Şimdi Ara

939 vs AM2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki soketin birbirine göre artıları(eksileri) nelerdir? İlerisi için düşünürsek hangisi daha mantıklı bir seçim olmuş olur bunları yazarsanız sevinirim.

• Elbette am2 geleceğe yönelik işlemci terfisi sunuyor. Ancak sistemi toplarken iyi bir işlemci alıpta işlemci terfisi düşünmezsen arada pek fark yok diyebiliriz. hatta 939 iğneli işlemcilerin daha fazla anakart çeşidi, oturmuş biosları, ucuz fiyatları olması ibreyi bu yöne doğru kaydırır. Am2 amd işlemcilerde ddr2 anlamına gelir, ancak ddr2 malesef sadece en üst model işlemcilerde fark yapıyor.
  • ddr 2 bellek destekleyen 939lara am2 deniyor diyebiliriz fazla performans farkı yok..yani 3500+ s939 vs 3500+ am2 karşılaştırırsan pek de fazla fark olmaz..ama yeni sistem için am2 daha mantıklı..önü açık hiç olmazsa.
  • Soket AM2 anakartlarda bulunan en düşük seviyeli çipset olan "NVIDIA nForce 550" SATA2'yi destekliyor. Oysa Soket 939'da bu özelliğe sahip olabilmek için en düşük seviyeli çipset "nForce 4" yerine "nForce 4 ultra" almak ve dolayısıyla 30-40$ kadar fazla para vermek gerekiyor. Bu husus bile tek başına Soket AM2'yi tercih etmek için bir neden olabilir. Soket AM2 ayrıca (her ne kadar etkinlikleri tartışılsa da) Dual DDR2 800 RAM'leri de destekliyor. Dolayısıyla yeni sistem kuracaklar için Soket AM2 daha avantajlı gözüküyor.
  • yani sonuç olarak AM2 alman daha mantıklı olur diyorsunuz. zaten benim aklımdada o vardı ama tereddüt ediyordum .O zaman yaşasın AM2
  • Soket 939 nforce 4 ultra bir anakartın fiyatı örenk olarak ASUS A8N-E :107 $+kdv

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=rDUCcdP7wRt2TJ2YHfrZfnjTzPwy7HnX0VbulnzU43UU2F8swj&ad=anakart&ur_no=833

Arada öyle 30-40 dolar oynamaz.Bana sorarsan socket 939 al derim.AM2'nin DDR2 ramlerle çalışması çok da verimli değil.İleriye yönelik diyoruz ama sen sistem değişinceye kadar zaten yeni bir soket türü çıkacaktır.

• Seçimini Am2'den yana kullan. G revizyon (Mevcut işlemcilerin 65 nm'ye geçişi) işlemcilerden sonra K8L'nin çift çekirdek versiyonları da Am2 uyumlu olacaklar. Am2'nin ömrü düşündüğünüzden daha uzun olacak. 939 pin zamanında Soket A ne ise gelecekte de Am2 o olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD AM2 SEMPRON 3200+ 940 ACİLL
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neosis

Seçimini Am2'den yana kullan. G revizyon (Mevcut işlemcilerin 65 nm'ye geçişi) işlemcilerden sonra K8L'nin çift çekirdek versiyonları da Am2 uyumlu olacaklar. Am2'nin ömrü düşündüğünüzden daha uzun olacak. 939 pin zamanında Soket A ne ise gelecekte de Am2 o olacak.

Tşk.ler Neosis
    Evet bende bunu soracaktım K8L işlemcilerin AM2 uyumlu olacağına eminmisiniz bu konudaki düşüncelerinizi alabilirmiyiz ?
    Her mesajınızı teker teker okuyacam pek bir önemli düşünceleriniz AM2 hakkındaki görüşlerim için
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neosis

Seçimini Am2'den yana kullan. G revizyon (Mevcut işlemcilerin 65 nm'ye geçişi) işlemcilerden sonra K8L'nin çift çekirdek versiyonları da Am2 uyumlu olacaklar. Am2'nin ömrü düşündüğünüzden daha uzun olacak. 939 pin zamanında Soket A ne ise gelecekte de Am2 o olacak.

+1 güzel mantık hocam
  • tabi ki AM2
  • am2 yi al.. ileride ne olur ne olmaz zaten 939 ların ömrü 1 seneden az
  • bu saatten sonra 939 lu alınmaz am2 al
  • Doğrusu AM2'nin uzun ömürlü olacağını hiç sanmam.Nedeni ise çok.
    1) AM2 ler maalesef core 2 duo'yla başedemiyor.
    2) DDR2 ile yaşadığı başarım artışı kelimenin tam anlamıyla hüsran.DDR2 belleklerin gerçek yeteneklerini gösterebilmeleri için 2.4 GHz veya üzeri işlemcilere gereksinim duydukları bir gerçek. Bu da Athlon 64 X2 4800+ ve en az 370 $ +kdv fiyat anlamına geliyor.
    3) Çok yakın gelecekte ddr3 e geçilmesi düşünülürken, am2 ddr2'yi bile ancak 800 mhz'e kadar destekliyor.
    4) Bir çok otorite amd nin 2007de 4 çekirdekli yeni bir soket yapısıyla core2 duo nun karşısına çıkacağını söylüyor.
    5)AM2 kesinlikle gereksiz bir soket değişikliğinden başka birşey değil bence. Tek amaçları 939 iğneli anakart sahiplerinin ucuzlayan işlemciler karşısında işlemci terfisi yapmamalarını sağlamak. yoksa herkes yakın gelecekte daha da düşecek işlemci fiyatlarından dolayı terfi edecek. Anakart üreticileri ise adeta kan ağlayacaktı. Tamamen anakart üreticileri için yapılmış bir soket değişikliğinden başka birşey değil.

