Şimdi Ara

939 vs AM2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence gelecek için yapılabilecek en iyi yatırım şimdinin en yeni teknolojisine yapılan yatırımdır.939 aldığında ne kadar daha az ödeme yapacaksın AM2'ye göre ? bence bu fark önemli ,eğer 939 a yatırım yaptığında AM2 ye yapacağınkinden daha performanslı bir sistem olacaksa ki bu farka değmeyeceği de ortada 939 al...ama ileride terfi edeceğin zaman 939 ların AM2 lere göre 2. el değerinin ve de 2. el alacak olanlara göre hangisinin daha öncelikli ve mantıklı alınabilirliği olduğunu da hesaba kat.şimdi sen 2. el alacak olsan soket A mı alırsın yoksa 939 mu ?

am2 işlemciler ile 939 işlemciler arasında fiyat farkı yok denecek kadar az. am2 ye yatırım yaptığında ddr2 ile performans canavarı olan çiftçekirdekli x2 lere kadar terfi imkanın varki bu performansın ömrü 2 seneden de fazla 3 seneden de...
  • Biri bana amd'nin 939 iğneli işlemciden, 940(am2) iğneli işlemciye neden geçtiğini açıklayabilirmi?
    Neosis arkadaş demişki: "Am2'nin tek amacı Ddr3 zamanında Soket A'nın yaptığını yapmak olacak. Elinde Conroe karşısında işlemci yoktu.".....
    Ne yani elinde Conroe karşısında işlemci yok diye soket değiştirmesi mi gerekiyor.Bu bana kesinlikle açıklayıcı gelmiyor.
    Gene demişki:"Benim anlatmaya çalıştığım şey soket Am2 gelecekte elbette üst düzey platform olmayacak ancak varlığını alt-orta seviye olarak sürdürecek. "
    Peki soruyorum; 939 varlığını alt-orta seviyesinde sürdüremezmiydi?Bence 4 çekirdekli işlemciler çıkana kadar orta seviyede daha sonrada alt seviyede görevini layıkı ile yapardı.
    Ben AMD nin amacını söyleyim: 939 anakart sahiplerinin önünü kesmek. İşlemci terfisi yapmalarını engellemek.
    kesikkafa arkadaşımızda demişki:"am2 ye yatırım yaptığında ddr2 ile performans canavarı olan çiftçekirdekli x2 lere kadar terfi imkanın varki bu performansın ömrü 2 seneden de fazla 3 seneden de... "
    Conroe işlemci çıktı şöyle bir zahmet gösterinde forumu dolaşın.Millet AMD fx 62 ye burun kıvırıyor. 199$'lık işlemciyi hızaşırtıp fx62 ile karşılaştııyor, sonrada bilmem neresiyle gülüyor.Siz 2-3 seneden bahsediyorsunuz. 1 yıl sonra am2 den olsa olsa ofis işlemcisi olur. Bunun neresi yatırım?
    AMD alacak arkadaşlar terfi düşünmeden işlemci secimi yapmalı. En iyi fiyat/başarım'a sahip işlemciyi almalı. Çünkü yakın gelecekte çok daha iyi işlemcileri çok daha iyi fiyatlara alacağız.

Son söz bir amd kullanıcısı olarak şunu söylemek istiyorum, artık amd gözümdeki değerini iyice düşürdü.Bir amerikan karşıtı olarak belki hiç bir zaman intel kullanıcısı olmayacaksamda, artık amd sempatizanıda olmayacağım.

• quote:

Orjinalden alıntı: galaxy10

Soket 939 nforce 4 ultra bir anakartın fiyatı örenk olarak ASUS A8N-E :107 $+kdv

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=rDUCcdP7wRt2TJ2YHfrZfnjTzPwy7HnX0VbulnzU43UU2F8swj&ad=anakart&ur_no=833

Arada öyle 30-40 dolar oynamaz.Bana sorarsan socket 939 al derim.AM2'nin DDR2 ramlerle çalışması çok da verimli değil.İleriye yönelik diyoruz ama sen sistem değişinceye kadar zaten yeni bir soket türü çıkacaktır.

