Şimdi Ara

94 MERCEDES E 200 TÜP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
15.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Soruyu soran arkadaşa yardımcı olmaya çalışalım, bunun haricindeki msj lar silinecektir.

Selamlar.

Ekleme:
    Bu tip tartışmalar için (tabi ki seviyeli bir şekilde) aşağıdaki link den devam edelim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_3839560/mpage_90/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 21 Ekim 2006; 23:25:59 >
  • bakın arkadaşlar benim bi tanıdığım vardı.adam 94 mercedese düz enjeksiyonlu tüp takmış ne cesaret! yani düz tüp bile takanlar var.50000 binmiş tık yok!
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Benim ustam lpg ye karşı değil, aksine iyi yapmışsın, motor kurum bağlamaz, buji,katalizatör ve yağın ömrü uzar diyor. Motorun ölse bile ölene kadar 4 motor parası çıkarırsın diyor.

Demek ki neymiş;
    işten anlayan ustaya kimse mok atmazmış.

Ama 1980 yılında kalmış,
    teknolojideki gelişmelerden habersiz,
    lada samaranın 2. vitesle 140 yapabileceğine onay veren,
    Civic'in bujilerinin dahi yerini bilmeyen, kara cahil ustalara tabi ki .ok atarlar.
    (civic örnekti, başıma geldi, bende kaçtım tabi ki)

Selamlar.

Benim dediğim olay bu değil tam olarak, bir sürü lpg sorun konusu okuyoruz ve %99.9'unda hemen usta sorunlu bulunuyor. Lpg sisteminin hiç mi yan etkisi yok?

Ayrıca Lpg karlı ama ufak motorlu bir araçta bu bu kadar büyük değil. Birde bu lpg kullanımının artmasından pek hoşnut değilim. Zira lpg fiyatları artacak ve taksi fiyatlarıda yukarı tırmanacak, her ne kadar taksicilerden nefret etsemde arkalarında ekmek bekleyen insanlar var...( Şimdi diyeceksinizki bizde ekmek parası kazanıyoruz hepsini benzine yatırmak istemiyoruz ) Evet haklısınız, fakat senelik vergisi 9000 ytl olan 2007 model araçlara Lpg taktıran pintilerede çok sinirleniyorum.

Birde tabi lpg takan servislerin %70-80'i eski usul ve dandik yöntemlerle çalışıyor. Trafikteki can güvenliğimiz eskisi kadar değil maalesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSMC -- 22 Ekim 2006; 23:58:18 >

• ALMANYA DA OTOGAZ TAKSİLER

Chevrolet Almanya, Nubira Kombi ve Rezzo Modelleri için kullanıma hazır taksi paketleri sunuyor.
    Bu araçlar, petrolle çalışan aynı araçlardan yaklaşık 2000 Euro daha pahalı ve uzun yol giden taksi operatörlerinin de bu yatırımı 30.000 - 40.000 kilometre içinde telafi etmeleri beklenmekte.
    Alman LP Gaz Birliğine göre yaklaşık 2000 otogaz istasyon noktası bulunmakta ve taksiciler yüzde 40 yakıt maliyeti tasarrufu yapabilecekler.

AUTOGAS UPTADES
    Türkçe çevirisi AYGAZ tarafından yayınlanmıştır.

LPG HABER

Bu habere yorum yapmak ve yorumları okumak için
  • Arkadaslar bende 94 E200 var.115 beygir. bu araca tüp taktırırsam gücü dahada azalacagı icin acaba kasaya gücü yetmeme gibi bi durum olabilirmi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 29 Kasım 2006; 14:41:51 >
  • 94 E200 de LPG kullanan arkadaslar sehir ici ve sehir disi km de ne kadar yaktiklarini soyleyebilirmi acaba ve araclarinin beygir guclerinide soylerse sevinirim...
  • arkadaş 46 milyonluk gazla şehir içinde 194 km gidiyom sen düşün hesaplımı?
    bana pek hesaplı gibi gelmedi!
  • Sıralı sistem lpg takılabiliyorsa eğer herhangi bir problem olmaz.

Ama eski sistem takılacaksa güç kaybı olur.

Senin sorunun cevabı sana en yakın lpg montajı yapan servisde.
    quote:

Orjinalden alıntı: eagle58

Arkadaslar bende 94 E200 var.115 beygir. bu araca tüp taktırırsam gücü dahada azalacagı icin acaba kasaya gücü yetmeme gibi bi durum olabilirmi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: toyota 1.3 sol mmt

arkadaş 46 milyonluk gazla şehir içinde 194 km gidiyom sen düşün hesaplımı?