• Yukarıdaki yazıyla am2 almayın demek istemiyorum arkadaşlar. ancak tek favorim amd ye çok kızıyorum.
  • arada perfromans farkı yok ama sıfır tıopalaycaksan am2 al geleceğe yönelik olur....
  • quote:

Orjinalden alıntı: DELTA53

Doğrusu AM2'nin uzun ömürlü olacağını hiç sanmam.Nedeni ise çok.
    2) DDR2 ile yaşadığı başarım artışı kelimenin tam anlamıyla hüsran.DDR2 belleklerin gerçek yeteneklerini gösterebilmeleri için 2.4 GHz veya üzeri işlemcilere gereksinim duydukları bir gerçek. Bu da Athlon 64 X2 4800+ ve en az 370 $ +kdv fiyat anlamına geliyor.
    3) Çok yakın gelecekte ddr3 e geçilmesi düşünülürken, am2 ddr2'yi bile ancak 800 mhz'e kadar destekliyor.
    4) Bir çok otorite amd nin 2007de 4 çekirdekli yeni bir soket yapısıyla core2 duo nun karşısına çıkacağını söylüyor.
    5)AM2 kesinlikle gereksiz bir soket değişikliğinden başka birşey değil bence. Tek amaçları 939 iğneli anakart sahiplerinin ucuzlayan işlemciler karşısında işlemci terfisi yapmamalarını sağlamak. yoksa herkes yakın gelecekte daha da düşecek işlemci fiyatlarından dolayı terfi edecek. Anakart üreticileri ise adeta kan ağlayacaktı. Tamamen anakart üreticileri için yapılmış bir soket değişikliğinden başka birşey değil.

aynen katılıyorum...
    gelecek ıcın am2 al dıyorlar ddr2 nın sankı cok omru var :S 2007 de ddr3 cıkacak o zmn ne anlamı var kı ddr2 uyumlu almak

• Bu arada AM2'nin 940PIN'li olduğunu biliyormuydunuz?
    Bu ne yaw DDRII için müsriflik be satış stratejisi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 7 Ağustos 2006; 23:50:49 >
  • Bence upgrade yapacaksan hic baliklama atlama. 939 soket'in omru kisa ama merak etme am2'de aynı akıbeti yaşatacak. ben dikkatle araştırıp 939 soket almaya yonlendirildim. ankara ve istanbul'un su bildiginiz buyuk perakende saticilarinin samimi oldugum satis sorumlularinin tavsiyesi ile. ve de forumlarin ve dergilerin yonlendirmesi ile. ama sonuc ortada. dediginiz gibi 939 soketin tahmini bir yil omru kaldi. ustelik almam icin soylenen longhorn yada vista hala daha cikmadi. guya 64 bit isletim sistemi ve buna uyumlu programlar uretilmeye baslanacakti. aldigim islemci geri kaldi ama ben hala ondan "ekmek yiyebilmis" degilim.

bir baska forum topic'inde amd ve intelin box duellosundan bahsediliyor. amd dergilere boy boy intel'i box musabakasina davet ettigi box eldivenli reklamini gosteriyormus. guya intel'i musabakaya davet ettigini iddia ediyo. millette bu duelloyu horoz dovusu izler gibi izlesin istiyo ama bizim horozlarin adamlari caktirmadan arka ceplerimizi bosaltiyor bu arada. o eldivenler intele degil saf olan biz tuketiciye gosteriliyor aslinda.

Acikcasi bana gore, yurtdisina ithalatta teknoloji icin harcadigimiz her dolarin bize kat-be-kat faydası olduğunu dusunuyorum. simdi tuketen insallah yakin gelecekte uretmeyi de ogrenir elbette. veya en azindan teknoloji ile diğer sektorlerde daha verimli ve kaliteli urunler uretmis oluyoruz bu teknoloji urunlerini aldikca. ama bu ahmakca israf etmemizi gerekli kilmiyor.

su satirlari 1 yada 2 yil sonra okuyan am2 alan kullanicilar suphesiz bana hak verecek. benim 939 soket gibi o anakartlar da seri sonu mal haline gelecek. eger yuksek islemci gucu gerektiren profesyonel is icin kullanmayacaksaniz oyun falan icin gereksiz upgrade yapmayin derim. tabi israf etme ozgurlugu var bu ulke de, para sacmaktan hoslananlar icin. ama milli servete de yazik oluyor bu arada.