aynen katılıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: DELTA53

Biri bana amd'nin 939 iğneli işlemciden, 940(am2) iğneli işlemciye neden geçtiğini açıklayabilirmi?
    Neosis arkadaş demişki: "Am2'nin tek amacı Ddr3 zamanında Soket A'nın yaptığını yapmak olacak. Elinde Conroe karşısında işlemci yoktu.".....
    Ne yani elinde Conroe karşısında işlemci yok diye soket değiştirmesi mi gerekiyor.Bu bana kesinlikle açıklayıcı gelmiyor.
    Gene demişki:"Benim anlatmaya çalıştığım şey soket Am2 gelecekte elbette üst düzey platform olmayacak ancak varlığını alt-orta seviye olarak sürdürecek. "
    Peki soruyorum; 939 varlığını alt-orta seviyesinde sürdüremezmiydi?Bence 4 çekirdekli işlemciler çıkana kadar orta seviyede daha sonrada alt seviyede görevini layıkı ile yapardı.

Birkaç sebep sunabilirim.

- K8L Ddr-II ve Ddr3 ile beraber çalışabilecek. Bu yüzden önceden Ddr-II'ye geçmek mantıksız değil.
    - Müşteri davranışı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Neosis

quote:

Biri bana amd'nin 939 iğneli işlemciden, 940(am2) iğneli işlemciye neden geçtiğini açıklayabilirmi?

Birkaç sebep sunabilirim.

- K8L Ddr-II ve Ddr3 ile beraber çalışabilecek. Bu yüzden önceden Ddr-II'ye geçmek mantıksız değil.
    - Müşteri davranışı.

Bende bu sebeplere gülerim....

• desenize ben anakartıma x2 4800 takabilir baskada bisey takamam
    939 larin omru 1 seneden az olsa bile bu sistem bizi bir kac yil idare eder be arkadaslar
    :)
    yoksa işlemcimin yerine 70 lik raki saplamam an meselesi
  • idare eder tabi ,bu işlemcinin altından kalkamıyacağı iş yokki bizim gibi kullanıcılar için.. ilerki oyunlar için ekran kartına veya ramlere takviye.. sapasağlam işlemci..

ben de AM2 alıyorum ,şimdilik anakartı sağlam tutup 3000+ almayı planlıyorum.. para geçince de ver elini x2 ler.. senelerce idare eder ,yeni teknoloji her zaman kapıda zaten ,ben alırım AM2 yi ,yeni soket çıkarsa ve de ELİMDEKİ SİSTEMİN İHTİYAÇLARIMA CEVAP VEREMEDİĞİNE kani olursam satarım sistemi alırım yenisini..

am2 nin 939 a göre daha yeni teknoloji olması 2. el değerine de etki edecektir..

quote:

1 yıl sonra am2 den olsa olsa ofis işlemcisi olur.

Duyduğum en saçma şeydi bu...

4 sene önce aldığım soket A sistemim ile bi kaç saatte divx kodluyorum ,unreal çeviriyorum ,video editliyorum ... yani ofisimdeki bilgisayarıma adını söylediğimde donup kalacağı işleri yapıyorum. şimdi alacağım AM2 ile de 4 sene rahat idare edeceğimi biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah b. abdullah -- 10 Ağustos 2006; 11:05:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kesikkafa

idare eder tabi ,bu işlemcinin altından kalkamıyacağı iş yokki bizim gibi kullanıcılar için.. ilerki oyunlar için ekran kartına veya ramlere takviye.. sapasağlam işlemci..

ben de AM2 alıyorum ,şimdilik anakartı sağlam tutup 3000+ almayı planlıyorum.. para geçince de ver elini x2 ler.. senelerce idare eder ,yeni teknoloji her zaman kapıda zaten ,ben alırım AM2 yi ,yeni soket çıkarsa ve de ELİMDEKİ SİSTEMİN İHTİYAÇLARIMA CEVAP VEREMEDİĞİNE kani olursam satarım sistemi alırım yenisini..

am2 nin 939 a göre daha yeni teknoloji olması 2. el değerine de etki edecektir..

quote:

4 sene önce aldığım soket A sistemim ile bi kaç saatte divx kodluyorum ,unreal çeviriyorum ,video editliyorum ... yani ofisimdeki bilgisayarıma adını söylediğimde donup kalacağı işleri yapıyorum. şimdi alacağım AM2 ile de 4 sene rahat idare edeceğimi biliyorum.