Detay verirmisin(nasıl bir sistem takılı ve araç tam olarak nedir),
    bu tüketim çok fazla, mutlaka bir hata olmalı.
  • quote:

50 ytl lik benzinle 150 km den fazla yapıyorum nerdeyse..

hangi sistemi uyguladın merak ettim?
  • quote:

Eger boyle yakiyorsa gazla beraber bizide yakacak desene.Iptal arkadas 50 ytl lik benzinle 150 km yapıyorum diyor.yani km de 333 ykr yakiyo.LPG donusumu yapanlarda benzinli iken ne yakiyorsa yarisi diyolar.Yani 170 ykr a falan gelmesi lazim.Ben anlamadim bu isi.Baska LPG kullanan arkadaslarda yakitlarini bi soylesede biraz daha emin olabilsek....
  • Bizler ön yargılı olmaktan ne zaman kurtulacagız acaba
    TOFAS fıat fabrıkası orjınal alarak albea marka araclarına SIRALI sistem kullanıyor
    CAHAVROLET aveo , lacettı araclşarını LPG seçenegi sunuyor acaba neden
    burada çalışan makina mühendisleri hiç mi bir şey bilmiyor
    forumda motor bulogu resmi gördüm LPG nin asla böyle bir şey yapacagını düşünmuyorum
    resımde gördügüm silindir içine su almış görünüyor
    Bizim montaj yaptıgımız 1999 yılından bu yana lpg İLE ÇALIŞAN E 200 KOMRESÖR MERCEDES imiz var tam olarak 350 bın km yaptı ve biz bunu hastalya mercedes servisine götürüp motorunu ölçtürdük motorda hiç bir araza ve yıpranma olmadıgını söylemişler bunun daha büyük ispatı olabilirmi
    SAYGILAR SUNARIM
  • Acaba taktırdıgınız LPG sistemi markası nedir?...
    quote:

Orjinalden alıntı: uysal otogaz

Bizler ön yargılı olmaktan ne zaman kurtulacagız acaba
    TOFAS fıat fabrıkası orjınal alarak albea marka araclarına SIRALI sistem kullanıyor
    CAHAVROLET aveo , lacettı araclşarını LPG seçenegi sunuyor acaba neden
    burada çalışan makina mühendisleri hiç mi bir şey bilmiyor
    forumda motor bulogu resmi gördüm LPG nin asla böyle bir şey yapacagını düşünmuyorum
    resımde gördügüm silindir içine su almış görünüyor
    Bizim montaj yaptıgımız 1999 yılından bu yana lpg İLE ÇALIŞAN E 200 KOMRESÖR MERCEDES imiz var tam olarak 350 bın km yaptı ve biz bunu hastalya mercedes servisine götürüp motorunu ölçtürdük motorda hiç bir araza ve yıpranma olmadıgını söylemişler bunun daha büyük ispatı olabilirmi
    SAYGILAR SUNARIM

• quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

olur hemde anasının ak sütü gibi kullanır.

seviyorum bu forumu yaa...
  • Daha öncede yazmıştım ancak şimdide yazmak istiyorum
    LPG nin motordaki zararını merak eden arkadaşlar için;

Ben önceki arabamda LPG kullandım , uzun yıllar problemsizce kullandım ve sonuçta motorum yağ yakmaya başladı. (km si bayağı bi fazlaydı,lpg de çok fazla km yaptım) Ancak elde ettiğim kar ile rahat rahat motoru yeniliyordum hatta ve hatta elde ettiğim kar ile araba kendi parasını çıkardı. LPG nin fiyatı diğer yakıtlardan çok çok ucuz. kesinlikle her bakımdan karlısınız. Hatta neticede arabayı çöpe atacak olsanız yinede karlısınız. Hele hele benim gibi fazla km yapıyorsanız...

Biliyorum konu dışına çıktım farkında olmadan ama söylemeden geçemedim. Kusura bakmayınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 1 Aralık 2006; 15:19:46 >
  • selam

bende 1986 230E mercedes var. 136 beygir. tek nokta enjeksiyonlu. 124 kasa. motor cok temiz durumda.
    su an sehir ici 39-40 ykr yakiyor. yakinda beni de yakacak. lpg'ye gecmeyi dusunuyorum.
    servis arkadaslar ve kullanmis olanlar; hangi markayi onerirsiniz. ayrica sirali sistem aracima uygun mu?
    ya da eski duz sistem uygulatsam yarari-zarari ne olur?
    bilen varsa; yetkili bir serviste donusum yaptirdigimda lpg'yle sehir ici - disi ne kadar yakar???
  • Abi sen gidip yerli kit takarsan ya da Milyarlık arabana cimrilik yapıpda 300 milyonluk kit koydurursan Motorda yanar arabanda.

ucuz et satan kasaptan zehirlenen adamlar bütün kasapları suçluyor mu! Sorumluluk ucuz et satan kasaba kalır..Anladın sen onu..

Konuyu açan arkadaşıma da diyeceğim cevap : Taktıracağın kit Romanodur arkadaşım.Pek bilinmiyor şimdilerde ama işini sessiz sesszi derinden yapar.. Oole gumburtusuz reklamsız..Bende ilk duydugumda yadırgamıstım ama anladımki çok bilinmek,çok reklamın olması malı daha kaliteli yapmıyor. .Önemli olan kullananın referansıdır ve bir malın en iyi reklamı kullanıcılardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alley -- 4 Aralık 2006; 13:02:38 >
  • Romanoyu sivas-kayseri yada bu yakınlarda takan bildiginiz bir yer varmı acaba...
  • ARABANIZ ÇOK NOKTA ENJEKSİYONLU İSE SIRALI SİSTEMİ TAVSİYE EDERİM
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.