgenerale-yakalanmak--2967330

Nöbette uyurken orgeneral e yakalanmak bomba ya koptum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumanHunter -- 13 Eylül 2013; 15:51:48 >

• Benide yazın listeye ama merak ettiğim şeyler var ayın kaçında gidicez ve nereye gitceğimiz ne zaman belli olacak
  • Bizim konu canlanmış güzel güzel böyle devam
  • Kardeş şöyle bi kaç bilgi yazıyım sende ilk sayfaya eklersin. @Aziz Kancar

Kasım 2013 93/4 gidecekler için tarihler

Yerlerin açıklanması : 25 Ekim 2013 (E-Devlet Üzerinden veya Askerlik Şubesinden öğrenilecek)
    1.Grup gidecekler : 4-7 Kasım 2013
    2.Grup gidecekler : 16-18 Aralık 2013

E-Devlet şifresi olmayanlar 4TL karşılığında PTT'den alabilir. Şifresini unutanlar 2TL Karşılığında yeni şifre alabilirler.

Kasım celbi için başvurular bitmiştir. Şimdi tecilini bozduranlar en erken Şubat celbinde gidebileceklerdir.

Sevk işlemlerini takip etmek içinwww.asal.msb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Askerde Uzman Erbaş, Sözleşmeli Er veya Astsubay olarak kalmak isteyenler için kısa bilgi.

Uzman Erbaş, Sözleşmeli Er veya Astsubay sınavlarına başvuru yapabilmeniz için ilk şart askerde olmak veya terhisin üzerinden 3 yıl geçmemiş olmaktır. 4.celp gideceğimiz için bu seneki sınavları kaçırdık. 1 Ocak 2014'den sonra açılacak sınavlara girebileceğiz. Bu durumda şartlar 2014'e göre olacaktır.

Uzman erbaş ve sözleşmeli er olma yaşı (2014'e göre)max 25 olmalı yani 1 ocak 1989 ve sonrası doğumlular bu sınava girebiliyor.

Astsubaylık için MYO mezunu olmanız ve max 25 yaşında olmanız gerekmektedir. 4 Yıllık mezunuysanız yaş sınırı 27'dir.

Komandolara veya komando sınıfında başvuru yapanlara sınavlarda öncelik verilmektedir.

Askere giderken yanımızda ne götüreceğiz?

Acemi birliğinde;

- 5 veya daha fazla iç çamaşırı
    - 5 veya daha fazla çorap
    - İyi bir traş bıçağı (çokda pahalı olmasın çarptırırsınız :) )
    - Bot için silikon (Acemi eğitimi çetin geçecek malum kışa denk gelecek)
    - Telefon kartı
    - Mümkünse INGbank'dan Banka kartı

Acemilik boyunca çarşıya çıkamayacaksınız. Diğer ekstra ihtiyaçlarınızıda acemilik bitene kadar idare edecek biçimde kantinden temin edebilirsiniz. Usta birliğine geçerken gerekli olan şeyleri zaten sizde kestirebileceksiniz.

• birdokuz05 B kullanıcısına yanıt
    1- Aziz Kancar - Yaş 22 - İstanbul - Kütük: Igdır şeklinde atarsan eklesin arkadaş hocam gerekli bilgileri önceki mesajımda attım 25Ekimde yerler açıklanacak.
  • agentbb44 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten güzel bi bilgilendirme oldu kardeşim teşekkür ederim :)

benide ekleyin :)

Okan Çilesiz - Yaş 20 - Ankara - Kütük : Çankırı
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.