4 Sene önce bende soket a amd 2000+ işlemci aldım. Bu gün ofis bilgisayarı için satılan en ucuz sempron 3000+ soket a 2000+ ya fark atarken bana soket a nın ofis bilgisayarı olmadığını söyleme lütfen. Sen hala bu işlemciyle divx cevirebilirsin. Ama bu durum senin işlemcinin bir ofis işlemcisi olmaktan kurtaramaz. Herkes kabul etsin bu günün işlemcileri yarının ofis işlemcileri. tabi teknolojinin hızı kesilmedikçe.

• şu dvix çeviren arkadaş kaç saatte dvix çeviriyo soylesin bakalım
  • AM2 alırsan ram'leri de DDR2 almak zorundasın ayrıca olurda conroe ye filan geçerim dersen ramlerini conroe sisteme takabilirsin
  • quote:

Kesik kafa oyle ise hemen al bu kartı. 4 yıl kullanacagina bu kadar eminsen kimseye sorma, al. Ama benim, geçen sene senin şimdi ileri sürdüğün nedenlerle aldığım 939 soketi 1 sene daha kullanamayacağımı görüyoruz. AMD de cozuttu artık. Intel'in yaşattıklarını şimdi AMD yaşatıyor müşterilerine. Ankara'daki büyük firmalardan birindeki satış müdürü arkadaşıma -ki bu kartı alırken bana tavsiyede bulunan kişidir- anlattım bu karşılaştırmayı. "Walla, kesin birşey söyleyemem artık" diyo o da AM2 hakkında.

yukarıdaki mesajımda da dedim, tekrar ediyorum isteyen istediği kartı alsın ama "yakın geleceğin teknolojisi bu olacak" diye anakart almak sözüm ona yatırım yapmak eblehliktir. Müşterinin teknoloji takip duygusunu istismar ediyor bunlar. Ve adım gibi eminim bu kart ancak 2 sene ancak götürecektir. Belki bu kartta devam etmek isteyen 1 yada 2 sene daha devam edebilecek ama iki sene sonra AM2 den -güya- daha gelişmiş bir teknoloji üretecekler ve sen bu kez de onu almak zorunda kalacaksın.

Tabi kaybeden ülke GSMH'sı olacak.

Çok yaşa Taiwan, Çok yaşa Çin.

• ben zaten kimseye sormadım alayım mı diye.. başkası sormuş ben de al dedim..

2 sene sonra daha gelişmiş teknoloji ürettiklerinde onu almak zorunda kalınacağını yazmışsın.. ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.. yukarıda bazı arkadaşlar da bu yanlışa düşüyor.. sisteminizi yeni teknoloji çıktığı için mi durduk yerde değiştirirsiniz siz ? belki 4 sene içerisinde benim şimdi aldığım ve yavaş yavaş işlemci ram takviyesi yapacağım sistemimi zorlayacak kastıracak program veya oyunlarla işim olmayacak.. ihtiyacım varsa değiştiririm sistemimi ,yeni teknoloji çıktığı için değil..
  • Hocam geleceğe yönelik derken en fazla 1 sene civarı bir zaman dilimini düşünerekten düşüncemi yazıyorum..Bence ikisi arasında pek bir fark yok;eğer sen am2 ye vereceğin para ile s939 platformunda daha ii bir sistem kurabiliyorsan düşünme s939 al,yok ikiside aynı diyorsan o zaman am2 al derim,ne de olsa yeni teknoloji yeni nesil... Önemli olan am2 yada s939 deil bence;önemli olan hangisi senin ihtiyaçlarını daha ii karşılayacağı..O yüzden bence fiyatına göre alacağın sistemin özelliklerinin üstünlüğüne göre karşılaştır,düşün tart karar ver derim..
  • aklın yolu bir
  • Ha, sistemi değiştirme zamanı geldi ise elbetteki en çok geleceği olacak kart hangisi ise onu almak makul olan. ama ben cpu'sunu değiştirirken yeni teknoloji çıktı diye anakartı da değiştirenler için diyorum. bana da bilgisayarcım cpu değiştirirken ana kartı da değiştirmemi tavsiye etti. daha iyi performans alırım diye. kimisi sadece mesela cpu yu değiştirsen eski anakartla hiç performans almazsın gibi konuşuyor. hatta bazı arkadaşlarım 1gb ram'i bile kullanamadıkları halde 2gb ram taktırmak gibi israf yapıyor. işte bu çok saçma bir hareket. kullanmayacağın eterneti almak bile yazık günahtır.
  • quote:

quote:

idare eder tabi ,bu işlemcinin altından kalkamıyacağı iş yokki bizim gibi kullanıcılar için.. ilerki oyunlar için ekran kartına veya ramlere takviye.. sapasağlam işlemci..