• quote:

Orjinalden alıntı: Anthro

Bence upgrade yapacaksan hic baliklama atlama. 939 soket'in omru kisa ama merak etme am2'de aynı akıbeti yaşatacak. ben dikkatle araştırıp 939 soket almaya yonlendirildim. ankara ve istanbul'un su bildiginiz buyuk perakende saticilarinin samimi oldugum satis sorumlularinin tavsiyesi ile. ve de forumlarin ve dergilerin yonlendirmesi ile. ama sonuc ortada. dediginiz gibi 939 soketin tahmini bir yil omru kaldi. ustelik almam icin soylenen longhorn yada vista hala daha cikmadi. guya 64 bit isletim sistemi ve buna uyumlu programlar uretilmeye baslanacakti. aldigim islemci geri kaldi ama ben hala ondan "ekmek yiyebilmis" degilim.

bir baska forum topic'inde amd ve intelin box duellosundan bahsediliyor. amd dergilere boy boy intel'i box musabakasina davet ettigi box eldivenli reklamini gosteriyormus. guya intel'i musabakaya davet ettigini iddia ediyo. millette bu duelloyu horoz dovusu izler gibi izlesin istiyo ama bizim horozlarin adamlari caktirmadan arka ceplerimizi bosaltiyor bu arada. o eldivenler intele degil saf olan biz tuketiciye gosteriliyor aslinda.

Acikcasi bana gore, yurtdisina ithalatta teknoloji icin harcadigimiz her dolarin bize kat-be-kat faydası olduğunu dusunuyorum. simdi tuketen insallah yakin gelecekte uretmeyi de ogrenir elbette. veya en azindan teknoloji ile diğer sektorlerde daha verimli ve kaliteli urunler uretmis oluyoruz bu teknoloji urunlerini aldikca. ama bu ahmakca israf etmemizi gerekli kilmiyor.

su satirlari 1 yada 2 yil sonra okuyan am2 alan kullanicilar suphesiz bana hak verecek. benim 939 soket gibi o anakartlar da seri sonu mal haline gelecek. eger yuksek islemci gucu gerektiren profesyonel is icin kullanmayacaksaniz oyun falan icin gereksiz upgrade yapmayin derim. tabi israf etme ozgurlugu var bu ulke de, para sacmaktan hoslananlar icin. ama milli servete de yazik oluyor bu arada.

+1
    Eline sağlık. Vallaha ne güzel yazmışsın.Özellikle san paragraf.

• quote:

Orjinalden alıntı: DELTA53

Doğrusu AM2'nin uzun ömürlü olacağını hiç sanmam.Nedeni ise çok.

1-) Soket Am2 olarak şu an iki çekirdek var: F ve G revizyon. Bunların arasındaki tek fark birinin 65 nm diğerinin de 90 nm olması. Bu iki revizyonun 939 Pin E revizyondan ise farkı Ddr2 bellek denetleyicisine sahip olması. Her iki mimarinin de IPC kapasitesi aynı. Onu için Conroe ile rakip değil. Fakat K8L'ye baktığımızda Conroe ile kapışabilecek özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Her ikisi de 128 Bit Fpu'ya sahip. K8L'nin çift çekirdekli versiyonları soket Am2 için de piyasaya sürülecek.

2-) Neredeyse tüm E revizyon işlemciler 2.4 Ghz görebiliyordu. Ben şahsen 2500 Mhz görmeyen Venice görmedim. Zaten bu hız da en takozunun yakaladğı değer.

3-) K8L hem Ddr3 hem de Ddr2 ile çalışabilecek. Benim anlatmaya çalıştığım şey soket Am2 gelecekte elbette üst düzey platform olmayacak ancak varlığını alt-orta seviye olarak sürdürecek.

4-) K8L zaten 4 çekirdekli işlemci mimarisi. Bu mimari öncelikle dediğin tarihlerde sunucu pazarına sunulacak. Yalnız dört çekirdekli versiyonlarının ben soket Am2 için sürüleceğini sanmıyorum. Sürülse dahi mevcut anakartlar gene yetersiz kalacak.

5-) Am2'nin tek amacı Ddr3 zamanında Soket A'nın yaptığını yapmak olacak. Elinde Conroe karşısında işlemci yoktu. Ve dengi işlemciyi piyasaya sürmesini en az 1 yıl varken ne yapabilirdi? Herkes Am2'nin alyı ay önce piyasaya sürülmesi gerektiği söylüyordu. Fakat unutmayalım ki ilk testlerde Ddr2, Ddr'ın altında skor almıştı. Altı ay önce piyasaya süremezdi. Aynı şkeilde şu an Amd'nin ddr3'e geçmesi imkansızdı. Bu açıdan da bakın. Gelecek mimarisi hem Ddr3 hem de Ddr2 ile uyumlu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.