quote:

4 Sene önce bende soket a amd 2000+ işlemci aldım. Bu gün ofis bilgisayarı için satılan en ucuz sempron 3000+ soket a 2000+ ya fark atarken bana soket a nın ofis bilgisayarı olmadığını söyleme lütfen. Sen hala bu işlemciyle divx cevirebilirsin. Ama bu durum senin işlemcinin bir ofis işlemcisi olmaktan kurtaramaz. Herkes kabul etsin bu günün işlemcileri yarının ofis işlemcileri. tabi teknolojinin hızı kesilmedikçe.

ofıs makınası nedır?
    ofıs makınası sadece mıcrosoft offıce calsıtıran
    ve ınternete gıren cd yazan makınadır
    su an p3 500mhz lık bır pc bıle cok rahat yapar bunalrı tak ustune 256 ram kac sene daha kullanırsın
    ofis pc sı herhalde dıvx kodlayıp dvd yazıp
    cd turnuvası yapmıyacak
    quake oynamayacak

am2 ahtlon ıslemcıler ole hafıf degıldır
    ofıs halınde kullanılması ıcın enazından 3-4 sene lazım
    o sureye kadar ev ıcın ıdeal bır pc olur cogu kullanıcı ıcın
    zaten dıvx kodlama gıbı ıslemcılerı kac kısı kullanıcak ?
    10 kısıden 1 ı belkı,
    turkıyede herkes ın butcesı bır degıl
    su an hala
    evınden p200mmx ıslemcılı 64 ramlı wın98 kullanıp ınternete gırıp vcd ızleyen ler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonia -- 12 Ağustos 2006; 10:45:20 >

• AM2 miş X2 miş Bilgisayar İşleri Adamı Şişler.. Yenilene Yenilene - Upgrade Edile Edile Bir Hal oldu walla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

quote:

quote:

ofıs makınası nedır?
    ofıs makınası sadece mıcrosoft offıce calsıtıran
    ve ınternete gıren cd yazan makınadır
    su an p3 500mhz lık bır pc bıle cok rahat yapar bunalrı tak ustune 256 ram kac sene daha kullanırsın
    ofis pc sı herhalde dıvx kodlayıp dvd yazıp
    cd turnuvası yapmıyacak
    quake oynamayacak

am2 ahtlon ıslemcıler ole hafıf degıldır
    ofıs halınde kullanılması ıcın enazından 3-4 sene lazım
    o sureye kadar ev ıcın ıdeal bır pc olur cogu kullanıcı ıcın
    zaten dıvx kodlama gıbı ıslemcılerı kac kısı kullanıcak ?
    10 kısıden 1 ı belkı,
    turkıyede herkes ın butcesı bır degıl
    su an hala
    evınden p200mmx ıslemcılı 64 ramlı wın98 kullanıp ınternete gırıp vcd ızleyen ler var

+1000...

• Bu soket işi tamamen bir aldatmaca S754 ne oldu? AM2'de sırf ddr2 ram ve yeni anakart sattırmak için uydurulmuş büyük bir palavra. AM2 anakartını uzun süre kullanacağını düşünenler yanılıyor.Eskidendi o bir anakartla 2-3 işlemci değişme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fifo

Bu soket işi tamamen bir aldatmaca S754 ne oldu? AM2'de sırf ddr2 ram ve yeni anakart sattırmak için uydurulmuş büyük bir palavra. AM2 anakartını uzun süre kullanacağını düşünenler yanılıyor.Eskidendi o bir anakartla 2-3 işlemci değişme.

+1 Bu yüzden biz tüketicilerin daha dikkatli olması gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.